Arbetsnarkoman

Idag jobbade jag för första gången under frukosten på donken, det gick sådär. Kände mig mest snurrig, den sömnlösa natten hjälpte inte kan jag tala om. Jobbade 8-14. På rasten upptäckte jag ett missat samtal från Lindex, jag ringde upp. Det slutade med att jag jobbade 14:45-18 på Lindex. Vi bokade även in på tisdag 11-16. Samma dag kommer jag jobba på donken 17-03, det kommer bli ett kämpigt pass.

Från i tisdags och fram till nästa fredag, elva dagar alltså, kommer jag jobba tolv arbetspass och bara vara ledig en dag. Vem behöver semester?

Förstörd

Jag är helt förstörd. La mig tidigt igår, dels för att jag börjar jobba klockan åtta och dels för att jag sovit dåligt de sista tre nätterna. Hjälpte det? Nej. Jag överdriver inte när jag säger att jag var uppe och kissade minst tio gånger. Alltså ordentligt, måste ha fått ut flera liter. Fattar inte hur det är möjligt. Måste va helt tom idag, vätskebrist om inte annat. Hur ska jag kunna koncentrera mig på jobbet när huvudet känns som en mosad banan? Jag ska jobba frukost dessutom, något jag aldrig gjort förut. Det här kommer inte bli någon bra dag.

Äckliga brats

Fy fan. Människor med pengar verkar tro att man kan bete sig hur jävla vidrigt som helst. Läste en artikel på aftonbladet att under Stockholmsveckan på Gotland förbjöds bratsen att spruta ut champagne så istället beställde dom in två flaskor, öppnade den ena och bad servitören hälla ut den andra i vasken. Något liknande gjordes på hamburgerrestauranger där dom beställde in 50 hamburgare, när personalen slitit ihop alla och serverade dom tog braten en och slängde resten i soporna. Så jävla respektlösa människor. Jag är upprörd.

Beroende

Jag har blivit beroende. Av vattenmelon. Jag äter det i stort sett varje kväll. Skär den i bitar och fyller en tallrik, sen njuter jag. Underbart gott.

PR

Tänkte bara ge lite gratisreklam för min arbetsplats. Just nu har vi något som heter Mc Feast Carneval och varannan vecka lanseras en större Mc Fest med någon form av twist, denna vecka Mc Feast Deluxe Bacon. Men det bästa av allt är att varje dag under hela Carnevalen kommer vi att sälja Chicken Mc Feast, typ en vanlig Mc Feast fast med kyckling. Sjukt god. Ni måste smaka.

Reunion?

Jag har längtat till Kronskogen, det är mitt favoritställe att promenera och springa på. Efter mitt möte med ormen i våras lovade jag mig själv att inte komma tillbaka förens marken frusit. Idag kunde jag inte hålla mig. Jag snörade på mig joggingskorna och gav mig av, med blicken fäst på marken. Jag hann nästan ända bort dit där man kan svänga av till Tuna Park innan en orm slingrade sig av vägen och in i snåren. Jag gav till ett tjut och ett skutt innan jag med hög puls skyndade mig ut ur skogen. Det blev den asfalterade vägen hem. Suck. Nu tänker jag inte sätta min fot där inne förens vintern kommer.

Bottenbetyg

Nu har jag provat mascaran och det var som att kasta pengarna i sjön. Tur att jag köpte den på kampanj för bara 79 kr. Den separerade fransarna fint och volymen kanske skulle byggas upp om man målade ett lager till, men jag vet redan nu att det här är en mascara som kommer hamna i sminkkorgen och aldrig användas. Den "avböjde" fransarna på en gång. Mina fransar pekar typ rakt fram så jag böjer dom alltid innan jag sminkar mig och det håller alltid när jag har vattenfast mascara, är delvis därför jag alltid använder WP. Men den här mascaran tyngde ner fransarna direkt. Nej, verkligen inget bra köp. Någon som vill ha en ny mascara?

Shopping

Jag passade på ett köpa några saker idag när vi var nere på staden. Kände ett sjukt shoppingsug efter smink, väskor och såna saker. Men höll mig till att bara köpa en jättefin ögonskuggskvartett (längtar tills jag ska prova den), en mascara (den vattenfasta föregångaren till den sån Emma rekommenderar på sin blogg, ska bli spännande att testa den också), en ögonkräm med antirynkegenskaper (det gäller att börja i tid) och ett skissblock. Tänkte försöka börja med min gamla hobby igen.

Inget av det här klår dock Chrilles inköp för dagen. I prisklass i alla fall. Han åkte till Sthlm och köpte en MC. Någon slags sporthoj. Ska bli spännande att åka med bak, jag lär skrika av rädsla, har aldrig åkt motorcykel förut.

Samvetskval

Efter massa slit på jobbet är jag nu ledig i tre dagar, igår, idag och imorgon. Sjukt skönt. Jag sa igår att det skulle inte förvåna mig om dom ringer och frågar om jag kan jobba någon gång under de här tre dagarna. Men jag ska va hård och säga nej, jag behöver verkligen va ledig.

Imorse väcktes jag halv tio av att Linda ringde och frågade om jag kunde jobba 13-22. Nej svarade jag. "Kan du jobba ett kort pass då 12-16?" "Okej då" sa jag, som inte kan säga nej. Låg kvar en stund i sängen och när jag vaknat till lite och ställde mig upp snurrade världen. Jag tog upp telefonen och ringde tillbaka till Linda. "Jag borde verkligen inte köra bil idag" sa jag. Som tur va skrattade hon bara och fråga om jag var bakis.

Senare när jag var nere på stan med twinsen och hade ätit bakismat ringde telefonen igen. Det var Emelie som sa att hon visste att Linda redan hade frågat men hon tänkte att jag kanske kunde köra ikväll och jobba en stund då. Jag ska på bio med Emma så jag sa att tyvärr kan jag inte, ändå har jag dåligt samvete nu för att jag inte ställer upp. Men va fan, det är faktiskt min lediga helg.

Varför jag är lite bakis idag? Jag va på bröllopsfest igår för Chrilles kusin och hans fru. Mycket trevligt. Vi lekte körslaget. Haha.

Delade meningar

Nu har jag och Chrille varit och skrivit på vårt nya hyreskontrakt. 1/10 flyttar vi in, om vi inte kan förhandla med den nuvarande hyresgästen att få flytta in tidigare. Vi har redan börjat bråka angående flyttningen, eller rättare sagt huruvida vi bråkade när jag flyttade in här och vems fel det var. Hur ska detta sluta?

Krångel, krångel

Jag ringde butikschefen på Lindex igår för att fråga lite om den där tjänsten som blir ledig i höst och det har krånglat till sig. Hon måste tydligen annonsera ut platsen, så jag måste söka den via annonsen. Dessutom finns det något slags kösystem på Lindex Tuna Park i samarbete med Lindex City. Om någon som har en mindre tjänst nu vill ha platsen måste hon ge den personen företräde. Det finns ingen på Tuna Park men hon var inte 100% säker på hur det ser ut nere på stan. Dessutom gör detta att allt skjuts fram några veckor. Istället för att börja vecka 35 eller 36 kommer annonsen sättas ut då. Hon vill gärna att jag söker den men nu har jag börjat få beslutsångest. Det skulle va kul men samtidigt krånglar det till sig med Mc Donalds. Jag har kontrakt med dom på 75% fram till 30 augusti, då när tjänsten på Lindex skulle börja. Perfekt tänkte jag eftersom jag då kanske kunde komma överens med Mc D att kombinera de två jobben. Nu kommer i så fall ett nytt kontrakt att behöva skrivas innan jag ens sökt tjänsten på Lindex. Krångel, krångel.

Jag har även funderat på att försöka få tag i ett industrijobb, vilket inte är lika roligt men bättre betalt, bara för att få lite mer pengar att röra mig med. Har kontakt med två bemanningsföretag som är intresserade och såg även att ett tredje annonserar ut passande tjänster. Beslutsångest på hög nivå.

Sömntuta

Jag slutade jobba klockan tre inatt. Var pigg när jag kom hem så somnade inte förens klockan närmade sig fem. Ställde larmet på elva för att vrida tillbaka dygnet då jag ska jobba dag onsdag till fredag. Vaknade och snoozade.. i 45 minuter. Sen somnade jag tydligen om för när jag tittade på klockan nästa gång var den 12:45. Aj då. Hur ska jag nu kunna sova ikväll?

Glada besked

Chrille ringde nyss och talade om att vi fått lägenheten. Hurra! Jag kommer få fler garderober. Jag kommer få ett större badrum (dock bara marginellt). Jag kommer få en arbetsbänk i köket. Jag kommer få en öppen spis. Jag kommer få en parkeringsplats med motorvärmare. Jag kommer få en 30 kvadratmeter större lägenhet!

Dessutom fick jag min inbjudan till återträffen med klassen från nian. Skoj.

Vågade vågen

Jag har inte vågat väga mig sen jag började jobba på Mc Donalds, det har blivit lite väl mycket kaloririk mat på sista tiden. Men idag tog jag tjuren vid hornen och klev upp på vågen. Jag tänkte om att om den visar att jag gått upp så kanske det blir en morot att snöra på mig joggingskorna. Det gjorde den inte. Om jag minns rätt väger jag nu 0,2 kg mindre än jag gjorde sist. Där ser man. Nu känner jag inte ett lika stort tvång att träna idag. Tror jag ska ta en cykeltur med ljudbok i öronen istället.

Vad kan detta bero på? Jag har tränat mindre nu eftersom jag jobbat så tokiga tider + att värmen inte gjort det särskilt lockande att träna dagtid. Svettas man bort kalorier när det är såhär varmt? Rör jag mig mer än jag tror på jobbet? Jag är en sån som är hungrig trots att det är varmt så jag äter inte mindre på sommaren. Vad än anledningen är så är jag nöjd.

Beslutsångest

Idag cyklade jag till Tuna Park för att be butikschefen på Lindex att fylla i papper som a-kassan vill ha. Dom måste älska papper där borta. Jag kom även på att jag inte fått någon lön än så hon ringde lönekontoret och fick reda på att dom inte skickat ut någon lön till mig, men dom kunde inte svara på varför. Elakt. Jag får den i augusti istället, det gör mig ingenting så länge jag får den. Hur som helst, hon sa att hon kommer få en tjänst ledig i höst på 20 timmar/veckan. Hon tycker det funkade bra när jag varit där och att jag redan är insatt i hur arbetet går till. Hon tyckte jag skulle fundera på saken så ska vi höras nästa vecka.

Jag har beslutsångest. Jag vill jobba på Lindex, jag trivdes där. Kanske går att kombinera med Mc Donalds för att komma upp i timmar? Mycket att tänka på.

Favorit i repris

Sist när jag sökte ett jobb på Proffice ringde dom upp tio minuter senare. Idag sökte jag ett jobb hos Arena Personal och blev uppringd några timmar senare. Haha. Bra det, jag gillar snabba svar. Man skulle börja redan nu på måndag eller nästa så det passade inte jättebra, jag har ju uppsägningstid på Mc Donalds. Men han hade ett annat jobb som man skulle börja på vecka 35 och vecka 36 och man jobbade till december eller januari. Heltid. Det låter bra, vi skulle höras i början på augusti för att prata mer om det.

Sammanfattning

Jag ska försöka sammanfatta den senaste tiden lite snabbt.

Fredagen den 2 juli körde jag och Chrille ner till Tofta herrgård som ligger vid Kungälv utanför Göteborg. Det var en galet varm dag och det var synd att spendera eftermiddagen i bilen. Stannade och åt middag i Lidköping, väldigt mysig stad.

Lördagen den 3 juli var dagen för Sara (Chrilles syster) och Henriks bröllop. En vacker ceremoni och en kul middag/fest på herrgården med fina tal. Jag och Chrille hade flest rätt på tipspromenaden om brudparet. (Det hade vi även förra året då Eric o Fran gifte sig) Precis som dagen innan var det extremt varmt.

Söndagen den 4 juli packade jag och Chrille in oss i bilen och gav oss av till Marstrand. Det var mulet och vi bestämde oss för att vara kulturella och gick en guidad tur inne på Carlstens fästning där vi fick lära oss om Lasse-Maja. Intressant. Sen åt vi en mycket god lunch på den mysiga ön.

Vi fortsatte färden till Smögen där vi checkade in på Smögen Havsbad. Ett mysigt hotell byggt i en sluttning. Det hade spruckit upp och blivit en fin kväll. Vi hängde lite i poolen innan vi gjorde oss iordning och gick ner till hamnen för att äta middag. Jag åt Smögenkräftor såklart. Vi har förvånade över hur lite folk det var, för tre år sen när vi var där var det smockat med turister.

Måndagen den 5 juli började vi resan tillbaka till Eskilstuna. Vi stannade i Säffle för att titta på Sara och Henriks nyinköpta hus, i Karlstad för att äta och leta efter en laddare till Chrilles mobil (han glömde sin på Tofta) och sen i Örebro för att hälsa på en släkting till Chrille och även där leta laddare eftersom det inte fanns någon i Karlstad. Väl hemma i Eskilstuna slängde vi ut en del grejer ut bilen, packade in nya, hämtade Chili i Hållsta och flyttade sen in i Odlaren för att va husvakter i en vecka. Det blev grillning och mys i jaccuzzin på kvällen.

Tisdagen den 6 juli jobbade jag hela dagen sen bio på kvällen med Emma, Zarah och Linda.

Onsdagen den 7 juli var jag ledig och spenderade dagen vid poolen. Men först plockade jag jordgubbar med Petra. Mycket gott. Hann även med lite träning.

Torsdagen den 8 juli och fredagen den 9 juli jobbade jag natt, 17-03. Så de korta dagarna hängde jag vid poolen och det blev ett besök på gymmet.

Lördagen den 10 juli kom Jessica och vi hade det bra vid poolen hela eftermiddagen/kvällen. Senare begav vi oss till Kristina på fest och sen Harrys.

Söndagen den 11 juli spenderades innomhus och sen jobb på kvällen.

Måndagen den 12 juli jobbade jag hela dagen och badade med Chrille på kvällen.

Tisdagen den 13 juli var jag ledig och det var sista dagen i huset. Jag satte på en tvättmaskin och placerade mig sedan i solstolen. Tog en paus efter några timmar för att städa badrummet och köket. Sen kom Chrilles föräldrar hem och gjorde mig sällskap i solen. När Chrille slutat jobba grillade vi tillsammans i Odlaren innan vi flyttade hem igen till vår extremt varma lägenhet.

Det var mitt juli hittills. Blev även en joggingrunda igår kväll. Idag, imorgon och på fredag ska jag jobba natt. Börjar kl 19 så borde hinna en del innan. Brände mig lite på baksidan av låren igår så tänkte hålla mig undan solen idag, funderar på att ta en sväng till gymmet.

Lägenheten

Lägenheten vi tittade på igår var supermysig, en två och en halva på åttio kvadrat. Den kändes gammal på något sätt, men fräsch. Hela lägenheten gick i vitt och grått. Det dåligaste var att badrummet var lite väl litet (fast större än vi har nu) och att det inte finns balkong, bara en fransk. Dessutom knarrar golvet i vardagsrummet och i det halva rummet. Men vi vill ha den ändå. Vardagsrummet har en fin öppen spis som går att använda, sovrummet är jättefint och rymligt. Köket var också bra. Trappuppgången var fin och vi har (precis som nu) en liten gräsmatta och tillgång till utemöbler. Dessutom finns det bastu i källaren. Chrille ska ringa idag och säga att vi är intresserade, det sa vi redan igår men vi skulle ringa ändå sa han. Hoppas vi får den. Jag vill gå och titta på den igen.

Notis

Förresten så ska jag och Chrille titta på en lägenhet imorgon. Vi intresseanmälde den för några veckor sedan men trodde det var kört eftersom vi inte hört något. Den ligger i ett sådant hus där lediga lägenheter inte ens brukar komma ut på annons innan dom är borta. En två och en halva på åttio kvadrat i övre nyfors. Spännande.

Eclipse

Den här dagen har bara försvunnit. Det gick rätt segt på jobbet men eftersom jag inte hann mycket mer än äta frukost innan jag började och åkte ner på stan för att gå på bio direkt när jag slutade och kom hem när klockan nästan var halv tolv så känns det som att jag inte hunnit göra någonting.

Jag Emma, Zarah och Linda såg Eclipse. Äntligen. Nästan en vecka efter premiären och många månader efter New Moon. Vad tycker jag om filmen då? Jag vet inte riktigt. Jag tyckte Eclipse var ungefär som New Moon, lite fler och mer välgjorda actionscener, men den skyndade igenom filmen på samma vis. Dom försöker liksom trycka in så mycket som möjligt ur böckerna på så kort tid som möjligt, och det blir lite fel. Sevärd? Ja, om man är ett Twilightfan.

Självklart längtar jag till Breaking Dawn, som kommer delas upp i två filmer. Mer väntan innan slutet. Suck.