Trött på damm

Äntligen börjar min lägenhet se ut som en lägenhet igen. Vem hade kunnat tro att det fanns ett golv under allt damm? Känns dock inte fräscht än, får köra några vändor med moppen och dammtrasan imorgon igen. Renoveringen är nästan klar, några småskavanker som ska fixas till bara. Det blev fint, färgen är lite ojämn på några ställen men jag hoppas man inte kommer tänka så mycket på de. Säger då en sak.. det lär ta tid innan jag börjar med nästa renoveringsprojekt. Att bo i damm från golv till tak var ingen hit.

I söndags var det julafton. Jag firade i Hållsta med familjen och närmaste släkten på mammas sida, som vanligt. Allt var precis som det brukar, men det är ju det som är charmen i det hela. Julklapparna var fina, va folk är bra på att välja presenter till mig när jag inte ens vet själv vad jag önskar mig. Imponerande.

Juldagen firades annorlunda, med kalkonmiddag hemma hos mina föräldrar och ingen kålsoppa hos mormor som vi alltid brukar. Gillade det här sättet bättre dock, kålsoppa är inte min favoritmat. Vi lekte gömma nyckel enligt traditionerna iaf så känslan av juldagen infann sig. Senare på kvällen var det fest som gällde, först några groggar hos Zarah innan vi begav oss till Maarit. Mycket trevligt. Alkoholen tog bra och jag var riktigt härligt full, precis lagom så man blir sådär skönt glad och proppad med energi. Trots att vi saknade biljetter var det inga problem att komma in på Lotus. Det var dubbelt så dyrt som en vanligt kväll men hur kul som helst.

"And when you turned to me and smiled, it took my breath away"

Idag har jag varit sjukt trött, tog mig inte upp ur sängen förens klockan fyra. Sedan dess har jag bara legat i soffan. Känns som en ganska meningslös dag men det är skönt med sånna oxå ibland. Kan behövas. Imorgon tänkte jag dock att det ska bli en aktiv dag. Jag ska träna, städa och åka till Ikea, kanske hinner med en runda på Underbara hem oxå. Jag planerar att köpa massa fina saker som passar mina nymålade väggar.

Jag är ganska pigg nu, typiskt. Jag som tänkte lägga mig tidigt så jag kan gå upp tidigt. Suck. Det blir aldrig som man tänkt sig. Är lite sugen på en promenad dock, hm..

Jag vet inte. Jag förstår inte. Jag orkar inte.

Ciao.

Dagens erbjudanden

Igår övertalade Jessica mig att följa med till hennes kompis Sandra på fest. Jag hade inte allt för kul dock, kände mig missplacerad, trots söta pojkar. Fast det berodde nog mest på att jag inte var så himla festsugen egentligen, nästa gång blir de förhoppningsvis bättre. Sandra var trevlig och det verkar stämma som Jessica säger, att hon är en galen skåning.
När det började dra ihop sig för dom andra att gå ut kom Chrille och hämtade mig och jag följde med hem till hans föräldrar där släkten hade julfest. Det var skoj, vuxna fulla människor är riktigt roliga att både titta och lyssna på. Måste säga att skylten med Dagen erbjudanden var klockren och likheterna med Tomten är far till alla barn var slående.

Blev inte mycket sömn inatt, sammanlagt kanske fyra timmar. Inte bra, jag ska nämligen börja jobba nattskift med start klockan åtta ikväll. Slutar inte förens klockan sex imorgon bitti, det kommer bli en lång natt. De resterande tre nätterna av min arbetsvecka kommer jag jobba mellan 22:30 och 06:30, känns som mer passande tider.
Anledningen till att det lagts in ett nattskift på jobbet  är att vi ligger så mycket efter. Jag blev tillfrågad och tackade ja, det ska ge lite mer pengar och lite mer fritid. Ska bli spännande att se om jag klarar av det.

Snart är renoveringen av hallen klar, blir tokfint. Är Petra som gjort det mesta jobbet, tusen tack till dig gumman, du kommer få två bonusklappar att njuta av. Hoppas det går lättare i vardagsrummet och att färgen på fondväggen blir bra. Vill få det klart snart så jag kan börja leva som en vanlig människa igen utan att vada i damm och få färgfläckar överallt. Dessutom vorde det otroligt skönt att få ett vardagsrum igen där jag kan titta på tv och slöa i soffan, har inte kunnat göra det på över en vecka.

Usch jag borde äta något innan jag åker till jobbet men jag mår lite halvilla. Dagen efter har jag aptit så jag kan äta rejält en gång sen är jag proppmätt i stort sätt hela dagen. En macka och lite fil kanske jag kan få i mig iaf.

Hm.. växlande. Konstigt. Men typiskt mig.

Ha en trevlig kväll alla ni lyckostar som slipper åka till jobbet en söndagkväll. Ciao.

Room service

Oj nu va de längesen jag skrev här, skyller på att det har varit så mycket de senaste dagarna. I torsdags började jag renovera i lägenheten, det är hallen och vardagsrummet som ska få ny färg. Jag tänker gå emot hyresvärden och måla fast jag inte får. Dels för att jag blev så arg när vi märkte hur dåligt det gamla arbetet är gjort, aldrig att en proffessionell målare har gjort det här jobbet, och dels för att färgen jag vill ha på fondväggen endast finns som målarfärg.

Det har inte varit en dans på rosor att fixa ett jämnt underlag kan jag tala om. Hyresvärden påstod att det bara är duktiga målare som tapetserar lägenheterna för att det ska bli ett bra resultat och att dom aldrig tapetserar över några gamla tapeter utan gör allt från grunden. När vi dragit bort tapeterna kunde vi räkna till åtta olika och ett väldigt dåligt grundarbete. Allt bara rasade av på vissa ställen ända in till betongen medan det på vissa ställen satt som berget. Dessutom hittade vi lite mögel. Usch.

Snart är alla väggar färdigspacklade och förhoppningsvis det hårdaste jobbet avklarat. Slipning, finjustering och målning borde inte ta lika mycket energi. Längtar tills allt är klart och jag kan leva som en normal människa igen. Just nu står alla mina vardagsrumsmöbler ihoptryckta i mitten, jag kan inte titta på tv och knappt skriva här på datorn, dessutom är hemtelefonen urkopplad.Det ska bli riktigt kul att äntligen kunna inreda lägenheten ordentligt, jag har bott här i två år och inte satt upp något på väggarna eftersom jag hatat tapeterna så mycket. Nu ska det bli vitt och en fondvägg i färgen aubergine, hur fint som helst. Tänker belöna mig själv med en shoppingtur på Ikea och Village när allt är klart.

Tusen tack till alla som hjälper mig med renoveringsarbetet, skulle inte klara det utan er. Ni är guldvärda.

Ciao.


Love is in the air

Söndagen är nästan över och ännu en helg har flugit förbi. Pepparkaksbaket igår var trevligt och degen mycket god. Om ett par veckor blir det säkert en omgång till.

Festen hos Zarah var väldigt skoj, trevligt folk. Blev ganska lagom skönt berusad, härligt. Lite drama och oväntade saker hanns oxå med, både roliga och mindre lyckade. Krogbesöket kändes mycket kortare än det var, tiden går ju som alla vet fort när man har roligt. Jag och Jani regerade på dansgolvet.

I´ve never seen you look as gorgeous as you did tonight.

Hoppas det kändes.

Bakfyllan visste var den satt imorse. Huvudet dunkade och jag mådde lite illa. Men efter en nachotallrik på 21:an och en powernap i soffan släpade jag mig ut på en timmes promenad med Petra. Efter det kändes det bra, lite trött bara, dock hade ju nästan hela dagen gått.

Petra och Peter har förlovat sig, så gulligt. Jag hjälpte Peter att fixa det som en överraskning. Medan han bjöd ut henne på middag dekorerade jag och Zarah deras lägenhet med massor av ljus och rosor. Romantiskt. Sedan spenderade dom natten på hotell. Jag och Zarah blev helt kärlekskranka och var tvugna att titta på A cinderella story för att få ännu mer kärlek i tillvaron.
Petra är gravid i, vad man tror, femte månaden. Hon är den första av mina vänner som skaffar barn. Spännande. Hoppas allt går bra. Jag längtar tills jag får hålla i bebisen, dom är så söta, det kommer bli stans mest bortskämda unge. Hehe.

Ångest.

Gäsp. Det blir nog en tidig natt idag.. Ciao.

Svart fredag

Du gjorde mig besviken, din förklaring dög inte alls. Som tur var är jag inte långsint så det gav med sig sakta men säkert. Känns nästan helt bra nu igen.

Det är eftermiddag men det känns som att klockan närmar sig läggdags, det är redan kolsvart ute. Jag blir ännu tröttare än jag redan är efter att ha gått upp klockan fem hela veckan. Kan i alla fall glädja mig åt att helgen är här. Toppen. Det var verkligen på tiden.

Imorgon ska jag hem till Hållsta en sväng och baka pepparkakor, min storasyster och yngsta lillasyster är hemma över helgen, ska bli kul. Mamma gör världens godaste pepparkaksdeg. Vi brukar alltid ha julmusik när vi bakar sånt, då kanske jag får känna av julstämningen för första gången i år oxå. Nice.
Sen på kvällen ska vi fira Zarah som fyllde 24 år i tisdags, blir nog mycket skoj. Hoppas hon gillar presenten.

Wrong?

Nu ska jag gå en promenad med Emma. Trevligt. Tur att hon ville, hade aldrig orkat ta mig ut själv.

Ciao.