Mer jobb

Igår strax innan jag skulle ge mig av till jobbet ringde mobilen. Det var butikschefen på Lindex i Tuna Park som ringde. Hon sa att dom höll på att drunkna i varor och undrade om jag hade möjlighet att komma in och jobba.

Gissa om jag blev förvånad, har inte hört något sen jag slutade praktiken. Jag sa att jag kunde komma in när jag slutade klockan 15. Det tyckte hon lät bra så när jag jobbat mina fyra timmar på donken slängde jag i mig en bigmac, hoppade i mina vanliga kläder och gasade bort till nästa arbetspass.

Jag jobbade bara till klockan 18 men vi bokade in två pass till, måndag och tisdag nästa veckan klockan 10 - 17. Perfekt. Får se om det blir något mer i sommar sen. Jag kommer nog bara stå och galga, dom vill ju få upp alla varor som står travade inne på lagret. Men det gör mig ingenting, bara jag får jobba.

Så igår var en bra dag. Dessutom var det härligt väder. Efter jobben åkte jag hem och hämtade lite packning och Chili och gav mig iväg till Hållsta. Ska bo här tills på fredag då päronen kommer hem från sin semester.

Fågelbebis

Jag och Zarah var nere på stan och lunchade idag. När vi ätit och gick en sväng i affärer stötte vi på en liten skatunge som satt och skakade i en vattenpöl, den hade antagligen ramlat ned från ett träd. Det gjorde så ont i mig att se den där att jag inte kunde gå därifrån. Jag ringde Djurskyddet men dom hade inte helgöppet, då ringde jag Polisen men dom gör tydligen inget åt fåglar.

Fler personer stannade och tyckte synd om fågelungen. Jag lyfte upp den och Zarah och Marie (som väntade på skjuts till matchen) lyfte upp mig för att jag skulle kunna placera den på lägsta grenen i ett träd. Men den ramlade ner igen. Två vuxna skator (mamma och pappa?) skrek hela tiden på oss och flög oroligt fram och tillbaka.

Jag gick in till Frida på Glitter och frågade om hon hade någon gammal brödbit eller något jag kunde få. Det hade hon och nu ligger det en söndersmulad fralla bredvid fågelungen. Usch, jag mår dåligt så fort jag tänker på den.


Låtsasläkare

Efter en nästan sömnlös natt ringde jag Donken och talade om att jag inte kunde jobba idag, knät gör lika ont som igår. Sen ringde jag sjukvårdsrådgivningen och sköterskan där tyckte jag skulle åka till akuten så jag släpade upp en bakfull pojkvän och begav mig till sjukhuset.

Läkaren kände på knät och jämnförde med det andra. Hon sa att ungefär där jag har ont sitter en slemsäck som kan bli inflammerad och då gör det ont, men det kommer inte såhär plötsligt. Hon skickade mig på röntgen för att utesluta frakturer. Självklart visade inte röntgenbilderna något, och hon sa att det kanske är slemsäcken i alla fall. Åk hem och ät ipren, går det inte över får du komma tillbaka. Det tog två och en halv timme och kostade 300 kr. Totalt värdelöst.

Vi åkte till Mc Donalds i stan och åt varsin Mc Feast med plusmeny för att få colaglas. Vi kan behöva glas, har haft sönder så många. Sen kan man ju köpa snyggare glas, men ändå. Efter maten åkte vi till Odlaren. Chrille hjälper sin pappa bygga ut altanen och jag passade på att njuta av solen vid poolen.

Jag har inga planer för kvällen och det gör mig lite rastlös. Jag känner inte för att sitta hemma ensam. Men alla verkar upptagna ikväll. Suck.

Nåt annat som irriterar mig är matchen imorgon. Jag har varit spelsugen hela veckan och nu kommer mitt jävla knä och förstör allt. Dessutom hade jag planerat in tre gympass nästa vecka. Jag som verkligen har kommit igång nu. Så himla typiskt.

Stupid knee

Jag hoppade in och jobbade tre timmar ikväll. När jag hade varit där i en timme högg det till i knät och jag kunde inte stödja på högerbenet. Förstår inte vad som hände, jag gick bara helt vanligt i lobbyn. När jag samlat mig ett par sekunder tog jag mig tillbaka till kassan och bet ihop för att ta hand om de väntande kunderna. Efter ett tag släppte det lite och jag kunde gå ganska hyffsat, fast det gjorde ont. Bilturen hem efter passet gick bättre än förväntat, tur att jag har automat. Chrille och några av hans kompisar grillade och vi satt och åt på gården. När jag reste mig och skulle gå in kunde jag inte räta ut knät, jag hade väl suttit och blivit kall. Jag som ska jobba imorgon och har match på söndag. Det är helt sjukt, jag gjorde ju ingenting. Hoppas jag kan sova bort det.

Nervöst

Sista halvtimmen på jobbet idag fick jag stå i ettan på driven. Det vill säga ta emot beställningar och betalning. Jag blev sjukt nervös så fort jag fick höra att jag skulle stå där. Jag snubblade på orden och bad bilarna betala i första kassan flera gånger fast jag menade första luckan. Men va fan, dom fatta vad jag menade. Tog dock aldrig två bilar samtidigt, det ansåg jag vara överkurs. Det kommer väl när man blir mer van.

Nu jag har inte en ledig fredag längre, ska jobba extra från kvart i fem till åtta. Men det är ju bara några timmar. Hoppas dom inte vill ställa mig i driven på middagsruschen. No way.

Inspiration

Min lediga onsdag har jag hittills spenderat med att storhandla på Ica Maxi. Hittade fina mörklila handdukar och badlakan på rea som jag slog till på. Tänker hänga upp dom i badrummet och överraska Chrille när han kommer hem. Hoppas det blir fint. Trodde inte jag skulle handla så mycket men jag landade på 1205 kronor. Hoppsan. Fast så går det när man köper nästan fyra kilo kycklingfilé. Hade massa inspiration när jag gick och strosade längs hyllorna, jag tror det kommer bli en riktigt njutning att äta idag.

När jag kom hem hade inte min shoppinglust stillats så jag surfade in på HM för att kolla om det fanns nåt fint. Klickade hem fyra linnen, hoppas dom är lika fina som jag tror dom kan vara. Hittade en tröja jag blev helt kär i men som var slut i den färgen jag ville ha. Typiskt. Fast nästan alla färger var slut i de flesta storlekar så det var en populär vara. Förhoppningsvis kommer det in fler.

Nu ska jag göra lite lunch. Jag tänker mig tortillabröd fyllda med färskost, rödlök, kräftstjärtar, avokado och sallad. Det borde funka. Kanske lite paprika också.

En hektisk halvtimme på donken

Jag skulle jobbat 17-21:30 idag men när jag kom dit undrade Amanda om jag kunde stanna kvar en kvart istället för henne för hon mådde inte kalas och skulle upp tidigt imorgon. Självklart kunde jag de. Precis när Amanda gått halv tio och jag blev ensam i kassan började det välla in folk i restaurangen. En buss hade anlänt, full av hungriga människor som tyckte att Mc Donalds is the shit.

"Det kommer massa folk" sa jag lite försiktigt till Li som fyllde på pommes fritesen. "Ja" svarar hon, strax efter tittar hon upp och tillägger "oj, jag trodde inte det var så många".

Vi klarade det riktigt bra måste jag säga. Alla skulle beställa i tur och ordning och sen skulle den sista betala. Jag tog alla beställningar, delade ut brickor, muggar och tillbehör samtidigt som Li hämtade pommes och färdiga burgare, samt hade koll på de som inte gått sina. Personalen i köket jobbade på bra och det hela gick mycket smidigare än jag trodde när dom först kom in.

Jag hjälpte några gäster som anlände efter bussen och sen kunde jag stämpla ut 21:58. Den där sista halvtimmen då jag egentligen inte skulle jobba gick väldigt fort kan jag tala om.

Jag gjorde massa glassar idag. Börjar få in snitsen på det nu, bättre än förut i alla fall. Det tar sig. Glassmaskinen var trasig min första vecka så jag fick inte öva, som man i vanliga fall brukar. Men va fan, övning ger färdighet och nu när det varit fint väder vill gästerna ha glass.

Nog om Mc Donalds, nu ska jag göra mig redo för natten.


Ps. Min söta pojkvän hade kokat ägg, gjort en god macka och skurit äppelskivor åt mig tills jag kom hem. Hade inte ätit sen lunchen strax efter klockan ett. Mycket uppskattat.

Spoiler

Idag är det varmt. Fast molnigt och kvavt. Men det är skönt ändå. Var på gymmet och körde ett hårt pass ensam i förmiddags, det känns fortfarande i kroppen. Sen lunchade jag med Pe och Emma på Kaka. Nice.

Har även sett säsongsavslutningarna av One Tree Hill och Gossip Girl. Varning för Spoiler men båda avsnitten slutade typ likadant.

Nu måste jag stryka min nytvättade arbetsskjorta, börjar jobba klockan fem.

Min helg

I fredags hade jag en sån där dag då allt känns skit. Inget är kul och man vill helst av allt bara lägga sig undet täcket och gråta. Tyvärr var jag tvungen att jobba några timmar. När jag kom hem tvingade jag mig iväg till gymmet och det fick mig faktiskt att må lite bättre. Kände mig duktig. Sen kom Zarah och Linda över på kvällen och vi spelade spel och kort.

lördagen var det dags för Saras möhippa. Dagen till ära fick vi ett fantastiskt sommarväder. Trots ett mycket försenat tåg, som medförde en del konsekvenser, blev det till slut en godkänd möhippa. Skattjakt, skivinspelning, lunch på Kaka, mys i solen och grillning och poker på kvällen. Trevligt, trevligt.

I söndags jobbade jag några timmar igen och sen var det bara att åka hem och hämta fotbollsväskan för det var dags för årets första riktiga hemmamatch. Första halvlek var katastrofal. Andra halvlek började vi spela och hade övertaget. Tyvärr hade vi en kass partisk domare, det ska till och med skickas ett klagobrev. Matchen slutade 0-5. Börjar bli riktigt trött på förluster.

När jag kom hem hade Chrille lagat tacopaj, mycket gott, särskillt eftersom jag bara fått i mig frukost och två bananer under hela dagen. Kanske var därför jag vägde 0,5 kg mindre imorse än sist jag vägde mig. Kalas.

Imorgon ska jag förhoppningsvis börja dagen på gymmet med Emma. Funderar på om jag ska öka vikterna lite, undrar om jag klarar det. Får prova. Sen ska jag jobba på kvällen. Undrar om Petra har tid och lust att hitta på något på dagen.

Idag har jag läst några nya Mc Donaldspapper, hoppas dom inte tänker förhöra mig sen, är helt galet mycket. Har även legat ute i solen och läst i boken jag håller på med. Det är riktigt varmt ute. Underbart. Nu är jag inne och vilar huden, solen är ju som starkast, men om jag känner mig själv rätt är chansen stor att jag hamnar där ute snart igen.

Last episode

Har precis sett sista avsnittet av Vampire Diaires säsong ett. Självklart slutade det rejält spännande så man ska bli galen i väntan på nästa säsong. Den kommer väl till hösten, sjukt lång tid kvar. Måste försöka hitta nån annan serie att titta på så länge.

Glass

I eftermiddags var jag på Slagstaglass med Pe och barnen. Jag moffade en våffla med mjukglass och tuttifruttiströssel. Mycket gott. Såhär kan man se ut när man äter glass.


 

 

Väldigt söta.

 

Sen handlade vi på Ica Slagsta innan Petra lekte svans på mig hela vägen hem. Hon måste öva ganska ordentligt om hon vill ha en karriär som spion, det är ett som är säkert.


Sunny day

Jag har suttit ute på den blå bänken i en dryg timme och läst nya Veckorevyn. Jag misstänker dock att jag har bränt mig lite även den här gången, hoppas jag inte blir lika knallröd som sist bara. Men det är ju så härligt att sitta i solen.


Daimstrut

Mums. När jag var på Ica och handlade idag passade jag på att köpa en Daimstrut också, har varit sugen på glass i flera dagar. Avnjöt den ute på den blå bänken tillsammans med ett kapitel ur boken jag läser just nu. Underbart.


Fasa

Kom just på en hemsk tanke. Den här och nästa vecka är det antagligen säsongsfinaler av nästan alla mina serier. Vad ska jag sen roa mig med om dagarna?

Kort anställning

Nu har jag avslutat min anställning hos Arena Personal, hann bara med att få utbildingen. Man får tydligen inte stämpla upp när man är anställd av ett bemanningsföretag. Som tur var verkar det lösa sig och jag slipper bli återbetalningsskyldig.

Tydligen rådde det lite delade meningar om jag får jobba där när mina ersättningsdagar gått ut (har 56 dagar kvar) och jag istället blir flyttat till något som heter typ arbetsgaranti och får aktivitetsstöd istället. Det får jag fråga arbetsförmedlingen om när det börjar närma sig. Jag vill ju gärna jobba där också så jag hoppas det går att fixa.

Motvind

Idag har jag cyklat till Västerleden. Dit gick det okej men hem var det ett rent helvete. Hade motvind hela vägen och jag tog en sämre väg. Pust. Fick mig lite motion i alla fall.

Det gick helt okej att jobba, fick beröm av restaurangchefen. Alltid kul med bekräftelse.

Imorgon bitti måste jag ringa och prata allvar med A-kassan. Dels måste jag byta till restaurangs a-kassa och dessutom läste jag nu att man bara får stämpla upp om man har en deltidsanställning och inte om man blir uthyrd av ett bemanningsföretag. Jag har ju både så jag måste höra vad som gäller då. Krångel, krångel.

Imorse ringde Arena och väckte mig för att erbjuda mig arbete idag. Förstår inte varför jag skulle skicka in mitt schema när dom ändå ringer då jag jobbar.

Jag är sjukt trött. Blir nog att lägga mig och läsa snart.

Kick ass

Hit-girl är coolaste tjejen ever. Kolla på Kick ass och få dig ett skratt.


Cat-in-box

Idag hämtade vi hem finaste Chili från semestern i Hållsta.


Objektet för beslutsångesten

Ni kan få se den andra kavajen också, den som fick hänga kvar. Jag gillade att det var en annorlunda skärning, den var helt perfekt i ryggen. Fast tyget påminde om en pyjamas. Svårt.






Sthlm

Denna lördag har jag spenderat i huvudstaden med Em. Mycket trevligt, trots en del regn. Jag kom hem med två linnen, en sporttopp, tre läppbalsam och en kavaj som jag rotade fram på Beyond Retro. Hittade en till kavaj men fick sån beslutsångest att den fick hänga kvar. Mår lite dåligt över det nu. Här ser ni den som fick följa med hem.




Hittade bilder på sporttoppen och det ena linnet.



Nu sitter jag i soffan och vilar min rygg och mina fötter. Det är ju inte den bästa dämpningen i tygskor (om ens någon) så det känns när man gått runt i dom i några timmar. Funderar på om jag ska sätta på en film, men vet inte vilken. En skål fil och mûsli vore inte heller fel. Sen lite popcorn på det. Låter som en bra kväll.

Beundrare

Idag på jobbet bad en kille att få prata med mig i enrum. Jag följde med honom och han sa att det finns en kille som är intresserad av mig. Jag förklarade att jag "tyvärr" har sambo. Han hade till och med en lapp, där jag antar att kompisens telefonnummer stod. Haha. Sötnosar. Nu är jag nyfiken på vem av dom det är, har ingen aning om vad alla heter ens.

Annars har jag fått beröm på jobbet idag. Emelie (skiftledaren) kom och sa att jag är väldigt duktig, på alla områden jag varit på, och att Fredrik (restaurangchefens assistent) också tycker det. Sånt är alltid kul att höra. Jag har tyckt att det gått helt okej men undrade vad andra tyckte. Nu vet jag, deras två åsikter i alla fall.

Runt ettiden idag kom Petra och Freja in på restaurangen. Freja kom springande med öppna armar och gav mig en stor kram. Gullunge. Dom var glassugna och tur för mig var det lugnt så jag stod och pratade med dom en stund. När dom sen skulle gå fick jag en till kram av Freja och en puss på kinden. Sötaste guddottern ever.

Dags för dusch och tvätta bort jobbet ur håret.

Illamående

Hade ställt alarmet på klockan sju imorse. Klev upp, åt två mackor och gav mig av till gymmet. 5 minuters uppvärmning på crosstrainern och körde sen mitt kettlebellspass, tog 45 minuter. Började må sjukt illa mot slutet. Vet inte om det beror på att det var så jobbigt eller för att jag inte låtit frukosten smälta. Det har inte gått över än och jag börjar jobba om en timme. Suck. Får se hur det går.

Det är min första vecka på Mc Donalds. Har jobbat varje dag, fast två pass har varit korta, idag har jag ett långt. Det är väldigt mycket att lära sig och väldigt mycket att ha i huvudet. Det svåraste är att komma ihåg vilka gäster som sitter i restaurangen och väntar på sin burgare och vad dom väntar på. Detta speciellt under lunch och middagsruschen. Kan inte alla gäster bara beställa en Big Mac meny med cola så skulle allt gå mycket smidigare? Hehe.

Jag vet inte om det var en bra idé att köra ett hårt gympass idag, med tanke på att vi har vår tredje seriematch imorgon. Har ju fått sjuk träningsvärk de andra gångerna jag kört. Fast om jag låter det gå längre tid mellan passen kommer ju träningsvärken alltid vara ett faktum.

Nu ska jag äta en satsuma och se vad illamåendet tycker om det.

Värkande muskler

Jag gissade rätt, har träningsvärk i benen och magen. Hade planerat att köra mitt kettlebellspass på gymmet idag, men det gick inte. Jag gjorde några övningar men gav upp. Kroppen får vila tills på onsdag istället.

Annars har jag gått en halvtimmes promenad innan frukost och tvättat matchkläderna. Snart ska jag sminka över min röda näsa och göra mig redo för jobbet.

Burned

Fan jag har bränt mig på näsan. Den är knallröd. Jag kommer se ut som en clown första dagen på jobbet imorgon. Not fun.

Andra förlusten

Det blev en förlust idag igen, 1-6. Suck. Jag vet inte om motståndarna var tre på innermittfältet eller tre forwards men dom var väldigt många i mitten. Det gjorde att dom alltid hade en fri och kunde spela förbi vårt mittfält och backlinje. Vi fick inte ordning på det på hela matchen, dock blev det lite bätte mot slutet när vi flyttade upp en mittback.

För min egen del gick det mycket bättre än sist. Jag spelade mest på min gamla vanliga position, höger ytterback och en stund som vänster yttermittfält. Det var kul att spela, tills typ hela laget gav upp mot slutet. Jag tror jag kommer ha träningsvärk imorgon.

Match på konstgräs

Klockan elva plockar twinsen upp mig och vi åker ut till Mesta för vår andra seriematch. Eftersom Gyllingsvallen är så blöt och därför avstängd ska vi spela på konstgräset i Mesta. Va skönt det skulle vara att ha en plan som alltid är fin. Mitt huvud är taggat för match, hoppas benen är det också. Det är så jobbigt när man springer och springer men det känns som att man har sirap i benen och man kommer ingenstans. Jag har ingen aning om hur bra Oxelösund är. Well, om ett par timmar får jag se.

Avatar

Jag vill va på Pandora! Dit borde man kunna åka på semester. Sjukt kul. Har precis tittat klart på Avatar. Jag gillade den. Förutsägbar, såklart, men fin. Väldigt snygg. Hade varit häftigt att se den på 3D, men blu-ray var inte så illa det heller.


Stuff

Valborg var trevlig. Jag och Chrille var ute i Sundbyholm hos Eric och Fran. Vi grillade, tände en eld och bara umgicks.

Idag har jag inte gjort mycket. Chrille köpte Avatar på Blu-ray så vi ska se den nu ikväll. Har lovat Eric och Fran att vi ska se den tillsammans i deras biorum, men no worries, vad jag har hört vill man se den flera gånger.

Får snart hem ljudböckerna som Vampire diaries är baserad på. Behöver något nytt att lyssna på så jag vill gå ut och röra på fläsket. Hoppas dom är bra.