Paniken kommer krypande

Herregud. Ikväll har jag fått min skrivare som jag beställde i torsdags. Chrille installerade den och nu har jag skrivit ut all kurslitteratur från nätet som ingår i den första kursen. Det är hur mycket som helst. Sen ska man läsa en hel bok utöver det också, en bok som dom inte ens har skickat till mig från Bokus än fast jag beställde den i tisdags. Måste ringa imorgon och fråga när dom tror att den kommer, jag ska ju ha läst den på måndag. Stressad som fan. Sov asdåligt inatt på grund av att jag låg och tänkte på den där jävla boken.

Imorgon har vi vårt första seminarium, jag vet inte riktigt vad ett seminarium är men jag hoppas det kommer gå bra. Måste nog läsa igenom mina anteckningar ikväll för att förbereda mig lite.

Rookie

Såhär såg jag ut igår kväll.


Högskolan

Igår var första dagen på Högskolan, jag fick massa information och en rundtur. På kvällen samlades klassen (de som ville) och faddrarna på Royal Oak och gick sen vidare till Harrys. Jag tog det lugnt och gick hem klockan elva, det är inte riktigt min grej att gå runt och skrika i en overall känner jag, vi i mitt gäng satt mest runt ett bord och snacka skit. Vi påbörjade även en tävling som kommer hålla på ända tills på lördag, Plåsterjakten. Vi är indelade i lag och ska utföra olika uppdrag, olika uppdrag ger olika många plåster, flest plåster på lördag vinner. Mitt lag låg riktigt bra till, men vi lyckades tappa bort vårt papper på Harrys, inte bra. Får se om vi fortfarande får tävla.

Vår klass är uppdelad i två grupper så vi inte ska bli så många på vissa föreläsningar. Idag träffades min grupp och läraren gick igenom allt vi ska göra i den första kursen. Det verkar sjukt svårt. Jag förstår inte hur jag någonsin ska klara av det här. Som tur var är jag inte ensam om att känna så. Är redan stressad över allt som ska hinnas med och jag kan inte börja med något heller. Det enda jag kan göra just nu är att läsa litteraturen som vi ska använda den första veckan. Så det ska jag göra ikväll och imorgon när jag är skolfri.

Har nyss beställt kurslitteratur (fyra böcker) för ca 950 kronor. Plus att jag redan köpt en bok för 228 kronor. Mycket pengar och böcker för en kurs på fem veckor. De flesta böckerna ska gå att låna på biblioteket men med tanke på att den första boken jag köpte var utlånad och jag hade fem stycken före mig i kön (man får låna boken i två veckor) så skulle jag inte få den förens fem veckor efter att kursen redan var avklarad, kändes smidigare att beställa hem hela skiten. Förhoppningsvis går dom att sälja till studenterna som börjar i höst. Dessutom kommer två av böckerna användas andra terminer också.

Första dagen

Idag börjar jag på högskolan. Som vanligt när jag är lite nervös kan jag inte sova så istället för att gå upp 07:30 som jag hade planerat vaknade jag 04:45. Låg och försökte somna om men gav upp 06:15. Så även fest klockan bara är tjugo i åtta har jag redan duschat, ätit frukost, tittat på ett avsnitt av Criminal Minds och lagat "hålen" i mitt nagellack. Två timmar kvar tills jag ska gå till skolan så jag hinner med ett avsnitt till innan jag börjar göra mig i ordning. Det här kommer bli en lång dag.

Träning

Den här veckan har det blivit två joggingrundor på 50 minuter vardera och två pass cirkelfys. Det får jag räkna som godkänt tycker jag. Nästa vecka är jag rädd att det knappt kommer bli någon träning alls, schemat på MdHs rookievecka är ganska fullt, men ska verkligen försöka klämma in lite fettförbränning.

Måste hitta någon som vill gå på ett pass kettlebells med mig på gymmet tillsammans med en instruktör. Grymt bra träning, hög förbränning och tuff styrketräning.

Apport

Timmy har lärt sig apport. Chrille kastar iväg den mjuka bollen, Timmy jagar den och bär tillbaka den till Chrille igen. Sen börjar dom om. Sötisar. Chili gjorde också så när hon var liten, jag satt i sängen och kastade bollen och hon hämtade den igen. Katter kan också.

FisTimmy

Timmy har släppt sin första fis i min närvaro. Fy fan va de luktar.

Vindruvsberoende

Idag har katterna jagat varandra massor. Eller det är mest Chili som jagar Timmy. Han får en del stryk men tycker fortfarande att det är kul. Nu har han kommit på att han kan ta skydd under soffan ibland för där är Chili får stor för att komma in. Dom har till och med sovit bredvid varandra på varsin stol i köket en stund idag och båda låg med mig i sängen när jag pillade på datorn. Det tar sig.

På eftermiddagen tog jag en joggingtur i skogen. Det var väldigt halt på vissa ställen men jag lyckades hålla mig på fötterna hela tiden. Gjorde en del riktigt schyssta moves där jag fladdrade med både armar och ben men på något sätt ändå landade på fötterna.

Nu ikväll gick jag en timmes promenad med Jennie. Det var riktigt trevligt. Tror det bara var fjärde gången vi träffats men det märktes inte, vi babblade på hela vägen. Det får vi absolut göra om.

Nu ska jag äta vindruvor och titta på Criminal Minds. Hejs!

Trötter

Jag sover sjuk mycke nu när jag är ledig. Ligger i sängen 10-11 timmar om dygnet (fast jag sover inte riktigt hela tiden). Jag ställer inte klockan för jag tänker att kroppen vaknar väl när den är utvilad. Det känns som att jag sover bort halva dagen.

TokTimmy

Ibland börjar Timmy pipa massor, då är det oftast en av två saker han vill. Gå på lådan eller äta. Ibland slickar han även på mig mellan pipen, då är det maten han vill åt. Varför går han inte bara helt enkelt själv till lådan eller matskålen undrar du då? Bra fråga, han är sällskapssjuk kanske? Ibland står han inne i badrummet och piper, då behöver han gå på lådan men kliver inte i den förens jag eller Chrille kommit in i rummet. Han är tokig han.

Timmy

I fredags hämtade vi ett tillskott till familjen. En tolv veckor gammal kille som är jättebusig och full av energi. Familjen vi köpte honom av kallade honom Timmy så för enkelhetens skull fick han fortsätta heta det. Chili första reaktion var massa morrande och en "Varför hatar ni mig?"-blick mot oss. Hon surade, blängde och fräste åt Timmy det första dygnet. Men hon ville ändå ha koll på honom, spanade på avstånd och fräste om han kom nära. Nu går det bättre, Chili nosar på honom och kan betrakta honom på nära håll utan att morra. Hon försökte sig nästa på att leka med honom nu på morgonen. Progress!



Degar ihop

Det finns inte mycket att göra om dagarna nu när jag är ledig. Eller det finns säkert mycket att göra men ingen att göra det med. För tyvärr har ju de andra jobb och sånt att gå till. Suck. Idag har jag i alla fall tvättat, men det är det enda jag gjort. Hade tänkt gå till biblioteket men skjuter upp det tills på måndag. Ett lånekort kan ju vara bra att ha när jag blir student.

Jag och Chrille har funderat en stund på att skaffa en kompis till Chili. Någon hon kan leka med och som håller henne sällskap när inte vi är hemma. Vi ska antagligen till Kvicksund ikväll och kika på två små tolv veckor gamla kattbebisar. Jag är lite kluven dock. Chili är ju så lätt att lämna ifrån sig när vi åker bort, kommer det att bli lika lätt med två? Och kommer de två missarna komma överens?

Nonstop

Jag köpte en påse Nonstop igår och kan inte sluta äta dom. Det är så gott att man blir beroende. Jag antar att det är därför dom heter just Nonstop.



Nätshopping

När jag har tråkigt får jag ibland för mig att nätshoppa. Idag har jag klickat hem två träningslinnen och en bikini.

 

Det är bra att va ute i god tid med bikiniköp, när sommaren närmar sig tar dom alltid slut. Dessutom har jag något att träna för och för att träna måste jag ju ha något att träna i. Helt motiverade köp alltså.

Första dagen på semestern

Min första dag på ledigheten började med en cellprovtagning. Jag gick från att vara i tid till sjukhuset, till att inte hitta parkering, till att det var lång kö till parkeringsautomaten till att springa från parkeringshuset in i entrén och fråga efter hiss G, springa till hiss G, åka upp till våning 6 och stressad kliva in på barnmorskemottagningen exakt 10:15 då jag hade min bokade tid. Betalade i receptionen och fick sen vänta en halvtimme innan det blev min tur. Suck. Besöket blev ju inte mer trevligt av att sätta sig i en gynstol. Sköterskan var trevlig i alla fall. Fast hon kunde inte säga när provsvaren kommer, hon kunde inte ens gissa. Jag antar att det betyder att det tar lång tid.

När jag ändå var ute och åkte bestämde jag mig för att köra till Ica Maxi och storhandla. Det blev dyrare än jag hade tänkt mig och våra matpengar är snart slut. En vecka tidigare än vanligt. Ops. Vi har mat för ett tag i alla fall.

Jag baxade upp matkassarna till lägenheten och stuvade in allt i kylskåpet och skafferiet. Sen dog jag i soffan. Har sett de sista avsnitten av The Big Bang Theory säsong tre. Behöver en ny serie att plöja igenom, tror jag ska börja med How I met your mother, den är rolig. True Blood ligger också och väntar.

Ikväll har vi fotbollsträning men jag har ingen lust alls att gå så jag skippar de och går till friskis i stället. Först gymma med Pe och sen ett yogapass. Kommer va härligt mör klockan 20:45 ikväll. That´s it.



Ps. Jag har köpt ett kollegieblock och stiftpennor idag inför skolstarten. Roligt!

Snabb uppdatering

Har inte skrivit på ett tag men det händer inget i mitt liv just nu.

Chrille har varit på kryssning sen i fredags så jag har haft lägenheten för mig själv hela helgen. I fredags kom Zarah och Linda över. Vi åt middag, tittade på Let´s Dance och prata skit. Trevligt. Igår gjorde jag inte mycket, tittade på en hel säsong av The Big Bang Theory och gick på ett Bodyattackpass. Idag har jag träningsvärk. Skulle luncha med Pe men det är inställt på grund av hennes mage. Chrille kommer hem snart, han kanske vill följa med och äta. Har ingen lust att laga mat idag. Annars har det inte hänt mycket, har mest jobbat. Imorgon är sista arbetspasset och sen är jag ledig till 24 januari när skolan börjar. Weeii!!

Black circles

Shit va sliten jag är. Jag har seriöst svarta ringar under ögonen. Gick och la mig strax efter halv tio igår kväll, somnade tio o vaknade elva. Låg o läste till 02:30 sen vred och vände jag på mig tills klockan ringde 04:30. Det är inte jätteroligt att åka till jobbet när man bara sovit en timme. Men nu är jag hemma i alla fall och funderar på hur stor sannorlikheten är att jag skulle somna i en snödriva om jag gav mig ut på en motionsrunda.

Tristan & Isolde

Idag visades Tristan & Isolde på femman. Jag var på humör för en tragisk kärleksfilm så de va perfekt. Har du inte sett den kan jag verkligen rekommendera den. Var flera år sen jag såg den sist, men jag gillar den. Vilka fina frisyrer Isolde har, jag är avundsjuk, jag vill också ha långt hår. Det är ungefär såhär mycke jag orkar recensera en film idag. Vill du veta mer som filmen får du väl googla den, eller rent av titta på den.


2011

Nu har det nya året börjat och jag har tre löften som ska göra detta år fantastiskt.

* Jag ska gå ner i vikt. Minst så mycket som jag gick ner till förra sommaren, fast helst hålla det sen också. Då kommer jag känna mig mer bekväm och då är ju allt roligare liksom.

* Gå på yoga och sånt så jag förhoppningsvis blir lite mjukare i kroppen. Detta kommer också göra livet mer bekvämt eftersom jag blivit så sjukt stel och spänd de senaste åren.

* Vara duktig i skolan. Tävlingsmänniska som jag är vill jag ju ha bra resultat. Dessutom hoppas jag att jag kommer träffa massa trevliga människor.

Välkommen 2011!!

Varning

Om ni läst förra inlägget och får för er att prova Vitamin Well Focus med svartvinbärssmak. Drick den då inte samtidigt som ni äter ostbågar. En mycket dåligt kombination. Nu vet ni det.