Viktklubb

Igår när jag ögnade igenom Aftonbladet på jobbet fick jag syn på ett erbjudande där man fick en månads gratis medlemsskap på Viktklubb. Eftersom jag har varit lite nyfiken på hur det funkar så registrerade jag mig när jag kom hem. Jag har inte tittat igenom allt ordentligt än men det går ut på att man, i en dagbok, fyller i vad man äter varje dag och hur man motionerar. Man har också en så kallad viktprofil där det står hur mycket man väger, hur lång man är, ålder, midjemått, hur mycket man vill gå ner i vikt och på hur lång tid.
Där tyckte jag det blev något konstigt, för när jag fyllt i alla uppgifter stod det att jag nu stoppar i mig ca 2563 kcal om dagen och för att nå min målvikt ska jag dra ner på det till 1563 kcal. Visst det låter bra, äter man 1000 kcal mindre om dagen är det klart man går ner i vikt. Problemet är bara att jag fyllde i dagboken vad jag kommer äta idag, vilket ser ungefär likadant ut varje arbetsdag den här veckan, och när jag fyllt i allt utom lunchen är jag uppe i 1172 kcal. Jag har väldigt svårt att tro att lunchen kommer innehålla 1391 kcal. Snarare tror jag att jag redan ligger ungefär på min rekommenderade kalorinivå, kanske ett par hundra över ibland. Så frågan är: hur gör man då? Jag kan ju inte dra ner det till att bara äta 563 kcal om dagen.
Min slutsatts är att deras räknesätt helt enkelt inte stämmer in på mig.

Synd, jag som såg en chans att få hjälp med att gå ner i vikt. Fast jag kan ändå ha lite nytta av sidan, dom har många smala recept och man kan kolla hur mycket kalorier olika livsmedel innehållet samt hur mycket man förbränner i olika motionsformer. Alltid något.

Både i måndags och tisdags var jag ute och gick långpromenader med Petra. Jag hade tänkt göra det varje dag den här veckan, förkylningen är fortfarande inte bra så jag vill inte göra något för ansträngande innan matchen på lördag. Idag bangar hon dock eftersom hon känner sig hängig och jag har ingen lust att gå ensam. Får se om jag lyckas släpa mig ut ändå. Nu är nog mina makaroner klara. Ciao.

Katt?

Igen. Vad är det här? Varför drömmer jag om saker som breaks my heart? Samma personer dessutom, skumt.

Jag har beslutsångest om jag ska skaffa katt. Det skulle va jättemysigt, jag har alltid älskat katter, men man blir så bunden till hemmet. Ska jag vara borta någon dag eller åka iväg på en resa måste jag fixa någon som tar hand om katten. Fast egentligen, hur många dagar om året är man borta från stan? Sen kommer man till det andra problemet. Ska jag i så fall ha en eller två katter? Har man två stycken håller dom ju varandra sällskap när jag inte är hemma, fast det blir dyrare. Hur som helst skulle jag bli en väldigt bra matte.

Chrille var hemma i helgen. Mycket trevligt, jag hade längtat efter honom. Det var inte alls lika svårt att säga hej då till honom igår när han åkte till stationen för han kommer hem redan på torsdag kväll igen. Hade ändå knappt hunnit träffa honom eftersom jag jobbar kväll den här veckan.

Suck, nu fick jag precis reda på att Zarah stannar hemma från jobbet idag. Tråååkigt.

Jag har lånat sjätte boken om Harry Potter av Jani, mycket bra faktiskt, kan knappt lägga den ifrån mig. Nu ska jag läsa några sidor innan det är dags att cykla till jobbet. Ciao.

Börjar må bättre

Igår åt jag lunch med min mamma och storasyster på Kaka. Varför går jag aldrig dit och äter? Helt fantastiskt gott. Min ceasarsallad med kräftor var god men jag sneglade lite avundsjukt på syrrans sallad med citronmarinerade räkor, den får det bli nästa gång. Kanske ska dra med mig Petra dit på lunch nu nån gång i veckoslutet.

Äntligen tror jag min hals börjar läka. Igår var det förjävligt, ja hostade slem och det kändes som att halsmandlarna revs sönder. Dock kände jag inte av febern så mycket, börjar väl vänja mig. Men som sagt känns det lite bättre idag så jag hoppas jag är helt frisk tills på lördag, då får jag vara med och spela matchen på söndag. Hoppas, hoppas, hoppas.

Igår var jag hemma i Hållsta under eftermiddagen och kvällen. Lisa (storasyster) fyllde 25 år, så vi fikade med tårta och sedan grillade vi gott. Då jag skulle ta en tugga av den grillade Hallumin råkade jag bita mig hårt i sidan av tungan. Det gjorde sjukt ont och värker nästan ännu mer idag, dessutom blev det ett fult märke. Aj. Annars var dagen riktigt trevlig.

Nu var det en timme sen Petra sa att hon skulle komma över. Var håller hon hus? Jag börjar bli hungirg men det känns oartigt att ställa mig och laga mat när hon kommer hit för att jobba i badrummet.

Ciao.

Sjuk

Jag är sjuk. Jag mådde dåligt redan igår men tänkte att de kanske skulle gå över under natten, det brukar göra det. Tyckte det kändes lite bättre, förutom att jag åkt på halsont också, så jag bestämde mig för att åka till jobbet. Halv tolv orkade jag inte länge, var alldeles för varm och hängig, så jag åkte hem. Rätt bra ändå med tanke på att jag bara fick två och en halv timmes karens.

Som vanligt verkar jag vara messjuk. Det känns som att sjukdomen inte bryter ut ordentligt så jag går omkring och mår halvkasst en längre tid istället för att vara däckad i ett par dagar. Bra de inte utvecklas till halsfluss, jag har haft det två år i rad vid ungefär den här tiden på året. Förra året hjälpte inte penicillinen. Kommer inte ihåg om jag fick en till kur eller om jag fick läka på egen hand, bara att jag hade ont i halsen väldigt länge.

Eftermiddagen har jag spenderat i sängen och i soffan, tittandes på Sex and the city, och tyckt synd om mig själv. Sedan kom Petra, Peter och Freja med fika. Ingen är så bra som Petra på att ta hand om någon som är sjuk, hon eller min mamma är dom jag vill ha hos mig när jag mår dåligt. Jag vet inte om Chrille är bra på sånt än, men jag kan tänka mig det.

Igår hade vi match mot serieledarna som är helt överlägsna i vår division. Vi hade inte förväntat oss något annat än en förlust så de 0-7 som matchen slutade på störde oss inte så mycket. Vi hade ändå gett dom ett ganska bra motstånd och det tog 25 minuter innan dom gjorde sitt första mål. Då hade vi redan skjutit i ribban en gång.

Nej, dags för ännu ett avsnitt av SATC. Ciao.

Bibeln

Gäsp. Jag är lite sliten efter gårdagens kvällsäventyr. Först var vi sex tjejer här hemma och förfestade lite innan det bar iväg ner på stan. Först ville några av oss åka karuseller, jag och Koski var de enda som vågade oss upp i den läskigaste men roligaste, hur skoj som helst. Sen gick vi til Harrys där jag träffade Martina, hennes pojkvän och deras gäng. Efter en stund ville dom oxå åka karuseller så jag hängde på dom för några fler turer. Klockan blev mycket och jag mötte upp Jessica på torget för lite fyllemat och sen gick vi hem till mig med värkande fötter. Det blev mycket konversation om pojkvänner innan vi till slut somnade, tyvärr vaknade jag rätt tidigt så kommer nog blir ganska trött ikväll. Illa. Kvällen var i alla fall lyckad, hoppas this evening blir lika trevlig.

Bibeln - en bok om mina vänner, är tokskoj, alla borde köpa den. Garanterat många skratt på förfesten.

Jag är bjuden på min storasysters kräftskiva idag men jag vet inte om jag kan komma, den är ute i Hållsta och jag vill in till stan senare på kvällen. Jag har tre förfester att välja mellan idag, inte ofta jag har det, fast man får lite beslutsångest. Hm.. jag borde ta mig till systemet och köpa mer vin.

Dagens bekännelse: Jag slängde in alla påsar med skor, sladdar och dyligt i garderoben för att det skulle se lite snyggare ut när gästerna kom igår. Det blev en enda röra och den lär jag inte orka ta tag i på ett bra tag.

Hon verkade faktiskt rätt gullig.

Ciao.

Weeeii, mitt bredband fungerar

Äntligen verkar mitt bredband fungera. Det har bara gått sissådär två och ett halvt år. Det enda som krävdes vad ett nytt modem, så nu har jag Petras gamla. Toppen. Fast snart ska jag förhoppningsvis köpa en laptop och vill då ha ett trådlöst modem istället, får se om Telia lyckas fixa det. Ska bli mycket spännande. För 1257 kronor i kvartalet förvätnar man sig ju att sakerna ska fungera.

En jobbarkompis dotter fyller snart år och önskar sig en dator i present så jag försöker sälja min till henne. Jag sa att jag ville ha 6000 kronor, vilket jag tyckte lät som ett rimligt pris, och hon skulle fundera på saken. Jag hoppas hon vill ha den så jag kan köpa min efterlängtade laptop och slänga in skrivbordet i förrådet.

Det är lite pinsamt men jag kan inte låta blir. Patetiskt? Kanske.

Nu är helgen äntligen här, som jag har längtat. Petra kommer snart över och ska hjälpa mig att sätta upp min hatthylla så jag får bättre ordning i hallen och min nya hylla som jag ska ha ovanför dörren i sovrummet och ställa mina nya fina lådor på. Jag åkte till Ikea i tisdags och köpte tolv förvaringslådor. Sex stycken stora svarta jättepraktiska att ha under sängen och sex stycken mindre att ha på hyllor. Jag tror det kommer bli bra. Lägenheten har bara en garderob och den finns i hallen, dessutom är sovrummet så litet att jag inte får plats med så mycket mer än min stora säng så jag får hitta på andra förvaringsformer, ganska roligt faktiskt. Jag tror mitt nya hem kommer bli riktigt fint när jag är klar.

Helst skulle jag vilja ha nya vardagsrumsmöbler. Jag har hittat en jättefin serie på Underbara Hem i mörkt trä som ser sådär snyggt gamla ut. Fast jag ska nog prioritera en laptop och en större TV först, jag är ju inte gjord av pengar. Tyvärr.

Jag kan inte sluta le sådär generat lyckligt när du skickar gulliga sms till mig. Jag blir varm i hela kroppen och allt känns lite lättare.

Den här helgen är det Å-festen i stan så det blir nog att gå ner till öltälten både idag och imorgon. Förhoppnignsvis dissar Jessica Västerås ikväll och kommer hit istället, skulle vara jättekul, det var längesen vi festade.

Nej nu måste jag ta tag i mitt kaos. Ciao.

Nightmare

Usch jag hade en så hemsk dröm inatt. En riktigt mardröm fast utan monster och skräck. Det kändes så verkliget, så äkta. Det sticker i hjärtat bara jag tänker på det. Det får aldrig bli så, aldrig, aldrig, aldrig!

Freja

Jag har inte berättat om Freja än. Freja är världens sötaste bebis som kom till världen fredagen den trettonde juli, hon blir alltså fyra veckor imorgon. Fredagen den trettonde är ju känd som otursdagen men i Petra och Peters ögon är det nog en av de lyckligaste dagarna i deras liv. Freja är ett litet charmtroll som gillar att bada men som avskyr att byta blöjor, hon har rödaktigt hår och blå ögon. Efter inte ens en månad i världen är hon redan en shopoholic (fast det är nog mamma vi ska skylla på) och kommer hem med flera påsar varje gång hon varit på stan. Hon kliver redan i mina fotspår och jag ska lära henne allt jag kan, som den stolta gudmor jag är.

I tisdags var jag och Chrille bjudna på tacos hos den lilla familjen och äntligen vågade Chrille hålla i bebisen, han har varit rädd att "ha sönder" henne innan. Det såg lite stelt ut i början men båda verkade trivas och Freja härmade alla grimarser Chrille gjorde för att underhålla henne. Så söt. Jag tror Chrille är lite rädd att jag också vill ha barn men han kan vara lugn. Hur mycket jag än älskar min guddotter så vill jag vänta med att skaffa egna knoddar, det finns så mycke annat jag vill hinna med först.

Jag och Chrille är tillsammans nu. (Äntligen skulle nog många säga som envist har frågat oss) Efter att ha träffats i flera månader och betett  oss som ett par bestämde vi oss den elfte juni att det skulle bli vi på riktigt. Så nu har jag en pojkvän, är fortfarande lite ovant att säga det, men det känns bra. Kan erkänna att det är lite pirrigt ibland och jag hoppas verkligen att vi delar samma känslor. Puss på dig min prins.

Ciao.

Svettigt

Idag har jag haft min andra fotbollsträning efter sommaruppehållet. Det gick bättre än i måndags men formen är ju inte riktigt vad den varit. Hehe. Men de löser sig. Match på söndag, ska bli riktigt skoj.

Min semester är slut och det är lika tråkigt som vanligt på jobbet. Varmt är det också och ASSA är för snåla för att göra något åt saken så vi går omkring och är klibbiga av svett. Väldigt fräscht. Vi hade en tjej hos oss idag som sommarjobbar och får flytta runt på olika avdelningar, hon va riktigt trevlig. Inget ont mot mina arbetskamrater men det är kul att träffa lite nytt folk ibland.

Jag tycker om dig så mycket att det är läskigt.

Ciao.

Liseberg-hangover

Den här fredagskvällen skulle bli rolig. Jag var på systemet tidigare och inhandlade en massa god dricka men mådde lite dåligt efter semestern, som jag uttryckte det till Chrille: "Det känns som att någon stoppat min hjärna i micron och sen gjort äppelmos av den. Jag undrar om det finns något som heter Liseberg-hangover". Väl hemma åkte Chrille till Västerås för att åka gocart med några vänner och jag la mig i soffan för att vila och förhoppningsvis piggna till lite.
Runt halv sex kommer Chrille hem och är jätteglad att han styrt upp en fest hemma hos sig. Varje gång han anordnat det har jag haft förhinder men nu visste han att jag kunde. Tyvärr hade min vila motsatt effekt och jag mådde ännu sämre och kände mig febrig. Eftersom jag bor hos Chrille just nu åkte jag hem till mina föräldrar, hade ingen lust att ligga och må dåligt när alla andra festar.
Så nu sitter jag här och har tråkigt, det finns absolut ingenting att göra. Verkar vila en förbannelse över Chrilles fester som gör att jag inte kan delta. Suck.

Nu till något gladare, jag tänkte berätta lite kort om min och Chrilles resa till västkusten.
Vi åkte i tisdags morse och efter att ha passerat några städer och många små hålor kom vi fram till Strömstad. Efter att ha kikat på en camping bestämde vi oss dock för att bo på stadens nybyggda och lyxiga spaanläggning. Ett väldigt bra beslut måste jag säga. Ett dubbelrum, frukost och fritt inträde till den underbara spaavdelningen för 1680kr, verkligen prisvärt. För mer information, besök gärna
www.stromstadspa.se. Staden i sig var väldigt mysig och vi avnjöt en lyxig middag på en restaurang som var beläget på en båt.
Morgonen därpå, efter den gigantiska hotellfrukosten och ett sista besök på spat, fortsatte vi vår resa neråt i landet till Smögen. Tyvärr var där väldigt många fler bilande turister än de fanns parkeringsplatser så vi kunde aldrig riktigt se staden utan åkte istället till Göteborg och checkade in på Delsjö camping.
Jag tycker det är ganska mysigt att bo i tält men den här natten var det sjukt kallt och jag hade inga kläder att sova i utan låg där i mina trosor och skakade i sovsäcken (kanske inte är så konstigt att jag mår dåligt nu). Torsdagen blev toppen, efter en kort shoppingtur gick vi in på Liseberg. Tyvärr var vi inte ensamma och det resulterade i väldigt långa köer till åkattraktionerna. Jag blev förvånad över mig själv och Chrille var stolt över att jag faktiskt åkte allt som han åkte. Trots en del dödsångest, ett nästan ständigt blundande och en rejäl dos gallskrik var det riktigt kul att åka dom häftigaste "karusellerna".

Vi svängde ut på E20 och åkte hela vägen hem direkt efter Lisebergsbesöket. Det blev en lite kortade tripp än planerat men vi kände oss nöjda. Sammanfattar resan som mysig och härlig, besöker gärna Strömstads spa och Liseberg fler gånger.

Oj, nu är klockan mycket. Tänkte ju försöka se filmen på trean. Ciao.