Sick

Fy va dåligt jag har mått idag. Vaknade och mådde konstigt och var hängig, ringde och sjukanmälde mig vid elva, ett klokt beslut för det blev bara värre. Lite feber, ett huvud som dunkade och en irriterad hals. Jag hatar att va sjuk, jag blir så rastlös och får träningsabstinens. Jag har aldrig så stort träningssug som när jag inte kan träna. Man vill ha det man inte kan få helt enkelt. Har spenderat hela dagen i sängen och soffan. Nu ska jag lägga mig och läsa tills jag somnar.

Diorshow

Jakten på den perfekta mascaran har fortsatt.

Har länge varit sugen att testa Diors Diorshow (som jag har hört så mycket bra om) men det svider att lägga ut runt 300 kronor för en masara man inte vet om man gillar. Nu hade jag en kupong på 20% och en bonuscheck på 50 kronor på Åhléns så jag kände att det var dags att slå till. När jag betalade längtade jag hem så jag kunde prova den.

Borsten är väldigt stor, kändes lite klumpig, men man kanske får in rätt teknik när man använt den några gånger. Borsten separerar fransarna bra och resultatet blir fint. Möjligtvis att jag fick lite mer längd men inte så mycket volym som jag hade hoppats på. Ett plus för den generösa storleken, mascaran borde räcka länge. Nu får jag vänta och se hur bra den håller. Köpte den vattenfasta varianten, såklart, men jag hoppas att den ändå är lätt att tvätta bort.



Fläskat på sig

Jag har inte vågat väga mig på många månader eftersom jag varit rädd för vad vågen skulle visa. Jag ser och känner att kroppen lagt på sig och jag känner mig inte bekväm. Imorse kände jag att jag kunde ta ett dåligt besked och ställde mig på tortyrapparaten i badrummet. Tre kilo mer än i somras. Suck. Just nu känner jag mig taggad att få bort det igen. Dock känns det lite hopplöst i helgen då jag ska till Grappa ikväll och födelsedagsfika imorgon. Får se till att börja träna mer och bara tillåta godsaker på helgerna. Nu jävlar!!

Hjärtat


What to do?

Sitter och har beslutsångest om jag ska åka och lira lite boll med tjejerna i Tunahallen eller ta en lång kokhet dusch. Svårt val. Duschen lockar mest men det kommer kännas bättre efter att ha sprungit lite. Om jag väljer motionen kommer jag dock i säng senare än jag skulle vilja. Suck. Livet är fullt av svåra val.

Exmetallare

Äntligen har jag gått ur facket. Efter försök att ringa och gå ner till kontoret skickade jag in ett brev och DÅ gick dom med på det. Fast en gubbe ringde och väckte mig imorse kvart över nio (inte okej när jag kom hem klockan sju) och berättade hur mycket jag skulle missa om jag gick ur. Jag sa att jag tänker gå ur i alla fall. Då blev han sur. Och meddelade att jag har två månaders uppsägningstid. Men det visste jag redan så det var ingen överraskning. Snart är jag en fri kvinna.

Saknad

Något jag saknar på jobbet är min iPod. På ASSA fick jag ha den och tiden gick lite fortare när man hade bra musik, eller ännu hellre en ljudbok, att lyssna på. På Oberthur får man inte ha något alls. Vi har en radio men jag är sjukt trött på att höra Robyn två gånger i timmen varje dag. Jag förstår att man inte får ha mobilen med sig, eller något annat med kamera, men min iPod spelar bara musik och sånt. Jag kan inte göra något annat med den så om jag skulle vilja föra ut något sekretessbelagt ur huset så är den helt värdelös. Vi jobbar inte vid några maskiner där man kan göra sig illa heller så den skulle inte utsätta mig för fara. Men, men.. Blir väl att lyssna på Robyn hela natten igen.

Blodröd

När jag och Petra var i Nackaforum köpte jag två nagellack från Maybellines märke MNY. Ett var ett diskret guldglittrigt lack (om det nu "make sense") som jag haft på mig i ca en vecka. Nu målade jag precis på det andra, nr 353. I LOVE IT! Det är blodrött och skitsnyggt. Var inte jättestadig på handen och målade lite utanför men det brukar va lätt att ta bort när man tvättat händerna i varmvatten några gånger. Nu känns nattjobbet helt plötsligt lite lättare, får jag långtråkigt kan jag studera den fina färgen på naglarna.

Lön för mödan

Jag har träningsvärk! Precis som jag misstänkte att jag skulle ha. I like it. Fast det är ju mindre skönt om jag ska ge mig ut och röra på fläsket lite senare.

Äntligen
kommer jag få en anständig lön. På oktoberlönen kommer en halvtidslön + semesterersättningen från donken. Sen tillkommer fyra dagars nattjobb av Proffice. Förhoppningsvis får jag även retroaktivt på all a-kassa jag inte fått (fem veckor halvtid) då restaurangchefen vägrat ge mig ett arbetsgivarintyg förens jag slutade.

Tyvärr måste jag spara överskottet till jämkningen jag ska göra i januari. Donken har dragit för lite skatt i sex månader, tror det kan bli en stor obehaglig smäll. Suck.

Starkt

Här sitter jag och är helt slut i musklerna, började dagen med ett tufft pass på gymmet. Det kändes riktigt bra idag faktiskt, jag kände mig stark. Då är det roligare att träna. Siktar på ett till gympass på onsdag, hoppas musklerna återhämtat sig och är redo att ta i ordentligt igen då.

Neej!! Helt plötsligt börjar jag känna mig yr. Pallar inte att va svimfärdig hela natten, jag ska jobba.

The weekend

Träningen blev inte som jag tänkt i helgen. Den blev inte alls faktiskt. Igår hade jag huvudvärk och var allmänt hängig så det blev bara en långpromenad istället för gymmet för att få frisk luft. Idag har inte lusten funnits överhuvudtaget. Skärpning. Nästa vecka måste jag träna ordentligt fler än tre gånger.

Igår kväll åt jag och Chrille middag på Grappa. Trevligt men kort. Sen blev det Dexter, film och mys i soffan. Jag är nöjd, skönt med en lugn helg. Idag åt vi lunch i Hållsta och fikade i Odlaren. Nu lagar vi mat och sen blir det nog film innan jag ska ge mig av till Strängsnäs för vecka 46 första nattpass.

Träning

Den här veckan har jag kört tre träningspass. Hittills. Igår blev det ett gympass på 40 minuter, i onsdags och idag försökte jag mig på en joggingtur i skogen. I onsdags pulsade jag mest genom snön och idag pulsade/halkade jag mig fram. Det gick inte att hålla något tempo så det blev inget direkt flås utan mer ett träningspass för benen. Men all träning är ju bra träning. Satsar på ett gympass imorgon. Hade varit roligt med sällskap men det slutar alltid med att jag står där ensam. Hur som helst så ska fettet försvinna.

Failure

Igår var sista kvällspasset på jobbet, på söndag börjar nattveckan. Jag tänkte va smart och börja ställa om dygnet lite smått redan nu så jag la mig för att sova först klockan tre inatt. Eftersom jag varit trött hela veckan tänkte jag inte ställa klockan utan sova ut ordentligt på morgonen. Det hela slutade med att jag vaknade kvart över nio och kunde inte somna om igen. Endast sex timmars sömn alltså, så gick det med det. Bättre lycka imorgon.

Anna tipsar

Jag har ett läppglans från Lumene som varit min favorit länge. Förra helgen köpte jag ett nytt från samma märke för jag var sugen på något lite mörkare. Jag provade det först igår och jag älskar det. Lumene Wild Rose Lip Gloss nr 1. Konsistensen är mjuk, det blir inte klistrigt och det är inte massa glitter i som det ofta annars är. Längtar tills jag får göra mig fin och måla på det igen.


Vill ha

Den här blev jag lite kär i igår. Jag kan ju inte påstå att jag har något stort behov av den eftersom jag har en fullt fungerande dator, men den är ju så söt. Om jag skulle behöva ta med mig datorn någon gång så är det ju lättare om den är liten. Duger det som anledning för att lägga fyra tusen på denna rosa dröm?


Svider

Mina lår sviiider!! Jag trodde inte att gympasset tog så mycket igår, men jag hade tydligen fel. Blev ingen joggingtur idag som jag hade planerat eftersom jag staplar fram på väldigt stela ben. Men imorgon måste jag låta flåset eller musklerna jobba.

Nacka Forum

Gårdagen började med ett pass på gymmet. Sen hem och duscha innan Petra plockade upp mig för min sena födelsedagspresent. En AnnaochPetradag i Stockholm. Denna gång blev det shopping i Nacka Forum. Ett galet stort köpcentrum. Kom hem med en toksnygg skinnjacka, två tröjor, ett par leggings, två halsband, en ring, två nagellack, ett läppglans, fingervantar, Osis serum och absolut repair schampo och inpackning. Hittar inga bilder på nätet, får se om jag orkar fota sen. Blev helt förälskad i jackan, fast det börjar bli lite väl kallt för skinnjacka. Illa.

Tiden sprang iväg i köpcentret och det stängde innan vi kände oss riktigt klara, men det kanske var tur det med tanke på vårt shoppinghumör. Vi åkte till Heroncity där vi åt, fikade och tittade på Saw 3D. Det var verkligen en äcklig film, ett par tjejer sprang ut och kräktes. Klenisar. Vi var väldigt trötta efter en lång dag och det var skönt att komma hem och lägga sig. Mycket nöjd med min sena födelsedagspresent.

MNY

För en vecka sen köpte jag ett nagellack från Maybellines nya märke MNY. Det var superbilligt så jag hade inga höga förväntningar, men det är faktiskt riktigt bra. Jag har haft lacket sen i lördags och det är bara lite avskavt längst ut vid topparna. Färgen är superfin också, mörkblå. Nu vill jag köpa fler. Undrar om de andra produkterna är lika bra. Jag skulle vilja ha ett nytt läppglans..


Wanted

Jag är tydligen duktig på mitt jobb. Så duktig att dom vill ha mig på samma avdelning året ut. Det var ju meningen att jag skulle gå runt på alla ställen, men så blir det tydligen inte. Gör mig inte jättemycket men det vore ju skoj att få jobba med någon som typ vill prata och så.

Insomnia

Nu börjas det igen. Mina nätter med alldeles för lite sömn. Igår sov jag mellan 20:54 och 22:45, sen låg jag och läste eller vred på mig omvartannat tills jag somnade typ två timmar innan klockan ringde, 04:45.

Efter jobbet gick jag in på apoteket och frågade om sömntabletter. Det enda dom hade receptfritt var kosttillskott som ska göra mig lugn och avslappnad typ. Men såna ska man inte stoppa i sig om man har p-piller för dom innehåller Johannesört som hämmar effekten. Jag visste väl att det fanns någon orsak till att jag inte skaffat såna tidigare.

Det ser inte bättre ut än att jag får leva med att vara en zombie under förmiddagsveckorna. Suck.

Jag har i alla fall hittat folk att pendla med på Oberthur. Daniel och Marika. Vissa veckor kommer även två andra åka med. Nästan alla bor på helt olika delar av stan, men vi bor åtmindstone i samma stad.

Min handledare är fortfarande lika ointresserad av allt som inte har med jobbet att göra. Astråkigt. Sista natten förra veckan fick Daniel jobba hos oss då det inte fanns något att göra på hans avdelning. Det var mycket roligare, någon att snacka skit med under nattens sega timmar.

Nej om man skulle ta och lägga sig kanske. Även om jag inte sover kan jag ju ligga i sängen och försöka vila.

Ps. Berättar om helgens klassåterträff någon annan gång.