Likblek

Lapade sol i morse. Åkte förbi Tuna Park och köpte jordgubbar och Camilla Läckbergs Isprinsessan till mamma i morsdag-present. Åkte ut till Hållsta. Strax efter kom Petra och barnen. Vi hoppade studsmatta och åt gott. Njöt i värmen helt enkelt.

Körde ut till Hällberga för att titta på helgens match. Lapade ännu mer sol och agerade flaggman i andra halvlek. Mina tjejer utklassade Skogstorp med 8-1. Härligt.

Trots många timmar i solen är jag typ lika blek som alltid. Satsa på en lite lägre solskyddsfaktor imorgon? Jag och Petra ska inviga Sundbyholm. Trevligt, trevligt.

Sängdags

Så det blev Ellenor som vann Robinson. Det trodde man inte för några veckor sen. Grattis till henne, ha kul för dina femhundratusen. Det skulle va kul att va med i Robinson, men jag vill inte va med i tv. Det är det som är haken.

Annars började dagen bra. Joggintur direkt när jag klev upp. Med bara en banan i magen orkar jag inte så mycket, orkade mitt minimum i alla fall, en halvtimme. Sen frukost och iväg på BodyPump. Sjukt jobbigt pass. Det var mitt sista för nu går mitt Gympozz-kort ut. Vet inte om jag ska köpa nåt sommarkort. Får klura på det ett tag.

Två timmars stekande, då solen var som starkast tyvärr. Är väldigt rädd att min stackars bleka hud ska få cancer men jag måste ju få lite färg på fläsket. Mycket fåfängt och väldigt dumt, jag vet. Imorgon ska jag dock försöka sola lite tidigare på dagen. Är i alla fall väldigt noga med att smörja in mig. Solskyddsfaktor 30 på mina känsligaste partier och något lägre på resten av kroppen.

Åkte till Tuna Park och köpte fyra pocketböcker. Nu har jag något att fördriva tiden med om dagarna.

Annars har jag grillat med Chrilles vänner, surprice liksom, och tittat på Robinson med twinsen. Åt alldeles för mycket godis. Dessutom har jag massa kvar. Får tvinga Chrille att äta upp de. Jaha, det var min dag. Snart dags för sängen.

Underbart väder

Idag hjälpte Petra mig att tona utväxten i mitt hår. Färgen blev perfekt. Hade köpt en nyans ljusare än den jag tonat hela håret med eftersom färgen blivit uttvättat och jag gillar den mer som den är nu. Ett lyckat projekt och en bra början på min fredag.

Söta Freja var med såklart. Hon var på jättebra humör min lilla gullunge.

Har även dammsugit lägenheten och sprutat ner hela badrummet med Ajax Universal, världens bästa rengöringsspray.

Cyklade sen ner på stan och uträttade några ärenden. Det största var att gå till arbetsförmedlingen och reda ut ett fel som kundtjänst gjort när jag ringde dom igår. Jag skulle anmäla att jag åker utomlands 10-14 juni och då avanmälde hon mig från a-kassan och sa att jag får påanmäla mig igen när jag kommit hem. Mycket skumt tyckte jag. Det tyckte tanten på arbetsförmedlingen också så hon fixade till det. Tack så mycket.

Mina andra ärenden var att köpa vin, alltid bra att ha hemma, köpa jordgubbar och köpa ny ansiktsrengöring och nattcreme från Dermanord. Så jag lyckades bränna en del pengar idag också. Grattis Anna.

Väl hemma spenderades två timmar i solen med jordgubbar och Liza Marklunds bok Livstid. Det är min sista olästa pocket, måste köpa nya böcker. Vill ha Liza Marklunds En plats i solen och Camilla Läckbergs Stenhuggaren. Roslund och Hellströms nya vore inte heller fel.

Ikväll blir det att titta på fotboll på Gyllingsvallen. Herrarna spelar.

Andra gången denna vecka

Svettig. Kom precis in efter en joggingtur. Provade att springa genom Kronskogen bort till Tuna Park och sen förbi Parken Zoo och Tunavallen på väg hem. Det tog 47 minuter. Kändes bättre idag, ingen håll som förstörde. Var ganska tungt i börjar men blev lättare mot slutet. Kanske kände målet komma nära och fick mer kraft. Slutspurten liksom.

Får se om jag åker ut till fotbollsträningen ikväll. Kan fortfarande inte vara med och spela, fothelvetet blir ju aldrig bra.

Har inga andra planer för dagen. Jo vi ska titta på X-men 2 ikväll, såg första filmen igår. Helt okej faktiskt. Man kanske skulle göra ett nytt försök att gå ur facket? Det är ju praktiskt taget omöjligt.

Let´s move

Jag har rört på mig konstant sen klockan elva i förmiddags. (Förutom när vi åt på Tuna Park men det var högst en halvtimme) Det var längesen jag var såhär aktiv. På den tiden har jag gått en promenad. Gått till och från gymmet. Duschat och klätt på mig. Cyklat till Tuna Park. Shoppat på Tuna Park. Cyklat hem igen. Och nu sitter jag här.

Det blåser helt galet mycket men det gick faktiskt lättare än jag trodde att cykla. Hade bara motvind kortare sträckor.

Mina inköp: Två blommiga linnen. Ett flätat hårband. Två bhar. Ett par pumps. En nachotallrik. Två liter jordgubbar.

Vad lätt det är att göra av med 1000 kronor.

My day

Jag har sprungit i 40 minuter. Jag är duktig. Det var jobbigt. Jag hade håll. Jag höll ut. I 40 minuter. Nu är jag svettig.

Annars hade jag trevligt i solen med en bra bok i förmiddags. Och hängt med Em några timmar. Provade även på att storhandla på Ica Maxi. Passade på att skaffa Ica-kort. Det var gratis.

Insiktsfull

Livet som arbetslös är fullt av problem. Som t.ex om man ska gå upp klockan nio eller snooza till tio, om man ska byta medmera-kortet mot ica-kortet eller om man ska ta promenaden just då eller vänta ett par timmar. Livet är svårt ibland.

Det som varit skönast de senaste tre veckorna är, självklart, att jag slipper gå till jobbet jag var så himla trött på, att jag slipper gå upp vid den omänskliga tidpunkten 05:00 och att jag slipper fundera på vad jag ska laga till matlåda.

Den här dagen har jag faktiskt gjort mer än jag brukar. Varit på leklandet. Umgåts med grisen och kultingar. Ätit jordgubbar i solen. Gått en minipromenad. Ätit glass. Varit på gymmet. Provat handla på Ica. Dansat Streetdance. That´s my day.

Märks det att de inte händer så mycket i mitt liv just nu? Skriver inget intressant i mina inlägg. Fast det kanske jag aldrig har gjort. Jag vet inte. Whatever.

Fakta

Efter exakt tre veckor som arbetslös måste man fila ner naglarna eftersom dom blivit för långa. Bara så ni vet.

På väg mot målet

Precis i denna stund, den 25e maj 2009, har jag nått mitt första delmål på vägen mot mitt stora ekonomiska mål. Tyvärr kommer det bara vara tills jag betalat räkningar men det gills ändå. Nu tittar jag på de fina siffrorna på internetbanken. Lovely. Dock gör min arbetssituation att jag inte lär nå upp till nästa delmål någon gång inom de närmaste åren.

Freja är så söt när hon ringer mig. Fast det vore trevligt om jag hängde med i vad hon sa.. eller fick delta i samtalet. Hehe.

Run for your life

Jag gjorde det. Jag trodde inte jag skulle göra det. Men jag gjorde det. Jag knöt på mig joggingskorna och begav mig ut trots att jag inte hade någon större lust. När jag väl kom ut var dock lusten större än den fysiska förmågan. Jag fick håll efter bara en liten stund och det vägrade släppa ordentligt. 30 minuter höll jag ut och det var verkligen inte mitt mest fartfyllda pass. Men det var bättre än inget och nu kan det bara bli lättare. Måste springa minst två gånger den kommande veckan. Helst fler. Nu ska jag fan få fason på den här kroppen.

Resan bokad

Träningsvärk i låren. Men knappt nåt i ryggen fast jag trodde jag skulle ha de. Det är gårdagens BodyPump som satt sina spår. Skönt att känna att man gjort nåt bra. Borde träna på något vis idag också.

Annars gjorde jag inte mycket igår. Gick en promenad och kändes doften av sommar och grillning. Sedan grillade jag med Chrilles kompisar.. som alltid. Kvällen bestod av Robinson och en film.

Idag ska jag ut till Hållsta och äta lunch. Vi ska fira mormor som fyllt år. Jag hoppa solen tittar fram så man kanske kan passa på att sola när man är ute på landet.

Har jag glömt berätta att jag och Petra har boket en resa? Den 26e september åker vi till Antalya i Turkiet och blir borta en vecka. Hotellet ser jättemysigt ut och vi har nära till allt. Sola, bada och bara gör vad vi känner för. Längtar massor.

Trenden bruten

Gårdagens Sthlmstripp blev.. regnig. Men trevlig. Det blev inte så mycket springande i affärer men det kanske var bra med tanke på min ekonomiska situation. Jag hade blivit tipsad om billiga frisörprodukter i Soukgallerian så ett besök där var ett måste. Där fanns typ allt. Jag köpte schampoo (500 ml) + hårinpackning (500 ml) från Loréal Professionals, absolut repair, för 349 kr och en värmeskyddande spray + en vanlig hårspray från Osis för 249 kr. Ett klipp! På tåget hem kom jag tyvärr på att jag borde ha köpt ett torrschampo också.

Väl hemma plockade mamma upp mig och vi åkte till Torshälla för att titta på helgens viktigaste match, Torshälla - Stenkvista. Tyvärr blev det ingen rolig syn, vi förlorade med 2-1. Ingen fick riktigt till det i regnet. Första serieförlusten på ett och ett halvt år. Tråkigt. Men vi får ta nya tag näste vecka och krossa Skogstorp.

Snart kommer Chrille syster Sara hit. Vi ska gå en promenad och sedan köra ett pass BodyPump. Måste byta om..

Ottan

Okej kanske inte riktigt ottan nu längre men jag gick upp vid sju. Ska ta niotåget till Sthlm med några gamla arbetskamrater. Såg nu på smhi att det ska bli regn så våra planer att sola på Djurgården får nog strykas. Får se vad vi hittar på.

Kom på att jag inte skrivit om när jag såg Twilight på blu-ray. Okej att det var blu-ray spelar väl ingen roll i det här sammanhanget förutom att det var väldigt bra bild. Det jag skulle säga var att efter filmerna klickade jag in på extramaterialet och tittade på de bortklippta scenerna. Förstår inte varför dom valt att inte ta med dom. Det gäller bara några minuter men det hade gjort ganska mycket för berättelsen. I alla fall om man läst boken.

Dags att fixa något till magen innan jag cyklar till tåget.

Söndag?

Det har känts som söndag hela dagen. Fast det beror på att jag har varit lite bakis. Sommarfesten igår var väldigt rolig och det blev en hel del alkohol. Dock kändes det lite onödigt att jag hade spenderat en och en halv timme på att fixa hår och smink när vi, redan tidigt på kvällen, började basta och bada. Men va fan, jag hade kul. En väldigt blöt fest.

Jag och Chrille sov till elva imorse. Vi hann inte så mycket mer än gå upp och vakna till liv innan vi blev hämtade för att åka ut till Hållsta. Pappa fyller år så vi festade till det och åt grillat. Väldigt gott. Dessutom blev det både efterrätt och senare fika. Jag som måste hålla ner kalorierna.

Har kommit på att jag blivit tjock nu när jag inte kunnat träna ordentligt de senaste veckorna. Måste skärpa mig. Sprang tio varv runt planen på fotbollsträningen ikväll, bättre än inget. Imorgon hinner jag inte träna men ska gå runt i Sthlm hela dagen. På lördag blir det BodyPump och minst en promenad. Måste även hitta på något på söndag, får se vad det blir. Borde gå ut och springa mer för det känns ganska bra i foten ändå.

På fotbollsträningen i tisdags hade dom tydligen diskuterat allt groll gällande startelvan och speltid. Hoppas alla fick rensa luften och är relativt överens.

Summerparty

Dagen började med att Chrille sparkade ut mig på en promenad innan frukost. Tur att någon kan få mig att röra på fläsket. Det var helt fantastiskt väder så jag stannade till vid apoteket och köpte solkräm, äntligen en dag då jag kan jobba på brännan. Jag kliver ut ur butiken och.. himlen är täckt av moln. Just my luck.

Nu har jag ätit en rejäl frukost till sista avsnittet av Gossip Girl. Längtar till nästa säsong.

Ikväll äger Chrilles föräldrars årliga sommarfest rum. Ska bli trevligt. Vinet ligger redan på kylning och jag ska strax hoppa in i duschen och tvätta mitt extremt äckliga hår. So long..

För bra för att vara sant?

Min tisdag har varit fylld med ovanligt många aktiviteter. Jag var uppe på mammas jobb och skrev ut en blankett jag måste skicka in för att få använda internetkassan istället för att varannan vecka skicka in kassakort med den vanliga posten. Köpte frimärken och la den på lådan tillsammans med mitt första kassakort. Undrar hur länge jag får vänta på pengarna.

Var inne på VILA, Bik Bok och CUBUS och frågade om dom var i behov av extra personal. De två första ville ha mitt CV inför eventuella nyanställningar. Den tredje hade inga planer på att ta in mer folk förens tidigast i jul så jag skulle återkomma då om jag fortfarande var intresserad. Har inga högre förväntningar men nu har jag provat i alla fall.

Köpte ett smalt brunt skärp på MQ och några flaskor gott på systembolaget.

Chrille kom ner på stan och vi åt på Eriksson. Jag tog quesadillas, riktigt gott fast lite dyrt för den portionsstorleken. Sedan åkte vi hem till farmor Ulla för att fika och spela kort. Jag vann.. överlägset.

På kvällen följde jag med Sanna på ett informationsmöte om Amway, ett företag inom nätverksmarknadsföring. Det lät intressant men jag var lite skeptisk. Det lät ju så lätt och skulle vara så bra så då måste det ju vara något som är fel.

Jag och Chrille har nu suttit på internet och letat efter information om företaget och produkterna. Det verkar tyvärr inte vara så bra som det påstås. Om man ser till produkterna, hur lönsamheten är kan jag inte uttala mig om. Visst det kan vara bra kvalitet på grejerna, men med tanke på att det bara säljs genom Amway så kan det inte kosta 30% mindre än i affären (som de påstår), för du kan inte få tag på det i affären. För att nämna några exempel: Artistry, E.Funkhouser och Nutrilite är alla distribuerade av Amway och säljs endast genom dem. Jag fick inte heller fram några priser när jag var inne på Amways hemsida, det verkar man få reda på först när man blivit medlem. Dessutom har 96% av alla medlemmar hoppat av inom fem år och även det låter ju lite misstänksamt. Uppgifterna hittade vi till största del på wikipedia, vilket vi anser vara en trovärdig källa.

Så tyvärr kommer inte jag bli en av dom som blir miljonär genom den här verksamheten. Dock vill jag ge ett stort tack till Sanna som bjöd med mig. Supergulligt av dig och var verkligen trevligt att hänga med dig för en stund. Hoppas det kan bli mer av den varan ändå.

Dubbelt upp

Det blev dubbla träningspass ikväll. Först BodyPump och sen Streetdance. Det är så synd att foten gör ont för det börjar lossna på dansen nu. Jag kan inte böja höger ben eller vrida högerfoten så som jag skulle behöva så det blir inte så bra som det skulle kunna bli. Tyvärr.

Detsamma gäller bodypumpen. Blir tokigt med benböjen och utfallstegen hoppade jag över idag.

Annars har jag inte gjort mycket idag. Gick en promenad och bakade en kladdkaka som vi tog med till svärfar som fyller år. That´s it.

Dagdrömmer

Precis när Lost tar slut och jag ska gå en promenad så börjar det regna. Massor. Allt är emot mig. Både vädret och min kropp som aldrig vill läka foten. Life sucks.

Fick veta att Emma ska åka till New York i sommar. Det fick mig att tänka tillbaka på vår resa förra året. Så himla kul. Vill åka igen! Här är jag i Central Park.



Utklassning

Mina lagkamrater spelade vackert till sig en seger (6-1) mot ett väldigt grinigt Eskilstuna United 2. Mycket bra match av samtliga Stenkvistaspelare. Vill ge backlinjen en eloge för hur fint de rullade bollen där bak, såg lugnt och stabilt ut. United fick knappt låna bollen på hela matchen, dock lyckades dom göra mål på sitt i stort sett enda anfall i första halvlek. Det var en hel del fult spel på planen men det tog ett bra tag innan domaren hittade visselpipan. Det unga motståndarlaget hade tydligen svårt att hantera en förlust, många sura miner.

Innan matchstart fick vårt lag åter kommentarer om hur stora och tunga vi tydligen ser ut att vara. Haha. Ser vi verkligen så tjocka ut? Well, well. Vi vann och det är det dom räknas.

Tyvärr måste jag poängtera att orättvisan över vilka som startar och hur speltiden fördelas var tydlig på matchen igår. En del behöver aldrig byta och en del fick sitta väldigt länge på bänken. Jag drömde till och med om det och vaknade förbannad. Kanske borde se till att det tas upp för en ny diskusion på någon träning i veckan. För såhär kan vi inte ha det, två spelare har funderingar på att sluta. Vi är ett lag och ett lag turas om.

Hejaklack

Dags att åka iväg och heja mina lagkamrater i Stenkvista GoIF till vinst mot Eskilstuna United 2. Förhoppningvis får jag sällskap av Jessica, längesen vi sågs nu, saknar dig min kära vapendragare. Mamma kanske skulle komma också. Och Petra och barnen såklart. Så jag får det nog trevligt.. trots att jag hellre hade spelat. Måste åka. Go Stenkvista!

Jag har gjort det igen

Så jag åkte till träningen. Foten kändes ganska bra, gjorde knappt ont på insidan längre. Jag lindade den inte ens. Börjar slå lätta passningar med vänster fot, nickar och gör bröstnedtagningar. Det går bra. Jag joggar lite. Vi börjar göra en pass och skottövning. Det går bra, jag kör bara med vänster fot. . Jag kommer mot målvakten. Bollen studsar. Jag gör ett litet skutt för att slå till bollen i luften. Landar.. snett.

Nu ligger jag här med en ömmande fot. Insidan, som kändes så bra i morse, värker rejält igen. Tillbaks på ruta ett. Nästa vecka borde jag inte ens åka ned till träningarna. Men jag vill ju träffa tjejerna. Orkar inte mer nu.

Änglar och Demoner

Läste precis att världens äldsta kvinna nyss dött, hon blev 130 år. Det är 105 år äldre än vad jag är nu. Plötsligt känner jag mig yngre.

Dagen har spenderats i hemmet. Sovmorgon till klockan elva. Det blir bara värre och värre. Frukost till One Tree Hill. Väldigt förutsägbart avsnitt, fast det är det ju ofta. Sedan kom jag äntligen till skott och städade ett par timmar, har funderat på det ett par dagar så var välbehövligt. Satte mig och läste en stund i solen innan jag lagade lunch/middag tills Chrille kom hem.

Nyss cyklade jag till Polisen och lämnade in en nyckelknippa jag hittade igår på min och Ems promenad. Hoppas någon går och frågar efter den, ligger tydligen väldigt många nyklar där.

Igår var jag och Chrille  på bio och såg Änglar och Demoner. Filmen var sådär. Redan i början kunde vi gissa hur den skulle sluta. Den är väl värd att se men kanske inte på bio för 95 kronor.

Blev inget gymmande idag heller. Men jag tänkte att det var lika bra att städa när jag hade ångan uppe. Ska ju ändå på fotbollsträning ikväll. Får skärpa mig och se till att bli svettig den här gången där på sidan om. Foten känns lite bättre så jag tänker inte riskera att sparka upp stukningen igen.

När jag kommer hem ikväll ska jag och Chrille kanske se Twilight. Fick hem den på blu-ray igår.

Ändrade planer

Det blev en lååång promenad med Em. Två timmar. Det gör fortfarande lite ont i mina fötter, tygskor är inte de ultimata tillbehören för långpromenader.

Blir ingen Pump idag, går till gymmet imorgon istället.

Däremot ska nog jag och Chrille gå på bio och se Änglar och Demoner.

Horisontellt

Det är helt sjukt vad trött man blir när man inte har något att göra om dagarna. Jag spenderar i stort sett halva dygnet i sängen. Måste bli en ändring på det.

Snart ska jag hem till Em och underhålla henne när hon svänger ihop sina matlådor och sen tar vi antagligen en promenad.

Jag var väldigt lat på fotbollsträningen igår. Kan knappt vara med på några övningar så jag hade tänkt jogga massa själv på sidan. Det blev ju inte av förstås. Dock lyckades jag göra illa foten några gånger, men inget som förvärrade läkprocessen hoppas jag. Måste skärpa till mig och springa åtmindstone tio varv runt planen imorgon istället för gårdagens fem. Gärna i rad också. Haha.

Ikväll blir det nog BodyPump. Fast inga utfallssteg, det påfrestar foten för mycket. Jag har lite träningsvärk efter gymmet i måndags, hoppas det går bra ändå.

Dags att kila.

Illamående

Jag mår illa. Jag har tryckt i mig godis och det blev tydligen för mycket. Hoppas jag tappar suget för en lång tid framåt.

Det gick jättefort hos min jobbcoach, som alltid. Han älskade mina personliga brev och sen fanns det inte så mycket mer att säga. Han är så nöjd med mig så vi ska bara höras på telefon nästa gång, den 17e juni.

Det blev en lång promenad för mig och Petra. Vi knatade på i över en timme. Mycket trevligt. Ungefär halva sträckan låg i skogen, där gillar jag att gå, men inte när jag råkar kliva på stenar så foten vinglar till.

Gymmet gick bra idag. Jag ökade vikter i flera övningar och magövningarna jag gjorde brände ordentligt. Kommer bli ett muskelberg om det fortsätter såhär. Hehe. Måste dock bli bättre på att stretcha, efter alla slags träningar.

Kanske ska linda foten så jag är redo för streetdance om en timme.

En ganska aktiv dag

Jag känner mig fattig. Vi är bara halvvägs in i månaden och jag har redan spenderat 5000 kronor från mitt sparkonto. Dessa + de tusenlappar jag redan hade på kortet. Ångest. Ångest. Ångest. Jag har varit så fruktansvärt shoppingsugen den sista tiden. Ett begär jag varit tvungen att ge utlopp för. Blir nog att växla in mina sparade tiokronor idag så kanske jag lyckas hålla tassarna borta från sparkontot resten av  veckan.

Var påväg till gymmet nyss men när jag kom ut genom dörren upptäckte jag att det regnade lite för mycket så jag sköt upp dom planerna. Annars har jag skickat över några personliga brev till min jobbcoach som han skriver ut tills jag kommer dit senare idag. Så lite produktiv har jag varit.

Igår kväll gick jag och Chrille ner på stan och åt middag på Ming Palace. Mycket trevligt. Sedan myste vi i soffan till Söndagsparty med Filip och Fredrik. Kikade även lite på resor, Kroatien och Grekland lockar.

I eftermiddag ska jag gå en promenad med Petra, hoppas det inte regnar, och ikväll har jag Streetdance. Tyvärr är min fot lika invalid som förra gången. Förlåt, jag tjatar om min fot hela tiden, men det är så himla frustrerande.

Chrille har gratis frakt på cdon men självklart ska hans lösenord krångla när jag vill beställa Twilight på blu-ray. Elakt.

Nu ska jag göra en hallonsmoothie.

Bitter

Jag åkte till matchen igår för att värma upp och se vad foten tyckte om det, den kändes nämligen rätt okej på morgonen. Big mistake! Foten var tejpad och instoppad i ett fotskydd, att jogga och passa bredsidor gick bra men så körde vi en spelövning och jag provade att passa med vristen. Smärtan sköt genon foten och jag var tvungen att gå av. Nu gör foten ondare igen. Suck. Känns som att jag hoppade tillbaka till ruta ett.

Hur gick matchen då? Jo, jag satt på sidan och hejade oss till en vinst med 5-0. Underbart! Vi var få spelare och hade ringt in tre tjejer som slutat och en tjej från flicklaget. Starkt jobbat av dom. Nu ligger vi etta i division fyra, dock har vi spelat en match mer än de andra lagen.

kvällen var vi många glada tjejer hemma hos Kristina och såg Guif förlora SM-guldet. Men tvåa är en hedrande plats det också. Sedan började festen på riktigt för alla utom mig som var nykter. Men jag hade kul ändå, så gulliga tjejer det där. När dom fortsatte mot krogen cyklade jag hem. Med tanke på några av deras tillstånd så mår nog jag bäst idag. Haha!

Nu ligger jag mest och är arg över att jag överhuvudtaget försökte spela igår. Det gjorde ju bara läkningsprocessen ännu längre. Suck. Det känns som att jag kommer missa både vår seriematch på fredag och ASSA-cupen på lördag. Livet suger.

Fredagsångest

Ligger här med lite ångest över chipsen jag stoppat i mig. Fast det är ju faktiskt fredag. Och jag har ställt bort skålen nu och hämtat frukt istället så det känns lite bättre.

Men mest ångest har jag över min fot som inte vill bli bra och som förstör mina träningsplaner nu när jag är arbetslös. Jag skulle ju komma i mitt livs form.

Tänkte prova jogga lite imorgon, om det inte regnar. Måste bränna kalorier på något sätt + att jag måste testa foten. The coaches vill att jag ska hoppa in lite på matchen imorgon. Men som jag sa i mitt förra inlägg.. tror inte det är någon bra idé.

Idag har jag varit på gymmet. Det gick bra. Har varit kul de två gånger jag varit där den här veckan, hade tröttnat lite förut men det kanske vänder nu. Det är bra att man inte behöver passa tider.

Hoppas på sol imorgon, vill ha på mig klänningen jag köpte idag på stan.

Rationellt tänkande

Jag har funderat över min fysiska situation. Rationellt den här gången. Om jag vill kunna spela fotboll ordentligt så snart som möjligt så borde jag skippa matchen imorgon. Även om jag bara skulle hoppa in för att någon ska få vila fem minuter (vi kanske inte har någon avbytare) så kan det bli förödande. Både för foten, om jag t.ex gör ett motlägg, eller för matchen, om jag inte vågar trycka till en motspelare utan låter henne passera.

Dessutom har jag funderat på lördagskvällen. Flera ur laget ska hem till Kristina, titta på handbollen och förfesta, för att sedan fortsätta till Harrys. För det första vet jag inte om jag kan gå i högklackat, som jag alltid har på mig till fest. Även om jag skulle ha ett par låga skor på mig så är nog inte att springa full upp och ned för Harrys trappor det smartaste jag kan göra. Har lite problem att gå i trappor i vanliga fall.

Hur kan vi summera det här då? Jo, att helgen inte alls kommer bli så kul som jag trodde.

Otålig

Idag blev det minsan ingen sovmorgon. Klockan sju va jag uppe och flyttade bilen för gatusoparna.

Jag och Zarah hade uppdraget av ta hand om Noah ett par timmar idag när Petra typ jobbade. Det blev en promenad förbi stan och tillbaka. Efter lite gallskrik blev vi vänner igen, som skrattade och hade mysigt tills mamma kom. Sötnosen.

Idag fick jag för mig att börja mitt nya nyttiga liv. Om vi bortser från glassen under promenaden. Så när jag kom hem lassade jag en hel tallrik full med grönsaker, serverade det med chili con carne och creme fraiche. Var riktigt gott. Dessutom var Chili con carnen gjord på quornfärs, mindre fett. Yes. Lite GI inspirerat såhär som omväxling. Jag skulle aldrig palla att följa en diet. Ät allt men med måtta, det är mer min melodi. Sen hur mycket måtta är kan diskuteras.

Suck. Jag hade hoppats att min fot skulle vara fullt återställd idag så jag kan träna ordentligt. Det är den inte. Jag vet inte ens om jag vågar vara med på spelövningarna. Får se hur det känns när jag lindat den.

Shopping

Blev ingen dammsugare för syrran, vi tog en runda på Tuna Park istället. Hon gick ut hårt och provade massor. Jag tog det lite försiktigare. Kom hem med ett rosa linne, 5 pack strumpbyxor och en grön/lila klänning. Jag tänkte bli bättre på att ha klänning till vardags i sommar. Men det är svårt för jag känner mig så uppklädd. En vanesak antar jag.

Nu har jag och Chrille sett de fem första Harry Potter filmerna. Nästa kommer ut 17 juli. Längtar. Och nej, dom är inte för bebisar.

Onsdag

Jag har blivit en sömntuta nu när jag är utan jobb. Igår kväll gick jag och la mig klockan tio och imorse vaknade jag klockan tio. Ett par små kisspauser bara annars sov jag hela tiden.. med Chili vid fötterna. Hon sover nu också, så hon vinner.

Det var ganska fint väder på förmiddagen så jag passade på att ta en motionsrunda med cykeln. Åkte vägar jag aldrig åkt på förut och måste säga att Stenby har riktigt fina områden. Det var grönt och vackert med massa nyutslagna blommor som doftade underbart. Jättehärligt. 50 minuter var jag ute och det var riktigt jobbigt emellanåt.

Har spenderat ett par timmar pillandes med mitt personliga brev. Letade efter mailadresser till butiker där jag vill söka jobb, men det var väldigt dålig med sånt. Hittade bara en enda. Får be min jobbcoach skriva ut mina papper så jag kan lämna dom personligen eller skicka med den vanliga posten.

Det är vad jag hunnit denna onsdag. Förutom dusch och matlagning. Om ett tag kanske jag ska skjutsa Lisa till OnOff där hon vill köpa en dammsugare. Annars har mina planer för dagen tagit slut.

Marie undrade igår om jag ville följa med på BodyPump men jag har sån träningsvärk efter gymmet igår så jag skippar.

Jag och Lewis



Jag skulle försöka hitta en hyffsad bild på mig att klistra in i det personliga
brevet som jag skickar med min meritförteckning då jag söker jobb. Min
jobbcoach tror det kommer hjälpa mig när jag söker jobb i butiker.

Anyway, när jag la över alla bilder från kameran på datorn hittade jag några
foton tagna i påskas. Va tvungen att lägga ut en på mig och yngsta kusinen
Lewis. Tyvärr lite oskarp, men ändå. Härlig va?

Närmaste anhörig

Hehe.. Kom nyss att tänka på något som hände på akuten i fredags. Jag står i receptionen och ska betala då sköterskan som tar emot de nya patienterna frågar "Vem är din närmaste anhörig?" "Mamma" svarar jag helt reflexmässigt. Anna ditt pucko, du kom ju in med din sambo. Fast om det skulle hända mig något så skulle jag vilja ha både mamma och Chrille där. Förhoppningsvis ringer dom varandra om olyckan skulle vara framme så egentligen spelar det väl ingen större roll vem som står som närmaste anhörig. Fast jag tänkte ändå låta bli att råka ut för några allvarligare skador.

För övrigt så har jag varit på gymmet nu. Jag måste ha hållit ett högt tempo för när jag gjort alla övningar jag brukar hade det inte gått lång tid alls. Tog lite extra tid på mig att stretcha, måste bli bättre på det, jag har blivit så stel.

Regnig dag

Jag och Chili tog en rejäl sovmorgon idag, vaknade inte förens halv tio. Ja det är länge för att vara mig nu för tiden.

Har inte gjort så mycket hittills. Ätit frukost till förra veckans avsnitt av Gossip Girl. Vikt alla nytvättade matchkläder och packat ner dom i trunken. Busat lite med Chili.

Det regnar ute. Suck. Jag hade tänkt cykla till gymmet men väntar nog en stund och ser om vädret blir stadigare.

Hur gick dansen igår då? Jag har ju dansat bättre. Haha. Förutom att foten gjorde att jag inte kunde göra allt riktigt ordentligt så var jag väldigt ovan och lite obekväm. Vi var bara sju stycken så man syntes väldigt mycket. Hoppas att det släpper mer till nästa vecka, att foten läker och jag kan slappna av mer. Men jag var med på allt så kroppen fick sig ett träningspass.

Hoppas jag kan vara med på mer än jag tror på fotbollen ikväll också. Fast jag ska nog strunta i motlägg och skott med högerfoten.

Jag går omkring här hemma utan att ha lindat foten. Har känt mig så vinglig och ostabil när jag tagit av det om kvällarna men nu går det ganska bra. Fast det ska på sen när det är dags för träning. Behöver stödet när foten blir mer belastad.

Är sugen på att baka något gott. Typ muffins. Men då slutar det ju bara med att jag äter massa onyttigt. Det är tur att jag har en sambo som älskar fikabröd och kan trycka i sig en hel sats bullar på en dag.

Nu ska jag nog ta och titta på veckans avsnitt av One Tree Hill och Gossip Girl.

The first day

Min första dag som arbetslös.

Klev upp ur sängen klockan 08:00 och hoppade in i duschen. Åt frukost och kollade mailen. Målade mascara och klädde på mig. 09:25 plockade Zarah upp mig och vi åka till ASSA för att hämta våra arbetsgivarintyg. Fortsatte in till stan för vårt obligatoriska besök på arbetsförmedlingen. 10:50 är vi äntligen klara. Träffar min mamma för att sälja mina sista två trisslotter. Köper ett par solglasögon på Åhléns. Läser typ alla lunchmenyer i hela centrum och hamnar till slut på Wayne´s. Köper en top på Vero Moda och pratar med Emma. Klockan är 12:40, vår parkering går snart ut. Skyndar in på H&M, köper ett par coola röda solbrillor. Ett snabbesök på Gina Tricot utan resultat. Bort till bilen och får skjuts hem.

Här hemma blev det mindre häktiskt. Startade två tvättmaskiner. Tvättmedlet tog slut. Gick till affären. Såg två avsnitt av 90210. Hängde tvätt och startade två nya maskiner. Lagade mat. Chrille kom hem och vi åt maten. Fyllde i blanketterna som ska skickas till a-kassan och la dem i ett kuvert tillsammans med arbetsgivarintyget. Hängde upp den sista tvätten och startade torktumlaren.

Nu är jag uttråkad. Är det såhär livet som arbetslös ska vara? Nej det tror jag inte. Inte än på ett tag i alla fall. Vädret har varit tråkigt idag, förutom nu ikväll då solen tittar fram och gör mig lycklig. Hoppas värmen snart kommer tillbaka så jag kan tillbringa ett par timmar av dagarna på gården iklädd bikini. Dessutom måste jag ju få användning av mina två nya solglasögon.

Klockan 20:00 är det dags för min första lektion Streetdance på flera år. Ska bli skoj. Trots att min fot kommer begränsa mitt deltagande. Hoppas verkligen den läker snart.

Fotboll

Imorse gick jag upp tidigt för att åka och titta på vår match mot Nyköping. Det suger att inte kunna va med. Jag stod med flaggan på sidan och hejade. Men jag ville också spela. Glädjande var dock att mina lagkamrater spelade fantastiskt och vann med 2-1. Det hade dom inte väntat sig nyköpingsborna. Go Stenkvista!

Jag tror faktiskt att foten är lite bättre idag. Har gått på den hela dagen. Kom igen, läk mer. Mer. MER!

Robinson

Jag låg ute på gräsmattan och solade i nästan två timmar idag, Härligt. Det är nästan sommar ju.

På  eftermiddagen plockade Petra och barnen upp mig och vi åkte till Rothoffsparken för att möta upp Zarah, Marie och Kristina. Freja lekte medan vi snackade skit och hade picknick i gräset. Mys.

Chrille och hans vänner skulle, som vanligt, grilla här på kvällen så jag hängde med dom en stund och åt hamburgare. Sen kom Marie och Zarah över för att titta på Robinson. Mystiskt avsnitt. Vad gjorde Rafael där liksom? Hoppas man får svar på det nästa vecka.

Nu ska jag nog lägga mig och läsa en stund. Har precis börjat på Den röda vargen av Liza Marklund.

Min fotled

När jag varit uppe ett tag i morse gjorde foten mindre ont. Det har väl att göra med att jag blev varm i muskler och leder. Jag har kunnat på den hela dagen. Inte som vanligt men kan stödja på den så pass att jag slipper kryckorna. Jag går mest på hälen och böjer inte foten.

Den har inte svullnat mer heller, är bara marginellt större än den vänstra. Petra lindade om bandaget så att det skulle sitta lite hårdare och ge bättre stöd. Jag surfade in på vardguiden.se för att se om det fanns nåt bra tips och för att få reda på om jag borde belasta den så mycket som jag gör. Stod typ inget jag inte redan visste tyvärr. Förutom att det kan ta från två veckor upp till flera månader att läka. Men min är nog inte så kraftig. Jag är optimistisk. Nästa vecka ska jag kuna träna.

Imorgon ska jag åka med och heja när vi möter Nyköping på bortaplan. Ska bli kul, fast helst hade jag ju spelat.

Hoppas foten känns ännu bättre imorgon. Håll tummarna för mig.

Akuten

Jag kunde gå på foten igår trots att det gjorde ont att böja den. Klockan åtta slog jag mig ned i soffan för att titta på Så ska det låta och placerade foten i högläge. Efter programmet skulle jag gå och kissa så jag ställde mig upp. En helt sjuk smärta spreds i foten. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Tårarna kom och Chrille tog med mig till akuten.

Tror ni det var en lugn kväll på akutmottagningen? Icke. Väntrummet var nästan helt fullt. Många små barn, stackarna. Receptionisten sa att det bara var två andra som skulle till ortopeden så det borde gå ganska smdigt för mig ändå. Perfekt.

Plötsligt kommer två pojkar in (typ 15 år gamla) och det droppar blod från den ena. Nån jävel högg mig säger han och dom blir direkt infösta i ett rum.  Strax efter springer sköterskorna iväg med honom på en säng. Både pojkarna verkade helt chockade, hoppas det slutade bra.

Efter en lång väntan blev jag uppropad och fick halta bort till ett rum. Ortopeden kikade på min fot i två sekunder och sa att han skulle skicka mig till röntgen. Jag får gå ut till väntrummet igen.

Mer väntan. Tidningar blädras igenom. Det kommer in fler med onda fötter. Jag ropas upp igen, denna gång får jag åka rullstol. Hamnar i ett rum och får vänta lite till. En supertrevlig och glad sköterska kommer och tar bilder på min fotled. Chrille rullar tillbaka mig till väntrummet.

Väntan. Väntan. Väntan. En före detta arbetskamrat kommer in. Hennes mamma är dålig. Inget allvarligt hoppas jag. Jag ropas upp för sista gången och får träffa ortopeden i två sekunder till. Han säger att röntgenbilderna såg bra ut, att det rör sig om en stukning. Surprice liksom. En till två veckor borde det ta att läka. Suck. Han säger att en sköterska ska komma och linda foten.

Sköterskan kom. Han lindade foten och gav mig ett par kryckor. Säger åt mig att ha foten i högläge så fort jag sitter eller ligger, att avbelasta foten i början då det gör som mest ont, men att jag så snart som möjligt ska börja gå på den. Då kommer det gå smidigare att bli bra.

Jag hoppar iväg, väldigt ovan på ett par kryckor. Tre timmar har försvunnit. Jag är 300 kronor fattigare. Med en lindad fot och en bestämd hjärna som säger att jag ska vara tillbaka på fotbollsplanen nästa vecka.



Nu är det morgon. Der blev några timmar sömn trots att det inte fanns en enda skön ställning att ha foten på. Det är väldigt otympligt att bara ha en frisk fot när man ska ta sig fram, kryckorna är mest ivägen här inne så jag skuttar på ett ben.

Det är så himla typiskt. Så fort jag verkligen kommer igång med träningen ska det hända något. Oftast blir jag sjuk men den här gången hittade dom på något annorlunda.

Men jag tänkte bränna kalorier de här dagarna ändå. Hoppa på ett ben är sjukt jobbigt. Jag kommer bli tokstark i vänster ben och rumpa + armarna.

Ajajaj

Träningen gick bra, hyffsat i alla fall, tills vi skulle öva på olika hörnvarianter. Jag blev den andra personen att slå några hörnor och det började bra. Sen tänkte jag att nu jävlar ska jag ta i. Backar. Koncentrerar mig. Springer de få stegen fram till bollen och sparkar allt vad jag har.. rakt i marken. Grästuvor flög och en kraftig smärta spreds genom foten.

Nu kan jag knappt böja på foten så jag haltar fram. Lyckat. Jag som ska spela match på söndag. Får känna hur de känns imorgon annars blir det nog att stå över. Suck. Jag som skulle komma igång ordentligt nu. Ska ju till och med dansa streetdance på måndag.

Första maj

Snart blir jag hämtad. Jag och twinsen ska bort till Tuna Park och köpa med oss deras goda sallad. Sen bär det av till Hällberga för en två timmar lång fotbollsträning. Ska bli mycket skoj, har verkligen sett fram emot den.

Efter träningen ska vi stanna kvar och titta på herrarnas match. Därav den medköpta salladen. Hoppas det vackra vädret håller i sig. Fast det får gärna bli några grader varmare, ligger strax över 12 nu så det är lite kyligt i skuggan.

Jag har på mig ett par tighta egentillverkade jeansshorts och ett ribbat linne. Känner mig lite tjock. Inge bra, snart är det ju dags att plocka fram bikinin. Måste se till att röra mycket på mig under min arbetslöshet, då har jag ju tid om inte annat.

Tror att det kommer bli en mycket trevlig första maj. Vet inte vad jag ska hitta på ikväll men det har jag ju hela dagen på mig att bestämma. Jag ska i alla fall njuta av ledighet och solsken.

Valborg

Mitt fotbollslag ska varje år hjälpa till vid valborgsfirandet i Hällberga. Det här året var det jättedålig information och dåligt med folk som ställde upp. Vi var sex personer som delades in i två skift om tre i varje. Jag, Tess och Johanna hade första passet och skulle vara på plats kvart i sex igår kväll.

Vi trodde att vi skulle ha hand om ett stånd, som vi brukar, men icke. Vi tilldelades den otroligt roliga uppgiften att försöka få folk att betala frivillig entré. Till saken hör att folket inte började droppa in förens efter halv åtta så vi satt och snackade skit i två timmar innan vårt "arbete" ens började. Till vår förvåning betalar folk faktiskt frivillig entré, en del ganska mycket dessutom.

Samtidigt som vi hälsade på de anländande gästerna försökte vi kränga på dom våra trisslotter. Även det gick lättare än vi trodde. Vi hann nog sälja runt femton stycken innan vi blev avbytta av nästa skift runt klockan åtta. Hörde att dom också sålde väldigt bra, kanske lyckades bli av med våra 55 lotter. Bra jobbat.

Jag och Zarah



Bilden är från i lördags då vi var några från jobbet som åt på Beirut Seller
och sen gick vidare till Grappa. Jag lyckas se full ut trots att jag nästan var
helt nykter. Haha.

The last day

Min sista dag på ASSA OEM var till en början inget vidare. Jag mådde inge bra, kände mig nästan febrig. Klunkade massa vatten för att  svalka av mig. När lunchen kom kändes det bättre, vår smörgåstårta var himmelskt god. Efter maten städade jag och Zarah ur våra skåp och gick för att säga hej till våra respektive arbetskamrater. Det kändes tråkigt, en del kommer man väl aldrig att träffa igen, om man inte springer på dom på stan. Fast jag var glad ändå, lycklig att äntligen få göra något annat.

Några personer kommer jag dock att träffa inom en snar framtid. Jag och Zarah ska kanske med på en Stockholmstripp 22 maj och jag ska ju vara med och spela ASSA-cupen 16 maj. Jag är redan nervös, tänk om jag är asdålig.

När jag och Zarah klev ut ur fabriken för sista gången bestämde vi oss för att gå ner på stan och fira friheten med glass på Smak. Mycket gott. Min Zarah är det bästa jag tar med mig efter min tid på ASSA, du och jag darling.