Uppdatering

Längesen jag skrev nu. Men det har inte hänt så mycket. Jag fick tillbaka min cykel, till och med låset som låg i cykelkorgen fanns kvar. Den blev stulen natten till den 22 juni och hittades på morgonen tillsammans med sju andra cyklar. Där gick det fort. Men jag blir fortfarande sur när jag tänker på det, har tjuvar inget samvete?

Nu kom det en väldigt snabb regnskur, ca fem sekunder, mycket märkligt.

Igår jobbade jag natt, ett tiotimmarspass, eller ja nio eftersom jag hade en timme rast, men jag var ändå på jobbet i tio timmar. Har ett lika långt pass ikväll, fast en timme senare. Tiden gick ändå hyffsat fort igår, hoppas den gör det idag också.

fredag eftermiddag åker jag och Chrille ner till Kungälv, hans syster gifter sig där på lördag. Ska bli trevligt. Sen tänkte vi ta en minisemester och komma hem på måndag eller tisdag, om jag får byta bort mitt pass på donken. Vi har inte bestämt vad vi ska hitta på än dock, vi får väl se vad vi känner för. Vi ska fira vår treårsdag i efterskott i alla fall, vi glömde helt bort det den nionde juni.

Den här klänningen ska jag ha på bröllopet. Fast en som är mer beige i färgen, mycket fin faktiskt. Har inte bestämt hur jag ska göra med håret, jag är så otroligt dålig på hår. Övning borde ju ge färdighet men jag vet inte ens vad jag ska försöka mig på. Önskar mitt hår var längre.


När jag smält frukosten ska jag ta mig ner till gymmet för första gången på flera veckor. Dels har jag varit sjuk och dels har jag inte haft någon lust. Har hellre varit ute och sprungit så det är var jag har gjort de senaste fyra träningspassen. Måste skaffa en bra ljudbok så det blir roligare att ge sig ut på långa löprundor.

Tjuvhelvete

Jag låg ute och solade nu på morgonen när mobilen ringde. Det var en Polis som frågade om min cykel blivit stulen. "Det tror jag inte" svarade jag "men jag ska gå och titta för säkerhetsskull". Jag gick runt huset och kikade in i det nybyggda cykelstället. Mycket riktigt. Min nya fina cykel stod inte där. "Nej, någon har snott min cykel" säger jag i telefonen. Polisen förklarade att dom hittat en hel hög med stulna cyklar och att jag står på en av dom. Men att jag måste ringa och anmäla den först och jag kommer nog inte kunna få tillbaka den förens om några dagar. Jävla skit.

Nu har jag anmält den stulen och jag kan ju trösta mig med att Polisen har hittat den och att jag kommer få tillbaka den. Har bara haft cykeln i två månader. Dock är väl låset som jag brukar använda att låsa fast cykeln med borta, det ligger alltid i cykelkorgen för jag tänker att ingen är väl så fräck att den går in på tomten och snor en cykel ur cykelförrådet. Men det finns tydligen folk som gör sådant. Fan va sur jag är nu.

Bra att jag inte själv märker att någon har tagit cykeln förens Polisen ringer och talar om det för mig. Haha. Men jag har inte använt den sen i fredags och då har jag ju inte haft någon anledning att titta in i cykelstället. Hoppas han/hon som stal den får inbrott och blir bestulen på alla sina käraste ägodelar. Inte mer än rätt.

Sömnbrist

Idag har jag varit och pratat med en tjej på Proffice om att jag eventuellt ska jobba för dom om det dyker upp något intressant och passande i höst. Jag tänkte lite fel när jag bokade in tiden med henne dock. När hon föreslog måndag klockan tio kollade jag bara i min kalender så att jag var ledig, jag tänkte inte på att jag slutade fredagens pass klockan tre inatt.

Detta resulterade i att jag mår piss just nu. Tre timmars sömn inatt och drygt två nu på dagen är inte att rekommendera. Mitt huvudet mår inge vidare och jag känner mig helt förstörd. Konstigt, jag brukar inte reagera såhär starkt på sömnbrist. Fast i och för sig sov jag inte jättemycke förra natten heller då jag jobbade till klockan fem.

Hur gick mötet då? Jo det gick bra. Jag tror hon gillade mig och jag ska höra av mig efter sommaren och säga hur det känns och så ska vi stämma av med hur det ser ut just då. Hon hade ju en tjänst nu som hon tror skulle passa men jag vill vara kvar på Mc Donalds över sommaren. Minst.

Här går det undan

Imorse hade jag en liten ångestattack över att jag inte tjänar lika mycket pengar som när jag jobbade på ASSA. Så jag googlade lediga industrijobb i Eskilstuna och fick upp en hel del resultat. Nästan allt var dock sånt man måste va utbildad för men en annons fångade mitt intresse. Proffice söker folk till industri och logistik.

Att söka skadar ju inte tänkte jag och skickade iväg min meritförteckning och ett kort personligt brev jag använder när jag tycker det passar och inte har motivation att skriva ett nytt.

Jag vill vara kvar på Mc Donalds augusti ut i alla fall. Är anställd på 75% juni-augusti och jag har kommit in i jobbet ganska ordentligt nu. Ofta blir det ju lite mer, man jobbar över eller får en till tid här och där. Men när jag sökt tjänster hos Proffice förut har jag inte fått svar förens jag nästan glömt bort att jag sökt det så det passar ju bra.

Jag stängde av datorn och gick in i badrummet för att fräscha till mig inför min lunch med Fran. Efter kanske 10 minuter var jag klar och då ringde mobilen. Det var Proffice som tyckte jag var intressant för en tjänst som maskinoperatör i Strängnäs. Haha. Helt sjukt va fort det kan gå när man minst anar det.

Tjänsten ska tillsättas ganska snart och det är jag ju inte jättepepp på men hon ville träffa mig på måndag ändå. Det lät på henne som att det kommer komma in fler tjänster och då är det ju bra att man redan träffat henne så hon vet vem jag är och fått en bättre bild av mig och inte bara via en ansökan.

Det känns som att detta kan bädda för beslutsångest.

Parken Zoo

Igår var en vacker sommardag och eftersom jag var ledig tog jag med mig Freja för en dag i Parken Zoo. Vi gick runt och tittade på djuren och hade det mysigt. Det var dock lite dåligt att inte allt var öppet, bland annat det lilla tåget med guidade turer. Vi avslutade besöket med att åka några karuseller.



 

Freja somnade i vagnen på vägen hem så jag bar in henne till min säng där hon fortsatte sova i en och en halv timme. Själv var jag också helt slut och krashade i soffan med datorn i knät fast jag borde ha sovit en stund jag också. Det är jobbigt att vara i Parken Zoo.


Vart är världen på väg?

Jag gick till affären nyss, skulle köpa kattmat eftersom jag glömde göra det igår. Kikade ner i glassdisken på vägen mot kassan och fick syn på Cornetto Freestyle, står även bröllopsstrut på den av någon anledning. Måste ju prova, tänkte jag som undanflykt för att få äta lite glass. Det var inte förens jag hade betalat och tittade på kvittot som jag fick se vad den kostade. 25 kronor! Sen när kostar glass så mycket? Jag kommer ihåg när jag var liten och piggelin kostade 4 kronor.

Förresten är det sjukt va kroppen tar stryk av att va lite sjuk. Jag gick i ett lugnt tempo till affären, som ligger typ tre minuter bort, och det var jättejobbigt att andas på grund av ansträngningen. All fysik försvinner i samma stund som basiluskerna tar över kroppen. Elakt.

Beroende

Jag tror jag har blivit beroende av Mc Donalds pommes frites och cheddardip. Sjukt gott. Brukar äta det när jag har rast på jobbet och idag när jag är ledig har jag ett galet sug. Inte bra.

För övrigt mår jag bättre. Förutom att näsan blivit täppt och jag hostar och nyser. Känner mig inte febrig längre fast inte full av energi heller. Har missat två arbetspass på grund av sjukdomen och fler ska det inte bli.

Fick min lönespecifikation idag. Såhär tidigt har jag aldrig fått någon förut. Jag får ut mer än jag trodde, fast det ser ut som att dom dragit för lite skatt. Måste kolla upp det där, vill ju inte behöver betala tillbaka senare.

Populär

Igår hämtade vi hem Chili från Hållsta. Hon älskar att vara där men vi saknar henne här hemma. När det var dags att sätta henne i buren försökte hon smita och stretade emot, som alltid. Fast hon har jämnt den reaktionen mot buren efter vetrinärbesöken.

Väl hemma klev vi ur bilen precis när två barn och en hund gick förbi.
"Är det en katt?" frågar den ena och tittar på buren.
"Ja" svarar jag.
"Va söt" säger den andra och tittar närmare, sen utbrister hon.
"Är det Chili?"

Chili är riktigt populär i området. Barnen brukar leka med henne, en allergisk granne kan inte motstå henne trots besvären och en annan granne som inte alls gillar katter annars tycker jättemycket om henne, hans fru är också väldigt förtjust. Hon charmar alla.

Nu ligger hon här i sängen bredvid mig och spinner. Min fina.


Halsont

Jag tycker inte om att sjukanmäla mig. Jag känner mig som en svikare. Särskillt då jag nyss börjat på en arbetsplats. Men idag var jag faktiskt tvungen.

Igår började jag jobba kl 18, efter bara någon timme fick jag helt plötsligt ont i halsen. Det blev värre under kvällen men jag stod ut och höll god min när jag serverade alla fulla gäster ända till klockan tre.

När jag vaknade idag var det lika illa, fast jag tänkte att med halstabletter och ipren kanske det går ändå. Men jag fick tänka om. Efter ett par timme uppe började huvudet sega och jag känner mig nästan lite febrig. Jag ringde donken och förklarade situationen. Hon vill att jag ringer igen ikväll och talar om i fall jag tror jag kan jobba mitt pass imorgon. Bättre med lite framförhållning.

Jag har en klump i magen när jag tänker på att jag lämnat kollegorna i sticket. Jag hade ju ett långt pass idag också, 15 - 00, kan inte va lätt att hitta en ersättare med så kort varsel. Fast å andra sidan är jag väldigt sällan sjuk, men det vet ju inte dom.

Appropå donken så var det sjukt mycket folk inatt. Många studenter. Om man varit på krogen i stan, varför går man då inte och fyllekäkar på stan? Phoenix eller Corner eller nåt. Det är ju liksom mycket närmare. Inte för att vi inte vill ha kunder, men det kan gå till överdrift. Det är inte särskillt roligt heller när fyllona blir otrevliga, dräller överallt och tar med sig öl in på restaurangen. Skärpning!

Glädjedödare

Jag hade planerat att se midnattsvisningen av Eclipse den 29 juni. Nu när jag skulle boka biljetter såg jag att jag jobbar natt den dagen. Suck. Där förstördes dom planerna.

Kick ass bra kassörska

Jag va lite tidig till jobbet idag så jag hängde i personalrummet en stund innan jag började knega. Det satt en tjej där inne som sa att hon tycker jag är jätteduktig i kassan. Att man inte brukar va de efter bara en månad. Jag står i kassan helt själv ibland och det gör tydligen inte andra nya. Kul med beröm.

Fick mitt nya anställningsbevis idag. Är nu anställd på 240 timmar/8 veckor, dvs 75%, fram till 30 augusti.

Jobbade fem timmar idag, det är det längsta man jobbar utan rast så jag var hungrig när jag slutade. Åt en Mc Chicken Jr, mellanpommes och cheddardip när jag slutade. Det gav mig motivation att träna så det blev ett pass på gymmet idag. Verkligen på tiden då jag bara tränade två gånger förra veckan. Förhoppningsvis blir det betydligt bättre den här veckan.

Nu var det några månader sen jag slutade med viktklubb, men jag har hållt vikten och faktiskt gått ner ett halv kilo till. Härligt. Helst skulle jag ju gå ner ytterliggare några kilon, vi får se om det går. Det lär det ju inte göra med tanke på hur ofta jag äter på donken. Hahaha!

Just my luck

Igår missade jag ett samtal från Lindex, eller två rättare sagt. Hade två missade samtal därifrån när jag gick på rast på donken. Ringde upp direkt men butikschefen hade slutat och Emelie talade om att hon ville ha någon som jobbade imorgon (läs idag) men hade nog hittat någon annan eftersom jag inte svarade. Fuck.

Visst hade det blivit lite kämpigt med sömnen där, slutade 02 inatt, men va fan, någon gång såhär kan man ju stå ut. Nu blev det ju inte så dock och Chrille ringde och väckte mig halv tolv. Så länge har jag inte sovit på väldigt länge.

Uppdatering

Här sitter jag och väntar på att Petra ska höra av sig. När barnen vaknat ska vi åka till Tuna Park och handla lite nödvändigheter inför helgen. Jag kanske borde ge mig av nu innan och kika efter en klänning att ha på bröllopet den tredje juli. Veckorna bara flyger fram.

Igår fick jag mina slitna toppar kapade av en jättetrevlig och duktig frisör på Sublime. Sen lockade hon hela mitt hår med en plattång, hon förklarade hur man gör så jag ska kunna göra det själv sen. Men jag tvivlar på det, jag är värdelös på att fixa hår.

Sen lunchade jag och Petra på Papas tapas och gick en sväng på stan. Hann med en glass i solen också innan det var dags att bege sig hem och gör sig klar för jobb.

Jag jobbade till midnatt igår för första gången, det var rätt lugnt så det var skönt. Idag jobbar jag 16 - 02. Mitt längsta pass hittills, förhoppningsvis blir det inte längre än såhär. Tio timmar på donken räcker gott och väl.

Jag och Chrille har knappt träffats alls den senaste tiden. Förra veckan var han borta på utbildning onsdag till söndag. Sen har båda jobbat, han hade friskis i måndagskväll och jag hade fotbollsträning i tisdags. Jag jobbade sent i onsdags och igår och idag åker han till Karlstad för en svensexa och kommer hem på söndag. Han pussade mig hej då imorse när jag halvsov och vi ses inte mer idag. Saknar.

Nu ska jag trampa iväg mot Tuna Park.

Apropå Tuna Park så ringde butikschefen på Lindex igår och undrade om jag kan jobba nästa fredag. Det kan jag inte, krockar med donken. Fan.

Working girl

Igår och idag har jag jobbat på Lindex. På riktigt. Från klockan 10 till klockan 17. Det har varit så kul och det har gått bra. Jag vill jobba mer! Butikschefen var inte där idag så jag ska kika förbi och höra hur schemat ser ut vecka 27, då verkar det som att jag är ledig måndag till fredag. Dom är så söta där borta, blev så glada när jag kom och jag fick massa beröm. Kan det inte bli en tjänst ledig?

Passade på att shoppa lite när jag hade personalrabatt. Klockers.