Frågan är

Vilken är rätt för klassåterträffen?



Tänkte bara berätta

När man arbetat klart sitt skift ska man skriva in i datorn hur många ordrar man gjort, där står även hur många man ska ha gjort. Vid den maskinen jag stod skulle man ha hunnit med 63 ordrar. Jag gjorde 82 stycken. Inte för att skryta men är inte det lite bra på mitt andra arbetspass?

Maskinoperatör

Första passet på Oberthur är avklarat, jobbade 23-06. Det gick helt okej. Maskinerna ser väldigt avancerade ut men när man scannat in ordern så sköter sig maskinen själv, den vet vad den ska göra. Jag ska kolla så allt stämmer och fixa eventuella fel. Min handledare, Marie, instruerade mig i ungefär en timme sen jobbade jag ensam vid maskinen hela natten. Marie arbetade vid maskinen bredvid så hon var nära när jag behövde hjälp.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Marie. Hon är bra på att visa och förklara, då pratar hon och är trevlig. Men när jag försöker skapa en dialog som inte är jobbrelaterad, dvs försöka bli kompis svarar hon med typ ett ord och verkar totalt ointresserad. Tråååk.

Anna tipsar

Om du vill hålla ett högt tempo på löprundan men inte är säker på om du har diciplinen. Spring spåret i skogen när det börjar bli mörkt. Du kommer vilja ta dig runt så fort det bara går.

Hår

Nu har jag använt en hel flaska av Aussies schampo och hårkur. Som det känns nu vill jag inte ha några andra hårvårdsprodukter (förutom Loréal professionals hårinpackning absolut repair) och kommer nog använda det här väldigt länge. + Aussies balsam som jag ännu inte provat men som jag har höga förväntningar på. Tyvärr börjar det verkligen bli dags att kapa mina toppar. Suck. Hatar att klippa håret. Dessutom är det dags att kleta i ny toning i utväxten. Upptäckte i fredags kväll att jag har en blond slinga i nacken som stått emot alla toningar jag gjort de snart två åren jag varit brunett. Haha.


Söndag

Klockan är typ tre och jag har nyss ätit frukost. Weird. Fast det är bra, då kan jag förhoppningsvis va vaken länge inatt också, ska jobba natt imorgon. Är riktigt nervös nu, enligt min Profficekontakt så har Oberthur höga förväntningar på mig. Vaddå öka pressen till max liksom? Det känns som att jag måste prestera på topp. Usch. Nu mår jag lite dåligt.

Igår hade vi avslutningsfest med fotbollsföreningen, det var trevligt. Först förfest hos Emma, sen Hällberga, Harrys och sist mat på Phoenix. Hyffsat billig kväll också, bra det.

Jag har grym träningsväk efter Ki Boxen, mest i axlarna. Träningssuget börjar komma tillbaka, det har varit borta väldigt länge nu. Härligt!

Nu ska jag titta på veckans Lyxfällanavsnitt på tv3play, tjejen verkar va en riktig idiot. Haha.

Ki Box

Ikväll har jag varit på ett pass Ki Box och slagits med storasyrran. Är glad att jag inte har en blåtira med tanke på hur hon inte verkade sikta på mitsarna i början. Det var sjukt jobbigt och jag lär ha träningsvärk imorgon. Men grymt bra träning så jag borde gå fler gånger.

Träna och tittat på nyaste avsnittet av Vampire Diaries är typ det enda jag hunnit med idag. Handlade på vägen hem och ska väl börja laga mat om en stund. Sen är det dags att ta mig till Donken för mitt sista arbetspass..

Ryggont

Jag har varit på ett pass skivstång och nu har jag ont i ryggen, det kan inte vara bra. Hoppas det går över. Annars gick passet hyffsat, har ju problem med vissa övningar på grund av stela muskler.

Nu ska jag baka bullar, ikväll kommer svärföräldrarna över på inflyttningsfika.

Inflyttade

Förlåt den dåliga uppdateringen men vi flyttade förra helgen och var internetlösa tills igår. Dessutom hade vi inte tv de första tre dagarna. Drygt. Men tack vare det packade vi upp alla kartonger på ett par dagar, fanns liksom inget annat att göra.

Vi har bott på Södra Brogatan i elva dagar och jag trivs väldigt bra. De första dagarna kunde jag gå från sovrummet in i vardagsrummet, genom det halva rummet, passera hallen och hamna i köket och bara fascineras av hur långt det var. Vi bor nu i en tvåochenhalva på 80 kvadrat. Eftersom vi lämnade en liten tvåa på knappt 50 kvadrat hade vi en del yta att fylla ut. Vi är inte klara än.

Våra vardagsrumsmöbler fyller upp typ halva vardagsrummet så det ser väldigt tomt ut i ena hörnet, vet inte vad man kan ha där heller, det är svårmöblerat. Det halva rummet saknar någonting men jag vet inte riktigt vad. Lite färg och dekoration skulle inte skada, en stor tavla, en snygg golvlampa eller något sådant kanske. Köket har också en tom vägg där vi inte vet vad vi ska ha. Klurigt. Dessutom behöver vi köpa gardiner till alla rum. Svårt.

Kan tillägga att vi redan varit på Ikea en sväng och kom hem med en garderob, en bokhylla, två dvdställ, ett köksbord med fyra stolar och lite andra småsaker.

Det känns som att det här kommer bli en dyr historia..

Hej då Donken

Okej lönen är väl inte fantastisk, men den är bättre än på Donken och ob-tillägget är lite högre. Dessutom jobbar jag inte helger, om man inte räknar de två timmar jag arbetar söndagskvällar under nattskiftet. Som ni förstår har jag tackat ja till att arbeta som uthyrd av Proffice. Börjar den tjugofemte oktober.

Jag har sagt upp mig på Mc Donalds idag. Hade lite ont i magen och det tog faktiskt emot. Jag kommer sakna alla fina kollegor.

Både produktionschefen på Oberthur och min kontakt på Proffice verkar helnöjda och aspeppade att jag ska börja. Det ger mig sjuk prestationsångest, känns som att jag har värsta förväntningarna på mig. Ska verkligen göra mitt yttersta för att försöka leva upp till dem.

Oberthur

Idag har jag träffat en produktionschef på Oberthur i Strängnäs. Dom använde sig av Proffice för att hitta någon som passar för en helt ny tjänst som dom vill tillsätta. Proffice valde mig så jag åkte dit för att kolla läget.

Det var lättare sagt än gjort att hitta till företaget. Jag hade tittat på kartan och visste typ hur jag skulle åka och trots att jag följde vägbeskrivningen Chrille skrivit ut så blev det galet och jag hamnade helt fel. Han fick titta på en karta och guida mig genom stan via telefonen och till slut kom jag fram. Tur att jag åkt hemifrån i riktigt god tid.

Tjänsten verkar ganska intressant. Dom vill ha en person som är lite alltiallo, en som kan täcka upp på alla avdelningar när det behövs. Jag skulle börja med en sex veckors utbildning där jag lär mig maskinerna tills jag är helt säker, så i början skulle jag vara på samma ställe hela tiden. Han misstänker att dom kommer rycka och slita i mig ganska mycket, de har precis börjar organisera om hela produktionen och dom har inte riktigt kommit till rätta.

Anställningen kommer börja så snart jag kan och sträcka sig fram till årsskiftet till att börja med. Sen får vi se hur det känns, både för mig som kanske ska börja på högskolan och för dom som aldrig har haft den här typen av tjänst förut. Det låter lite spännande, ska träffa Proffice klockan 16 och tala om hur jag vill göra. Det lutar åt att jag tar det, måste bara kolla vad jag kommer få i lön först. Haha.

Flytten har börjat

Idag har jag kört första flyttlasset till den nya lägenheten. Fem kartonger och en byrå. Det var mest köksgrejer. Hann inte diska allt innan det blev mörkt så får fortsätta imorgon. Ska även köra över lite fler saker då, blir nog brödrosten, kaffemaskinen och sånt, och lådorna under sängen med kläder. Är väl lika bra att köra över så mycket som möjligt, så det är mest de stora möblerna kvar på lördag. Blev även en flyttpizza idag. Borde verkligen träna imorgon.

Högskolan

Nu har jag sökt in till högskolan i vår. Sjuksköterskeprogrammet. Igen. Jag är aspeppad, önskar jag fick börja imorgon. Tyvärr brukar jag ju ändra mig från dag till dag, men just nu känns det bra. Det enda som inte känns bra är att om jag kommer in blir jag en fattig student med en dyrare lägenhet. Not good.

Gammeltackan

På jobbet i lördags. Jag, Sofia och Elin pratade om att Elins kille ska flytta hemifrån.

Jag - Jag flyttar också snart.
Sofia - Nej men varför då?
Jag - Vi ska flytta till en större lägenhet.
Elin - Hon har ju redan flyttat hemifrån.
Sofia - Vänta. Hur gammal är du?
Jag - Jag blev 26 i torsdags.
Sofia - Va?
Jag - Ja, jag är gammal, jag vet.
Sofia - Jag var helt säker på att du är 90a. Jag trodde att du och Elin var lika gamla.
Jag - Nej jag är 84a.
Sofia - Du ser mycket yngre ut.


I omklädningsrummet i söndags. Jag kom lite senare till samlingen och bytte om samtidigt som småtejejerna hade duschat efter sin match.

Liten tjej typ sju år - Vad heter du?
Jag - Anna
Liten tjej typ sju år - Jaha. Om du hade hetat Hanna hade du kunnat sitta där. (pekar på kroken där det står Hanna)
Jag - Ja men nu sitter jag här. (pekar på kroken där det står Anna)
Liten tjej typ sju år - Hur gammal är du?
Jag - 26
Liten tjej typ sju år - Va? Är du snart 30? Det är ju jättegammalt.
En annan liten tjej typ sju år - Du ser inte så gammal ut.


Tur att folk blir chockade när dom hör min ålder. Det måste ju betyda att jag ser ung och fräsch ut. Alltid något.

Irriterad

Jag är sjukt irriterad. Fick in på min a-kassesida och har fått en påminnelse att jag måste skicka in arbetsgivarintyg från Mc Donalds. Det är inte a-kassan jag är irriterad på utan min chef. Hon vägrar nämligen skriva ut ett korrekt arbetsgivarintyg. Hon skrev väldigt surt ut ett när jag först bad om ett, men det stod helt fel uppgifter på det. Så jag bad om ett till, då ringde hon och började bråka med min handläggare på a-kassan. Sen dess har jag inte hört något. Nu tjatar a-kassan på mig om intyget för annars får jag inga pengar. Det är så fruktansvärt barnsligt av min chef. Att fylla i pappret korrekt kan inte ta lång stund. Dessutom hon man som arbetsgivare en skyldighet att skriva ut ett intyg till den som vill ha. Så jag är irriterad. Med all rätt.

Längtar

Idag fick vi en nyckel till nya lägenheten. Den andra får vi snart, den förra hyresgästen misslyckades med städningen och fick bakläxa. Gör om gör rätt, vi vill bo rent.

Vi tog med oss Chrilles föräldrar och åkte för att kika på lyan, det var ju ett tag sen nu. Längtar tills vi fått över alla saker och kan börja inreda, det kan bli riktigt bra.