Mördarpass

Jag vaknade med träningsvärk idag, i benen och rumpan, precis som jag trodde. Vi hade ett till mördarpass igår. Hinderbana, löpningar och lite styrka. Jag frågade Lisa i bilen hem om det syns att jag o Kristina tränat i sommar. Det sa hon att det gör. Alltid kul att höra.

Efter träningen passade jag lite med Marie för att min skadade fot skulle få känna på bollen. Jag hade inte tejpat den igår men den höll i alla fall den lilla stunden vi höll på. Det går framåt.

Dags för frukost.

Onsdag

När jag vaknade imorse fick jag en stark lust att rensa ur garderoben och byrålådorna. Tre fulla kassar med kläder fick mamma ta hem så kusinen o lillasyster får rota. Sen blev det en timmes promenad och en och en halvtimmes solning.

Klockan 17 träffade jag Fran för att ta några glas på after worken. Vi satt i fyra timmar och drack vin och snacka skit. Mycket trevligt.

Nu tittar jag på slutet av Jönssonligan på Mallorca. Haha.

Hallon

träningen idag var vi sju stycken. En liten förbättring sen sist. Det var en hård träning. Vi höll bara på i en timme istället för en och en halv. Intensivt. Mycket hopp och spring. Väldigt skönt efteråt. Jag kommer ha träningsvärk imorgon.

Jag, Petra och Freja tog ett impulsbeslut och åkte iväg för att snabbt plocka lite hallon innan jag skulle träna. Jag hann få ihop drygt ett och ett halvt kilo. Freja spenderade tiden mest med att äta upp bären som Petra plockat. Ändå lyckades Pe få ihop mer än mig. Hon har rutin på det där.

Hjälp mig hålla tummarna för sol imorgon.

Rent hus

De senaste tre timmarna har jag städat. Ordentligt. Dammsugit, dammat, skurat golv, torkat lister, skrubbat duschen, tömt avloppet till handfatet, gjort rent bakom spisen och gått loss med rengöringssprayen i köket och badrummet.

Jag blir verkligen observant när jag är på städhumör. Och sjukligt pedant. Jag ser verkligen fläckar överallt och skulle jag kunna hade jag skrubbat alla golv, väggar och tak, samt kört med högtryckstvätt på alla skåp i köket. Nu har jag dock gett upp. Får se om jag går en omgång till med rengöringssprayen senare. Det kan ju ha sluppit undan nån liten fläck nånstans.

Malmamarken

Först måste jag tala om att jag varit dålig och inte tränat idag. Orsaken är att jag planerade att göra det på kvällen men andra saker kom ivägen. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till min kropp.

Idag har jag varit på den årliga marknaden i Malmköping med Em. Jag kom hem med två t-shirtar (märkte dock när jag kom hem att en var lite för kort, kanske funkar me ett linne under), sju par strumpor och en scarf. Blev avundsjuk på att Em hittade en cool t-shirt, i en reahög där allt kostade 20 kronor, som hade varit klockren för mig när jag har mens. Det var en toksur tecknad gubbe på den och så stod det Idag är jag kinkig. Rotade i den där högen i en hel evighet men var tyvärr tvungen att ge upp.

Kvällen spenderades med Em och hennes kompis Lollo i ett hus i Glömsta. Film och skitsnack. Mys.

Onödigt vetande

Mellan klockan två och halv tolv idag kissade jag bara en gång. En gång. Det måste vara mitt rekord. Alla som alltid klagar på mig för att jag alltid är kissnödig. Där ser ni, jag kan också klara mig långa stunder utan toabesök. Det händer inte ofta, men det är inte omöjligt.

Dålig närvaro

Det blev inte mycket till träning idag. Vi var två stycken. När Agnes var klar med målvaktsträningen blev vi tre. Jag och Kristina passade lite långbollar för att känna av min fot. Det gick men kändes lite ostadigt. Hoppas, hoppas, hoppas den håller.

Nu väntar jag på att Criminal Minds ska börja om typ en timme. Det börjar bli en rutin att titta på de.

Annars har jag inte gjort mycket idag. Petra, Freja och Zarah kom över en stund. Vi köpte glass och gick en liten promenad. Tänkte att en glass kunde jag ju äta eftersom jag skulle träna hårt på kvällen. Blev inte riktigt som planerat.

Ska träna fredag, lördag och söndag för att försöka reducera skadan efter moffet i Göteborg. Måste röra mig mer om dagarna, inte bara träna. Promenera, cykla eller bara inte sitta stilla i soffan. Får kanske storstäda eller nåt.

Man kanske ska skära upp lite vattenmelon och festa på till tvn.

Nu börjat det igen

Ikväll börjar fotbollen igen efter uppehållet. Med risk för att folk blir arga måste jag säga att jag tycker det är dåligt att en del inte har gjort sin egenträning. Vi fick order om att träna minst tre gånger i veckan, varav ett tillfälle skulle vara en fem kilometer lång intervallöpning. Träningen är ju till för att vi ska orka nu när vi sätter igång igen, kondition är en färskvara.

Jag hoppas tränarna ser till egenträningen när de plockar ut startelvorna. Det måste ju gynna oss som har svettats under uppehållet. Dessutom hoppas jag min fot pallar. Det lär väl visa sig ikväll..

Sammanfattning

Bröllopet i lördags var fint, vackert och fantastiskt. Fran strålade i sin klänning. Festligheterna efteråt var mycket trevliga. Alla var uppklädda och på bra humör, solen lyste. Dessutom regerade jag, Chrille och Robin tipspromenaden om brudparet. Hoppas Eric och Fran lever lyckliga i alla sina dagar.

Ps. Zarah hade fixat mitt hår perfekt. Det satt som berget hela kvällen. Jag bokade in henne även till nästa bröllop.

I måndags morse åkte jag, Marie, Kristina och Linda till Göteborg. Det var en trevlig resa, trots idioterna på pensionatet. Vi gick på Liseberg, kikade i affärer, åt gott, var på bio och bara hade det skönt. Det hade ju inte skadat om solen tittat fram också.

Vi kom hem igår kväll. Härligt att träffa mina älsklingar igen. Efter allt godis och andra onyttigheter på minisemesterna väntar dagar av hårdträning.

Var har tiden tagit vägen förrsten? När jag gick ut och sprang igår kväll tjugo över tio var det nästan mörkt. Det ska ju vara sommar och ljust. För övrigt gick det bra att springa. Men jag hade svårt att andas. Kanske borde kolla hur det står till med luftvägarna.

The weddingday

Svetten rinner. Varje gång påminner jag mig att aldrig göra det igen. Men idag hade jag inget val. Jag hade inte hunnit annars. Jag tog en joggingtur innan frukost. Det är en pina från första steget. Jag har ingen ork i kroppen. Jag sprang de fem kilometrarna enbart på vilja. Nu ska jag sitta och eftersvettas innan jag hoppar in i duschen.

Idag är det ingen vanlig dag. Idag är det Eric och Frances bröllopsdag. Zarah kommer hit om två timmar och ska hjälpa mig med håret. Det ska lockas, tryckas i lite hårnålar och sättas dit en blomma. Innan det ska jag ha duschat, sminkat mig, ätit frukost och tagit på mig klänningen. Det ska nog hinnas. Men alltid när jag har god tid på mig och kan ta det lugnt brukar det bli väldigt stressigt mot slutet.

Klockan två ska jag åka limousin tillsammans med bruden och fyra andra tjejer. Dricka lite champagne och ladda inför bröllopet. Ska bli nice.

Dags att tvätta bort svetten och raka benen.

Halvblodsprinsen

Ajajaj. Galet med träningsvärk i underarmarna. Spelade beachvolley igår kväll. Det är jag ju inte van vid precis. Men det var kul. Jag och Petra vann över Lisa och Fia. Moahaha. Dock lyckades jag skrapa upp mitt högra smalben och lite halvt stuka stortån. Grattis Anna, såhär precis innan bröllopet. Vilken tur att det är brudparet alla ska titta på och inte mig.

Jag, Marie, Kristina och Linda planerar att åka till Göteborg på måndag och bli borta några dagar. Lite miljöombyte. Gå på Liseberg. Det fanns lediga platser på ett billigt pensionat mitt i centrum. Perfekt.

Igår kväll var jag och Petra på bio och såg Harry Potter och Halvblodsprinsen. Den va riktigt bra. Både rolig och spännande. Dock visste jag vad som skulle hända eftersom jag läst boken, men ändå. Den kändes även vuxnare än de andra filmerna, kanske för att det var mer kärlek. Längtar efter fortsättningen.

Nu har solen kommit fram. Man kanske ska jobba lite på brännan.

Chill

Igår var en slapp dag. Jag klev upp och märkte till min förtjusning att väderprognosen stämde. Strålande sol och inte ett moln på himeln. Hoppade i bikinin och spenderade de närmaste tre timmarna på gräsmattan.

Mamma kom och hämtade Chili, hon ska få leka på landet resten av veckan för hon har verkat så nere.

Jag duschade och gjorde mest ingenting, förutom en tur till affären. Plattade håret och la en lätt make-up.

Sen blev de dags för Åbryggan med min Pe. God mat, vin och trevligt sällskap. Vi började bli klara men.. då kom regnet. Himlen öppnade sig och vattnet vräkte verkligen ner. Tur att vi valt ett bord under tak. Till slut kom Lasse och skjutsade oss till Kristina, man vill ju inte förstöra håret och sminket liksom.

Till Kristina kom även Marie och Emma I. Pratade och hade trevligt. Lyssnade på gamla godingar och drack lite alkohol. Vi hade tänkt gå till Harrys men ingen hade lust eller orkade. Det blev en lugn trevlig kväll helt enkelt.

Nu ska jag kila iväg och hämta mitt HM-paket innan frukosten. Hoppas allt passar.

Shopoholic

Idag har jag bränt tusen kronor. Fast jag har bara köpt viktiga saker. Saker till bröllopet på lördag. Det blev en toksnygg arméjacka, ett armband, hårnålar, en väska, ett läppglans i samma färg som klänningen och en mascara. Tillsammans med klänningen, örhängen och blomman (som jag inte fått än men hoppas kommer i dagarna) har min outfit kostat cirka 1500 kronor. Det är faktiskt inte jättemycket med tanke på att jag ska använda allt en gång till, på bröllopet den åttonde augusti.

Arméjackan kommer jag kunna ha mycket i sommar. Detsamma med väskan, sminket och smyckena. Klänningen får dock vänta i garderoben på en mer passande fest.

Nu får jag inte shoppa mer. Ska försöka hålla i plånboken minst en månad. Helt sjukt vad mycket jag har köpt den sista tiden. Bara den senaste veckan har jag köpt, förutom det idag, två par jeansleggings, ett par sandaler, ett linne, två toppar, ett hårband och ett par solglasögon. Dessutom kommer ju min HM-beställning nån dag snart också. Nu får det vara nog. Mitt sparkonto ska få vila.

Soffmys

Trots att vänner frågade om jag skulle hänga med på fest och sen gå ut sitter jag här i soffan. Har ingen lust alls att gå på krogen och ingen energi att göra mig fin. Jag och Chrille ska snart köpa pizza och titta på Adventureland. Mys.

Jag sprang 7,2 km och gjorde några styrkeövningar förut. Kommer ha träningsvärk i baksidan av låren imorgon.

Har hittat en ljudbok som jag lyssnat på i nästan två timmar idag. Det är Twilight, fast ur Edwards synvinkel. Man får höra vad han tänker och känner. Intressant. Tyckte dom sa i början att den inte är färdig så jag får väl inget slut sen. Konstigt. Då borde den ju inte kommit ut alls. Om det inte är för att Stephenie Meyer inte tänker avsluta den.

Krossade planer

Jag mådde inge vidare i torsdag och igår. Huvudet var tungt och jag var hängig. Detta gjorde att jag inte har tränat sen i onsdags. Så idag tänkte jag besöka gymmet. Måste ju få lite muskler också, inte bara bränna fett. Jag klickar in på hemsidan och.. STÄNGT! Vaddå stängt? Det är en vanlig lördag. Där sprack mina planer.

Ska snart gå ut och springa istället. Sen tänkte jag kanske göra lite styrkeövningar här hemma i vardagsrummet. Men det brukar inte bli så bra. När man är på gymmet är man mer fokuserad. Då kan man ju inte gör nåt annat än träna liksom. Vi får se hur det går.

Solarium?

Molnen hopar sig. Jag som verkligen behöver sola. Ska jag behöva besöka solariet igen? Det är sista utvägen. Om inte solen kommit fram på onsdag gör jag ett besök. Och ett till på fredag morgon, måste tydligen gå två gånger för att det ska hända något. Fan, jag som är väldigt anti solarier.

Varför detta solbegär? Jag ska på bröllop på lördag. I en klänning som bara kommer till sin rätt på gyllene hy. Håll tummarna med mig att solen tittar fram i veckan så jag slipper cancerburken.

Visst jävlar

Just ja. Jag har ju glömt bort att berätta att jag ska gå och se Harry Potter och Halvblodsprinsen på torsdag klockan 21:15. Min Petra följer med. Hon är en av de få av mina vänner som förstår tjusningen med filmerna. Vi kommer få en härlig kväll.

En annan kväll som kommer bli härlig är kvällen innan. Onsdag. Då ska jag och samma person ut och äta, var är inte bestämt. Vi ska dricka vin och bara ha en lugn och skön Girls night. Va alldels för länge sen.

Looove

Jag tittar på Moulin Rouge. Det är kärlek. Det är fint. Och Chrille är på kryssning. Suck.

Gynekologen nästa?

Satt och tittade på Sex Education på tv. Det handlade bland annat om könssjukdomar idag. Man fick se bilder på underliv och penisar med olika symptomer. Så himla äckligt. Måste nästan gå till gynekologen, trots att jag haft samma partner i över två och ett halvt år.

Ikväll var jag duktig och sprang intervaller. Sjukt jobbigt var det den här gången. Men jag gjorde det. 5,4 km.

Nu ska jag se Criminal Minds.

Hallon och jordgubbar

Vädret är finare idag är vad prognosen på smhi förespråkat. Härligt. Jag har varit iväg på en 12 km lång cykeltur i solen. Stannade till vid Coop Forum och köpte med mig hallon och jordgubbar att äta till lunch. Jag älskar sommaren då man kan frossa i färska bär.

Har även rensat lite bland kläder, tidningar och papper på förmiddagen. Tagit bort alla högar som legat runt om i lägenheten. Snart tänkte jag gå en omgång med rengöringssprayen i köket och badrummet. Det borde dammsugas också men det har jag verkligen ingen lust med.

Dagens pucko: Kvinnan som sålde bär gav mig 16 kr tillbaka då jag betalade med tre tjugor på en 54 kronors nota. Jag är inte den som protesterar när folk ger mig för mycket växel.

Möhippa

Igår var det dags. Fran hade inte anat någonting. 11 rosa tjejer plingade på hos den blivande bruden. Hon fick en lista med saker hon skulle packa ner. Hennes kläder för dagen var en glittrande tiara och en rosa t-shirt med trycket "Future mrs Besterman".

Först gick vi hem till Johanna där Fran fick måla sin bild av Eric med hjälp av sina fingrar och akvarellfärger. Mat och dryck intogs innan några gav sig av till systemet för att fylla på förrådet.

Sedan möttes alla upp vid Spakällan. Två timmars bubblande och bastande med tilltugg och mousserande.

Dags för hår, smink och ombyte. Jag, Fran, Emma och Kat var hemma hos Johanna, resten kom när dom var färdiga. Vin, vin, vin och skitsnack.

20:30, middag på Å-bryggan. Mycket gott. Mer vin.

Harrys. Vip-gäster. Gratis inträde. Bord med mousserande, jordgubbar och grädde. Fylldes sedan på med frukt och en flaska bacardi med tillbehör. Dans och fest.

En trevlig dag. Hoppas Fran var nöjd. Hon verkade ha roligt. Om tretton dagar är det dags..

Uppdatering

Har ju glömt berätta om min onsdag och torsdag. Drar det lite kort.

Onsdag. Solar i mälarbaden. Emma frestar mig med utgång. After work med Chrille, Fran och Eric. Massa vin utan mat i magen. Åker Porsche. Mer vin med Emma och Fran. Harrys. Vad som skulle bli en lugn chill-kväll blev mycket blötare.

Torsdag. Vaknar illamående, svettig och skakig. Ligger i stort sett i sängen tills jag blir hämtad av Petra kvart i två. Skärholmen. Shopping. Bakfylla. Mat. Får lite färg i ansiktet. Leker i spelhallen. Mår bättre. Ice Age 3 på 3D-bio. Hemfärd.

Lyckade dagar om man bortser från bakfyllan. Pe, jag tycker vi tar en ny shoppingtur nån dag när jag mår bättre. Dessutom måste jag ju få revansch på basketspelet.

Hundtrubbel

När jag tog en joggingrunda nu ikväll såg jag att bilarna åkte väldigt sakta på vägen framför Skogaholms. När jag kom närmare såg jag att en liten hund sprang framför bilarna. Längre bak sprang en kvinna på gångbanan. Jag bestämde mig för att rycka in så jag vände och sprang efter dom på gräset mellan vägarna, lockade på hunden så gott jag kunde. Den lyssnade och stannade till en stund men började sedan springa igen, verkade ha hur kul som helst.

Framme vid rondellen fick två killar i en bil tag i hunden och försökte ge den till mig. Jag förklarade att det inte var min hund, att jag bara försökt fånga in den. Men sa att det var en kvinna som sprang på andra sidan vägen, det kanske var hennes. Jag började springa igen. En bil stannade och talade om att en bil hade fångat in hunden, jag förklarade igen att den inte var min. I samma stund var kvinnan på andra sidan i samma höjd som vi så vi ropade och frågade om hunden va hennes. Det var den inte. Hunden hade ett halsband så förhoppningvis får killarna i bilen tag på ägaren, annars får dom väl lämna den hos polisen.

Annars gick joggingen mindre bra. Benen va sega efter 13,7 km cykling en timme tidigare. Jag orkade bara 4 km men det var bätte än inget. 26 minuter tog de, då tog det ju även en liten stund med hunden, så jag hade ganska bra fart i alla fall.

Vad ska jag göra?

Efter att hela förmiddagen regnat bort försvann molnen och solen tittade fram nu på eftermiddagen. Jag bytte om till bikini och la mig på gården för att jobba lite på den obefintliga brännan. När jag legat i kanske en halvtimme kommer en stor kille, lite rastafari-aktig, körandes en fyrhjuling in på tomten. Han går fram till mig och frågar vad jag heter. "Anna" svarar jag och känner mig genast lite illa till mods, är helt ensam hemma. Han tar mig i hand och presenterar sig som Eddie. Han berättar att hans kompis, som bor i ett av grannhusen, tycker jag är jättevacker och verkar trevlig. Han ger mig en pappersbit med sin kompis mobilnummer och säger att jag kan väl ringa och ta en fika med honom nån gång. Han räcker även över en klubba och säger "Något sött till något sött". Sedan sa han hej då och gick.

De två timmar jag låg och solade satt hans kompis i fönstret och tittade på mig i stort sett hela tiden. Obehagligt. Men jag kunde ju inte flytta på mig, det hade känts dumt. Vad ska jag göra nu? Ska jag messa och tacka för klubban men tala om att jag har sambo? Eller bara slänga numret? Det verkar lite drygt. Knepigt.

After work

Både igår kväll och nu i förmiddags cyklade jag en runda på 12 km. Det är mycket skönare att cykla än springa när det är varmt ute, det fläktar lite. Kanske blir en joggingrunda sen ikväll, beror på resten av kvällsaktiviteterna. Om det passar liksom.

Jag har tränat sju gånger på åtta dagar. Det är ganska bra jobbat. Skulle va bra om joggingrundan blir av ikväll, då blir det ju åtta gånger på åtta dagar. Hihi.

Klockan 17 ska jag och Chrille på After Work med Eric och Fran. Det är tydligen billig buffé på Å-bryggan. Mysigt.