Fotbollsvecka

Idag är jag ledig. Så skönt och välbehövligt. Jag började dagen med att söka två jobb, montörsjobb, får se hur det går. Jag är väldigt sugen på att tjäna pengar igen så jag hoppas dom hör av sig.

Jag hade tänkt träna idag. Hoppas jag finner energin och motivationen snart för just nu är den i stort sett noll. Kan bero på tre "nätter" med för få timmar sömn. Idag fick jag inte sova längre än jag gjorde för jag måste vrida tillbaka dygnet, från att ha jobbat natt börjar jag klockan åtta imorgon bitti.

Det blir en fotbollsvecka den här veckan. Tisdag - fotbollsträning, onsdag - match, torsdag - fotbollsträning och söndag - match. Massa bra träning.

Depression?

De senaste veckorna har jag nästan ständigt varit trött. Funderar allvarligt på om jag håller på att bli deprimerad, för det här är inte normalt. Just nu känner jag till exempel bara för att lägga mig i soffan och stanna där tills det är dags att gå och lägga sig. Jag sov lagom länge inatt (ca 8 timmar) och tränade på förmiddagen, jag borde inte vara trött. Det jobbigaste av allt är att jag ska jobba 22-06 inatt, det kommer inte bli kul. Det är en faktor gissar jag på, att jag inte trivs med min arbetssituation. Men det är inget nytt, det borde inte göra mig fysiskt trött och hängig.

Jag är inte road. Inte det minsta.

Höstshopping

Idag har jag och Chrille myst på stan. Det blev en tidig lunch på Ming Palace och sen en shoppingrunda. Från Gina Tricot fick jag med mig..



Och ett långt svart baslinne. Dessutom köpte jag en bh och ett par trosor på HM. Mycket fina. Lyckades inte stilla shoppingbegäret så när jag kom hem klickade jag hem en del saker från hm.se. Det här får jag hem om några veckor..






Linnet beställde jag även i svart. Den svarta boleron fundera jag på om den passar att ha till klänningen jag köpte igår att ha på bröllopet jag ska på i England.

Är även sugen på nya höstskor. Köpte ett par svarta tygskor me ett litet skaft på igår men skulle vilja ha ett par stövlar eller stövletter också. En leopardmönstrad topp fick också följa med hem igår, hade på mig den idag och tycker om den massor.

Attraktiv

Jag har räknat ut att jag är attraktiv. Läste en artikel idag om att någon forskare hade kommit fram till vad som gör att män tycker en kvinna är som mest attraktiv. Nämligen förhållandet mellan höfter och midjan. Man ska mäta midjans smalaste del och dividera det med måttet över höfternas bredaste del. Resultatet 0,7 är det ideala, det som tydligen Jessica Alba och Marilyn Monroe har. När jag knappade in mina mått fick jag svaret 0,73. Det måste väl ändå ses som ett bra resultat?

Trött

Jag ska jobba frukost idag på donken, börjar klockan åtta, hoppas verkligen de är lugnt. Man är så få under frukosten så det kan bli riktigt hektiskt, förstår inte hur jag ska palla de med så lite sömn som jag fick inatt. Gäsp. Tur att jag har en kort dag idag, slutar 14.

Jag var på Balanze igår, har fått en gratisvecka där, och körde ett pass Bodypump. Det var sjukt jobbigt såklart, känner hur träningsvärken kommer krypande. Kände även av mina axlar och nacke väldigt mycket och det förstörde. Har haft problem att göra vissa övningar förut också och när en gyminstruktör gjorde ett pass till mig i våras sa han att jag är helt sjukt stel i nacke och axlar, sa att det är dom det beror på och att jag borde få mig en rejäl genomknådning. Så jag har intresseanmält mig för massage hos en sjukgymnast på Balanze, får se om hon hör av sig.

Time to go to work.

Jag känner mig utnyttjad

Jag satte mig i soffan nu på morgonen med datorn i knät och en macka i handen. Chili kliver vilt spinnande upp i mitt knä, där det redan är ganska fullt, och är väldigt kärleksfull. Hon ger min macka några trånande blickar och sniffar lite innan hon pussar mig och trampar med tassarna på mina ben. Jag blir rörd och ger henne min sista bit leverpastej. Så fort hon slukat den och ser att min macka nu är uppäten slutar hon genast spinna och går sin väg. Kvar sitter jag och känner mig utnyttjad. Chili vs Anna 1-0.

Shelter

Igår kväll kom Em över och vi tittade på filmen Shelter. Vi märkte på en gång att det skulle bli en obehaglig upplevelse och jag var tvungen att distrahera hjärnan med lite Rocky innan jag kunde sova. Det finns ju väldigt många dåliga rysare men den här var faktiskt helt okej.


Omplanering

Och där grusades mina planer. Ska jobba på Lindex 13-16. Fast födelsedagsfikat och middagen hinns fortfarande med.

Massa mat

Här sitter jag med lite träningvärk och on and off bakishuvudvärk. Vad tror ni jag valde att göra denna morgon? Jo fila på mitt CV och söka två jobb. Kanske inte det första man vill göra med ett dunkande huvud men jag kände att jag vill ta tag i mitt liv och min arbetssituation. Funderar även på att ta några krafttag på onsdag eller torsdag när jag är ledig.

Varför jag har bakishuvudvärk? Därför att jag var på kräftskiva igår kväll och sedan blev det utgång på Harrys. En mycket trevlig kväll. Dock luktar mina händer fortfarande kräftor. Usch.

Idag blir det en hel del mat. Lunch med Em, födelsedagsfika i Hållsta och middag i Odlaren. Tur att jag inte behöver gå hungrig. Ska även titta in på HM, har sett en klänning på nätet och ska kolla om den finns i butiken. Den kanske kan passa på bröllopet i september. Dessutom måste jag in på Stadium och kolla om jag hittar en födelsedagspresent till storasyster.

Duschdags.

Träning

Idag körde jag ett pass på gymmet för första gången på flera veckor. Det blev ett ganska kort pass och jag maxade inte, kände att jag behövde mjukstarta lite. Det lär ju ändå kännas när jag strax cyklar till jobbet. Jag hade tänk komma igång ordentligt med träning igen. Dels för att jag känner att jag slappat ihop den senaste tiden och dels för att jag blivit tröttare, hoppas jag ska piggna till av att träna mer.

Jag längtar till vintern. Hoppas det kommer massa snö, som förra året. Då ska jag springa i Kronskogen flera gånger i veckan.

Godissugen

Idag var jag ledig och hade planerat att tvätta, storhandla, motionera och bara ta de lugnt. Istället fick jag lämna bilen på verkstaden och jobba tre timmar på Lindex. Som tur var va det inget fel på bilen, bara en misständning som fått motorlampan att lysa. Fick lite motion när jag gick hem från Tuna Park och storhandlingen fick ske samtidigt som alla andra runt klockan sex på kvällen. Hann även med en effektiv tvättning = allt som behövdes tvättas i samma maskin. Dock blev inte de vita rent, hur kommer de sig?

Nu är jag sjukt trött. Planen var att ta en cykeltur eller jogga en sväng ikväll men jag har helt enkelt inte orkat. Har inte blivit mycket sömn de två senaste nätterna, eller rättare sagt dagarna eftersom jag jobbat natt. Iställlet har jag ätit godis i soffan. Inte bra. Ska nog snart lägga mig, försöka ladda batterierna igen.

Vinst

Idag tog Stenkvista tre poäng när vi krossade Torshälla. Krossa är kanske att ta i men vi vann med 4-1 efter ännu en slitinsats. Matchen var vissa delar ganska loj för vår del, kanske berodde på hettan? Men vi hade bra press, särskilt i första halvlek. Nu är vi på gång!

Blä

Jag tror att jag snart kräks på den blonda bruden i CSI Miami. Tittar aldrig på det för jag stör mig som fan på han snubben som alltid kisar. Nu fanns det inget bättre på tv så det fick stå på och jag har kommit på att blondinen är ännu värre. För det första är det en dålig skådis. Jag antar att hon ska va en snygg smart ung tjej men det är typ precis tvärt om. Hon ser gammal ut, i mina ögon inte alls attraktiv och hon är så smart att det bara känns överdrivet. Usch.

Jag glömde nämna hennes röst, alldeles för ljus, dessutom låter hon nonchalant hela tiden.

Jobba, jobba, jobba

Imorse räknade jag ihop hur många timmar jag jobbar de senaste tre veckorna. De förra två veckorna jobbade jag "bara" 6,5 timmar mer än heltid, jag trodde det var mer. Fast det är väl för att det blev så många dagar i rad, en del pass var ju korta. Den här veckan tror jag att det skulle blir två timmar mer än heltid. Inte jättemycker det heller trots att jag jobbar sex dagar. Jag försöker dock byta bort min natt på lördag, men jag lär ju inte få någon framgång tyvärr. Vem vill jobba natt under Åfesten liksom?

Första poängen

Efter en riktigt kämparmatch tog Stenkvista sitt första poäng för säsongen. Äntligen. Tretton tappra spelare slet mot Harg och tog igen ett 2-0 underläge och kvitterade till 2-2. Starkt jobbat tjejer. Jag tror jag fått en sträckning i baksidan av höger lår dock, mindre bra. Fast tror det var träningsmatchen mot Stora Sundby i måndags som är boven, det var då jag kände det första gången. Skit samma, nu njuter jag av att byta ut nollan mot en etta i tabellen.

Hårigt

Jag vann budgivningen av löshåret. Det är äkta hår, ljusbrunt och rakt i 9 olika delar som man fäster med clips. Mitt hår är ju vågigt men det borde funka ändå, får väl platta mitt. Tur att det är äkta hår som man kan tona om färgen inte matchar. Nu längtar jag tills det kommer hem så jag kan prova. Spännande. Hoppas det inte är alltför avancerat att sätta fast eftersom jag är väldigt dålig på allt som har med hår att göra.

Det här var ju kul. Kanske hittar fler roliga saker att köpa på Tradera, detta kan bli farligt.

Ledig

Äntligen får jag vara ledig en stund, lördag och söndag är jag arbetsfri. Hurra! Började ledigheten med att lägga ett bud på löshår på Tradera. När jag vaknar imorgon får jag veta om jag vunnit budgivningen, än sålänge är det bara jag som krigar om håret. Heja mig! Nu är det dags för sängen.

En ursäkt skulle inte skada

Förresten, en konstig grej. När jag jobbade på Lindex igår så blev jag helt inklämd på lagret för att en viss kollega inte såg eller hörde sig för innan hon började rulla ihop raderna. Istället för att be om ursäkt, som en normal person skulle göra, blev hon sur på mig. Något liknande hände på donken för ett par veckor sen. En kollega spilde skållhett kaffe på mig och muttrade något surt istället för att säga förlåt. Hallå? Det är väl ändå jag, offret, som bli arg om någon. Nu blev jag inte det eftersom jag vet att det inte var med flit men jag förväntade mig inte sådana reaktioner.

En ursäkt nästa gång tack.

Arbetsnarkoman III

Nu har jag nio av elva arbetsdagar avklarade innan jag äntligen får vara ledig. Jag börjar skymta slutet men jag längtar sjukt mycket till lördag morgon klockan fyra.

Nästa vecka skulle bli en soft vecka, om man bortser från att jag ska slita när alla andra är på Åfesten. Jag jobbar måndag, onsdag, lördag och söndag på donken. Men idag ringde Kristin på Lindex och frågade om jag kunde jobba tisdag och torsdag. Självklart. Så nu är jag endast ledig fredag.

Från att va arbetslös till att få ett halvtidsjobb, till att jobba mer än heltid. Allt detta på tre månader. Hur gick det här till?

Men det gäller att passa på, man vet aldrig vad som kan hända.

Arbetsnarkoman II

Äntligen hade dagen kommit, dagen då jag skulle vara ledig och äntligen få sova ut efter sex dagars arbete och sömnsvårigheter. Kvart över nio ringer mobilen och väcker mig. Det är Kristin på Lindex som undrar om jag kan komma in och jobba. Absolut svarar jag. Hon ville att jag skulle jobba 12-20 men det gick inte för jag hade lovat att vara med på kvällens träningsmatch. Jag jobbade 12-17 och stod mest i kassan, där det alltid var kunder. Sedan plockade Emma Å upp mig och vi åkte ut till Stora Sundby där vi kämpade oss igenom en match på den blöta täta fotbollsplanen. Som vanligt orkade vi inte andra halvlek och förlorade med 3-1, men det var roligt ändå. Bra träning, jag kommer ha galen träningsvärk imorgon.

Jag ska nog snart gå och lägga mig. Kan behöva all sömn jag kan få för att överleva morgondagen. Först ska jag jobba på Lindex 11-16 och sen åker jag ut till donken för att jobba 17-03. Det passet är långt och kämpigt utan att man jobbat innan. Men jag ska inte klaga, är glad att jag får chansen att vara på Lindex ibland, det är donken som är det kämpiga.

Jag har nu arbetar 8 arbetspass på 7 dagar. Jag har 5 pass kvar på 4 dagar innan jag är ledig lördag och söndag. Nedräkningen har börjat.