Uppdatering

Inatt bajsade Chili igen. Duktig flicka.


Hållsta

Min familj minus Lotta men plus Lisas kille Gustaf, och min moster med familj, åt tacos och njöt av min tårta. Vi firade min 25-årsdag bara en månad för sent.

Chili låg mest i mitt gamla rum och vilade. Ibland kom hon ut i köket och åt lite mat. Hon var dock inte så förtjust i specialmaten, torrfoder är godare, men jag är glad bara hon äter.

Med hjälp av mamma gav jag Chili första dosen av sin medicin, det gick förvånansvärt lätt.

Nio, halv tio nån gång hände det sensationella. Chili bajsade! Äntligen kom det dumma ut.

Konstigt nog har Chili ingenting emot buren och gick snällt in i den när vi skulle åka hem. Den var även hennes trygghet i Strömsholm. Dock kissade hon på filten i den både igår och idag, men vad ska hon göra? Det var ju den hon låg i hela dagen.

När vi kom hem läste jag på kvittot jag fått på djursjukhuset. Det står att Chili fått diagnosen symptom på anorexi. What? Hon är ju hård i magen. Weird.

För övrigt träffade jag Tess som jobbar som djurvårdare. Det verkar vara ett mysigt jobb.

Veterinäräventyr

Jaha, nu har jag spenderat nästan tre timmar till hos veterinären, och massa tid i bilen känns det som. Idag var jag tvungen att åka ensam med Chili eftersom Chrille var i skolan. Dagens besök blev på djursjukhuset i Strömsholm.

* Vi skyndar in till receptionen ganska precis klockan ett då vi hade fått tid. Får dock vänta en stund innan det blir vår tur.

* Chili blir vägd.

* Veterinären ber mig berätta om vad som är problemet. Sen undersöker hon Chili, tittar i munnen, känner runt huvudet och magpartiet, lyssnar på hjärtat. "Vad snäll hon är" utbrister hon förvånat. Själv är jag också lite chockad, Chili brukar fräsa och morra åt veterinärer.

* En sköterska kommer in och ska raka Chili. Veterinären varnar att hon har en triangel i journalen = det här är en aggressiv rackare. Jag får hjälpa till och hålla i. Efter många olika rakapparater och en ganska så irriterad Chili klarar vi det uppdraget.

* Vi får sitta i det inre väntrummet.

* Dags för Chili att få lugnande medel. Sen tillbaka till det lilla väntrummet och Chili däckar.

* Chili ligger helt lealös och ögonen stirrar. Hon ser verkligen död ut, väldigt obehagligt. En veterinär (eller sköterska?) har något i Chilis ögon eftersom hon inte blinkar när hon är drogad. Ultraljudet går bra, det ser fint ut. Lite lite irriterad men det är nog ingen fara. Knappt något i magen, allt ligger i tarmen. Bra, då ska det bara komma ut också.

* Tillbaka till väntrummet. Jag kontrollerar Chilis andning eftersom jag blir så illa till mods när hon ser död ut. Veterinären kommer och ger mig ett recept på medicin som ska få Chili att bajsa.

* Chili får dropp, på ett annorlunda sätt den här gången. Man för liksom in vätskan under huden, så hon får små fyllda "kuddar" som kroppen sen tar upp. Sedan får hon en spruta så hon vaknar upp. Hon ser inte alltför glad ut.

* Jag får två sprutor som jag ska använda att ge Chili medicinen med. Ska spruta det i mungipan så kommer hon själv, förhoppningsvis, att slicka i sig det.

* Receptionen fixar så Agria betalar sin del på en gång, ännu mer väntan. Jag köper två burkar specialmat som Chili ska äta nu i början. Vi blir klara cirka kvart i fyra. Drygt 2800 kronor gick kalaset på. 595 kronor blev det kvar när Agria pröjsat sin del.

* Vi plockar upp Chrille och kör honom till busstationen, han ska på kryssning. Fortsätter till Tuna Park för ett besök på apoteket, måste ju ha Chilis medicin. Den är slut. Tillbaka till stan och ett annat apotek, där den finns. Stackars Chili som legat i buren hela dagen.

* Vi kommer ut till Hållsta strax efter klockan fem. Äntligen. Chili blir glad att hon får röra sig fritt och jag ska stressa ihop en tårta.

Konversation imorse

Chili - Mamma jag är hungrig.

Jag - Jag vet älskling men du får inte äta.

Chili - Maten brukar stå på golvet men nu finns här bara en skål med vatten.

Jag - Försök stå ut några timmar till.

Chili ser att matskålen står på bänken. Hon hoppar upp, missar/får inte plats och drar med sig massa saker ner i fallet. Den stora kraschen får henne att skjuta som en skott ut ur köket. Jag plockar upp sakerna och flyttar in matskålen i ett skåp.

Chili - Du är elak.

Jag - Kattdoktorn ska titta på din mage idag igen och då får du inte ha ätit innan.

Chili - Jag kan gå ut och hitta något själv om du är för snål för att ge mig mat.

Jag - Du får inte gå ut hjärtat, jag måste ha koll så du inte äter. Men gå gärna på lådan och bajsa, det är bra för magen.

Chili - Jag hatar lådan. Därför kissade jag på badrumsgolvet inatt.

Jag - Jag vet, det var bra att du kissade på golvet och inte på mattan i alla fall.

Chili - Nästa gång tar jag mattan istället.

Jag - Kan du inte gå och lägga dig en stund? Då går tiden mycket fortare.

Chili - Jag vill sova i din och pappas säng.

Jag - Du får inte vara ensam där inne och jag måste till affären. Du kan sova på din vanliga plats i soffan.

Chili - Du hatar mig.

Jag - Nej älskling.

Chili - Jag tror dig inte.

Chilis veterinärbesök

Så var man hemma igen efter veterinärbesöket. 5 timmar tog det och 2550 kronor kostade det. Fast eftersom Chili är försäkrad behövde jag "bara" betala 1395 kronor.

Det är något som fastnat i Chilis mage, vilket gör ont och på grund av det vill hon inte äta eller dricka. Det har gjort henne uttorkad vilket gör det svårare för det i magen att komma loss och komma ut.

Chili var inte helt nöjd över veterinärvistelsen. Det blev inte del morrande, väsande och försök till att rivas. Hon fick utstå en undersökning, blodprov, röntgen och dropp. Inte populärt något av det.

Om hon inte börjar äta, dricka och bajsa innan imorgon bitti ska jag ta henne till Strömsholm för ultraljud klockan ett. Mer utgifter. Tur att självrisken redan är betald så kostnaden blir 15% av beloppet.

Veterinären sa att efter att hon fått dropp och smärtstillande känns redan magen bättre och saker har flyttat på sig. Hoppas verkligen Chili slipper fler undersökningar imorgon. Nu gick hon precis på lådan, måste gå och kolla om hon gjorde nummer två. Håll tummarna.

Bagare

Idag har jag jobbat. Som bagare. Petra behövde hjälp att trolla fram fika till dopet nästa helg och jag hade inget för mig. Jag handlade, hon betalade notan och jag bakade. Det blev en sats bullar (hälften kanel och hälften vanilj) och två satser kolakakor. Det blev mycket gott så ni som har turen att ta av mina bakverk på dopet kan skatta er lyckliga.

Det kommer dock inte räcka på långa vägar så om Petra inte hinner själv kanske jag känner mig snäll och tar nya tag en annan dag. Det är synd att bullar är så omständigt att göra, men jag är riktigt bra på det om jag får säga det själv.

Jag gillar inte oförutsedda utgifter, särskillt inte stora sådana, men vem gör det? Imorgon kommer jag bli många slantar fattigare då Chili ska besöka veterinären. Fast vad skulle jag inte betala för att mitt hjärta ska må bra? De senaste dagarna har hon helt förlorat aptiten. Vi har lockat med hennes favoriter (tonfisk, rått kött och godis) men hon har knappt luktat på det. Hon verkar inte må dåligt annars, hon beter sig som vanligt. Chrille ringde veterinären och dom sa att en katt inte bör gå utan mat i mer än 48 timmar och eftersom idag är fjärde dagen tyckte hon absolut vi ska komma in imorgon bitti.

Så nu får jag bara gilla läget och snällt betala notan. Att gå till veterinären är ju inte billigt om man säger så. Sist betalade jag 1200 kronor och då visade det sig att det inte var något fel på henne. Men det är ju dumt att chansa.

För övrigt sökte jag ett jobb idag som jag verkligen, verkligen, verkligen vill ha. Snälla, snälla, snälla säg att dom låter mig få det. Jag kommer göra ett fantastiskt jobb.

One tree hill

Vilket sorgligt avsnitt det var av One Tree Hill idag. Eller så kanske det är jag som är väldigt blödig. Hur som helst så var det bra. Fast det har tappat lite de senaste säsongerna, det är inte lika mycket drama som i början. Fast det lär ju inte vara det lättaste att komma på nya saker när man är inne på säsong sju. Vi får se hur det blir.

Undrar om man ska gå en promenad för att få lite frisk luft.

Neeej!!

Näsan är täppt, halsen irriterad och huvudet sådär jobbigt tungt. Jag hatar att va förkyld. Man får inte träna, särskillt inte om halsen gör ont. Jag som planerade att hårdträna på Gympozz, det är gratis där den här veckan.

Något annat tråkigt är att jag inte alls gått ner så mycket jag hade velat den senaste veckan. Bara ett par ynka hekto. Suck. Vaddå motivationsdödare. Den här veckan fuskade jag dessutom bara en gång.

Ikväll ska jag försöka mig på att laga köttgryta. Misslyckas jag med det börjar jag gråta. Då har allt gått åt helvete idag.

Slapp dag

Jag sov fantastiskt skönt inatt. Vaknade inte ens och behövde kissa. Härligt.

Jag har inte gjort mycket idag. Det enda vettiga är en 58 minuter lång joggingrunda. Ikväll åt jag och Chrille tacos och tittade på Up. Den var sorglig. Har även ätit några godisbitar. Men det fick plats i min kaloribudget så det är okej.

Högskoleprovet

Jaha, då var högskoleprovet avklarat. Vi började med ett prövningsblock som innehöll svenska läsförståelse, engelska läsförståelse och svenska ordförståelse. Det gick väl inte jättebra, förutom när man skulle stoppa in svenska ord i luckor, men det spelar ingen roll för det blocket räknas ändå inte.

Andra blocket var svenska läsförståelse. Det var nog delen det gick sämst på för mig, det kändes så i alla fall. Jag hann inte ens läsa en av de fem texterna. Sjukt svårt.

Tredje blocket var engelska läsförståelse och svensk ordförståelse. Det kändes lite bätte, särskillt på de kortare texterna, men tiden var lite väl knapp här också. Orden var ungefär så svåra jag trodde dom skulle vara.

Det blev mycket läsning på förmiddagen alltså. Jobbigt. Jag och lillasyster gick och åt asiatiskt till lunch.

Fjärde blocket var matte. Det gick sjukt bra i början, jag var jättesnabb. Tänkte att nu måste det vara nåt som är galet, såhär lätt kan det inte va. Sen kom dom svåra frågorna, såklart. Matte var en av de två delarna jag tog hem och rättade svaren på. Jag hade de första 16 frågorna rätt, sen fel på de resterande 6.

Det femte och sista blocket var statistik. Det var blandat, en del väldigt svårt och en del lättare, men alla uppgifter tog sån tid att lösa vilket var väldigt stressande. Det gick sådär, fick gissa på många. Det här var den andra delen jag tog hem och rättade. Jag hade 12 rätt av 20.

Jag får vänta i cirka fyra veckor innan jag får resultatet. Jag tror inte det gick så bra dock. Om jag inte prickade rätt på mina chansningar. Haha.

Nu sitter jag hemma ensam i soffan och äter ostbågar. Jag vet att det inte är bra för mitt nya liv men jag fuskar idag, har ätit på Max också. Jag har varit duktig hela veckan och jag tänkte träna imorgon. Jag orkade tyvärr inte gå på Tess fest ikväll. Har som sagt knappt blivit någon sömn på två nätter, antagligen kommer jag slockna i soffan snart.

Lite sömn + högskoleprovet = bra?

Jag kan ju inte säga att det blev så mycket mer sömn inatt. Men det finns inget att göra något åt nu. Koffeintabletterna är nedpackad i alla fall.

Ikväll är jag bjuden på 20-årsfest. Jag får se om jag orkar festa efter två nätter med knappt någon sömn + att jag skriver högskoleprov hela dagen. Lär ju bli ganska trött i huvudet.

Dags att göra mig klar. Det får gå som det går idag.

Gäsp

Gäsp. Här sitter jag efter en sömnlös natt. Det påminner obehagligt mycket om mina förmiddagsskift på ASSA. Jag ska vara på arbetsförmedlingen strax innan nio, därav den tidiga morgonen. Jag hoppas verkligen jag kan sova inatt så jag är utvilad till högskoleprovet imorgon, då jag ska vara på plats halv nio. Måste komma ihåg att packa ner koffeintabletterna, just in case.

Kort dag

I eftermiddags gick jag och Emma I en lång skogspromenad. Närmare två timmar var vi ute och traskade i leran, vilket känns i mina vader och syns på mina byxor. Det var riktigt trevligt, pratade av oss ganska rejält. Hoppas det blir en ny tur i helgen.

Var och lunchade och fikade med Pe på stan. Sen följde jag med till dagis där Freja och Noah blev fotograferade.

Det är allt jag gjort idag men det har tagit hela dagen. Har inte hunnit plugga och ikväll har jag ingen lust. Får se hur det blir med det där.

Aktiv dag

Jag har ju glömt att berätta hur första veckan på mitt nya liv gick. Trots enormt fuskande med kalorier under fredags och lördagskvällen gick jag ner 0,8 kilo. Med tanke på att jag ska gå ner i snitt 0,9 kilo i veckan är det ju ganska bra. Jag kämpar på och genom motion hamnar jag på ett underskott av kalorier i stort sett varje dag.

Ikväll vankas det Skivstång/kondition som vanligt. Ska försöka hinna med en promenad innan. Kanske får bli en omväg påväg till Friskis för tiden börjar sina.

Jag har inte pluggat ett dugg på Högskoleprovet, blir nog till att improvisera på lördag. Men jag borde verkligen försöka göra i alla fall ett block till av matte och statistik för att friska upp minnet litegrann.

Idag har jag hämtat papper om praktik på arbetsförmedlingen men min jobbcoach var på möte så jag kunde inte skriva ut mina ansökningar. Ska träffa honom på fredag så efter det kan jag gå och prata med dom på det stället jag vill praktisera. Håll tummarna för att dom vill ha mig!

Annars besökte jag Rekryteringsmässan. Jag var ju inte ensam då jag kom dit tidigare än jag hade tänkt. Det riktigt myllrade av folk och ljudnivån var hög. Det fanns dock inte så mycket spännande, mest bemanningsföretag, diverse utbildningar och jobbcoacher. Hittade två bemanningsföretag jag inte redan var registrerad på, men nu har jag mitt CV där också.

Skakiga nerver

Jag var sjukt nervös sista timmarna innan arbetsintervjun ikväll. Mest för att det var så otroligt längesen jag gjorde någon. Hur gick det då? Sådär. Han ställde väldigt svåra frågor. Jobbet var väldigt ansvarsfullt, sånt gillar jag, man måste verkligen ha koll på alllt. Jag tror att jag skulle göra ett bra jobb, att jag skulle klara av det, men jag brinner inte för företaget på det sättet som han ville.

Annars har jag tvättat och varit ute och sprungit idag. 58 minuter i lera. Det kändes ganska bra, inte riktigt lika lätt som sist. Ska ta mig ut minst två gånger till den här veckan och helst köra samma långa runda.

Imorgon är det rekryteringsmässa. Arbetsförmedlingen tycker jag ska ta med mig massa CVn och personliga brev, men jag gillar inte att ha ett allmänt personligt brev. Så jag kör nog på Startkrafts taktik istället, det vill säga samlar visitkort och skickar in min ansökan i efterhand.

Jag ser ljuset

Äntligen ser jag ett litet ljus i mörkret. Även om det inte blir till ett klart sken har en låga tänts.

Idag blev jag uppringad av en trevlig kille som vill att jag kommer över för en arbetsintervju på tisdag. Jag är en av de utvalda. Jag har blivit sedd. Även om det inte går vägen har hoppet kommit tillbaka.

Helgens bravader

Fredagskvällen blev lyckad. Vi hade riktigt trevligt. Vi åt den fina tårtan jag bakat, tittade på Idol och snackade skit. Några av oss sällskapsdrack vin, förutom Jessica som blev full. Hehe. Vi åt snacks och spelade spel. Måste såklart tillägga att jag vann flest gånger. Jag fick fina presenter också. Tack så mycket alla vänner för en kul kväll!

Lördagen började med en joggingtur på nästan en timme. Det gick faktiskt riktigt bra. Jag kan inte säga att jag hade något tempo att tala om men det var inte tugnt i benen och det var skönt att springa. Dock var några delar av stigarna väldigt leriga. Tur att jag har vattentäta skor.

Jag hann inget mer på dagen förutom att duscha och göra mig klar inför kvällens fest. Först samlades vi i damlaget hos Elin, drack lite bål, snacka skit och spelade drickspel. Det var inte lika många på Avslutningsfesten som det brukar. Många från herrlaget var inte där och även några damer fattades. Men det var trevligt. En del tjejer var rejält i gasen men min alkohol hade ingen effekt alls. Tråkigt. Det är ju skönt att vara lite berusad.

Några av oss fortsatte ut till Harrys men det var en mindre bra idé från min sida. Jag hade galet ont i fötterna efter att ha gått i höga klackar hela kvällen. Blev ett ganska snabbt besök innan jag fick skjuts hem med Johanna.

Söndagen såg ut att börja riktigt tråkigt. Min mage har varit helt förstörd, snudd på magsjuka, och mina planer på ettårskalas försvann snabbt. Nu verkar den dock ha lugnat ner sig, jag har fått behålla mackan jag åt för ett par timmar sen. Vi tittar förbi kalaset senare ikväll, tur att det är öppet hus. Jag har skickat ut Chrille att köpa present, jag hade tänkt göra det idag men stannar helst hemma tills jag litar på att magen är återställd.

Annars har jag inge planer för söndagen. En promenad vore skönt. Jag och Chrille ska laga nån god mat med fläskytterfilén i kylen också. Potatis och sås låter inte dumt till. Hm..

Tjejkväll

Sådär ja. Tårtan är bakad och allt annat är inhandlat. Nu är det bara att vänta på gästerna. En och en halv timme kvar, vad ska jag hitta på tills dess? Men Jessica trodde hon skulle komma vid sex så då får jag sällskap i alla fall.

Vi blir sju tjejer ikväll. Jag har två roliga spel och Petra skulle ta med ett. Sen är det ju Idol också. Toppen.

Ha en trevlig kväll!

Kort dag

Den här dagen har bara flugit förbi.

Jag tittade nyss på Gossip Girl och åt kycklinglasagne. Mums. Ibland är jag en riktigt hyffsad kock. Som i tisdags när jag gjorde Chicken fajitas. Smarrigt.

Annars har jag och Chrille städat idag. Tömt pappersinsamlingen, som höll på att svämma över, och rensat bland grejer så det är mer ordning. Vi vill ha en större lägenhet, det är ganska trångt att bo två personer på 50 kvadrat. Men det är inte riktigt läge för det just nu tyvärr, båda två bör skaffa något slags jobb först.

Vi spelade två omgångar Dominio också, mycket roligt spel. Tyvärr hämtade Martin hem det nu ikväll.

På motionsfronten blev det bara en promenad på 50 minuter idag. Träningsvärken sitter där den ska efter gårdagens hårda pass. Hoppas det släppt lite tills imorgon så jag kan ta en joggingtur i alla fall.

Snart börjar Mammas pojkar. Det finns så himla dumma tjejer. Hahaha.

Helt slut

Ojojoj. Min kropp är helt slut. Först gick jag en tuff promenad, 6,5 km på 58 minuter, och sen körde jag Skivstång/kondition på friskis. Det var en vikarierande ledare idag och han körde ett riktigt hårt pass. Fast det var roligare, mer varierat. Undrar om jag kommer ur sängen imorgon.

Jag är utslängd ur mitt eget hem. Chrille spelar spel med några kompisar men jag ville titta på Sverigematchen istället. Då blev jag inskickad till grannen Robins vardagsrum, för han är med och spelar spel. Så nu sitter jag här helt själv. Tog med mig datorn i alla fall.

Kalorikoll

Första och andra dagen på mitt nya liv gick bra. Idag kommer det bli toppen.. om jag tar en timmes rask promenad och sen går på passet Skivstång/kondition. Jag är bokad på passet så det måste jag gå på, är inte lika sugen på promenad i kylan men det är väl bara vänja sig.

Jag får äta sjukt få kalorier. Vilket gör att jag måste röra på mig om dagarna för att få äta som jag vill. Men det är bra, då måste jag ju.

Det kommer bli hårt i helgen dock. Födelsedagsfirande på fredagskvällen (vin, tårta och snacks), avslutningsfest på lördagskvällen (alkohol och antagligen kaloririk middag) och ettårskalas (kakaor, kakor, mer kakor och tårta) på söndagseftermiddagen. Jag ska försöka röra mig och göra det bästa av situationen. Som tur var ser ju inte alla helger ur såhär, det är en engångsföretéelse.

Får va extra duktig i veckan istället.. och nästa vecka.. och alla andra veckor.

Första dagen avklarad

Första dagen på mitt nya liv gick kanon. Till och med om man bortser från att jag inte utfört någon mer form av motion som jag hade planerat. Jag åt 1216 kalorier. Drar man bort dom jag brände på joggingturen slutar jag på 744 kalorier. Det är ju helt fantastiskt. Dock fick jag i mig en lite för stor del protein och lite för lite kolhydrater, men hellre de än tvärtom.

Jag kanske äter nån mer frukt ikväll men det har jag gott och väl plats med i min kaloribudget. Kan äta massa frukt om jag vill.

Vad har jag mer gjort idag då? Inget spännande. Storhandlat på Ica Maxi. Pillat med mitt CV på min monstersida och sökt ett jobb. Glömde tyvärr högskoleprovspluggandet. Måste ta tag i det ordentligt, är ju dags snart.

Viktklubb

Idag har jag startat mitt nya liv.

Jag har mått ganska dåligt över min kropp på senaste tiden och när jag ställde mig på vågen imorse bestämde jag mig. Jag skulle bli medlem i Viktklubb igen. Förra gången jag var med var för ca tre år sen. Då gick jag ner 4 kilo fett, vilket gjorde ganska stor skillnad på kroppen. När jag slutade smög sig kilona på igen, sakta men säkert.

Mitt mål är att gå ner 9 kilo på 10 veckor. Jag tror dock att det kommer ta längre tid, det gjorde det sist, men jag satsar på det. Den 21 december ska jag vara 9 kilo lättare.

Viktklubbs metod är väldigt enkel. Ät färre kalorier. Jag ska äta 1300 kalorier om dagen (fördelade på en viss procent fett, protein och kolhydrater). Vilket låter väldigt lite men det beror dels på att jag inte jobbar. Om jag tränar, får jag äta så många kalorier extra som jag gjort av med, men jag behöver inte.

Jag vet sen förra gången ungefär hur jag ska äta för att hålla mig inom ramarna och har försökt gjort de även de senaste åren. Problemet är att det lätt slinker ner en bulle eller lite godis och man tänker att det inte är så farligt. Men det gör skillnad. Nu skriver jag upp allt jag äter och ser på en gång hur mina få kalorier om dagen rusar iväg om jag äter en chokladkaka. Då låter man hellre bli och mår bra av att se hur duktig man är.

Man ser också hur många kalorier man bränner när man tränar eller bara går promenader. Då går dagens antal kalorier ner och man känner sig väldigt nöjd. Idag t.ex när jag har ätit frukost och sen tagit en joggingtur ligger jag på -62 kalorier. Det betyder att jag får äta 1362 kalorier till idag. Rör jag på mig mer, vilket jag planerar att göra, får jag äta ännu fler. Fast jag ska försöka hålla mig på 1300. Kanske några till, annars blir jag nog hungrig.

Självklart kommer jag fuska ibland. Men i det stora hela ska jag försöka sköta mig. Och om jag vet att jag kommer lyxa till det på kvällen får jag träna på dagen för att försöka kompensera det hela. Att slaviskt följa en diet funkar inte i längden.

Nu ska jag duscha och sen åka till Ica Maxi. Fylla upp kylen med massa bra grejer. Håll tummarna för mig att jag når mitt mål!

Födelsedagsmys

Jag tänkte ha en sen 25-årsfest för att fira min födelsedag. Eller bara ha en anledning att festa. Hur som helst så passade ingen helg i oktober, och efter en månad känns det lite väl sent.

Har frågat några vänner om dom är lediga på fredag. Tänkte ha födelsedagsmys istället. Dricka lite vin, titta på Idol, spela spel och snacka skit. Hittills har fem tjejer sagt att dom kommer. En kan inte, en visste inte och två har inte svarat.

Vi har avslutningsfest med fotbollsföreningen dagen efter så jag vill inte va bakis. Men mys blir trevligt. Hoppas jag får svar av alla snart så jag kan börja förbereda.

Söndag

Det var helt galet roligt på Bodaborg igår. Jag vill dit igen! Vi sex som åkte var uppdelade i två lag och båda lagen klarade fem celler var. Det var ganska mycket folk. Det skulle nog va ännu roligare om man åkte dit en vardagsförmiddag. Jag har nog lite träningsvärk idag. Det var inte fysiskt jobbigt, förutom en del saker, men man gjort sånt som man inte gör i vanliga fall, typ kryper genom trånga gångar.

Idag ska jag hem till Petra och hjälpa henne baka inför Noahs dop. Tror jag i alla fall. Vi bestämde det i fredags men nu svarar hon inte. Hm..

I eftermiddag ska vi hem till mina svärföräldrar och fira min födelsedag i efterskott.

Jag och Chrille har sett tre Johan Falk filmer och tänkte se den fjärde ikväll. Dom är bra, ni borde också se dom. Idag kom även sjätte Harry Potter filmen ut, måste få Chrille att se den nån dag.

NEEJ!!

1-0 till Danmark och Sveriges VM-chanser är nästan obefintliga. Två mål bortdömda för Sverige. Inte rättvist. Offsidemålet är möjligt att de va offside men den andra bollen såg inte ut att vara ute, inte från vinkeln vi fick se.

Jag som älskar att heja på Sverige i fotbolls-VM. Suck.

Bodaborg

Jag var ute och joggade både idag och igår. Det går väldigt tungt. Det tar ju ett par veckor innan man kommer in i det ordentligt. Får inte ge upp, minst tre gånger i veckan ska jag ut i spåret. Ligger redan på plus och det kan bli en gång till imorgon.

Snart ska jag och Emma I följa med Chrille o tre av hans kompisar till Bodaborg. Det ska bli skitkul! Jag har aldrig varit där men velat åka jättelänge. Hoppas det går bra för oss.

Idol

Sitter och tittar på Idol. Säger bara.. Tove Rocks!

Barnvakt

Idag är jag barnvakt åt Freja. Hon är väldigt ombytlig. Det gäller att hålla koncentrationen på topp för att hänga med i svängarna.

När hon kom visade hon mig sina filmer, Nalle Puh boken och målarboken. Hon valde att måla i ungefär en minut, sen gjorde jag mackor till oss och hon ville titta på Aristocats. Hon tog två tuggor av sin macka och sen hade hon tröttnat.. på både filmen och mackan. När jag slängt i mig min frukost tog vi på oss ytterkläderna för att gå till lekparken. Vi gungade i typ en sekund sedan var det sandlådan och det andra som gällde.

På vägen hem stannade vi och köpte godis, det var mycket uppskattat. Väl hemma tuggade hon på några bitar som hon absolut skulle ha men som jag trodde var för sega för henne. Vem hade rätt? Jag såklart. Hon spottade ut dom i min hand.

Jag insisterade på att vi skulle äta lunch innan vi åt mer godis. Det var tydligen populärt och Freja åt två korvbitar medan jag lagade den fantastiska specialiteten falukorv och makaroner. Hon åt inte så mycket som jag hade velat men det var okej, jag har ju inte så stor koll på hur mycket barn äter.

När jag diskat och Freja roat sig själv en stund ville hon titta på Pippi och vila. Jag satte på filmen och drog ner persiennerna. Nu sover hon och jag får vila en stund. Jag förstår att Petra blir trött. Hon har ju dessutom två.

Några bilder från resan


Den här trappan var helt livsfarlig.


Letade efter en restaurang i en fin park.


Vi såg flera vattenfall under den sköna båtturen.


Hela gamla staden, där vi bodde, bestod av mysiga gränder.


Födelsedagsbarnet.


Petra hugger in på den turkiska specialiteten. Mycket gott.


Nej vi rökte inte vattenpipa, vi blev bara bjudna på äppelte.


Ute på en pir i hamnen.


Frukttallriken var en favorit.


Good bye Turkey.

Bra dag

Ikväll har jag varit på passet Skivstång/kondition. Galet jobbigt. Så idag har jag tränat två gånger, bra jobbat. Sen när jag kom hem stod det tacos på bordet. Mums.

Fick födelsedagspengar av mina föräldrar idag också. Tusen tack. Jätteglad.

Dags att ta upp träningen

Igår joggade jag i 44 minuter och idag i 49. Hoppas det blir en trend. Jag skulle verkligen behöva den förbränningskicken flera gånger i veckan. Konditionen är inte den bästa dock. Men jag kan väl inte förvänta mig så mycket mer, har inte sprungit regelbundet den sista tiden. Måste ta mig till friskis ett par gånger i veckan också, se till så alla muskler i kroppen får jobba.

Min tur?

Det är seegt att va arbetslös. Att skicka ut en massa ansökningar men aldrig få komma på en intervju eller ens knappt få något svar. Igår sökte jag ett jobb som jag borde få på en gång när dom läser min ansökan. Jag borde i alla fall få komma på en intervju. Det liknade det jobb jag hade på ASSA och jag var ju grym på mitt jobb. Så det är bara vänta vid telefonen nu va?

Kärlek

Igår kväll hade Chrille planerat en myskväll till oss för att fira min födelsedag. Jag fyllde 25 år i onsdags, 30 september. Egentligen skulle vi gå på restaurang, men jag var trött på sådana efter att ha ätit ute två gånger om dagen i sju dagar, så vi sköt upp det till ett senare tillfälle. Nu har vi något mer att se fram emot.

Kvällen var precis i vår smak. Han lagade jättegod mat som vi avnjöt framför en film. Sen blev det ännu en film, samt champagne och popcorn. Vi hade hur mysigt som helst. Saknade honom i Turkiet så det var härligt att bara vara tillsammans.

På morgonen fick jag paket. En boklampa, två böcker och en flaska Gula änkan. Man dricker champagne alldeles för sällan.

Chrille hade även varit i Hållsta och hämtat Chili, så vi satt och gosade i soffan alla tre. Mina älsklingar.

Back in Sweden

Halv sju igår morse kom jag hem efter att ha rest hela natten.

Vi hade det bra. Drygt 30 grader och strålande sol på den klarblå himlen hela veckan. Vi gick på Hamam, slöade vid poolen, åkte en båttur, var på ett vattenland, solade på stranden, badade i havet, fick massage, åt gott (och mindre gott) och kikade i affärer. En lugn och skön vecka helt enkelt.

Om bara turkarna kunde lära sig att inte vara så jävla hela tiden. Dom tjatar och tjatar och tjatar. Till slut orkar man inte längre och blir otrevlig. Tyvärr.

Vad fick jag med mig hem då? En väska, två smala nitarmband, två sköna sjalar, massa äppelte, en handduk och en flaska vodka. Jag är nöjd.

Jag gick upp klockan sju idag. Inte för att jag ville utan för att jag måste. Ska träffa barnmorskan halv nio. Jag måste få blodtrycket kollat innan hon skriver ut nya p-piller. Sen ska jag och Petra ta en sväng på stan. Leta jacka och lite höstkläder. För om du på något sätt har missat det, så är det sjukt kallt här hemma.