Glada nyheter!

Jag har i stort sett varit ständigt kissnödig från lunch och fram till kvällen. Konstigt med tanke på att jag endast druckit ett glas vatten och ett glas cola light. Hur som helst sprang jag på toa hela tiden och jag lovar att jag kissade ut flera liter. När jag sedan bytte om till fotbollsträningen blev jag nyfiken och ställde mig på vågen. Den visade samma vikt som för en vecka sen, alltså 1,1 kilo mindre än imorse. Tack för det. Nu är jag med i matchen igen.

Den lilla djävulen på axeln

Vägningen gick som jag misstänkte. Vågen visade +1,1 kilo. Så himla tråkigt, man blir verkligen inte peppad. Jag fick mens imorse, det kanske kan vara en förklaring. Jag kikade på viktklubb och någan hade lagt upp just den frågan i forumet idag. En del svarade att dom kan gå upp 2 kilo veckan dom har mens. Jag hoppas det är så, att min kropp samlat på sig vatten nu som är borta nästa vecka. Men den lilla djävulen på axeln viskar smörgåstårtan i lördags, alkoholen, chipsen. Suck. Regnet gör det ju inte bättre heller.

Ännu en helg till ända

Jaha, då var den här helgen över. I fredags var vi först några stycken här hemma och spelade spel, sen gick jag och Chrille på bio. Vi såg Luftslottet som sprängdes, den var bra. Har du inte sett den här triologin har du missat nåt.

Igår var det fullt hus här när Chrille hade födelsedagsfika. Kvällen blev inte riktigt som det var tänkt men jag blev lite småberusad. Tyvärr resulterade det i rejäl huvudvärk imorse, men en ipren fixade biffen.

Idag har jag varit i Hållsta där jag, mamma och en syster bakade pepparkakor och lussebullar. Tradition. Väl hemma blev det en promenad med ljudbok i öronen.

Jag har varit duktig och sprungit både torsdag, fredag och lördag. Ändå har jag ångest inför morgondagens vägning imorgon. Det har blivit en hel del onyttigt och jag är helt säker på att vågen kommer visa på en ökning. Vill inte!

Älska soundtrack

Jag kom att tänka på en sak. I måndags när jag och Jessica bakade pepparkakor hade jag iTunes igång, soundtracket till New Moon till att börja med. Hon verkade tro att jag lyssnade på det för att jag är ett Twilight fan. Visst jag gillar filmerna, och böckerna, men jag är ingen sån där nörd som gör egna musikvidoes och lägger upp på youtube.

Jag får mycket av min musikinspiration från filmer och tv-serier, musiken är alltid så stämningsfull där. Jag har t.ex The OC och One Tree Hill att tacka för många bra låtar på min iTunes-lista. Musiken i både Twilight och New Moon är också bra, därav Soundtracken. Det kan vara svårt att leta reda på enstaka låtar som man hör i ett tv-serieavsnitt eller en film. Därför är Soundtrack asbra, om man har turen att just den låten finns med. Älska soundtrack!

Grattis på födelsedagen!

Efter 75 minuters väntan, i en lång kall kö, fick jag svinissprutan i min vänstra arm. Jag hyperventilerade inte, som jag brukar göra när någon ska sticka mig, men pulsen tryckte på gasen. Det gjorde inte ont, spände är nog ett ganska bra ord. Nu gör det bara ont när jag använder musklerna i vänsterarmen, så jag låter bli helt enkelt. Hoppas verkligen jag slipper feber, får vänta tills imorgon och se.

Idag är Chrilles 25-årsdag så imorse öppnade han presenter, jag tror han blev nöjd. Vi har inte gjort så mycket dock, provspelade spelet han fick av mig, jag bakade bullar till honom och ikväll lagade vi oxfilé och drack rödvin. Petra kom över och tonade mitt hår, utväxten var förskräcklig. Jag hann även med en joggingtur på 46 minuter.

Nu ska jag krypa ner hos födelsedagsbarnet. God natt.

Svinisvaccin?

Chrilles presenter är inslagna och klara, förutom en som inte går att slå in + bullarna jag ska baka till honom imorgon. Jag längtar mer än honom på att han ska få öppna dom. Haha. En natt kvar bara, sen är det dags.

Jag lunchade med Petra idag, mycket trevligt. Sen åkte jag till Tuna Park för att hämta mitt arbetsgivarintyg på H&M och namnbrickan vi beställt till Chili. Passade på att köpa ett nytt fräscht halsband till henne på samma gång, så nu är hon fin + att folk vet vem hon tillhör.

Ikväll gick jag på Skivstång/kondition som vanligt, det kändes bra, jag va peppad. Sprang på Madde C på vägen till Friskis, mycket trevligt, längesen vi sågs. Vi ska samla ihop ASSA-tjejerna nån dag och fika.

Jag kanske ska ta svinisvaccin imorgon. Jag hade inte tänkt göra det, tänkte låta mitt imunförsvar härdas på egen hand, men pappa kanske har mutat mig. Måste bara dubbelkolla. Bjuder på en passade bild sålänge. Stackars Nasse..


Kärlek

Ikväll har jag varit ensam hemma. Eftersom det var ganska längesen jag såg den, bestämde jag mig för att titta på Twilight. Så nu sitter jag här och är lite kär. Inte bara i Edward. I hela filmen. Så vackert bildspel. Man får drömma sig bort för en stund.


Aktiv förmiddag

Nu har jag kommit hem från dagens huvudaktivitet, min andra intervju på Mc Donalds. Jag tror att det gick ganska bra, vi pratade i 25 minuter. Hon tycker att jag absolut är intressant och gillar att jag är lite äldre än många av de sökande, då jag har arbetslivserfarenhet sen tidigare bland annat. Jag skulle få besked inom två veckor så nu är det bara hålla tummarna.

Jag gjorde ett snabbt besök hos min jobbcoach efter intervjun och uppdaterade honom om läget. Han är så glad för min skull och hoppas verkligen att jag får det. Han är så söt.

Imorse ringde jag IF metalls a-kassa och redde ut några frågetecken. Sen ringde jag H&M och bad om ett arbetsgivarintyg från när jag intventerade. A-kassan vill ha ett så nu lär jag ju få vänta länge på pengarna. Suck.

Pepparkaksbak med Jessica

Idag har det varit en bra dag. Sov till elva, vilket inte var meningen men är man arbetslös så är man, sen gick jag ner på stan och mötte mamma för att kopiera ett papper på hennes jobb. Jag gick runt på stan en stund, köpte en t-shirt, mascara o en fin skrivbok, samt hälsade på Emma. Efter en timme kom Jessica, jag åt lunch och hon drack kaffe, då kom jag på den snillrika idén att vi skulle baka pepparkakor. Så det blev en tur till Ica Maxi för att bland annat köpa deg, formar och julmust.

Det blev bara två plåtar kakor, resten av degen hamnade i magen. Gott. Jag lagade Chickenfajitas och vi snackade skit tills det var dags för mig att åka till fotbollsträningen. Mycket trevligt att bara hänga med min Jessica, det blir alldeles för sällan. Flytta hem till mig igen!

Fotbollsträningen gick sådär. Joggade extra länge innan, som vanligt, jagar kalorier. Det var roligt att spela och min fot höll, gjorde dock inga motlägg med högern men det blev nog lite fler närkamper. Vi kanske ska träna i Tunahallen på lördag också, beror på hur många som kan komma, det vore jättekul.

Imorgon ska jag till Mc Donalds för min andra intervju och sen träffa min jobbcoach. Sen får jag se vad dagen har att erbjuda.

Pepptalk

Idag är det måndag igen, det betyder ju vägning för Viktklubb. Efter förra veckans motgång fick jag ett positivt resultat idag. Sammanlagt har jag gått ner 2,4 kilo.

För två veckor sen var jag nere på -2,2 kilo, förra veckan -1,5 kilo och nu -2,4 kilo. Det betyder inte att jag la på mig fett förra veckan. Kroppen binder mer vätska ibland så det kan ha varit en orsak, dessutom kanske jag inte hade varit på toa och tömt mig innan, jag kommer inte ihåg. Men det är inge kul att se på vågen, jag vill ju alltid se ett positivt resultat för att få motivation.

Jag ska verkligen försöka vara duktig den här veckan. Måste få in mer vardagsmotion om dagarna, det är svårt när man inte har något att göra. Jag sitter ju ofta stilla framför datorn, i bris på annat. Nästa vecka vill jag ha en till positiv invägning. Kom igen Anna, kom igen!

Musik

Jag sitter och lyssnar igenom Soundtracket till New Moon, kollar om det är något att ha. Verkar ganska lovandet hittills.

Klockan ett ska vi få lunch i Hållsta, mammas potatisgratäng är den godaste i hela världen. Det blir brunch för vår del, vi sov så länge att det blev onödigt att äta frukost innan.

Det är mina planer för idag, kanska ska gå promenad med Emma I ikväll. Funderar även på ett pass cirkelgym, får se om jag känner för det.

Jag vill ha julmyspyssel. Ni vet när man bakar pepparkakor och lussebullar, kokar knäck och dricker julmust samtidigt som man lyssnar på julmusik. Feel the season liksom.

Kråkbo

Idag är det lördag, på riktigt. Jag har inte gjort så mycket, som vanligt. Det blev en timmes joggingtur idag också, mycket duktigt av mig. Fast det gick sämre än igår, väntade inte tillräckligt längre efter frukosten så jag fick håll lite av och till. Dessutom var inte benen lika pigga, men det beror nog på gårdagens jogging.

Efter duschen gick jag en promenad på 50 minuter med Fran, trevligt. Hon har flyttstädat hela dagen stackarn. Mina ben är ganska sega nu kan jag tala om men det kanske blir en till promenad ikväll med Emma I. Vi får se, vi ska i alla fall äta tacos och titta på film.

Imorgon ska jag till Hållsta och äta lunch. Skönt att slippa laga mat själv. Yngsta syrran är hemma över helgen så vi ska diskutera julen nu när alla är samlade. Nu ska jag göra något åt kråkboet jag har på huvudet.

Bra början

Den här fredagen har börjat bra, dock tror jag hela tiden att det är lördag. Antar att det beror på att jag var på bio inatt, det brukar oftast bli av på fredagskvällar. Hur som helst sov jag till elva, sen lite slösurf och frukost till nya avsnittet av Greys Anatomy. Efter det tog jag och Chrille tag i städningen, så nu har vi ett rent hem. Eller renare, om inte annat. Ska lägga undan sommarskorna sen också har jag tänkt, dom är ju bara ivägen nu.

Jag kom nyss in från en timmes lång joggingtur. Härligt. Det gick bra idag, benen kändes pigga. Det enda negativa var all gegga på stigarna i skogen, så mina nya fina träningstights är helt leriga på vaderna. Men det går nog att skölja bort de värsta med vatten.

Resten av dagen vet jag inte vad jag ska hitta på. Vill träffa någon kompis, inte bara sitta hemma helt själv. Får höra mig för. Men först, dusch.

New Moon

Nu har jag kommit hem från förhandsvisningen av New Moon. Den var.. bra. Inte lika bra som Twilight. Den kändes lite ihoptryckt, som att den borde vara längre men dom ville banta ner den till 2 timmar och 11 minuter. Fast det kanske beror på att jag läst boken och vet att det händer mer saker. Dessutom gillade jag filmtekniken bättre i Twilight, men det beror väl på att det är en ny regissör. Hur som helst är New Moon absolut sevärd och jag kommer att köpa den.

Vi såg filmen i stora salongen och den var helt proppfull, var väl ungefär 180 tjejer och 3 killar i salen. Jag och Petra blev faktiskt lite besvikna. Det var inte förens i andra scenen med "Edward Cullen" som vi hör en kör av suckande tjejer. Samma sak hände när "Jacob Black" tog av sig tröjan, där kan vi snacka om muskler.

Självklart slutade filmen spännande och jag längtar efter fortsättningen.


Resultatet på högskoleprovet

Idag fick jag hem resultatet av mitt högskoleprov. Poängen hade jag redan settt på studera.nu men nu fick jag se hur många rätt jag hade på de olika delarna. Jag hade över medel på alla delar utom svenska läsförståelse, inte så konstigt kanske med tanke på att jag inte hann läsa en av texterna. Dock tror jag att jag hittat ett fel. Det står att jag har 14 rätt på mattedelen, men när jag rättade den fick jag 16 rätt. Jag har skrivit ett brev där jag ber dom att rätta om. Stämmer min rättning blir mitt slutpoäng 1,1 istället för 1,0 som det nu står att jag fick. Det är väl sådär, jag hade velat ha högre poäng (vem vill inte det) men det var ju första gången jag gjorde provet och det speglar nog ganska bra hur jag tyckte att provet kändes.

Nicole

Jaa!! Min favorit vann Americas next top model. Hon tog inte en enda dålig bild. Go Nicole!

Matchmaker?

Snart kanske jag kan skriva in matchmaker på mitt CV. Jag sa åt en kompis att ta kontakt med en kille jag tyckte såg fin ut. Nu har dom pratat på msn jättelänge. Har redan paxat äran att va brudtärna på ett eventuellt kommande bröllop. Det är ju inte mer än rätt liksom.

Ändra A-kassan!

Har suttit och läst diskusionen om a-kassan på aftonbladet. Det handlar om att man bara får jobba deltid och stämpla upp 75 dagar, sedan får man välja jobbet eller a-kassan.

En de har skrivit riktigt korkade inlägg. Som att man inte ska leva på staten, utan jobbar man bara 50% ska man bara får 50% lön, inte stämlpa upp till en heltidslön.

A-kassan är ju en försäkring som man har rätt till om man jobbat och betalat under en viss tid. När jag blev arbetslös blev jag tilldelad en ersättningsperiod på 300 dagar.

Det vore ju bättre om jag fick använda alla mina 300 dagar till att stämpla upp ett deltidsjobb. Inte det att jag inte vill ha ett heltidsjobb, klart jag vill ha det och försörja mig själv, men det är svårt att få ett just nu. Om jag jobbar deltid får jag erfarenhet och större chans att få en heltidstjänst. Det är ju sjukt att man ska behöva tacka nej till ett deltidsjobb för man inte har råd att jobba.

Samtidigt förstår jag till viss del deras avsikt, att alla ska arbeta heltid. Men det fungerar inte just nu med den stora bristen på jobb.

Sömntuta

Hoppsan. Nu vaknade jag. Det var inte riktigt meningen. Jag ska nog äta frukost och sen ta en promenad så jag får lite dagsljus.

Deprimerad

Idag är inte min dag, det är en dålig dag. Förutom timmen det tog att rensa i tre klädlådor, bära ner lite saker till förrådet och diska, då kändes det som att jag gjorde lite nytta i alla fall. Marie har försökt pigga upp mig med fina ord, tack sötnos. Chrille gjorde också en ansträngning när han kom hem från praktiken nyss.

Det tråkiga, mörka och regniga höstvädret hjälper ju inte direkt heller. Jag vill ha sol och torr mark. Jag fick min HM-beställning en vecka tidigare än väntat, men inte den gröna tröjan.. som jag väntat längst på. Suck. Som sagt, inte min dag.

Vilka deppiga inlägg jag skrivit på sista tiden. Jag ber om ursäkt. Men bloggen speglar ju min sinnesstämning. Förhoppningsvis får ni snart något roligare att läsa.

Eskilstuna, arbetslöshetens epicentrum.

När jag klickade in på aftonbladet möttes jag av ett reportage om den stora arbetslösheten i Eskilstuna, särskillt i Nyfors. Eskilstuna har störst arbetslöshet i landet, och i Nyfors är var femte person arbetslös. Väldigt upplyftande att läsa för en arbetslös Eskilstunabo som mig, men det var inte dit jag ville komma.

Reportaget handlar om en 26 år gammal tjej som aldrig haft ett riktigt jobb. Man slutar (oftast) gymnasiet året man fyller 19 så hon har haft 7 år på sig. Då undrar jag, vad har hon gjort under de sju åren? Har någon berättat för henne om utbildning? Högskola, KY, Komvux. Praktik? Hon säger att hon inte vill ha något låtsasjobb, men praktik leder ofta till jobb, man får i alla fall erfarenhet. Man måste ju börja någonstans.

Jag tycker att efter 7 år som arbetslös borde man ju förstå det. Jag har varit arbetslös i ett halvår och jag förstår det. Nu ska jag surfa in på platsbanken och se om något nytt kommit ut.

Intervju nr 2

Jag fick precis ett mail från Mc Donalds där det stod att jag blivit utvald för intervju nr 2, vilket jag tror är en personlig intervju. Det var ett snabbare svar än jag väntat mig, men jag är nöjd såklart. Jag är lite nervös, intervjuer är inte min starka sida, men dom måste ju ha gillat mig på den första i alla fall. Jag får bara go for it, helt enkelt.

Besvikelsen är total

Ojoj vilken värdelös dag. Det vettigaste jag gjort var att surfa runt på nätet och leta efter jobb att söka. Fanns inte mycket intressant dock men jag skickade iväg en spontanansökan.

Av någon anledning är jag alltid väldigt slö på måndagar. Vad kan det bero på? Resten av dagen har jag tillbringat med Americas Next Top Model 13. Det är en säsong med bara små korta tjejer.

Det var vägning för Viktklubb idag och det var en riktig besvikelse. Jag har gått upp 0,7 kg sen förra måndagen. Suck. Skyller på snabbmaten i lördags natt och igår. Blä. Motivationsdödare. Tur att jag har fotbollsträning ikväll, då ska jag springa bort massa kalorier.

Dags för avsnitt 7 av ANTM!


The vampire diaries

Fran tipsade mig om en ny serie. The vampire diaries. I början tyckte jag den va sådär, men ju fler avsnitt jag såg ju bättre blev den. Kan beskriva serien som om man tagit Twilight och True Blood och stoppat i en mixer. Jag har sett alla nio avsnitt som kommit ut och jag undrar om det inte var hela första säsongen. Det sista avsnittet kändes som en säsongsavslutning. Tråkigt, jag vill ju se mer.


Dagen efter

Oj va mätt jag blev av min halva kebabpizza. Men gott var det. Colan var också behövd. Jag är inte bakis idag, bara lite sådär dagenefterseg.

Det var jättekul på festen hos Emma igår. Massa trevligt folk. Tyvärr var det inte alls lika kul på Harrys så det blev en snabbvisit.

Hoppas Emma I vill gå en promenad med mig idag lite senare. Jag skulle behöva röra på mig och få lite frisk luft.

Dåligt pass

Idag har jag varit och kört Skivstång. Jag gillade inte passet. Vet inte riktigt vad det var jag inte gillade, kanske att hon bytta övning lite väl ofta ibland. Hur som helst så va hennes vikarie förra veckan mycket bättre.

Annars har dagen seglat förbi väldigt fort, jag har inte gjort nåt vettigt förutom tvättat två maskiner. Chili var arg imorse när vi inte ville gå upp kl sex och straffade oss genom att kissa i rentvätten. Hon kan vara en riktigt liten pest ibland. Nu är hon dock ganska söt där hon ligger och spinner bredvid mig.

Det blir potatisgratäng och fläskfilé ikväll för mig och Chrille. Jag är hungrig så jag längtar. Efter det.. bubbel!!

Imorgon är de höstfest hos Emma Å. Ska bli riktigt kul. Jag kanske vågar ha lacktights på mig. Får se, känner mig lite som en stoppat korv i dom. På förmiddagen tänkte jag springa så håll tummarna för torrt väder.

Komedier

Igår kväll tittade jag och Chrille på The Hangover. Så himla rolig film. Dom har verkligen haft en galen fest. Måste ses!

Ikväll ska vi se Funny People, den verkar också rolig. Hoppas på det.

Imorgon
kväll ska Chrilles föräldrar till Karlstad så vi ska passa på att ha en mysig stund i bubbelbadet. Härligt. Jag har verkligen saknat ett badkar de fem åren jag bott i lägenhet. Ibland åker jag hem till päronen i Hållsta bara för att bada. Nästa gång jag flyttar ska jag ha badkar.. och plats för fler garderober.

Mc Donalds

Jag har precis kommit hem från en gruppintervju på Mc Donalds. Först presenterade sig de två tjejerna som höll i det, sedan delade dom in oss i två grupper där vi diskuterade dålig service. Vi gav även exempel då vi fått dålig service, sedan redovisade grupperna föra varandra. Samma grupper diskuterade sedan vad bra service är, gav exempel och redovisade.

Sedan diskuterade vi alla kandidater tillsammans hur en bra medarbetade på Mc Donalds ska vara, vilka egenskaper man ska ha. Det hela avslutades med en väldigt kort presentation av sig själv om varför man ska få jobbet.

Det gick sådär. Vi använde mina exempel när vi redovisade de två första diskusionerna, vilket var positivt. Men man kunde inte lyfta fram sig själv så bra. Om två veckor får vi reda på om vi gått vidare för en mer djupgående intervju.

Shoppingdag

Idag träffade jag Fran klockan tolv. Vi luncha på Waynes och tog sen en sväng på stan. Jag köpte leggings, en topp och 2-pack tjocka strumpbyxor. Mycket trevligt, längesen jag träffa henne.

Ca tjugo över två hämtade Petra (och barnen) mig och vi åkte till Lager 157. Där köpte jag ett par jeans, ett långt linne och lacktights.

Mycket shopping idag alltså. Trevligt.

Ikväll var jag på Skivstång/kondition som vanligt. Jobbigt men skönt. Jag kanske borde duscha nu och äta kvällsmackor framför tvn sen. Låter som en bra idé.

Första fotbollsträningen efter uppehållet

Fotbollsträningen igår gick sådär. För det första var vi bara sju spelare och för det andra vågade jag inte göra motlägg. Är så himla rädd om foten. Helt sjukt va medveten jag blivit om den sen jag gjorde illa den. T.ex när Chrille ska klättra över mig för att ta sig ner från sängen tänker jag "kliv inte på min högerfot, kliv inte på min högerfot.." och jag håller blicken i marken när jag går för att inte trampa snett.

Foten klarade sig igår dock. Knakade lite när jag gjorde plötsliga vändningar och skottade men inget som gjorde ont. Tur det. Snälla, snälla säg att den håller.

Träningsvärken sitter fortfarande i. Tror det blev värre i vissa muskler efter igår, men jag klagar inte. Fast jag tror det bara blir en promenad som motion idag.

Fotbollsträning

Shit vilken träningsvärk jag har efter gårdagens cirkelgym. Särskillt i armar, axlar och ben. Jag gillar när det känns att man tränat ordentligt, bara det inte hindrar mig ikväll. Det är nämligen fotbollsträning ikväll. Fast jag är mer orolig för att foten inte ska hålla, träningsvärk går ju i alla fall över efter ett par dagar. Vi ska vara uppvärmda och klara klockan åtta i Tunahallen så jag ska åka dit tidigare och jogga en runda innan. Håll tummarna för att min fot pallar!

Nu väntar jag på att Chrille ska komma hem med bilen så jag kan åka och storhandla. Har varit en riktigt slackerday. Jag har tittar på Greys Anatomy, One Tree Hill, 90210 och Gossip girl. Det enda vettiga jag gjort var att kolla om de kommit ut några nya jobb på nätet, det hade det inte. Chocking.

Invägning

Det är måndagsmorgon. Det betyder vägning för Viktklubb. En mycket positiv upplevelse den här gången. Jag har gått ner 0,9 kilo den senaste veckan. Fan va bra jag är! Sammanlagt 2,2 kilo sen jag började för fyra veckor sen.

Idag var även första dagen då jag skulle mäta midjemåttet och se om det hänt något där. -3 cm. Kalas.

Kakor + träning = noll

Nu är jag slut i kroppen. Först var jag på cirkelgym, tre varv, galet jobbigt. Sen gick jag och Emma I en promenad i 80 minuter. Mina ben är ganska så möra. Härligt.

Idag har det blivit mycket fika. Först hemma hos svärpäronen och sen på Noahs dop. Tackade nej till fika i Hållsta när vi lämnade pappas present och hämtade Chili som varit där över helgen.

Så med tanke på hur mycket kakor jag ätit idag var det bra att det blev rejält med träning också.

Nu tittar jag på sista avsnittet av Ensam mamma söker och sen ska vi se klart Johan Falk filmen vi började se igår. Joel Kinnaman är med i den här filmen också. Weeii!!

Hemma

Dagen i Sthlm var mysig. Vi gick massor. Jag har säkert blåsor på lilltårna för de gjorde sjukt ont mot slutet. Det enda jag köpte var tre hårprodukter från Osis+ för 348 kronor. Chrille köpte ingenting. Men vi är nöjda ändå. Lunch på Taco bar, bio och såg Trubbel i paradiset (den var sådär) och middag på T.G.I Friday. Mysdag.

Nu ska vi gosa ner oss i sängen och titta på femte Johan Falk filmen.

Sthlm

Strax ska jag och Chrille gå till tåget. Vi ska ha en mysdag i huvudstaden. Strosa runt, kika i affärer, äta gott och sen avsluta med bio. Mys, som sagt.

Fredagen

Jag "försov" mig imorse. Om man nu kan göra det när man inte har något planerat men det var inte meningen att jag skulle sova så länge som jag gjorde. 10:45 slog jag upp ögonen.

Hann inte mer än äta frukost och byta om innan jag gick till friskis och körde ett pass Skivstång. Ett riktigt hårt pass.

eftermiddagen åt jag och Em en sen lunch och sen köpte jag och Linda en doppresent. Hann även med en snabbis till Tuna Park där jag köpte ett par stövlar och en flaska vin.

Kvällen spenderade jag me Em hos hennes kompis Mackan och några av hans kompisar. Vi tittade på Idol och snacka skit typ. Trevligt.

Dags för sängen.

Biobiljetter

Jag var inte beredd på att biljetterna till New Moon skulle släppas såhär tidigt. Jag hann dock knipa 2 st till förhandsvisningen 19 november klockan 23:59. Rad fyra längst till höger. Inga toppenplatser men ändå. Så jag och Petra ska på nattbio. Trevligt.

Konversation imorse ca 06:55

Jag hör hur det krafsar vid sovrumsdörren.

Chili - Mamma!

Jag - Ja?

Chili - Jag vill komma in.

Jag - Jag vet sötnos, men du kissade i sängen förut och får inte vara här utan tillsyn.

Chili - Du är ju där inne.

Jag - Men jag tänker sova några timmar till.

Chili - Snälla mamma, jag lovar att uppföra mig. (ledsen)

Jag - Jag litar inte på dig gumman. Sov på soffan en stund så gosar vi senare.

Chili gnyr. (ännu mer ledsen)

Jag - Förlåt älskling.


Ca 07.15

Jag får dåligt samvete och går ut i vardagsrummet. Chili, som är på väg att lägga sig på sin plats i soffan, tittar förvånat upp. Jag böjer mig ner vid henne, smeker hennes mjuka päls och pussar hennes söta huvud.

Jag - Mamma älskar sin Chili.

Chili spinner.


Vi somnar om.

Run run run

När jag bakat kolakakor ikväll fick jag en plötslig lust att springa, så stack ut på en 5 km lång löprunda kvart i nio. Fläsket fick röra på sig idag också. Yes!

Tröstshopping

Vädret har varit skittråkigt idag så jag har stannat inne trots att jag planerat att jogga eller gå promenad. Hade ingen lust att bli täckt av blöt snö helt enkelt. Hade ingen lust att gå till friskis heller, har träningsvärk efter gårdagen. Men imorgon måste jag träna. Hårt.

Jag har varit deppig idag också så jag tröstshoppade lite på hm.com. Det här har jag klickat hem.




Ett par jeans jag velat ha länge och hoppas komma i om ett par veckor.



En topp i härlig färg.



Tjusiga armband.



Träningstights.



En skön grön topp från en tidigare beställning som inte kommit än.


I have a thing för toppar me knappar, har redan en sån här topp i rosa och en i lila. Love them.

Det suger

Idag har jag haft en deppdag. Jag har mått dåligt för att mitt liv suger. Jag känner mig så värdelös. Jag behövs ingenstans. Jag gör ingen nytta. Jag har ingen plats i världen. Det suger helt enkelt.

Jobbat

Gissa vad jag har gjort ikväll. Jag har inventerat på H&M i Tuna Park. Själva räknandet tog drygt tre timmar, innan det fick vi information och kontrakt skulle fyllas i. Det var helt okej.

Nu när jag kom hem loggade jag in på H&Ms hemsida, där jag sökt jobb, och kryssade i "ja" på frågan "har du arbetar på H&M förut?". Haha.

Annars har jag inte gjort mycket idag. Städade lite, gick en promenad (skulle springa men jag hade sån träningsvärk efter benövningarna igår så det gick inte), tog en snabb sväng på stan och köpte två långärmade t-shirtar.

Imorgon ska jag träffa min jobbcoach och skicka in en ansökan till McDonalds. Har inte lyckats boka en plats på Skivstång/kondition än, hoppas på mer tur imorgon.

Nu ska jag lägga mig och läsa.

Mitt nya liv, tre veckor

Efter tre veckor av mitt nya liv har jag gått ner 1,3 kilo. Jag hade hoppats på mer, men det är bättre än inget. Förra veckan kunde jag inte träna som vanligt heller på grund av min förkylning. Det blev lågintensiv träning, långa promenader. Jag och Emma I är bra på att prata bort tiden, vi borde gå varje vecka.

Idag har jag joggat 7 km och kört en kvarts styrka hemma i vardagsrummet. Imorgon tänkte jag satsa på jogging igen och på onsdag hoppas jag få en plats på passet Skivstång/kondition. Det är alltid fullbokat så jag får sitta o hoppas på att någon avbokar.

Kebabpizza

Gårdagen var slapp. Det enda vettiga jag gjorde på dagen var att jogga en timme. Sen gjorde jag mig fin inför kvällens fest hos Emma Å.

Festen var jättetrevlig. Tyvärr kom jag inte dit förens klockan åtta så den blev lite för kort, tiden bara flög iväg.

Vi fortsatte ut till Harrys och det var riktigt skoj, massa folk. Jag hade en ganska perfekt berusning. Tiden gick fort där också och helt plötsligt satt vi på Corner och åt nattmat.

Idag har jag varit bakis men nu känns det bättre. Kanske kebabpizzans förtjänst? Jag funderar på om jag ska ta en promenad men har ingen större lust, inte ensam i alla fall.

Chili mår mycket bättre. Nu ligger hon ihopkurad som en boll och sover i soffan. Min fina.