Födelsedagsfirande

Idag fyller jag 23 år. Grattis till mig! Det känns.. ingenting. Jag har haft åldersnoja i över ett år så allt är sig likt.

I fredags firade jag med några vänner, det var trevligt, synd bara att en del gick hem lite tidigt. Varför ska någon behöva jobba lördagsmornar? Vi åt tacos, drack bål och snacka skit. Det var meningen att dom som ville skulle gå ner på krogen senare men lusten infann sig aldrig riktigt. Jag fick fina presenter iaf, måste nog säga att det var Petras förtjänat eftersom hon hade tipsat några om saker, hon känner mig bäst. En blender (sån där snygg röd från OBH Nordica), den svarta snygga flätade kistan från Åhlens med dessertskålar och bordstabletter i (lila såklart), en necceser med diverse hemmaspaartiklar i, blommor, mousserande vin och några veckor tidigare min misse - som bye the way var en hit på festen.

Igår hade jag en heldag med min pojkvän. På dagen tog vi det bara lugnt, på kvällen var vi bjudna på middag hos hans föräldrar och sen gick vi på bio. En riktigt bra dag. Jag hade önskat mig en mysig kväll med honom, det fick jag ju + ett par fina guldörhängen och idag kom han med en stor bukett blommor. Tack älskling.

Idag fick jag lunch hos mina föräldrar och tårta till efterrätt. Presenten hade jag fått i förskott, en digitalkamera. Sen fick jag pengar och trisslotter av farmor, farfar och mormor.

Tack allihop för en riktigt trevlig helg och det bäst av allt är att min Chrille kommer hem igen redan på fredag. Big smile.

Ciao.

Fyra dagar kvar

På torsdag kommer min Chrille hem. Weeeei!!

Bedrövlig match

Jag kom ganska nyss hem från helgens fotbollsmatch. Det gick bedrövligt, förlorade med 2-4. Jag vet inte vad vi höll på med där ute, lirade boll gjorde vi i alla fall inte. Motståndarna slog bollen igenom vår backlinje, mot deras snabba forward, hela tiden och ingen verkade komma på idén att börja springa när hon gjorde det. Som sagt, bedrövligt.

Dessutom hade jag en sån där jobbig dag då man inte kommer igång i benen. Det känns som om någon tejpat fast fem kilo bly på varje lår och det går liksom inte att springa fort, är jättejobbigt att spela då. Det lossnade lite i slutet när jag fick kliva upp och spela yttermittfältare men då var jag så trött eftersom 90 minuter nästan hade gått.

Vi får helt enkelt acceptera att vi kommer hamna i slutet av tabellen i år. Men man kan inte förvänta sig så mycket när det är så få som kommer och tränar. Jag skulle helst se att vi var minst 15 stycken som tränade tre gånger i veckan. Men det fungerar inte när folk, bland annat jag, jobbar kvällar. Hoppas det blir bättre till nästa år. Får se det positiva idag i alla fall, jag gjorde av med massa kalorier.

Jag är bjuden på 50-årsfest i Uppsala med 13e oktober. Min storasyster och en kompis till henne fyller 25 så dom slår ihop festerna till en. Jag funderar på om det är snällt att låta katten följa med, för det blir nog svårt att få någon som kan ta hand om henne. Hm.. klurigt.

Appropå missen så ligger hon i mitt knä just nu, hon blir så glad när jag kommer hem. Tyvärr blir hon väldigt ledsen när jag går och nu har hon börjar försöka smita med ut genom dörren. Inte bra. Har nästan kommit på ett namn dock, Princess. Hon är ju min lilla prinsessa.

Undrar om det är något bra på tv nu. Ciao.

Tråååkigt

I´m boooored. Det är lördag och jag har ingenting att göra, det va skönt ett tag men nu är det bara jobbigt. Dessutom är jag hungrig. Tyckte Petra skulle följa med till Tuna Park för en sen lunch men hon har precis ätit och svängde tydligen precis in till Peters faster för en fika. Suck. Hon trodde dock hon skulle hinna äta också innan dom stänger, men jag är hungrig NU!

Det här blir min tredje nyktra helg i rad. Imponerad? Det har faktiskt inte varit svårt, har mest varit sugen på alkohol mitt i veckan och då har jag ju inte kunnat festa. Ikväll är jag dock bjuden på Singstar-fest hos Jani. Det skulle va trevligt men jag har en viktig match imorgon. Får se om man kikar förbi en sväng utan sprit.

Jag har varit duktig och rört på fläsket idag. 30 minuters powerwalk och 16 minuters jogging, fast kändes som mycket längre eftersom det blev värsta långa rundan. Känner mig ganska nöjd ändå, jag blev rätt slut. Hoppas bara jag orkar springa lite längre nästa gång.

Nej nu får Petra fika klart för jag håller på att svälta ihjäl och har ingen mat hemma. Helgen innan lön är ingen rolig tid för plånboken. Ciao.

Pinsamt Vendela

Ikväll är det Top model Sthlm, hoppas det är lika bra fast det är helsvenskt. I förra avsnittet, där dom valde ut de tolv deltagarna, fick man ju skämmas för en del personer. Kommer man så långt att man får träffa juryn kan man ju förbereda sig lite i alla fall och fundera på hur man bäst säljer sig själv. En del var faktiskt pinsamma.

Något annat pinsamt var programledaren, Vendela Kirseboms, engelska uttal. Att hon sa vogg när hon skulle berätta att hon varit på omslaget till Vouge var riktigt skrattretande. Likaså när hon skulle säga Photoshoot. En fotografisk shot någon?
Med tanke på att hon jobbat  runt om i världen som modell har hon säkerligen varit i kontakt med ordet photoshoot och eftersonm Vouge är en väldigt stor modetidning, som hon dessutom varit omslagstjej på, tycker man ju att hon borde veta hur det uttalas. Jag menar, till och med jag vet det och mina kunskaper sträcker sig bara till turistengelska.

Men som sagt, hoppas programmen är bra.

Snart måste jag byta om för min fotbollsträning börjar halv sju. Typiskt att Idol börjar samma tid som träningen slutar, då missar jag ju massor. Suck. Petra får trycka på gasen ordentligt. Time to go. Ciao.

Skevt

Igår när jag skulle cykla till jobbet hann jag inte längre än till Fors kyrka, där pajade cykeln. Mitt bakdäck har varit skevt länge (antagligen ett resultat av skjutsande på pakethållaren) men nu hände plötsligt något som fick allt att bli ännu värre. Hjulet var så vint att de inte gick att cykla på den och det var väldigt trögt att skujta den hela vägen tillbaka hem igen. Som tur var va Petra snäll och skjutsade mig till jobbet istället. Men idag, eftersom jag inte "hunnit" lämna in cykeln på lagning, blir de till att traska. Lite motion får jag i alla fall, alltid något.

Igår kväll när jag kom hem från jobbet fick jag ännu en otrevlig överraskning. Missen hade kissat i sängen.. igen. Nu ligger påslakanen i tvättmaskinen, täcket fick inte plats. Suck. Nackdelen med att ha världens skönast och största täcke. Idag tänker jag slänga upp det på en hylla hon inte når och hoppas att hon inte kissar på lakanet istället. Annars vet jag inte vad jag ska göra.

Om två dagar kommer Chrille hem, då ska vi gå ut och äta på Akropolis. Mysigt.

Kanske hinner med ett avsnitt av Sex and the City idag också. Ciao.

Kiss i sängen

Igår kissade min lilla misse i sängen för andra gången. Jag vet inte varför, om hon var sur för att jag var borta eller om det helt enkelt var en olycka. Det är svårt att straffa henne för något om man inte är där när det händer, hon förstod ju inte varför jag var arg när jag väl upptäckte den våta fläcken. Jag försökte visa henne den och bar henne sedan i nackskinnet till kattlådan. Det var inte populärt men frågan är ju om hon förstod vad jag ville säga.

Vad dålig jag har varit den här veckan, den enda motionen jag fått är när jag cyklat till och från jobbet. Måste verkligen bli bättre men jag får så dåligt samvete när jag går ifrån kissen eftersom jag redan är borta så länge när jag jobbar. Får försöka gå upp tidigare imorgon och ta en promenad innan frukost så jag blir klar fort.

Ciao.

Suck

Det är fyra dagar kvar tills Chrille kommer hem, han är militär och jobbar nere i Ronneby. I snitt kommer han hem varannan helg, vilket är alldeles för sällan enligt mig, och han har ett helt år kvar. Suck. Det är jobbigt att sakna någon hela tiden. Men det är bättre att ha honom ibland än inte alls. Det värsta är att han antagligen ska åka iväg på utlandstjänst, kanske redan i november, och vara borta i fyra månader. FYRA MÅNADER! Det är längre än vi varit tillsammans. Dessutom är jag den som verkar ta det hårdast, och jag är den som får stanna hemma och vänta.

Jag har inte ens tre månader kvar på jobbet. Hm.. det känns som jag skrivit det förut, kanske innan jag fick förlängt. Hur som helst så går tiden väldigt fort, även om det inte känns så när man väl är där och sliter. Det jobbigaste är att jag verkligen inte har en aning om vad jag vill göra, vad jag vill jobba med. Är det för mycke begärt att stanna tiden ett tag? Eller att jag vinner på lotto och blir ekonomiskt oberoende för resten av mitt liv?

Snart måste jag åka till jobbet och lämna min stackars bebis alldeles ensam. She breaks my heart.

Ciao.


Sex and the city

Jag håller fortfarande på att jobba mig igenom Sex and the city boxen, har fastnat riktigt ordentligt. I de avsnitten jag såg nyss dissade Carrie Mr Big och bad Aidan att ta henne tillbaka, vilket han till slut gick med på. Äntligen. Han är mycket gulligare. Precis så som en kille ska vara. Hm.. nu saknar jag någon att kramas med.

Missen ligger i mitt knä och spinner, hon är fortfarande namnlös. Hon vill alltid vara där jag är. Ska jag lämna nåt i köket följer hon med, ska jag gå på toa följer hon med, sitter jag här vill hon antingen leka på bordet eller i vissa fall, som nu, ligga och sova i mitt knä. Hon sover aldrig ensam när jag är hemma, på dagarna ligger hon i mitt knä och på natten nära mig i sängen. Inatt råkade jag rulla på henne så hon pep. Mysmisse.

Ikväll ska jag titta på fotboll, Sverige - Danmark, ska bli skoj. Hoppas bara Freja mår bättre så Petra kan komma över, hon har haft mer ont i magen än vanligt. Stackars liten. Om hon får leka lite med min misse kanske de känns bättre, dom verkar tycka om varandra.

Jag har en vit helg, det känns bra. Går säkert lättare också eftersom ingen annan jag känner, vad jag vet, festar ikväll. Förutom Chrille men han är i en annan stad så det räknas inte. Får lyxa till det med godis eller snacks istället för alkohol och vakna utan baksmälla imorgon, härligt.

Var ute och motionerade lite idag, jag powerwalka/joggade i 40 minuter, lika delar. Riktigt jobbigt faktiskt, speciellt den halvan när jag sprang. Konditionen är verkligen värdelös. Måste blir bättre men jag har aldrig varit någon löpare. Folk tycker inte att jag ser ut att väga så mycket som jag gör, säger dom i alla fall, kan det vara en av anledningarna till att det är så jobbigt för mig att springa? Att jag har för mycket att bära på? Tyvärr är ju konditionsträning det bästa sättet att bli lättare så jag får väl försöka kämpa på.

Nu tycker jag verkligen det är på tiden att den sjunde Harry Potter-boken kommer ut på svenska. Jag orkar inte vänta till den 21 november, vill veta vad som kommer hända nu! Ron och Hermione lär ju bli ett par, garanterat. Det har ju avslöjats att två stycken kommer dö, jag gissar på att Voldemort är den ena och möjligtvis att Harry är den andra. Nu blev jag ännu mer sugen. Suck. Jag hatar att vänta.

Hm.. ska man äta tacos ikväll? Ciao.

Nybliven mamma

I tisdags kväll, halv tolv, fick jag min första födelsedagspresent. Några veckor för tidigt dock. Det var en liten grå hårtuss, med vita tassar, vit haka och röda fläckar. Så nu är jag "mamma" åt en liten kattjej på tio veckor. Har inte kommit på något bra namn än, så hittills kallas hon gumman, älskling, sötnos m.m. Hon är en salig blandning av Norsk skogskatt, perser, brittisk korthår och bondkatt. En lyckad kombination måste jag säga. Hon är långhårig, väldigt nyfiken och busig, och hon älskar att bli buren och spinner i stort sett hela tiden. Det enda negativa är att hon försöker bita på mina smycken och idag kissade hon i sängen. Undrar om det var en protest mot att jag inte tömt lådan. Men förhoppningsvis lär hon sig snart hur man ska bete sig.

När man skaffar en kattunge ska man inte vara borta några längre stunder under, åtminstone, den första veckan. Eftersom jag jobbar så är Petra och Freja här och leker med henne några timmar när jag är där. (Ingick kanske i presenten eftersom jag fick henne av Petra) Det är jättejobbigt varje gång jag ska lämna henne, hon är så sällskaplig och vill alltid vara nära mig. Har jag inte "brytt mig om" henne på några minuter så piper hon och lyfter jag inte upp henne när hon kommer så klättrar hon upp själv. Det är mysigt att någon tycker om mig så mycket, men jag får ju så dåligt samvete när jag måste gå.

Ciao.

Viktklubb II

Jag har börjat gilla Viktklubb mer och mer, man har koll på vad det egentligen är man stoppar i sig. Jag är ganska bra på att äta lite för mycket fett och för lite kolhydrater har jag märkt, så försöker skärpa mig på den punkten. Idag har de gått kanon, har bara ätit 1220 av mina dagliga 1563 kcal och jag har ätit klart för dagen. Förutom något litet efter träningen men då har jag ju ändå tjänat in några hundra extra. Toppenbra. Idag skulle jag skriva in vad jag väger, det gör man varje måndag, tyvärr kan jag inte göra de eftersom jag inte äger någon våg. Hm..

Visst är det härligt med komplimanger? Oftast handlar det om utseendet, vilket gör det så mycket roligare när någon uppmärksammar något annat. Min pojkvän brukar berömma mig för att jag är smart, väldigt roligt att höra. All uppmuntran och komplimanger, även jättesmå grejer, kan göra underverk för humöret och självkänslan. Vi snålar alldeles för mycket med sånt här i världen.

Suck. Idag hade jag nästan bestämt mig för att ringa på en annons om kattungar jag sett på
www.ekuriren.se men när jag kom hem och klickade in på sidan så var den borttagen, alla kattungar var sålda. Typiskt. Dom var helt perfekta, en korsning mellan perser/skogskatt/bondkatt. Hoppas det snart kommer upp en liknande annons, då ska jag vara snabbare.

Saknar dig när du inte är här.

Dags att börja byta om till fotbollsträningen. Ciao.