I skuggan av värmen

Ikväll såg jag och Chrille I skuggan av värmen, en film baserad på en självbiografisk roman av Lotta Thell. Jag letade upp trailern eftersom jag visste att Joel Kinnaman gör den manliga huvudrollen, och när jag såg den blev jag ännu mer sugen på att se filmen. Den motsvarade förväntningarna. Jag gillade den. Den var tragisk men fin. Ni borde se den.


Begravning

Klockan 13 idag ska jag på begravning. Chrilles söta farmor lämnade oss för några veckor sedan. I tillståndet hon var i just då var det nog det bästa som kunde hända, men fortfarande väldigt tråkigt. Jag och Chrille brukade gå över till henne ibland och fika och spela kort, alltid lika trevligt. Usch, jag önskar man kunde hoppa över den här delen i livet. Delen då dom man tycker om försvinner. Men tyvärr ska ju alla den vägen fara. Sov gott Ulla.

Spännande snö

Chili är helt förundrad över snöfallt. Hon sitter i fönstret och låter på det där speciella sättet hon låter när hon tycker något är väldigt intressant. Hon tittar på snön och sedan upp i himlen och försöker fundera ut var flingorna kommer ifrån. Sötnosen.

Träningsabstinens

Idag är åttonde dagen jag inte kan träna. Jag längtar till friskis och till mitt joggingspår i skogen. Vet inte när jag kan börja igen, jag håller tummarna för i helgen. Hoppas bara det inte blir allt för jobbigt att komma tillbaka i de gamla takterna. Kondition och styrka är ju en färskvara som måste underhållas regelbundet. Fast på en och en halv veckas frånvaro borde jag inte ha tappat jättemycket. Igår gick jag och Emma I en lång promenad, det kändes i halsen imorse. Inte så det gjorde ont men det var tjockt. Ett bevis på att kroppen inte är riktigt redo än. Tyvärr.

Till en, eller två, kompisar måste jag säga, var rädd om din kropp. Hårda träningspass 5-6 dagar i rad är väldigt påfrestande för kroppen. Musklerna bryts ner under träning och byggs upp igen under vila. Det är inte för att vara elak som jag tjatar, det är jättebra att du tränar mycket och tycker det är roligt, men tänkt på att variera träningen så kroppen får återhämta sig med mer lågintensiv motion och vila. Dessutom kommer du nog se bättre resultat.

Nu till praktiken. Jag börjar känna mig riktigt hemma på Kosmetikavdelningen. Idag hade vi kampanj så vi har ställt upp massa produkter fint på två visningsbord med skyltar och grejer. Tjusigt. Jag jobbade fyra timmar längre än min handledare idag så när hon gick hem började jag sortera och rensa ur alla påfyllningslådor för kropp och hårprodukter. Det startade min städmani så sen fortsatte jag med lagret. Imorgon tänkte jag ta påfyllningslådorna för ansiktsprodukterna om jag inte får andra uppgifter. Det kommer vara så fint när min handledare kommer tillbaka på måndag.

Invägning

Efter fem dagar av bland annat godis, popcorn, ostbågar, brownies och kinamat utan att kunna träna var jag säker på att invägningen idag skulle bli en katastrof. Jag klev upp på vågen och försökte intalade mig själv att när jag blir frisk och kan träna igen kommer allt ordna sig. Siffrorna stannade och visade.. -0,7 kilo. What??!! Mitt humör steg genast till oanade höjder. Jag firade det hela genom att åka till Ica Maxi och storhandla mat för över tusenlappen. Det här är en bra dag.

Nya kläder

Jag gick ju till Lindex tidigare igår för att hinna prova lite kläder jag tittat på. Tyvärr var det bara två av plaggen som passade. Eller det kanske var bra med tanke på min dåliga ekonomi. Hur som helst köpte jag ett par svarta leggings med sköldpaddsmönster och toppen ni ser här under.



Tyvärr stillades inte mitt shoppingbegär. Borde gå till HM någon dag, tror jag har kvar 200 kr på mitt presentkort. Skulle vilja ha fler toppar och ett par skor. Sen är ju smycken alltid kul..

Feberkänningar

Jag har inte mått bra alls ikväll. Jag trodde det var rätt okej imorse och i förmiddags. Jag gick till Lindex och sprang omkring utan problem.. tills klockan blev strax innan tre. Sista timmen var jobbig, jag lät förjävligt och snörvlade. Som tur var gick tiden ändå hyffsat fort. Väl hemma blev det värre, jag la mig för att vila och somnade till en stund. Nu har jag tittat på Robinson och ätit ostbågar utan att känna någon smak. Den delen av förkylningen är så himla dryg. Jag är skitsugen på ostbågar man det spelar ingen roll hur många jag äter, blir inte nöjd ändå. Så jag har smällt i mig ca 500 kcal till ingen nytta. Jag tror jag har feber. Orkar inte kolla men jag känner mig varm och är hängig. Tänker ändå gå till praktiken imorgon, det är bara fyra timmar och sen är jag ledig på måndag. Ska nog lägga mig nu, kanske vill Chrille titta på film eller något i sängen.

Ps. Det ligger nåt skräp under F-tangenten, det är asdrygt. Ds.

Frusen smoothie

Jag förstår varför smoothies gör sig bäst på sommaren. Jag blev sugen på min hallonsmoothie idag så jag mixade ihop en till frukost. Nu sitter jag här och fryser.

Jävla förkylning

Den här förkylningen kommer göra mig tjock. I onsdags och torsdags, då jag även kände mig febrig, moffade jag godis, popcorn och hämtmat. Igår kväll åt jag också godis, dock inte lika mycket. Det hade inte gjort så mycket om jag kunde träna och bränna bort kalorierna jag stoppade i mig. Men man får inte träna när halsen värken.

Det sägs ju att sömn är en av de bästa medicinerna, men jag sover väldigt dåligt. Jag vaknar flera gånger, inatt av ren panik eftersom jag inte fick någon luft genom näsan. Jag är beroende av nässpray för att palla med tillvaron. På bruksanvisningen står det "1-2 sprut 2-3 gånger om dagen". Jag använder snarare 2-3 sprut minst 10 gånger om dagen, min näsa fräter väl snart sönder.

Jag har praktik mellan 12 och 16 idag. Tänkte vara där en stund innan för att prova lite kläder jag har kikat på, måste ju utnyttja min personalrabatt. Dessutom känner jag att garderoben måste uppdateras.

Undrar vad jag ska hitta på för något ikväll, många vänner är upptagna. Jag borde vara hemma och kurera min förkylning så det slutar väl med en skål ostbågar till Robinson.

Snabba Cash

När Chrille kom med förslaget att vi skulle gå på bio ikväll var jag tveksam, jag mår ju inte så bra. Det kliar i ögonen, öronen och näsan, dessutom är jag täppt och halsen värker. Har dock inte känt mig lika hängig som igår så jag var inte svårövertalad. Trots lite feberkänningar en stund in i filmen är jag glad att det blev bio. Filmen var fantastisk, Snabba Cash har allt. Bra skådespelare, trovärdig dialog, snygg filmning. En spännande, välgjord och mycket bra film. Se den! Som en liten extra rolig detalj hördes även en liten "hunksuck" från några av biografens kvinnliga besökare i Joel Kinnamans första scen. Men jag förstår dom, han är het.



2012

Har du inte sett filmen 2012? Bra, gör det inte. Den var inte bra. Hela filmen var så otroligt förutsägbar, i de första scenerna visste man hur den skulle sluta. Är glad att jag inte såg den på bio, det hade varit som att kasta pengarna i sjön.

nr 14

Jag blev plötsligt väldigt sugen på Spicy Hot, nr 14. Mums. Undrar om man får äta det till middag.

Helvete

Jag vaknade med täppt näsa och tjock hals. Skit också. Jag som planerat hårdträning idag och imorgon eftersom jag är ledig. Får vänta lite och se om det ger sig, en promenad kanske går bra i alla fall. Jävla skit, jag hatar sånt här.

Bra initiativ

Har precis kommit in efter en joggingrunda. Är stolt att jag tog mig ut trots att det var ganska sent och jag trött. Det gick förvånandsvärt lätt och jag tog mig runt den vanliga kvällsrundan på 48 minuter. Det var riktigt skönt att komma ut i friska luften, lagom tempratur och vackert vitt. Mycket bra initiativ, nu kan jag lägga mig med gott samvete. Men först, dusch.

Kassaträning

Idag, min sjunde dag på praktiken, fick jag prova på att stå i kassan. Det gick helt okej, så länge kunderna bara skulle handla och betala med kort eller kontanter. Blev galet stressad när en kund slängde upp tio reavaror på disken, jag är inte så snabb men det är ju viktigast att det blir rätt. Dock började det pipa om en stackars kunde när hon gick ut ur butiken. Larmet Anna, larmet.

Rekord igen

Det blir ingen Skivstång/kondition idag, ledaren är sjuk. De sätter in en vikarie som kör ett Skivstångspass men jag har varit på hennes pass en gång och gillade det inte. Jag tog en joggingrunda istället. Igår slog jag ju rekord på den långa rundan, 54 minuter, och idag pressade jag tiden med ytterliggare en minut. Kan jag klå 53 minuter nästa vecka?

Isprinsessa

Jag tänkte att jag ska försöka hålla mina tider någotsånär på helgerna som på vardagarna. För att kroppen ska få mer rutin och det ska bli lättare att gå upp tidigt för att ta sig till praktiken. Idag vaknade jag vad mig själv 08.37 och klev upp ur sängen 08.40. På en lördag. Bra jobbat Anna. Tänkte snart lägga mig så jag kanske kan göra något liknande imorgon.

Idag har jag sprungit den långa rundan på en tid som jag tror är mitt rekord, 54 minuter. Oftast tar det 58 minuter att ta mig runt. Någon gång vet jag att jag kommit in på 56 minuter, men idag var jag alltså ännu snabbare. Guldstjärna på den va?

Åkte ut till Hållsta för att hämta ett par skridskor. Gosade lite med Chili som blev så glad att se sin mamma. Sötnosen. Saknar henne här hemma. Vi ska nog hämta hem henne imorgon.

Klockan fyra träffade jag Zarah, Petra och Peter vid Torsharg för att åka skridskor, något jag inte gjort på flera år. Det var kul och jag ramlade bara två gånger. Dessutom brände jag lite extra kalorier denna lördag, perfekt.

Som ni förstod av det förra inlägget blev det ingen bio ikväll. Istället kom Emma I över. Vi lagade tacos och tittade på Robinson. Blev även två avsnitt av Erik och Mackan - Snygga och smärta. En väldigt trevlig kväll. Dock slank det ner både nachochips med cheddardipp och en chokladmuffin. Tur att jag tränat idag.

Dags för sängen och Rocky.

Biohysteri

De senaste veckorna har jag och Chrille flera gånger tänkt att vi ska gå på bio. Men när vi surfar in på sf.se har de i stort sett varit helt fullt, finns bara en ensam stol lite här och där. Idag tänkte jag att det borde vara annorlunda, men ack så fel jag hade. Snabba cash har två platser kvar (den hade premiär igår så det var väntat) men både Sherlock Holmes och Avatar hade bara ett par enstaka platser kvar de också. Har eskilstunaborna fått någon slags biohysteri?

Beige och behändig

Hittade en liten kalender på Akademibokhandeln idag. Den är mjuk, beige och fin med lagom många rader för dagarna, så den blir kanon. Nu ska jag bara komma ihåg att ta den med mig.

Inte konstigt att barn blir tjocka

Hittade den här bilden på tjuvtittat.se och tyckte den var rolig.


Pressat schema

Jag la mig klockan 22 igår kväll, började läsa Rocky och messade lite med Em. 01:17 kommer Chrille in och jag vaknar. Lampan är tänd, boken är öppen och jag har två missade sms från Em, mottagna ca 22:30. Jag går upp och kissar, kryper ner under täcket igen, släcker lampan och somnar om hyffsat fort. Vaknar 07:57. Min kropp behövde tydligen sova inatt.

Nu sitter jag och smälter frukosten. Har planerat in den långa joggingrundan kl tio, sen dusch, make-up och lunch innan det är dags att åka till Lindex, ska va där mellan 13 och 20 idag. Ska strax ringa två viktiga samtal också.

Schemat är pressat. Jag har knappt tid att träna sen jag började praktisera på Lindex. Hann med en joggingtur i tisdags, det är det enda jag gjort hittills i veckan. Förhoppningsvis orkar jag med något imorgon, slutar 17. Men det blir hårdträning i helgen, jogging och Skivstång/kondition.

Jag måste köpa en liten kalender att skriva upp alla mina tider i så jag har koll och kan planera. Ska t.ex på möte med fotbollslaget nästa tisdag, hur ska jag komma ihåg det? Dum tid förresten, då hade jag ju tänkt träna eftersom jag slutar kl 17.

Rökigt

Har ni tänkt på en sak? Om man har varit ute i kylan och sen kommer in, då luktar man rök. Inte cigarettrök utan mer åt eldrökshållet. Hur kommer det sig?

Värkande rygg

Första dagen på Lindex gick fort, de nio timmar jag var där bara flög iväg. Först satt jag med butikschefen och gjorde ett schema för de kommande tre veckorna, och jag fick massa information om bl a regler och sånt. Jag skulle varit på kosmetikavdelningen idag men tjejen jag ska gå med där, som även blir lite av en handledare för mig, var ledig så jag var på barnavdelningen istället. Fram till lunch hängde jag ut kläder i butiken och rensade lite där det var för många plagg i samma storlek och sorterade in dom på lagret. Efter lunchen städare jag, d v s gick runt på avdelningen och snyggade till så kläderna hängde fint och rätt, samt vek det som behövdes. Det tog ett par timmar, sedan larmade jag nyinkomna kläder och hängde upp dem på galgar tills det var dags för mig att gå hem. Nu har jag sjukt ont i ryggen, är inte van att stå så länge. Imorgon jobbar jag två timmar kortare men passet på onsdag blir elva timmar. Galet mycket.

Förresten ser jag ut som en 18åring, om man ska lita på två av mina kollegor. Haha. Jag tar det som en komplimang.

Nej men vaddå, vill inte alla se lite nyheter mitt i söndagsfilmen?

Fan, jävla tv4skit. Vem är geniet som bestämde att nyheterna ska visas mitt i söndagsfilmen? Det måste ju vara en av de dummaste idéerna någonsin. Jag brukar inte se film på fyran i vanliga fall, just av den här anledningen, men idag är Joel Kinnaman med så jag var tvungen.

Imorgon är första dagen på praktiken. Jag är nervös. Det blir nog inte många sovtimmar inatt. Jag vet inte varför jag är nervös. Jag tror det kommer bli kul, har sett fram emot det länge. Jag tror inte det kommer vara svårt, brukar ha det ganska lätt för mig. Men pirret är där ändå. Förhoppningsvis släpper det när jag väl börjar.

Cinderella

Kryssningen var händelserik och rolig. När vi hoppade in i bilen och begav oss mot huvudstaden informerar Pia (som i sista minuten kom på att hon följer med trots allt) att man inte längre får köpa alkohol på taxfreen på utresan. Panik! Vi svänger in på Skärholmen och köper fyra Explorer som vi smugglar in på båten. Vi har även fått våra C-hytter uppgraderade till A-hytter. Underbart. Precis utanför våra hytter står en läskautomat, kallt groggvirke, perfekt. I stort sett så fort vi öppnar hyttdörren vill en kille bli vår roomie, han är på kick-off med sitt jobb, typ 200 fulla göteborgare. Det gänget stötte vi på flera gånger under kvällen. Kl 19 åt vi buffé sedan blev det ett besök på taxfreen, styling och grogg i hytten innan vi gav oss ut i nöjesvimlet. Mumsiga daquiris, spännande casinospel, lite dans, uppmärksamhet från det andra könet och allmänt trevligt festande. En bra kväll. Efter alltför få sömntimmar väntade en ganska lång resa tillbaka mot Stockholm.

Nu siktar jag på en vit månad.

ASSA reunion

Har ju glömt att berätta att jag var och fikade med de föredetta ASSA-brudarna igår. Förutom att det var sjukt kallt på Sylvia så var det väldigt trevligt. Nästan två timmar satt vi och pratade om gamla minnen och hur vi har det nu. Det var en ganska bra tid på ASSA ändå. I början.

Idag har jag inte gjort så mycket. Tvättat lite, städat. Joggade långa rundan på 56 minuter, undrar om inte det är rekord. Bra jobbat i så fall. Petra kom över en snabbis och tonade mitt hår. Det har blivit ganska långt nu, tyvärr brukar det betyda att det är dags att besöka frisören. Suck.

Imorgon bär det av på kryssning med Petra, Em, Marie och Kristina. Ska bli riktigt kul. Hoppas Kristina lyckas byta våra C-hytter mot B-hytter imorgon. Det fanns lediga när jag kikade nyss så jag hoppas dom är det imorgon också. Är ju roligare att bo på typ däck 6 istället för däck 2.

Jag har laddat min nya telefon och stoppat i simkortet också. Jag tror jag fixat alla inställningar. Den känns större än min gamla, men det är den inte, konstigt. Det blir nog bra det här. Nu ska jag lägga mig och läsa Rocky.

Nya älsklingen är här

Idag kom min telefon, mycket tidigare än jag trodde. Så jag blev lite fattigare men en hel telefon rikare. Den ligger på laddning nu och jag ska fixa lite med min gamla, bland annat spara sånt som jag vill ha kvar, innan jag flyttar över simkortet. Hoppas den är fantastisk! Himla snygg är den i alla fall. Svart och rosa.


Interview with the vampire

Den här filmen såg jag ikväll, det var riktigt längesen sen sist. Den är fortfarande bra.


Obrytbar cirkel

Jag har fått ett munsår. I mungipan som alltid. Det är det sämsta stället att få ett munsår. Jag smörjer in med vectavir på kvällen och det känns bättre på morgonen, men så fort jag tar första tuggan av frukosten spricker det upp igen. Det känns som att enda sättet att få det att läka är att hålla munnen stängd. Men om man inte gapar kan man inte äta. Och äta måste jag ju. Suck.

Från -3 till -18 på 24 timmar

Det skiljer 15 grader ute mellan igår när jag vaknade och idag när jag vaknade. 15 grader. Det är väldigt mycket. Från att det igår var behagliga -3 grader till att det är svinkalla -18 grader idag. Burr. Jag ställde direkt in min joggingtur, ska gå en promenad istället. Sen ska jag åka pulka med Petra och barnen i eftermiddag och försöka hinna till gympozz kl 17 för att gå på BodyPump. Det blir bra.

The timetraveler´s wife

Det här är en fin film ni borde se.


Framtidens fotomodell

Såg den här bilden på Petras blogg och var tvungen att lägga upp den här också.

Kolla in min fantastiskt söta guddotter, med den där posen är det självklart att hon kommer ha en framtid inom modellbranschen. Med tanke på hennes musikintresse kanske hon kombinerar det med en karrär som artist. Ska be om en autograf så fort hon lär sig skriva sitt namn.


Muffins

Det blev en joggingrunda istället för en promenad. Det var riktigt jobbigt, benen var sega efter gårdagen, och jag hade håll nästan hela tiden. Men kämpade mig runt långa rundan på 59 minuter.

Jag bakade nyss muffins, läste lite fel i receptet men de blir nog bra ändå. Har en här bredvid som jag ska provsmaka så fort jag kan ta i den utan att bränna sönder fingrarna.

Har inga planer för kvällen. Chrille ska snart laga nudlar med kyckling och champinjoner så jag slipper fixa med middagen. Vi tittar säkert på någon film sen, vår thing liksom. Igår såg vi Whip It, den var bra. Tips!

Nu har jag snart stickat klart det första av två garnnystan som ska bli en halsduk. Det går frammåt. Farmor ska sticka ett par raggsockor till mig, nåt sånt svårt vågar jag inte försöka mig på.. än.

Bra start

En vecka kvar innan praktiken börjar. Vad ska man göra denna sista lediga tid? Jag tog nyss ett fotbad med olja för att få mjuka härliga fötter. Hade tänkt göra en egen ansiktsbehandling också men har ingen lust nu, kanske senare. På vilket sätt ska jag röra på mig idag? Det lutar åt en lång promenad, kanske jogging i skogen. Jag ska njuta riktigt mycket den här veckan och bara göra sånt jag mår bra av. Jag vill leka i snön, undrar om någon vill göra mig sällskap.

Idag var det invägning för Viktklubb igen, samt mätning av midjan. Jag har stått stilla de senaste två veckorna och var säker på att vågen skulle visa ett + nu med tanke på allt onyttigt jag smällt i mig den senaste veckan. Men jag fick en glad överraskning, -0,4 kg. Kalas. Alla promenader och träning har konkurrerat ut godsakerna. Härligt start på det nya året. Midjemåttet var dock oförändrat, men det gör inte så mycket. Nu ska jag klä på mig och gå en promenad med ljudboken i öronen.

Otrohet, ett tecken på kärlek?

Nu hävdar en fransk författare att om min man är otrogen ska jag se det som ett tecken på kärlek till mig. Och är han trogen betyder det att han inte älskar mig längre. Hon har skrivit en bok och vill återupprätta otroheten, hon menar att det är sunt för män att ha älskarinnor. Dock står det inget om fruar som har älskare. Jag tror den här damen har hittat sin man med en älskarinna, lite väl många gånger, och försöker komma på ett sätt att rättfärdiga det så hon ska må bättre själv. För ingen kan väl vilja att sin man ska va otrogen? Har hon glömt varför man gifter sig? För att man vill vara med den personen, och endast den personen. Nej, hon måste ha dåliga erfarenheter i bagaget. Helt klart.

Nytt år - Ny mobil

Jag tänkte börja det nya året med en mobil som fungerar. Så nu har jag beställt en Nokia 6700 Classic Pink. Var dock en beställningsvara så jag måste vänta lite längre innan den kommer med posten. Men den som väntar på något gott..


Första dagen år 2010

Första dagen på det nya året har jag spenderat hemma i lägenheten. Det närmaste jag kommit att gå ut är när jag släppt in och ut Chili. Detta trots att jag inte varit bakis, jag blev inte full igår. Festen var mycket trevligt. Tyvärr fick en tjej i sig för mycket sprit, vilket resulterade i vulkanspyor och väldig dåliga koordinationsförmågor. Hennes mamma hämtade henne strax innan tolv och resten av oss skålade in det nya året. Stackarn. Hoppas hon har minnesluckor idag så hon inte kommer ihåg hur dåligt hon mådde, det är nog lika bra. Efter det kom inte festen riktigt igång igen så jag och Chrille åkte hem. Vi hade en mysig stund innan vi somnade. Han sa att jag är det bäst som hänt honom 2009 och hoppas det blir samma sak 2010. Älsklingen. Vi pratade om framtiden och vad vi vill med det nya året. Spara ihop pengar till en resa är ett mål. Det betyder att jag måste lyckas skaffa ett jobb, han har i stort sett sitt på det torra när man pluggat klart i maj. Jobb betyder även att vi kan flytta till en större lägenhet. Hoppas 2010 blir vad jag vill att det ska bli.

Vad har jag gjort idag för att få tiden att gå här hemma då? Några timmar ägnade jag åt att sticka. Började på en halsduk i påskas men ta det på is under sommaren. Nu har jag kommit en bit, men det går sakta. Det är kul att sticka, jag känner mig lite som en tant men det skiter jag i, det är ju fantastikt om jag skulle lära mig göra egna vantar, sockor och sånt. Jag har en ljudbok i öronen eller tvn på så får jag något att lyssna på samtidigt. Skönt. Annars har jag inte gjort så mycket, tittat på film och slösurfat. Tiden har runnit iväg ändå. Jag hade tänkt ta en promenad men tappade suget när hilmen täcktes av moln. Imorgon ska jag ta nya tag, då ska jag ut och röra på mig, hoppas på milt väder så jag kan jogga. Vilket långt inlägg det här blev, det står inget särskilt intressant heller. Skit samma. Ni överlever.