Messjuk?

Jag mår inge vidare idag. Huvudets fel. Jag har inte direkt ont i det, utan är mer tungt och trycker. Dessutom känner jag mig lite varm och hängig av och till. Hoppas det inte är min vanliga messjuka som spökar, den är så dryg. Kanske ska ta en ipren, står snart inte ut längre.

Idag har jag varit och storhandlat. Glömde köpa handtvål. Irriterande. Sen städade jag när jag kom hem. Verkar ha blivit min uppgift de senaste månaderna att ta hand om hushållssysslorna. Även det är irriterande.

Tänkte prova på att exprimentera mig fram till en kycklinglasagne i köket snart. Har aldrig gjort någon men så svårt kan det väl inte vara? Får kika på receptet till vanlig lasagne och byta ut några ingredienser.

För övrigt så måste jag tona håret snart. Det är jätteurtvättat, ser inte klok ut. Tyvärr kan jag nog inte skjuta upp ett frisörbesök så mycke längre till heller, topparna är galet slitna. Livet är hårt.

Helgen

Fredagskvällen var mysig.

Först joggade jag fem kilometer. Eller.. tvingade mig runt i snigelfart är en mer korrekt beskrivning. Benen var jättetunga efter torsdagsträningen och det var väldigt kvavt ute. Det var mindre mysigt.

Petra kom över. Medan bastun blev varm åt vi rostade mackor med smörstekta kantareller och ost. Mums. Bastubad och pooldopp. Sista rundan i bastun hade vi inpackning i håret. Sen kletade vi in ansiktet i en chokladmask och kröp ner i bubblet med ett fruktfat bredvid. Mys, som sagt.

När vi var rena och torra blev det film och glass i soffan. 30 days of night. Kanske inte jättebra, men den dög. Petra åkte hem och jag tittade på en Beck-film i väntan på att Chrille skulle komma hem från krogen.

Lördagen ägnades åt att städa huset och tvätta lakan och handdukar som vi använt. Sedan på kvällen flyttade vi tillbaka till vår lägenhet. Skönt att ha alla sina saker igen men tråkigt utan bubbel.

Hängde här hemma med Chrille och hans vänner på kvällen. Senare mötte jag upp Petra och Peter på stan. Kikade lite på Sommarens sista suck och snackade skit på Bishop Arms. Trevlig kväll.

Snart ska jag cykla till Glömsta och vara provdocka åt Zarah som ska öva på att massera. Mina händer, fötter, ryggen och ansiktet ska få sig en omgång. Spännande.

Jag har spänt på mig Petras fotskydd. Sparkade lite på soffan nyss för att känna av foten. Det gjorde inte ont. Men jag vet inte om den håller för fotboll. Ska nog vara med på uppvärmningen och känna efter i alla fall, jag vill ju så gärna vara med på matchen idag.

Dessa skador

Igår var jag med på min första fotbollsträning efter att jag slagit upp fotskadan. Det gick sådär. Jag kunde passa bredsidor med höger men inte skjuta vristskott. Självklart hade vi en träning som mest fokuserade på avslut, vilket gjorde att jag fick använda vänsterfoten. Men det är ju bra att öva på det också. Annars var det en rolig träning. Jag vet inte om jag vågar vara med på matchen på söndag. Jag känner ju att foten inte är riktigt stadig än.

För övrigt så funderar jag på om min högra stortå är bruten eller har en spricka. Jag gjorde illa den när vi spelade beachvolley för en och en halv månad sen och den gör fortfarande ont. Inte när jag går men när jag vickar på den. Man kan ju inte göra något åt brutna tår så det finns ingen anledning att åka och kolla den, får vänta och hoppas på det bästa.

Sötnos




Det gör ont i hjärtat när jag ser den här kattungen. Hoppas bara den ser
såhär övergiven ut för bildens skull. Att den egentligen har ett varmt hem
där den får massa mat och mycket kärlek. Plutten.

Bad day

Idag är en dålig dag.

Den började bra. Sen bråkade jag med arbetsförmedlingens hemsida. Följde med Petra till affären, vilket var ett lyft. Sen hem och tråka. Det bara är en sån där dag då man inte är glad. Jag tittar på repriser på tv. Tänkte träna men Lisa kunde inte och nu har jag ingen lust. Ska snart börja laga mat. Då får jag nåt att göra i alla fall.

Tur att jag köpte glass i affären. Det kan behövas.

Blöt

Jag är blöt. Har precis kommit hem efter en morgonpromenad, följd av frukostbuffe, med Emma I. Det spöregnade. Men inget kallt regn som tur var. Annars var det väldigt trevligt.

Det blev en joggingtur igår kväll. 5,8 km. Inte den längsta rundan, men okej. Kanske springa ikväll igen?

Dåligt

Irritation. Orättvisa. Besvikelse. Jag säger inte mer. Det blir bäst så.

BAKIS

Nej jag drack inte alkohol igår. Jag hämtade min syster och två av hennes kompisar på Arlanda mitt i natten. Tog tre koffeintabletter för att inte somna bakom ratten. Det står att illamående, hjärtklappning och darrningar är några av de vanligaste biverkningarna. Jag känner mig bakis. Otroligt orättvist när jag bara gjorde en schysst tjänst.

För övrigt så körde jag inte fel en enda gång. Hade riktigt trevligt med Em i bilen.

Weekend

Det har varit ett mycket trevligt veckoslut.

Torsdags. Jag åkte till Uppsala och hälsade på Jessica. Vi hade en mysig dag på stan. Lite shopping, lunch och glass. Väl hemma tog jag min andra joggingtur efter fotskadan. Det gick bra.

Fredag. Vi bjöd över Eric och Fran på middag. Sen blev det alkohol i bastun och bad i poolen.

Lördag. Joggingtur. Födelsedagslunch och tårta för storasyster. Kräftskiva med hennes vänner på kvällen.

Söndag. En nästan tre timmar lång promenad med Emma I. Mysmiddag med Chrille i eftermiddagssolen. Emma I kom över och såg en film.

Nu är de snart dags att hoppa ner i bubblet.

Sommar

Idag har det varit sommarväder igen. Jag och Emma I har legat vid poolen i över tre timmar. Härligt. Dock var det för kallt i vattnet för att vi skulle bada. Hoppas det är fint imorgon och på fredag också, då kanske det hinner värmas upp.

Imorgon ska jag nog åka till Uppsala för att hälsa på Jessica. Var längesen vi träffades då det inte varit fest. Svårt när man bor i olika städer.

Snart ska jag åka ut till Hållsta med Lisa och hjälpa henne göra iordning logen inför lördagens kräftskiva. Jag hoppas vi inte kommer hem för sent för jag tänkte prova jogga ikväll.

Flytta hit?

Den här dagen har varit ganska anspråkslös. Vaknade. Slösurfade. Åt frukost. Slösurfade. Badade. Gjorde mig representabel. Åkte och träffade min jobbcoach. Hem till Franzengatan för att kolla posten och hämta lite fler saker. Åkte och handlade. Hem och lagade lunch. Och nu sitter jag här och slösurfar. Som sagt. Anspråkslös.

Om en timme blir jag hämtad för att åka iväg till Nyköping. Vi har match mot Tun och jag har lovat att vara barnvakt åt Freja eftersom Petra ska göra comeback. Lycka till darling, det går säkert lysande. Min dumma fot hindrar ju mig från att spela. Morr. Håller tummarna för att jag kan va med på lördagsmatchen.

Igår när jag hade tråkigt tittade jag på filmen Thirteen. Det var jättelängesen jag såg den. Den är bra. Ganska hemsk. Se den om du inte redan sett den.

Annars trivs jag bra här i huset. Jag och Chrille planerar att sparka ut hans föräldrar och flytta in.

Förresten. Fick 200 kr i presentcheck från BodyShop idag. Man tackar. Snart kommer jag äga en Body Butter Cocos.

Söndagssegt

Booriing.

Det har varit en seg kväll. Det är inget roligt väder och egentligen har jag väl ingen lust att gå ut heller för den delen. Det är inge kul på tv. Jag har inget att göra på datorn. Chrille ser nån tråkig film och jag gnäller. Jag vet inte vad jag vill hitta på, jag vet bara att jag är sjukt uttråkad.

Det mest spännande som hänt idag var att  Petra, med familj, kom och hälsade på. Vi åt min nybakade äppelpaj och bara hängde ett tag. Trevligt.

Lagfesten igår var skoj. Bästa laget. Helt sjukt dyr entre på Harrys men vi gick in ändå. Fyllekäk på Corner och sen gick jag hela vägen hem till Odlaren. Det är sjukt långt.

Jag är galet trött. Har sovit för få timmar de tre senaste nätterna. Måste se till att ändra på det mönstret.

Min fot mår ganska bra. Det går till och med bra att gå ner för trappan. Helst går jag barfota eller i tofflor, vill inte ha någonting som trycker runt fotknölen. Som för övrigt är size XXL.

Nu ska jag tröstäta en kvällsmacka.

Husvakt

Igår packade jag ned det viktigaste jag behöver för att leva som vanligt. Inklusive datorn såklart. Sen bar det av till Odlaren där jag och Chrille ska vara husvakter åt hans föräldrar i två veckor.

Jag hann inte mer än åka till affären för att fylla på kylen innan jag körde ut till Torshälla för en skön filmkväll med Petra. Hon bjöd på tacos och gino. Mycket gott. Vi såg Patrik 1,5. Söt film.

Väl hemma var jag väldigt trött men kunde ändå inte motstå frestelsen att njuta i bubbelbadet. Fantastiskt. Där kommer jag spendera mycket tid.

Idag gick jag en promenad hem till Franzengatan för att hämta en kavaj, en kam, en ögonskugga och min cykel. Viktiga saker. Sedan har jag legat en dryg timme vid poolen. Gick in för en lätt lunch men ska nog lägga mig där en stund igen.

Ikväll vankas det lagfest och sedan ner på Åfesten. Hoppas på massa skoj.

Förresten. Jag ignonerade mitt shoppingförbud igår. Kom hem med en topp, en t-shirt, tre armband och en liten läcker väska. + en flaska rosé och tre mindre flaskor gott. Inga stora summor men ändå. Fy på mig.

Ögongodis II




No words needed.

Kokar av ilska

Det är bra att arbetsförmedlingen fungerar så smidigt. Förra tisdagen skulle min hanläggare ringa mig för att höra hur det går för mig och så. Som jag har skrivit förut ringde hon aldrig. Jag mailade och berättade hur det låg till. Idag fick jag ett mail skickat strax efter klockan två, jag såg det 15:48, där det stod att jag missade mitt informationsmöte idag + att jag fått en ny handläggare. Jag sprang ut till postlådan, igår hade den varit tom, och mycke riktigt låg där ett brev. Det stod att jag var kallad till ett informationsmöte om Jobbgarati för ungdomar den 12 augusti klockan 10:15. Till saken hör, inte nog med att jag fick brevet samma dag, att brevbäraren inte kommer hit förens runt elva på dagarna. Hur i helvete ska jag hinna till mötet? Det stod även att om jag inte dök upp blir jag avanmäld från a-kassan och blir inte påanmäld igen förens jag gör ett personligt besök på arbetsförmedlingen. Jag tittade på klockan 15:53. Jag skyndade att stänga alla fönster och låsa dörren, tog cykeln och trampade ner till stan. Kliver in på arbetsförmedlingen klockan 16:01.

"Vi har stängt för idag" säger kvinnan vid disken.
Jag förklarade att jag missat mötet och under vilka omständigheter och att jag  ville påanmäla mig igen så jag inte förlorar akassan. "Det är ju inte mitt fel att jag inte fick reda på mötet i tid."
"Nej man tycker ju oftast inte det. Men nu har jag andra saker att göra, du får komma tillbaka imorgon."
Jag bara glodde på kärringen och gick därifrån utan ett ord och kokande av ilska.

Vaddå man tycker ju oftast inte det? Jag är väl för i helvete inte synsk. Missar jag akassedagar för det här blir jag riktigt förbannad.

Fothelvetet

Så var det dags igen. Igår hade jag min första fotbollsmatch på tre och en halv månad. Foten kändes bra, vädret var perfekt, jag var laddad. Första halvlek började bra för oss, men slutade med att vi bara fick jaga. 0-2 i halvtid. Andra halvlek kom vi igen och satte mer press. Jag smällde på i motläggen med högerfoten, det är det jag varit mest rädd för att den inte ska palla. Det gick bra. Tills jag i stridens hetta kom från andra hållet och skulle stoppa motspelaren med utsidan av foten. Jag fick smällen precis där jag haft som mest ont och där det tagit som längst tid att läka. Jag skrek rakt ut. Det gjorde så himla ont. Gula spelare kom från alla håll, mamma, Chrille. Dom tvingade mig att lägga mig ner med foten i högläge när dom hårt lindade den med en kylpåse längst in. Chrille bar mig av planen.

Jag tror den värsta smärtan de närmsta tio minuterna var att den var lindad. Foten satt fast i ett läge som gjorde ont. När jag äntligen fick ta av bandaget kunde jag gå på foten. Stödja på den. Jag gick på den till omklädningsrummet, i duschen, till bilen, hemma. Men när jag suttit stilla i soffan ett tag var det värre, jag la mig för att sova bort det onda. Vaknade klockan två och haltade bort för att kissa, det gjorde ännu ondare då. När jag la mig igen visste jag inte var jag skulle ta vägen, smärtan var outhärdlig. Väckte Chrille som hämtade ipren till mig. Det var väldigt långa minuter innan värktabletten gav resultat.

Nu sitter jag här och är irriterad. På foten. Repar den sig inte snart blir jag riktigt förbannad. Jag vill träna. Jag vill spela fotboll. Matchen slutade 0-2. Telge var riktigt duktiga. Jag fick massa beröm av Lisa för att jag tränat så hårt i sommar och gjort en bra comeback. Vilken comeback, hann inte ens spela en hel match. Men jag kommer tillbaka. Det är bara ena sidan som gör ont den här gången. Jag vägrar bandage och kryckor. Jag kan gå på foten. Snart hoppas jag vara tillbaka på fotbollsplanen. Men då tänker jag låta bli att göra motlägg med utsidan.

Morgonmums



En sån här skål äter jag varje morgon. Ibland även på kvällen. Fantastiskt gott.

Vackert

Som vanligt glömmer jag alltid att använda kameran när jag äntligen har den med mig. Men några bilder blev det från gårdagens bröllop i alla fall, här får ni se tre stycken.




Jag och Chrille framför kyrkan.




Brudparet precis efter vigseln.




Bröllopsvalsen.

Hemma

Efter att ha beundrat min frisyr i spegeln en sista gång har jag tagit bort alla hårnålar och låtit lockarna falla. Det tog emot men jag var tvungen. Tack för stylingen Zarah.

Kom nyss hem från Lenita och Henriks bröllop. Vackert, trevligt och roligt. Mina fötter ömmar och jag är sjukt trött. Dags för sängen. BIlder kommer en annan dag.

Nya joggingskor?

Jag har ju shoppingförbud men undrar om jag inte ska gå till Team Sportia på torsdag eller fredag och se om dom har några bra joggingskor på rea. Mina börjar gå sönder riktigt ordentligt och jag behöver ju ett par för att kunna bränna fett. Jag älskar verkligen mina joggingskor, hur sköna som helst, men jag tvivlar på att det finns likadana att köpa. Tyvärr.

Om 20 minuter ska jag  ta min iPod och gå en promenad till Tuna Park där jag ska möta upp Zarah och Petra. Jag har bara 300 kr men det enda jag ska köpa är en toning. Kanske armband om jag hittar nåt. Ja jag vet att jag har shoppingförbud med ett armband gör väl inget? Om det är billigt.

A-kassepengarna kommer imorgon. Mycket välbehövligt. Men det ska räcka som fickpengar i fyra veckor så det gäller att prioritera. Jag får pengar med två veckors mellanrum så varannan gång betalar jag räkningar och varannan gång blir det fickpengar.

Hur har det gått med jobbletandet då? Inge vidare tyvärr. I förrgår skickade jag några ansökningar till min jobbcoach som han skriver ut tills på måndag då jag ska träffa honom. Dom ska jag lämna på ställen som inte har sökt personal men ibland måste man ju chansa och visa att man finns tillgänglig.

Jag skulle verkligen behöva ett jobb som ger bra med cash. Även om det bara var en visstidsanställning i en månad eller så ger det ändå lite klirr i kassan. Det är bara kämpa vidare, någon gång måste ju arbetsmarknaden vända.

Måste komma ihåg att höra av mig till arbetsförmedlingen i eftermiddag för att ta reda på varför dom inte ringde mig igår. Nu måste jag göra mig redo att gå.

Blondin

Dagen började med en snabbis ner på stan för att köpa en kavaj jag la undan igår. Kan nog bli en favorit.

Lisa ringde och undrade om jag ville följa med till Skjulsta och sola. Så istället för en promenad låg jag på en handduk i några timmar. Sen plockade resten av familjens damer upp oss och vi åkte för att spela äventyrsgolf. Det började riktigt bra för mig men slutade i en katastrof.

Hem, bytte om och åkte till fotbollsträningen. Ett tufft pass. Vet inte om segheten i benen berodde på gårdagens joggingtur eller på att jag ätit och druckit dåligt under dagen. Lånade ett fotskydd av Pe. Det stabilicerade foten rejält men kändes samtidigt lite klumpigt. Kommer nog ha det första matchen dock. Psykologiskt stöd.

Mina naglar skivar sig. Suck.

Måste köpa toning imorgon när jag ska träffa Zarah och Pe på Tuna Park. Håret har blivit så solblekt att det nästan är blont på vissa ställen.

Min handledare på arbetsförmedlingen skulle höra av sig till mig idag för en uppdatering. Vilket resulterade i att jag har vaktat mobilen hela dagen. Tror ni hon har ringt? Nope. Kastar dom ut mig nu för att jag missat en uppdatering blir jag riktigt förbannad.

Helgen i korthet

En nykter helg har gått förbi. Skönt att vakna utan bakfylla. Var på fest igår men gick hem när dom andra gick ut. Kröp ner bredvid Chrille och tittade på film istället.

Var ute på en joggingtur igår också. Förbättrade min tid på 7 kilometersrundan med ett par minuter. Alltid något.

I fredags kväll kom Em över. Hon ville ha en lugn kväll och se Twilight och det är jag ju inte sen att ställa upp på. Vi bakade en väldigt kladdig kladdkaka och åt varma mackor. Mycket trevligt. Blev så sugen på New Moon att jag var tvungen att ladda ner ljudboken igen.

Idag har jag plockat hallon med Petra och twinsen. Sen hälsade Chrille och jag på hans föräldrar och fick mat. Blev även en tur till Hållsta för min del. Hälsade på Chili som är där på semester och passade på att ta ett bad. Nästa gång jag flyttar ska jag ha badkar.

Petra med familj kom förbi en stund så Freja fick hoppa på studsmattan med mig. Det är mysigt på landet. Kanske borde passa på att vara där oftare nu i sommar.

Nu ska jag göra en varm macka till middag.