Copycat

Jag är lite besviken på Vampire Diaries idag. Inte på avsnittet, det var bra, men dom har nästa helt kopierat en scen från Buffy the vampireslayer.

*Angel går ut till en speciell plats och väntar på soluppgången, han har många liv på sitt samvete och vill dö för att få slut på sitt eget och andras lidande. Buffy hittar honom och övertalar honom att han är god, att världen är en bättre plats med honom i den och att dom ska kämpa tillsammans.*

Exakt samma sak hände i det här avsnittet fast med Stefan och Elena. Hitta på något eget.



Top Model

Torsdagen har jag mest spenderat framför datorn. Såg de sju första avsnitten av Top Model 14. Det är helt sjukt hur en del beter sig. En tjej flippade ut helt när hon fick se Tyra Banks för första gången. Samma tjej kan inte hålla en normal samtalston, hon skriker hela tiden. Så fort någon bara nämner hennes namn börjar hon yla om respekt och blir helt galen. Dessutom börjar hon storgråta så fort hon får lite kritik av domarna. Inte min favorit. Jag gillar Raina, hon borde vinna.


Ormfobi

Gick nyss en promenad i Kronskogen, antagligen för sista gången det här året innan vintern. Varför? När jag gått i cirka en halvtimme låg det en orm på vägen. Jag absolut hatar ormar. Har helt sjuk fobi för dom. Förra året träffade jag på en när jag joggade på stigen längs med järnvägen i Vilsta. Jag har inte satt min fot där sen dess. Så hur mycket jag än älskar att gå och springa i skogen måste jag tyvärr säga.. Hej då Kronskogen, vi ses när marken är frusen.

Bränd

Emma va avundsjuk på att jag hade så mycket träningsvärk efter i måndags så idag tog jag med henne på ett pass kettlebells. Det gick bättre för mig än jag trodde, med tanke på hur stel och öm jag är efter förra passet, men jag var tvungen att ta lättare vikter på vissa övningar. Emma va duktig, tog i ordentligt. Har hon inte träningsvärk imorgon blir jag väldigt besviken.

Det var mitt andra pass kettlebells. Jobbar jag inte på fredag tänker jag ta ett tredje då. Nu jävlar ska det hända saker med den här kroppen.

Jag underskattade solen igår, eller kanske överskattade min hud snarare. Hur som helst så har jag bränt mig i uringningen och på axlarna. Det ser ut som att jag har ett vitt linne på mig fast jag är naken. Inte bra.

Mer sol

Jag kunde inte hålla mig. Så nu har jag suttit ute i solen och läst i en och en halv timme till. Underbart. Känner mig dock väldigt uttorkad. Måste dricka lite vatten.

Hot

Vampire Diaries är min favoritserie just nu och jag måste bara säga att jag inte håller med majoriteten. Alla tjejer suktar efter Stefan, men jag tycker Damon är hetare. Vet inte om det beror på att han är the bad boy eller på att han helt enkelt bara har en jäkla massa sexappeal.




Pain

Solen värmer verkligen idag. Satt nyss ute på den blå bänken endast iklädd mysbyxor och ett linne. Jag läste igenom lite papper jag fick från Mc Donalds, det är sjukt mycket jag ska kunna. Fast mycket lär man sig väl när man väl är där och får rutin på det.

Jag satt bara där ute i en halvtimme. Min ljusa hud är ju så känslig mot solen så jag tänkte låta den vänja sig lite i taget. Men det var verkligen härligt att njuta av solen igen.

Något jag inte njuter av idag är att ställa mig upp, gå, sätta mig ned eller röra mig överhuvudtaget. Jag har sån sjuk träningsvärk. Värst är det i rumpan och baksidan av låren men även i axlarna, nacken och magen. Förstår inte hur jag ska klara av fotbollsträningen ikväll.

Kettlebells

Jag är helt slut efter ett gympass med kettlebells som Stefan komponerat ihop åt mig. Först pratade vi lite om vilka mål jag har med träningen och medans jag värmde upp skrev han ner ett program som vi sedan gick igenom. Jag har knappt kört något med kettlebells förut så det var kul att prova nåt nytt. Det var sjukt jobbigt, jag orkade knappt cykla hem efteråt. Stefan tycker jag ska köra passet minst två men helst tre gånger i veckan. Får se hur jag lyckas pussla in det i mitt schema.

Jag fick dessutom veta att jag är sned i kroppen och att mina axlar och nacke är i stort behov av massage. Övningarna med kettlebellsen kan göra mig rak igen och kan även hjälpa mina stela axlar och nacke, men jag borde låta någon knåda mig. Synd att det är så dyrt bara, får kolla upp det där lite närmare.


25 minuter från ett jobb

Crap. Jag missade precis ett jobb. Var ute och gick utan mobilen och när jag kom hem hade jag ett missat samtal. Det var Arena Personal så jag ringde upp. Han sa att de hade ett uppdrag men att det löst sig, någon annan hade alltså fått det istället. Fan, jag måste alltså alltid ha med mig telefonen från och med nu. Drygt. Jag sa att jag kan jobba hela veckan så dom ringer igen om det dyker upp något.

Jag har gått en timme innan frukost i alla fall. Det är underbart väder, strålande sol och 12 grader. Träningsvärken efter matchen har inte riktigt kommit än, men jag är mör i benen. Kanske blir att gymma idag, det var längesen.

Förjävlig kväll

Seriepremiären gick så jävla illa. Jag vet inte vad det var för fel heller, det funkade bara inte. Det var nog en av mina sämsta matcher någonsin. Efter att ha varit frustrerad och samlat på mig ilska under hela matchen brast det på slutet när en tjej sparkade bort mina ben så jag slog bakhuvudet i marken. Jag skrek ut lite aggressioner vilket resulterade i ett gult kort.

Huvudet gör inte direkt ont, men det känns. Snurrade lite efter matchen men det är bättre nu. Imorgon kommer jag nog ha träningsvärk i rumpan, och i diverse andra kroppsdelar. Dessutom känner jag PMSen komma krypande inför morgondagens början på lingonveckan. Inte bra. Kanske bäst att gå och köpa lite godis i förebyggande syfte.

Fantastisk morgon

Igår kväll somnade jag kanske halv ett. Sen vaknade jag.. 07:30. Gick och kissade och tänkte att "va fan, jag lägger mig igen och kollar om det går att somna om". Jodå, det gick, vaknade 09:10 av att telefonen ringde. Efter åtta nätters vridande och vändande har jag äntligen kunnat sova ordentligt. Underbart.

Kärlek

Förresten så älskar jag min nya topp från Monki. Här ser ni den i svart men min är typ ljust orange. Mycket fin.

Första dagen på HM-lagret

Igår morse gick jag upp strax innan halv sex efter en natt med väldigt lite sömn. Tog en koffeintablett för att försöka vakna till liv. Halv sju klev jag upp på cykeln och gav mig av mot Svista. Jag hade underskattat hur varm man blir av att cykla, efter en stund tog jag av mig den tjocka tröjan jag hade under jackan och ytterliggare en stund senare åkte vantarna av. 27 minuter tog det att ta mig de 6 kilometrarna. Det var faktiskt riktigt skönt att cykla, vindstilla och jag piggnade till av den friska luften.

I receptionen på HM-lagret träffade jag sex andra personer, mina arenakollegor. Arbetsledaren hämtade oss och gick igenom hur vi ska göra när vi kommer på mornarna. Sen fick vi sätta oss i ett rum där vi pumpades med information om HM, säkerhet och ergonomi. Frukost hann vi också med. Sen var det rundvandring och efter det fick vi prova jobba. Jag och två till började på Call off och efter lunch bytte vi till DC. Jag kan ju inte påstå att det var roligt, förstår varför man måste få rätt bra betalt. Jag är nyfiken på vad man gör på de andra stationerna.

Kvart i fyra hoppade jag på cykeln igen för att bege mig hemmåt. Såg fram emot en skön cykeltur efter en lång dag med mycket nytt att bearbeta. Den blev allt annat än skön. När jag svängde ut från parkeringen kände jag den första vindpusten. Låren sved hela raksträckan fram till Djurgården, där trodde jag vinden skulle avta eftersom man kommer in bland hus. Oj så fel jag hade. Fick kämpa mig hela vägen hem och var helt svettig när jag äntligen kom fram.

Vad tycker jag om min första dag? Jag vet inte riktigt. Jag kände mig väldigt liten där jag kom utan att känna någon bland en massa nya människor. Den biten blev svårare av att man jobbade ensam, särskillt på call off. Men man lär väl känna folk när man varit där några gånger. Hoppas jag. Arenas arbetsledare sa att det inte blir jobb på måndag men kanske tisdag. Jag får väl vänta och se.

Waterproof

När jag skulle sminka mig nu på morgonen kände jag att jag skulle få ångra det om jag målade på eyeliner. Jag ignonerade känslan, jag kände för att ha eyeliner. Jag hade lagt en bas och tog upp den lilla burken med flytande vattenfast eyeliner. Det gick smidigt att måla idag, det blev bra på en gång och jag behövde bara sudda jättelite med en tops. Då, glider burken ur handen. Locket med penseln håller jag i den andra. Det stänker eyeliner över badrumsgolvet, badrumsmattan, på dörren och ut i hallen. Kan det verkligen få plats så mycket vätska i den där lilla burken? Jag börjar förgävdes gnida med papper och min makeupremover. Det händer inte mycket. Golvet ser förjävligt ut. Jag går till städskrubben. Ajax Universal? Sprutar lite på en svamp och provar att gnugga på badrumsgolvet, allt försvinner. Lättnad. Ajax Universal är den bästa sprayen någonsin, och det tyckte jag redan innan den här morgonen. Tyvärr lär det ju inte finnas så mycket eyeliner kvar i burken och det här var bara andra gången jag använde den. Suck. Hädanefter ska jag lita på magkänslan.

Skitväder

Jag och Emma började dagen med att gå en promenad i en timme och 45 minuter. Min tredje dag i rad. Perfekt. Dock har jag väldigt ont i smalbenen. Vet inte om det är träningsvärk eller om det är benhinnorna som är irriterade, hoppas verkligen på det första.

Inte så länge efter att vi kommit hem började det snöa massor. Skitväder. Som tur var hann det avta och duggade bara när jag skulle cykla till Arena Personal. Där skrev jag på kontrakt och vi pratade lite om hur allt kommer se ut. Det är inte bara jobb över sommaren utan fortsätter efteråt, har kontrakt hittills till årsskiftet. Perfekt. Fick även arbetskläder.


Pia: Cykeln är rosa på bilden, fast det syns inte så bra. Väldigt ljust rosa. Hihi.

Grästräning

Jag började även den här dagen med en promenad. Gick bort och tittade på radhuset jag intresseanmält, 60 minuter tog det fram och tillbaka. Har tänkt att jag ska försöka gå varje morgon nu när jag är ledig, hittills har det varit kanonväder. Superskönt.

Lunchade med Fran och gick en sväng på stan, köpte en tröja på Monki. Dom ringde från Arena Personal, jag ska komma dit imorgon och skriva på någon form av kontrakt, samt prova kläder.

Ikväll har vi första fotbollsträningen på Gyllingsvallen. Härligt. Men det kommer suga i vaderna, är inte van att springa på gräs. Snart dags att laga mat så jag hinner smälta den och undvika håll. Visst jävlar, jag glömde kolla på fotskydd när jag var på stan. Får bli nästa gång.

Karin

Nu står det en ljusrosa Monark Karin i cykelförrådet. Jag har precis köpt och cyklat hem henne. Mycket nöjd. Så länge alla cykeltjuvar håller tassarna borta.

Vuxenpoäng?

Jag har ägnat stor de av dagen till att leta efter lediga lägenheter på nätet. Har intesseanmält ett par stycken, nu senast ett radhus med 4 rum och kök i två våningar. Skapligt många vuxenpoäng att ha radhus.

Fantastiskt väder

Jag började dagen med en 75 minuter lång promenad i solen. Härligt. Gick för att titta på omgivningarna runt en lägenhet jag intresseanmält på Uttermarksgatan. Det verkar helt okej. Misstänker dock att lägenheten inte är den finaste, känns för billig för det. Men vi kan ju titta på den i alla fall.

Jag ringde Arena Personal för att berätta att det funkar med mitt schema på Mc Donalds att jobba på HM-lagret också. Det var en annan kille som svarade på min kontakts telefon och talade att han sitter fast nere i Tyskland på grund av flygstoppet, men att han ska ta sig hem med bil istället och kommer in onsdag eller torsdag. Han såg dock att jag finns med i pepperna så dom hör av sig till mig senare i veckan och talar om när jag ska vara på HM-lagret på fredag för introduktion. Perfekt.

Det är helt fantastiskt väder idag. Humöret är på topp och jag vill bara hitta på något. Vet dock inte vad. Ska träna någonting i alla fall, springa eller gå till friskis. Chrille har bilen, annars hade jag åkt ut till Hällby för att titta på cyklar.

Vårshopping

Jag har tråkigt och ingenting att göra så jag tänker visa lite kläder, och skor, som jag köpt och beställt. Dessutom kan det behövas lite bilder i bloggen, den börjar se väldigt grå ut.


För att få en vårkick och komma igång med träning ordentligt igen har jag inhandlat lite fina träningskläder. Detaljerna på tightsen är cerisa istället (hittade ingen bild på dom) och toppen har jag även beställt i grönt.




I fredags passade jag på att utnytja personalrabatten på Lindex en sista gång. Hittade bara bilder på två av plaggen men jag köpte även ett par söta randiga shorts, ett par leggings med spetsdetalj, en mascara, eyeliner, make up remover och hårfärg.



När jag surfade in på HMs hemsida såg jag att skorna jag försökt skicka efter förut men som då var slut hade kommit in igen. Snabbade mig att klicka hem dom och chansade på en kjol också. Svårt att gissa storleken på kjolen och det kan hända att den blir lite för lång på mina korta ben. Men jag kan ju skicka tillbaka den om den inte passar.



Tänkte även beställa hem en bikini, men den fanns inte kvar i färgen jag vill ha. Suck. Men mitt paket kommer inte förens veckan 21 så har jag tur hinner den kanske komma in igen.

Dagens roliga

Jag vaknade ju som sagt tidigt imorse. Klev dock inte upp ur sängen utan hämtade datorn och cola light och tittade på de senaste avsnitten av Lost och Gossip Girl. Blev sugen på 21:ans nachotallrik så frågade Marie om hon ville följa med och luncha. Det ville hon, Kristina också, så vi åt och strosade lite på stan. Väl hemma blev jag rastlös eftersom det var så fint väder och jag inte hade något att göra. Chrille gick med på att åka till Slagstaglass, men så fort vi kom dit gick solen i moln och det började regna lite smått. Typiskt. Vi avnjöt våra glassar i bilen. Nu är jag sjukt mätt.

Vet inte alls vad jag ska hitta på ikväll. Jag har lite panik på att jag måste ha kul hela tiden nu en vecka, kanske två, framåt för det är nog den enda semestern jag kommer ha i "sommar". Något kul som just blev planerat är en roaptrip till Uppsala med Petra (samt ett eller två barn) för att hälsa på Jessica och Em. Ska bli mycket trevligt.

Jag ska köpa en ny cykel i veckan. Har fastnat för en ljusrosa Monark som heter Karin. En fin damtralla till helt okej pris. Måste göra mig av med min gamla cykel också, förhoppningsvis kan jag få några kronor för den.


Dagens roliga: Chrille har legat i sovrummet och tittat på film. När den var slut vände han sig åt mitt håll och ställde en fråga. Jag svarade. Frågade sedan en själv men fick inget svar. Då hör jag hur han snarkar. Fan va fort han somnade. Haha.

Pussel

Nu har jag fått schema för min första vecka på Mc Donalds. En kort dag och två långa. Ledig helg. Så två dagar skulle jag kunna jobba på HM-lagret, hoppas jag får det.

Jag har nyss ägnat en stund åt att fylla i Mc Donalds-schemat, fotbollsmatcher och lite annat planerat i min lilla kalender. Det känns som att den kommer bli oumbärlig nu när jag börjar jobba på, förhoppningsvis, två jobb.

Onykter?

Trots att jag inte la mig förens närmare klockan tre inatt så vaknade jag sju imorse ändå. Hyffsat pigg. Mycket märkligt. Vi hade lagfest igår, det var galet kul, trots att det var många som inte kunde komma. Vi åt, lekte lekar och drack alkohol. Sen ut på Harrys, massa skoj där också. Jag vet inte om jag mår oförtjänt bra eller om jag fortfarande är full. Jag hoppas på det första.

Good bye

Idag har jag sagt tack och hej till butikschefen på Lindex, hon är inte där på min sista dag imorgon. Jag fick en kram, en blomma och en referens. Jag har beställt en hallonmoussetårta som jag tänker bjuda på imorgon. Något måste jag ju göra när dom varit så snälla och tagit hand om mig i drygt tre månader.

Fotbollsräningen blev inställd idag. Vi skulle köra egenträning och jag brukar alltid göra det. Men jag orkar faktiskt inte idag. Jag är helt slut i fötterna av att ha stått och gått hela dagen. Förhoppningsvis är jag piggare imorgon och kan träna då istället. Matchen på lördag blev också inställd. Vi som skulle spelat på gräs. Suck.

Allt fixat

Igår morse ringde jag butikschefen på Lindex och frågade om de va okej att jag kom lite senare, skulle in till arbetsförmedlingen och fixa lite eftersom jag fått jobb. Självklart var det inga problem. Något som däremot var problem var att fixa allt på arbetsförmedlingen. Vad alla krånglar till allt. Som tur var mailade min handläggare mig senare på dagen och hade fixat allt. Perfekt. Så imorgon är min sista dag på praktiken. Vad konstigt det kommer bli, är ju alltid där känns det som.

Jag va väldigt tidig nere på stan så innan arbetsförmedlingen öppnade hann jag in på banken och beställde ett nytt visa-kort. Det går varken att handla eller ta ut pengar på det jag har, det bara la av i söndags. Passade även på att ta ut en tusing i kontanter i väntan på att det nya kortet kommer med posten. Jag känner mig väldigt pank och begränsad när jag inte kan betala med kort. Inte en trevlig känsla.

Hann även kika på några cyklar på City-cykel. Jag är på jakt efter en citycykel, tycker jag är värd en ny cykel efter att ha haft min gamla sen jag var 12 år. Jag hittade några fina så jag går nog tillbaka nästa vecka och provcyklar. Får även byta in min gamla så dom drar av lite på priset. Kalas.

Dags att byta om inför min näst sista praktikdag.

Twilightbilen

Nyss rullade Twilightbilen upp här utanför och stannade vid trottoarkanten. Men ingen Edward Cullen klev ut. Istället gled Emma ut, lycklig och stolt ägare till en Volvo C30. Mycket fin bil.

Jobb, jobb, jobb

Efter praktiken idag åkte jag direkt till Mc Donalds västerleden för en introduktion. Det var jag och fyra andra som fortfarande gick på gymnasiet. Haha. Det gick bra, vi höll på i drygt en och en halv timme, jag fick med mig en bunt papper hem som jag ska läsa igenom. Skrev även på mitt anställningsbevis. Jag tror jag börjar jobba 3 maj, ska få mitt schema nästa vecka.

Imorse ringde jag upp min kontakt på Arena Personal. Han hade ringt igår när jag var på praktiken och när jag försökte få tag på honom sen hade han gått för dagen. Han sa att jag hade gjort ett gott intryck på honom och erbjöd mig jobb på H&M-lagret. Perfekt. Jag ska ringa tillbaka på måndag igen, eftersom jag nu vet lite bättre hur jag kommer jobba på Mc Donalds. Men det verkar som att jag ska på utbildning/introduktion på H&M-lagret nästa fredag. Jag är nöjd.

Match

Klockan 14:00 idag mötte Stenkvista (division fyra) Viljan (dividion tre) på bortaplan. Solen sken och planen hade några stora vattenpölar. Jag fick spela på min favoritposition, höger yttermittfält. Konditionen måste helt klart bli bättre, men jag har inte kunnat/orkat träna lika mycket som vanligt de senaste veckorna. Det gick inte jättebra för mig men inte jättedåligt heller, fick inte så mycket bollar dock. Träningsvärken i ljumskarna och vaderna hjälpte inte heller, och det lär ju va värre imorgon, men vi kämpade på bra och vann matchen med 2-0.

Invigde mina blommiga skor ikväll förresten. Superfina. Kommer självklart bli en favorit.

Remember me

Ikväll har jag varit på bio och sett Remember me. Det var ju ingen rusning till biografen direkt, vi var kanske 15 stycken. Filmen var bra. Det var en del klyschor och några av karaktärer var väldigt stereotypa, men det var inte överdrivet. Jag kan inte komma på om jag tycker slutet var ganska finurligt eller lite töntigt. Hur som helt var det sorgligt. Filmen var helt klart sevärd och i eftertexten såg jag att Robert Pattinson stod som excecutive producer, det visste jag inte.


Produktiv morgon

Jag vaknade halv åtta i morse och kunde inte somna om. Klev upp och sorterade tvätten. Gick ner till tvättstugan bara för att upptäcka att den var bokad. Skit också. Handtvättade bort sminkfläckar från en vit klänning. Bestämde mig för att försöka stuva om i garderoben så jag äntligen skulle få bort shoppingpåsarna som stått på golvet en månad. Minst. Det gick över förväntan. Fem plagg fick dock ge vika för nya. Sen bestämde jag mig för att vika iordning mina t-shirt och linnelådor. Jag har tydligen 66 t-shirtar och linnen. Min slutsats är: Vi måste flytta till en större lägenhet så jag får plats med en till garderob. Jag skulle hellre ha många t-shirts och linnen hängande, de blir så skrynkliga när de ligger i en låda. Chrille har sitt jobb på det säkra, om det nu löser sig för mig också kanske vi kan flytta snart. Hurra!

Tidskrävande

Jag har precis spenderat 50 minuter av mitt liv på att hitta en hemsida med namnet på alla låtar i The Vampire Diaries (just den biten tog bara ett par sekunder) och sedan sökt efter dem på Spotify. De flesta fanns och ligger nu i en spellista. Men jag orkar inte lyssna igenom den ikväll, det börjar bli dags för sängen.

Bästa serien

Tänkte bara upplysa er om att The Vampire Diaries är bäst och jag kommer ha abstinens en hel vecka i väntan på nästa avsnitt. Galet bra serie. Grym musik också, undrar om dom har något soundtrack. Det måste jag ta reda på.

En bra dag

Idag har det varit en bra dag. Min blivande chef ringde och jag fick bland annat reda på att jag kommer bli schemalagd på 20 timmar i veckan. Mycket möjligt att det blir minst 30 i sommar. Introduktion på tisdag och jag börjar antagligen veckan 16 eller 17.

Intervjun hos Arena Personal gick väldigt bra. Han verkade positiv och sa att han tror jag skulle passa jättebra på H&M lagret, där jag helst vill vara. Vi pratade om att eftersom jag har ett deltidsjobb kan jag maila över mitt schema och så kan han lägga in mig på extrajobb där de vardagar jag är ledig. Hoppas verkligen det blir så, han skulle höra av sig om en vecka.

Jag pratade med butikschefen på Lindex och talade om att jag måste avsluta praktiken tidigare än planerat. Sa även att hon gärna får ringa om dom behöver folk. Passade på att shoppa en tröja, bh, mascara och make up remover, måste ju passa på medan jag fortfarande har personalrabatt.

När jag kom hem hämtade jag in posten och där fanns deklarationen. Får tillbaka 4376 kronor. Som sagt, en bra dag.

Motivationshopping

På lunchrasten idag hann jag med lite shopping. Kom ut från H&M med ett par träningstights, ett luftigt linne och en zip-tröja. Allt i härligt våriga färger. Nu jävlar ska här tränas! Allt blir ju roligare med snygga kläder liksom.

Gick även in på Din Sko och slog till på vårens sötaste skor som jag haft ögonen på ett tag. I´m in love.


Vinden har vänt

I maj kliver jag in i stekoset och börjar vända burgare på Västerleden. Ska få mer detaljer imorgon av min blivande chef. Det är en deltidstjänst och jag har ingen aning om hur mycket tid det kommer omfatta men det visar sig. Jag är inte heltidsarbetslös så länge till!

Imorgon
ska jag även på intervju hos Arena Personal. Hoppas på extrajobb, det var det som verkade finnas just nu. Dessutom ska jag tala om för butikschefen på praktiken att jag är intresserad av en tjänst som eventuellt blir ledig snart.

Kanske har vinden vänt nu lagom till våren!

Pirr

Tänkte bara tala om att jag älskar vädret i Eskilstuna. Vårkänslor!