Snart är tiden ute

Nu är jag inne på min sista timme som 21-åring. Ytterliggare ett år av mitt liv har gått. Känns det bra? Nej. Jag tycker jag hunnit med för lite. Det känns som om de flesta vet vad de vill göra, dom har drömmar. Drömmer gör jag oxå, men inte om särskillt realistiska saker. Jag önskar tiden kunde stanna, så man kunde ta sig tid och verkligen fundera på vad man vill göra med sitt liv. Men det är bara ännu en fantasi på min lista av ouppnåliga drömmar.

Jag fick presenter av familjen och några i släkten idag. Mest pengar och presentkort på Guldskytten. Det enda på min önskelista vad det sistnämnda, jag har nämligen länge velat ha guldsmycken. Så jag stannade till där idag och köpte en tunn guldkedja och en guldring. Där försvann 1000 kronor. Sen beställde jag en ring till som dom inte hade i min storlek. Mycket fint, kommer vara väldigt rädd om mina nya skatter. På kedjan hängde jag ett guldhjärta som jag fick när jag föddes eller döptes, liten var jag iaf.

Det blev en tur till Factory Outlet i Vingåker med Petra och Zarah oxå som jag ville. Dom köpte jeans men jag hittade inget. Fick bara en påminnelse att jag måste börja träna ordentligt nu när jag börjar bli frisk igen. Jag vet inte om det berodde på speglarna och ljuset men jag såg verkligen gigantisk ut i provhytten. Dessutom var jag tvungen att prova alla jeans i en storlek större än vanligt. Jag tappade all matlust och var deppig den närmaste timmen. Mindre kul.

Jaha, nu när jag bara har en liten stund kvar av mitt liv som 21-åring kan jag sätta upp några mål inför mitt liv som 22-åring. Ett är, såklart, att verkligen börja leva sundare och motionerna mera. Big surprice. Ett andra mål är att komma bort från mitt tråkiga jobb på ASSA, det kan verkligen behövas om jag vill bli en gladare människa. Och till sist vill jag utvecklas mer som person. Bli mer social och driven, en bättre vän och bättre människa helt enkelt.

Nu är det dags att försöka sova. Petra har planerat hela dagen, min födelsedag till ära, så jag måste vara pigg. Jag vet att en aktivitet är paintball, ska bli skoj. God natt.


OTH

Iiiihh!! Det får inte vara såhär spännande, jag kreverar. En hel vecka kvar till nästa avsnitt av One Tree Hill. Dom får ju inte göra slut. Däremot gillar jag att Brooke och Rachel blir roomies. Kommer någon att ta livet av sig? Det var Brooke som var gravid ändå. Har Peyton en lömsk plan på gång? Usch, det här är rena tortyren. Vi borde spola fram en vecka.

Appropå One Tree Hill. Är inte Sophia Bush och Daneel Harris två av de snyggaste kvinnor som finns? Tänk om man såg ut så, då skulle man aldrig ha en fuldag som jag har idag. En dag då inga kläder passar och sminket aldrig blir som man vill. Dessutom känner man sig ofta 10 kilo tyngre oxå. En sån dag vill man bara stanna hemma.

Va ytlig jag lät. Jag är egentligen inte så utseendefixerad. Visst vill jag gärna känna mig fräsch själv men jag bryr mig inte så mycket om hur andra ser ut. Det kanske har med mitt dåliga självförtroende att göra, att jag känner mig obekväm när jag är felklädd eller har smutsigt hår, men det finns inte så mycket jag kan göra åt saken.

Hoppsan vad mycket klockan blev, ska möta Zarah snart. Ciao.


Falskt alarm

Igår gick brandlarmet på jobbet och vi på min avdelning hörde ingenting. Nu var det bara falskt alarm, vattenånga hade kommit in i systemet, men tänk om det inte var det och alla fått sån panik att ingen tänk på att hämta oss. Då hade vi jobbat på som vanligt tills rummet börjat bli rökigt och vi inte har någonstans att ta vägen. Läskigt. Dessutom lät det inte som en brandvarnare, mer som en visselpipa. Dom får fixa så det tjuter ordentligt och kanske blinkande lampor så vi med öronproppar eller hörselkåpor uppmärksammar det.

Usch vilket dåligt humör jag vaknade på idag. Och värre blev de när inget gick som jag ville. Frisören hade ingen tid alls i veckan och jag fick inte tid hos doktorn förens 15:40, så jag måste ta massa komp.. igen. SUCK. Dessutom känns det så dumt att gå till doktorn igen, jag har ju bara ont i halsen på kvällarna. Det lär ju vara något virus som han inte kan göra något åt, så jag slänger bort 100 spänn och några komptimmar för ingenting. Gaah, kan vi inte spola förbi den här dagen?

Igår var jag hos Chrille på Prison Break-fika, mycket trevligt. Fin lägenhet oxå. Appropå lägenhet så har dom inte ringt mig om ettan jag ville titta på. Elakt. Jag är ju helt inne på att flytta.

Imorgon kan man ladda hem första avsnittet på säsong fyra av One Tree Hill. Så spännande. Kommer någon att dö? Vem är gravid? Och vet någon om att Dan sköt sin bror? Snart får vi svaren.

Nu damp HMs höstkatalog ner i bredinkastet. Farligt, farligt. Jag är beroende av nya kläder, men det visste ni ju redan. Jag vill åka till Factory Outlet någon dag snart och leta efter svarta jeans och en skinnjacka. Någon som vill ta en roadtrip till Vingåker på fredag?

Ciao.

Miracle

En ny vecka har börjat. En vecka då jag jobbar kväll. En vecka då den lediga tiden bara flyger förbi och tiden på jobbet kryper fram. Jag ska inte klaga på sovmornarna, det är väldigt skönt, men de är de enda positiva med kvällsskiften.

Måste rekommendera alla att ladda hem lite låtar med Switchfoot. Mycket bra. Fyra låtar du måste ha är Dare you to move, Only hope, On fire och The Blues. Jag har blivit helt frälst.

Idag har jag försökt mig på att laga korvstroganoff, det gick faktiskt helt ok. Har inte smakat än dock, men de såg bra ut iaf. Tre matlådor blev det, mina försök att spara pengar börjar bra. Mycket nöjd. Undrar bara hur länge det håller i sig.

Köpte en parfym av Petra idag, hon hade köpt ett tvåpack men tyckte inte hon behövde två stycken. Miracle från Lancome. Har velat ha den länge men det har inte blivit av att jag köpt den, så jag är lycklig just nu. Nya saker gör verkligen underverk för humöret.

Nu är de dags för frukost. Ciao.

Nykär för en sekund

Inatt hade jag en underbar dröm. Jag var på något ställe med massa människor, kan ha varit en fest jag är inte riktigt säker. Men jag märkte inte dom, jag och Jake hade bara ögon för varandra. Vi pussades och höll varandra i handen hela tiden. Det bästa var att jag verkligen hade den där känslan av att vara nykär. Då man inte kan släppa varandra en sekund och man kan inte sluta kyssas. Helt underbart. Gissa om jag var besviken när jag vaknade.

Det är andra gången jag drömmer om Jake (Bryan Greenberg), konstigt.

Igår var jag på middag i Torshälla med Petra hos hennes föräldrar. Farmor, farfar och Peter var oxå där. Det var trevligt, god mat och gott vin. Blev lite salongsberusad. Sedan fortsatte jag och Petra till Perrongen där hennes syster och hennes man satt. Fick två drinkar och snackade lite skit sen åkte vi hem vid tio och tittade på Bodyguard. Andra helgen i rad jag inte går ut, bra jobbat. Skönt att vakna upp på söndagen utan den där dunkade känslan i huvudet och törsten efter snabbmat.

Jag har fått en låt på hjärnan och den vägrar försvinna. Har sjungit på den nästan konstant sen i fredags kväll. Vet inte vad jag ska göra. Man brukar släppa dom om man hör dom, men jag har lyssnat på den flera gånger och den sitter fortarande som berget. Kanske om jag skriver en vers här..

"Sing to me the song of the stars
Of your galaxy dancing and laughing and laughing again
When it feels like my dreams are so far
Sing to me of the plans that you have for me over again

And I lay my head back down
And I lift my hands and pray to be only yours
I pray to be only yours
I know now you're my only hope"

Idag ska jag spela match, har missat tre stycken när jag varit sjuk. Får se hur det går, kommer ju knappt ihåg hur en fotboll ser ut. Lär ju inte orka nånting, men jag ska försöka iaf. Appropå av vara sjuk så tog jag min sista tablett av penicilinkuren idag. Jag trodde att jag nästan var helt frisk men så vaknade jag igår och hade tokont i ena halsmandeln. Det gör fortfarande ont, konstigt, jag orkar inte..

Ikväll kanske jag ska titta på film med Jessica, skönt att ha sovmorgon varannan måndag. Dags för frukost. Ciao.

Pengabekymmer

Weeeii!! Min beställning från H&M har kommit. Hade glömt bort en del saker jag beställt så de blev en trevlig överaskning. Kavajen, som jag ville ha mest, va inte lika snygg som på bilden så den ska jag nog skicka tillbaka. En svart topp har jag beslutsångest för annars va resten toppen. Åh va jag älskar att shoppa.

Jag har kommit på att jag måste spara pengar så jag vill flytta till något mindre och billigare. Hade en tanke på att flytta hem till päronen ett tag men de har jag lagt ner igen. Visst skulle de va trevligt att få lagad mat, kunna tvätta när jag vill, ha tillgång till ett badkar och få massa pengar över. Men jag skulle bli galen på att jag inte hade något eget, på att jag aldrig kommer vara ensam på kvällarna. Någon månad skulle gå men inte mer.
Jag har hittat en etta i samma hus jag bor i nu fast en annan trappuppgång. Den är 16 kvadrat mindre och 1000 kr billigare i månaden. Anmälde intresse så jag hoppas dom hör av sig så jag får titta på den. Problemet är hur jag ska få undan min dubbelsäng, det finns sovalkov men den kanske inte är tillräckligt stor. Aldrig att jag tänker byta ut min älskade säng mot en mindre, det är ju min käraste möbel.

Apropå pengar så vet jag inte vart dom tar vägen. Jag har nästan inte köpt något annat än mat och sånt de två senaste månaderna, ändå har jag bränt 12000 kr. Jag kan ju inte ha lagt allt på mat. Mystiskt.

Suck. Jag har sånt dåligt samvete. Den här veckan har jag ätit massa godsaker, jag som skulle börja mitt nya liv. Men det är svårt när man inte är helt frisk. Jag lovar att ta igen det nu när jag börjar må bättre. Ska träna ikväll, får inte ta i 100% eftersom jag fortfarande äter penicilin men jag rör på mig iaf.

Imorgon är det fredag, hurra! Äntligen helg. Nu ska jag hoppa i fotbollsskorna. Ciao.

Chokladbegär

Hm.. Att det skulle strula till sig med platsen där pengarna är nedgrävda kunde man ju förstå. Men att pappa Guvernören kanske kommer byta sida var inte lika väntat. Det är bara att vänta och se vad som händer. Tycker dock fortfarande att de är på tok för lite hångel mellan MIchael och doktorn, träffa varandra NU!

Det är inte bra att ha mens, jag kan bli så fruktansvärt chokladsugen. Det blir ett begär och om man inte stillar det mår man dåligt och vet inte vart man ska ta vägen. I slutspurten på jobbet krävde min mun center så jag svängde in på Ica Safiren på vägen hem, men tror ni dom hade de? Nej. Plockade ihop alla andra chokladbitar i en påse och de hjälpte ändå. Nu har jag dock tröttnat och mår lite illa. Usch. Vilket dåligt samvete lite godis kan ge. Tur att jag ska vara med lite lugnt på träningen idag.

Petra gjorde illa knät på matchen i söndags.. som vanligt. Men det var värre den här gången, nu har hon nästan ingen knäskål kvar. Dags för operation kanske? Men hon tycker det är för lång rehabilitering efteråt. Visst det är inte kul att hoppa på kryckor i flera månader men jag tycker hon ska göra det nu så hon har det gjort. Då är hon tillbaka om ett år och kanske kan satsa på fotbollen ordentligt, det är hennes talang värd.

Själv vill jag bara bli fri från min dumma halsfluss och förkylning så jag kan börja träna och leva som vanligt igen. Förstår inte vad det är som är fel, man brukar ju bli frisk efter bara några dagars behandling men jag mår fortfarande inte bra. Men men.. jag ska till doktorn nästa vecka igen och ta lite blodprover då kan jag ju passa på att fråga om jag inte blivit frisk.

Nej nu ska jag lägga mig i soffan och läsa Solo. Ciao.

Filmens magi

Tänk vad allting skulle vara mycket enklare om livet vore en film. Då hade alla sin roll att spela, sina repliker att läsa, man var färdigstylad så fort man klev ur sängen och det slutar alltid lyckligt.. åtminstone för de goda. För alla filmer är ju ganska förutsägbara.. iaf chickflicks. Men jag gillar dom, de har sin charm. Man dras iväg från verkligheten och drömmer sig bort en stund. Det kan man behöva, särskillt om man lever ett lika vardagligt liv som jag

Om livet var en film, vilken roll skulle du då spela? Skulle du vara den snygga killen? Den populära tjejen? Hennes följeslagare? Eller den töntiga tjejen som släpper ut håret och får killen på slutet?
Jag skulle inte vara bitchen och definitivt inte den som får killen. Jag skulle säkert vara en biroll som inte syns så mycket. Möjligtvis den populära tjejens kompis, de beror på om hon är cheerleader eller inte.

När eftertexten börjar rulla kommer man dock tillbaka till verkligheten och inser hur trist den verkligen är. Och mycket värre är så.. man vet att det inte kommer sluta lika lyckligt som i filmen. Aldrig någonsin.

Rösträtt

Idag är det val. Jag har nästan bestämt mig för vilket parti jag ska rösta på. Det var svårt. En del står för nästan samma saker och en del har några bra åsikter och några mindre bra åsikter. Det är första gången jag får rösta, sist fyllde jag 10 dagar för sent. Löjligt.

Suck. Varför kan inte näsan sluta rinna? Och halsen sluta irritera och kroppstemperaturen bli normal? Jag ska ju jobba imorgon och jag vill börja röra på mig. Ingenting blir aldrig som jag vill.

Helgen har varit lugn, men trevligt. Jag åt pizza och tittade på film men Petra och Zarah i fredags. Vi såg The Hills Have Eyes, fy fan vilka äckliga missfoster, hemskt att bli våldtagen av en sådan. Stackars Brenda. Igår var jag och Petra och tittade på när Stenkvista spela mot Hällby.  Lite nostalgi och dom försökte värva över oss.. igen. Men inte det här året, jag trivs i DFK och det blir kul nästa år när vi ramlat ner en division och kan vinna lite matcher oxå. =) På kvällen hyrde vi film.. såklart. Transmerica: Rätt rolig, helt ok. Den andra kommer jag inte ihåg vad den hette men den va mysko, nån thriller.

Hm.. ska jag gå en promenad fast jag inte är frisk? Behöver ju inte gå så långt och inte så fort. Blir galen om jag inte får göra av med lite energi.

Äntligen har jag köpt en hårinpackning. Längtar tills jag ska tvätta håret, töntigt jag vet men det är ju härligt. =D Smutsigt hår är något av det mest ofräsha som finns. Det går liksom inte att känna sin fin med skitigt hår. Och nya exklusivare hårprodukter gör bara duschen ännu härligare. =)

Time to go, ciao.

Palla äpplen

I förrgår kväll fick jag ont i halsen.. igen. Och igår kom även febern tillbaka. Så idag ringde jag doktorn för att ta itu med här en gång för alla så jag kan börja spela fotboll igen. Han lyssnade, klämde och tittade lite här och där och kom fram till att det antagligen är halsfluss. Så efter jag fått ett stick i fingret var det bara att ge sig iväg till apoteket och hämta ut penicilin. Man brukar repa sig rätt fort när man väl börjat med den som tur är.

Min dag har varit ganska seg, jag har inte haft nånting att göra. Har mest suttit på nätet och surfat runt, pratat med lite folk på msn. Tack pojkar för de snälla orden, känns bra att höra.

Jag följde med och tittade på träningen nu på kvällen, men de var rätt tråkigt. Jag vill ju va me. Eftersom vi var i Hållsta fortsatte jag och Petra hem till mina päron för att "palla" några äpplen. Hemmagjorda äpplen är ju så himla goda. Det var rätt mörkt och säsongen börjar ta slut men några hittade vi iaf. Gott.

När vi kom in till stan igen körde vi förbi en kille som vi tyckte såg ut som ett gammalt ragg till mig. Vi skrattade vid tanken på att när jag kommit in i rummet hade han redan legat helt naken i sängen. Men tar man mig så förgiven så får man minsann ingenting. Ha!

Nu är det verkligen på tiden att One Tree Hill börjar igen, i USA alltså så man kan ladda hem de nya avsnitten. Det är ju så spännande. Kommer någon att drunkna i ån? Och vem är det egentligen som är gravid? Mm.. Spännande, spännande..

Soffan kallar, nu är det filmdags. Ciao.


Heartache

Oj vilken känslomässig helg det har varit. Kräftskivan i lördags vad helt kanon, mestadels av kvällen. Trevligt folk, bra stämning, roliga lekar. Kul helt enkel. Tills senare på kvällen när jag började känna att mina flirtförsök med killen jag spanade på inte fungerade för fem öre.

Enligt folk på festen pratade han bra om mig, utséendemässigt isf det var det enda han nämnde. Det är inte så mycket att hurra för antar jag för han pratade med typ alla tjejer utom mig. Visst jag gjorde väl inte de bästa försöken att prata ensam med honom men det var för att jag har hört att han vill va den som tar initiativet. Han tycker det ska vara killen som går fram. Dessutom är jag så dålig på att ta kontakt med människor, önskar verkligen jag hade mer talang på de området.

Kvällen slutade rätt illa, jag satt mest och var ledsen sista timmarna. Ledsen för att han inte såg mig. Men jag var egentligen mest arg på mig själv för att jag tillät någon jag inte ens känner att göra mig illa. Jag var arg för att jag brydde mig. Jag vill inte göra det misstaget igen..

Tack ändå Petra och Peter för ert kanonjobb med festen, får ni absolut göra fler gånger. Men skippa snapsen som luktade vårtmedel. Hu! Dagen efter var hemsk, jag var helt trasig hela söndagen. Tack gode gud för snabbmat. Dessutom var jag rätt labil hela dagen.

Det känns lite bättre idag, två dagar har gått och det värsta har lagt sig. Har varit ute och rört lite på mig, lagat mat och tittat på Prison Break, gjort trevliga saker helt enkelt så man glömmer en smula. Men det kommer säkert bli värre på jobbet sen, man har så mycket tid att tänka. Står där i flera timmar med bara tankarna och Mp3n som sällskap.

Kommande helgen ska vara en vit helg iaf. Kanske drar med mig Petra till Heroncity, de va ett tag sen. Minigolfen har vi skjutit på länge oxå, snart stänger den väl så de är hög tid att passa på.

I måndags började jag mitt nya liv.. igen. Jag ska röra på mig varje dag och avstå från den feta och söta maten. Du vet, det där vanliga. Det går bra hittills dock, har hållt mig i skinnet båda dagarna. Stora applåder till mig. Hoppas bara jag kan fortsätta på den här banan. Kilona ska ju droppa till jul.

Om 20 min ska jag träffa Zarah och cykla till jobbet. Suck, nu var det roliga den här dagen slut..

Over and out.

Solarium

Snörvel, snörvel. Jag är sjuk igen, fast de börjar bli bättre. Febern har nästan försvunnit men näsan är täppt och halsen tjock. Men det går framåt iaf så jag mår nog bra på lördag i tid till kräftskivan. =) Önskar jag var tillräckligt frisk för att spela match idag. Ville verkligen vara med nu när vi har en riktigt bra chans att vinna för en gångs skull. Men jag står över så kroppen får läka och förhoppningsvis mår jag bra till nästa match på söndag. Tyvärr kommer flera av oss vara bakis efter kräftskivan men whatever, vi är vana.

Det står helt still i min hjärna idag, har inget vettigt att skriva. Petra kommer över snart så vi kan fortsätta med vår klippbok om USA-resan. Den blir helt okej faktiskt, fint med svart och guld.

Tänk om man skulle sola solarium idag.. så man får lite färg tills på lördag. Men jag får alltid sån ångest när jag gör det, tror jag får hudcancer, och svär att jag aldrig ska göra det igen. Men vill man vara fin så får man lida pin..

Tre saker jag saknar från USA: Starbucks, vädret och shoppingscentren. Nån borde öppna ett Victoria´s Secret här. Underkläderna vet jag inget om men dom har fantastiska produkter, älskar mina bodylotions, läppglans och parfym. Njuter.

Nej nu ska jag ringa mamma. Ciao.