Förundrad

Jag är helt förundrad. Jag vet inte om hon inte tänker på vad hon säger, om hon inte förstår hur det låter eller om hon helt enkelt inte bryr sig. Hon har i alla fall gjort det flera gånger, utan att tveka. Som sagt, jag är förundrad.

Lördag

Min lördag började med att jag hade ont i magen. Tror de kan ha nåt att göra med alla ostbågar, chips och cola light jag tryckte i mig igår kväll. Det kom över lite folk och spelade Cluedo och Neger och President. (Jag vet att det är ett väldigt omoraliskt namn men det heter faktiskt så.)

Magen blev bättre efter ett par timmar och jag gav mig ut på en lång joggingtur. 74 minuter tog det, är nog rekord för hur länge jag sprungit någon gång. Dock håller dom på att bygga nåt vid skogsbrynet bakom Ica Stenby så jag kunde inte ta min vanliga stig, var tvungen att pulsa i knähög snö i typ 100 meter. Minst.

När jag kom hem gav jag mig på projektet att tona min egen utväxt. Håret är fortfarande blött så jag vet inte hur resultatet blev. Tror det gick ganska bra, förutom bak på huvudet där jag inte såg vad jag höll på med, men det kan nog inte bli så himla fel när man bara färgar utväxten.

Nu är nog min pasta klar.

Gröna äpplen

Idag gjorde jag valet att åka hem från praktiken, jag mådde för illa. Det har dock stannat där och annars mår jag bra, förutom att jag är trött. Tog nyss en promenad för att få lite frisk luft, det brukar hjälpa mot illamående och det gjorde det idag också. Ett annat tecken på att jag inte är helt kry är att jag inte är hungrig, särskillt såhär fem timmar efter lunch. Jag har dock skivat upp ett grönt äpple som jag sitter och tuggar på, konstigt nog brukar jag bli sugen på det när jag mår illa.

Chrille mår bättre idag. Han är feberfri och har bara lite huvudvärk och är hängig. Skönt det. Jag hoppas jag mår toppen imorgon bitti, sömn brukar ju hjälpa mot allt.

Bacillskräck

Chrille fryser och har mått illa hela morgonen, han fick köra ut mig från badrummet för att kräkas. Inte bra. Jag vill inte bli magsjuk. Tur att jag har praktik mellan 9 och 18, det känns som att bacillerna svävar omkring överallt i lägenheten. Ska snart fly fältet.

Begär

Risken är stor att jag äter chokladmuffins till middag, dom blev helt perfekta, lagom kladdiga i mitten. Himelskt gott. Nej Anna. Du lovade faktiskt att laga mat tills Chrille kommer hem. Tre muffins får räcka, ge dig av ut till köket nu!

Plötsligt händet det.. inte.

Jag gjorde nyss en seriöst försök att bli miljonär, eller i alla fall få ett tillskott i kassan. Jag bytte in tre vinstlotter jag glömt i en väska mot en skrap-bingo, ett skrap-kryss och en tia. Spänningen var olidlig, skulle nr 36 skrapas fram i utropsnumren? Eller skulle jag kanske få skrapa alla mina L? Men icke. Tre nitlotter hade kvinnan i spelkassan gett mig. Elakt.

Nu är det hela -13 grader ute. Där ser man, en skillnad på 10 grader från i morse. Solen är framme och snöflingor dalar ner mot marken. Jag borde gå min promenad nu, man vet aldrig när vädret slår om.

Jag läker

Idag kom jag med den briljanta idén att vi borde storstäda eftersom både Chrille och jag var hemma hela dagen för en gångs skull. Så nu har vi en fräsh lägenhet.

Min hand mår bättre idag. Det gör fortfarande ont och har en lite konstig färg men jag kan ta på det och jag tror svullnaden gått ner. Bra. Fast jag tror inte jag ska slå någon på ett tag.

Det är helt fantastiskt väder. Snön gnistrar i den strålande solen. Det är dock väldigt kallt, fast har blivit lite mildare, temperaturen har stigit från -23,5 till -16. Blir nog en promenad när vi varit på Ica Maxi och storhandlat, om inte mina tår förfryser i joggingskorna.

För övrigt har jag träningsvärk idag. Härligt.

Trasig

Ikväll gick jag på ett pass Ki Box med Viktoria. Det började helt okej, var sjukt jobbigt såklart. Sen mot slutet gjorde jag nåt tokigt, jag antar att jag hade fel teknik i slaget, och fick ont i högerhanden. Jag kunde köra klart passet, men när jag tog av mig handsken var det en grop i handen, precis under ringfingrets knoge. Då kunde jag ta på det, det gjorde ont men inte överdrivet. Nu, gör det sjukt ont. Det har dessutom svullnat lite till vänster om gropen. Jag har gått sönder!

Massa snö

Sådär. Nu har jag skottat fram bilen och tagit bort skidbacken med snö som täckte hela pärlan. Nu behöver jag inte tänkte på det sen när jag ska åka till Tuna Park. Dock lär ju någon annan ha tagit min plats när jag kommer hem så då måste jag väl skotta fram en ny parkeringsficka istället. Termometern visar -15,5 grader men det kändes inte så kallt ute, det är nog solen som värmer. Jag funderar faktiskt på att gå till jobbet, trots att jag skottat fram bilen, det är så härligt ute. Men det beror på om Chrille känner sig körduglig och kan hämta mig, han är bakis.

Idag väntar fyra timmar praktik, sen ikväll ska jag gå på ett pass Ki Box med Viktoria. Det kommer va sjukt jobbigt. Får se hur det går, jag har träningsvärk i både armarna och vaderna efter torsdagsträningen.

Igår kväll kom Emma över. Vi åt tacos, tittade en stund på OS och bytte sedan till en film. Det blev Gökboet, den var tragisk. En trevlig kväll.

Hoppas det är lika underbart väder imorgon som det är idag, med den strålande solen. Fast det vore skönt om det inte var lika kallt, -5 räcker. Jag är ledig och skulle vilja njuta av en riktigt lång promenad, eller jogging, eller längdskidor.

Shutter Island

När jag slutade praktiken klockan åtta ikväll satte jag mig i bilen och åkte direkt in till stan. Vi hade köpt biobiljetter till premiären av Shutter Island. Filmen är baserad på Dennis Lehanes thriller med samma namn ("Patient 67" på svenska). Jag har lyssnat på ljudboken, och gillade den, jag tycker om oförutsägbara slut. Filmen följer boken nästan exakt, vilket jag tycker var bra. Den var snyggt gjord med en strålande insats av Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Som Chrille sa när vi gick ut från bion, och som man hörde på vissa av de andra biobesökarnas kommentarer, det är nog inte alla som kommer gilla den här filmen. Men ge den en chans, du kanske är en av oss som förstår hur genialisk den är. Fast den smarta storyn ska ju Lehane ha cred för.


Honey Pomelo

Har du smakat frukten Honey Pomelo? Jag smakade en igår. Den har en mild smak som påminner om grape men som inte är besk. Jag gillar den. Det är lite tokigt att frukten är väldigt stor (mycket  större än en clementin som du ser) så det är inget man bara skalar och äter som en apelsin. Jag plastade in det som blev kvar igår och den smakade bra idag också, men man kan nog inte spara den så mycket längre än så. Tror frukten skulle göra sig bra som juice, kanske ska prova att pressa den.


Lost

Jag har varit sugen på en joggingtur hela dagen så när jag kom hem bytte jag snabbt om och gav mig ut i skogen. Sprang inte hela rundan i skogen dock, det började bli för mörkt, så jag vek av runt Stenby istället. 58 minuter tog det. Jag hade tänkt gå på spinningen ikväll också, men det går inte. Mina ben kommer inte palla. Så jag ska snart hoppa in i duschen istället.

Imorgon börjar jeanskampanjen på Lindex så idag har jag klätt om tre skyltdockor på barnavdelningen. Vi hann inte vika, och hänga, klart alla plagg som ska vara i centrum innan vi slutade så jag hoppas Nova hinner göra färdigt det imorgon bitti, jag är ju ledig. Tiden gick fort idag också, det brukar göra det när man har mycket att göra.

Det har kommit ut tre avsnitt av Lost, säsong sex, det fjärde kommer imorgon. Längtar. Sjukt konstig och snurrig, men bra, serie. Det är sista säsongen så det ska bli spännande att se hur dom knyter ihop alla trådar.


Redan kväll

Min måndag har flugit förbi i sjukt hög fart. Praktiken mellan 9 och 16 gick jättefort, hann inte ens göra klart allt jag skulle, får fortsätta imorgon. På vägen hem hoppade jag in på Ica Stenby innan jag kunde landa i soffan. Även där rusade tiden fram och jag var snart tvungen att börja med maten så den skulle va klar när Chrille kom hem kvart i sju. Efteråt var mitt äckliga hår i stort behov av en dusch och nu sitter jag här. Hade hoppats att jag skulle ha lust och motivation att träna ikväll men så blev inte fallet tyvärr. Jag brukar oftast inte ha det på måndagar.

Invägningen imorse var ingen rolig upplevelse, +0,5 kilo sen sist. Vet dock inte om jag har gått upp ett halvt kilo eller om det bara är sviterna efter helgens fest. När jag slarvat så mycket en helg brukar jag väga mer på måndagen men om jag väger mig igen på onsdagen brukar det ha gått tillbaka. Det visar sig.

Jag tänkte försöka va duktig den här veckan. Då kan vi ju bortse från idag, fast jag har hållit mig inom kaloribudgeten i alla fall. Imorgon är det spinning, är sjukt opepp dock, gillar inte alls den träningsformen. Man bara sitter där och plågas, inge kul alls och det gör det ännu svårare att hitta motivationen att ta sig dit så sent dessutom. På onsdag hoppas jag på bra väder så jag kan åka skidor. Kanske även kör Skivstång/kondition på kvällen, det var så längesen. Torsdag är det fotbollsträning i en gympasal och på fredag hoppas jag att jag orkar ta en joggingrunda innan praktiken. I helgen har jag praktik 12-16 både lördag och söndag, men innan eller efter borde jag kunna klämma in något träningspass. Så nu hoppas jag på bra träningsmotivation!

Längdskidor

Vädret var helt fantastiskt idag. Jag gick en promenad och solen värmde verkligen. Underbart. I Hållsta tog jag och mamma en tur på längdskidorna, hon har gjort flera spår på åkrarna. Jag har inte åkt skidor på många år men det gick bra. En timme var jag ute, det lär kännas i kroppen imorgon. Jag är ledig på onsdag så om vädret är fint kanske jag tar en till tur då.

Finast

Hittade den här bilden på Chili, gillar den skarpt, hon är finast. Tänkte åka ut och hälsa på henne nu, hon är på semester i Hållsta.


Party like a rockstar

Hahaha! Va ful man är när man färgar ögonbrynen. Konstigt nog blev de inget färg längst in på det vänstra, mycket märkligt, får fylla i med penna.

Ikväll är det födelsedagsfest hos Emma Å, hon blev 23 år i onsdags. Det kommer bli grymt, massa tjejer och massa alkohol. Party like a rockstar! Eller var det som om vi nyss fyllt 18?

Dubbelt bubbel

Ikväll blir det myspys. Jag och Chrille ska fira Alla hjärtans dag lite för tidigt. Han hämtar mig när jag slutar klockan åtta, vi köper med oss någon god mat och åker hem till hans föräldrars hus som står tomt. Efter maten blir det en flaska Gula Änkan i bubbelbadet. Kanske blir det en stunds bastande också. Som sagt, mysigt.

Vilse i trollskogen

Igår bestämde jag och Emma att vi skulle prova en annan väg på vår långa promenad. Efter en stund slutade gatubelysningen och vi fortsatte in i mörkret. Jag missade att vägen svängde en gång och min högerfot försvann rakt ner i snön, annars var det en mysig väg. Några kusliga inslag, men sånt får man ta. Vi hamnade inte där vi först trodde, vi kom ut i Ekeby, men det gjorde inget. Sammanlagt gick vi i 125 minuter, härligt. Nästa gång har vi ännu en ny väg att utforska.

Tunavallen

Idag har jag haft fotbollsträning på Tunavallen. I början gjorde det sjukt ont i tårna av kylan, men det försvann när jag fick igång kroppen ordentligt. Det var kul att spela fotboll på "gräs" och väldigt jobbigt. Dock dummade sig min fot, eller så var det bara jag som inte litade på den. Hur som helst så hämmade den mig. Väldigt tråkigt, vill ju slippa tänka på den hela tiden.

Jag har inga andra planer för dagen, mer än att jag och Chrille ska titta på Sherlock Holmes ikväll. Det är jättevackert väder så jag skulle vilja gå en promenad lite senare, men vet inte om jag pallar de, har en blodblåsa på foten som gör ont. Jag får se.

Melodifestivalen eller film? Sällskap eller ensam?

Idag hade jag tydligen tagit på mig spenderarbyxorna när jag åkte till Tuna Park. Fast jag måste säga att jag är ganska stolt över mig själv som valde bort en del plagg. Jag åkte därifrån 950 kr fattigare men med två par leggings, två kjolar, ett linne, en klänning, en tunika och ett halsband. Är dessutom stolt över att jag la ifrån mig de fina skorna och gick ut till bilen istället. Någon motta får det vara. Hoppas shoppingbegäret är stillat för en stund i alla fall.

Efter Tuna Park åkte jag direkt till Hållsta. Tänkte hälsa på Chili och åka längdskidor. Dock var inte mamma hemma så hon kunde hjälpa mig me skidorna, eller så skyller jag bara på det, så jag pratade med mormor och gosade med Chili en timme innan jag lämnade huset.

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska åka till Petra ikväll och titta på Melodifestivalen eller stanna hemma och titta på film. Svårt. Jag vet inte vad jag är sugen på.

Det blev en joggingtur i skogen i förmiddags. Jag var 11 minuter långsammare än mitt rekord. Inte bra. Fast jag tror det mest berodde på att det var så oupptrampat på stigarna + att jag hade håll ett bra tag. Men det var skönt att äntligen vara tillbaka.

Jag fick ett livstecken från Chrille typ halv tre idag. Han messade från en kompis mobil och sa att hans dött men att han lever. Orutin att inte ladda mobilen innan man åker bort hela helgen.

Ännu en arbetsvecka till ända

Jag som skulle lägga mig tidigt ikväll, har varit sjukt trött efter långa arbetsdagar, men så fastnade jag i filmen på femman. Jaja, jag har ju inget jag ska upp till imorgon egentligen.

Om vädret är fint imorgon funderar jag på att åka ut till Hållsta och låna mammas längdskidor. Jag har inte åkt på många år men det ska ju vara bra motion. Skulle även vilja ta en joggingtur i skogen, har längtat dit hela veckan. Tystnaden. Stillheten. Ta mig fram på de smala upptrampade stigarna.

Idag var min sista dag på kosmetiken på Lindex, på måndag börjar jag på barnavdelningen. Det ska bli kul, få lite koll på hur det går till där också. Öka kunskaperna. Knowledge is power.

Mitt löfte för helgen är att inte pilla på mina munsår. Jag har haft dem i en månad nu och det är galet irriterande. Jag ser förjävlig ut och det gör ont. I helgen ska jag bara äta små tuggor av all mat och låta sårskorpan vara.

Chrille är på kryssning med elva andra grabbar. Det kommer gå vilt till. Dom kommer hem först på söndag, jag hoppas han överlever och inte hamnar på botten av Östersjön.

Ingen förändring

Shit va de blåser snö här utanför. Det kommer inte bli kul att skrapa bilen.

Har ju glömt tala om hur det gick på invägningen i måndags. Det var samma vikt som förra veckan, men jag är nöjd. Har ju inte kunnat träna och trodde att jag hade lagt på mig lite, så det känns bra. Men det skulle va kul med ett minus nästa vecka.

Sitter här i min nya fina tröja. Äntligen hittade jag en som är typ corallfärgad. Superfint och vårigt. Dock är det ju massa snö ute, men I feel it anyway.

Nej då kanske man ska klä på sig ytterkläderna och börja brottas med snön på bilen.

Skön dag

Idag har jag varit ledig. Det var behövligt och mycket skönt. Efter att knappt ha sovit någonting natten till igår kunde jag sova ut. Jag har inte gjort så mycket, mest njutit av ledigheten. Gick en promenad i en och en halv timme, tvättade två maskiner, handlade lite mat och postade brev. Ikväll gick jag ner till stan för att titta in på Gina Tricot, hade spanat på hemsidan och ville se om plaggen fanns i butiken. Fyra överdelar rikare klev jag ut ur 21an precis innan dom stängde. Jag gick direkt till friskis för att träna lite överkropp på gymmet innan jag körde ett pass spinning med fotbollslaget. Det var riktigt svettigt, men jag klarade av det, trots att förkylningen inte är helt borta.

Nu väntar tre långa dagar på praktiken innan min lediga helg. Men det ska nog gå bra, hoppas vi får nya varor till kosmetiken imorgon. Jag ska nog snart lägga mig tror jag, läsa lite Rocky tills jag somnar.