Färdig

Jag har hunnit allt på min lista, förutom joggat eller gått promenad tyvärr. Fast jag sökte ett till jobb och registrerade mig på två bemanningsföretag. Hoppas verkligen jag får nåt av jobben, börjar bli desperat.


Hoppas jag inte glömt packa ner något, men i så fall är det nog inget viktigt. Har med VISA-kortet så jag kan ju shoppa där om jag behöver något. Nu ska jag äta lunch innan jag blir hämtad. Sen bär det av till Turkiet. Härligt!

Stressigt

Jag är stressad. Det känns som att jag har tusen saker att göra imorgon innan jag blir hämtad klockan 13:00.

Jag ska..

*Packa.
*Köpa ansiktstvätt och solcreme.
*Skriva och skicka en arbetsansökan.
*Ladda iPoden och lägga in en ny ljudbok.
*Färga ögonbrynen.
*Jogga eller gå en powerwalk.
*Duscha och måla naglarna. Både händer och tår.
*Maila min jobbcoach.
*Kolla igenom packningen en sista gång så att allt verkligen är med.

Dessutom är jag ensam inatt. Ingen Chrille och ingen Chili.

Om jag inte hinner pressa in ett blogginlägg imorgon så hörs vi om drygt en vecka.

Rastlös

Man vet att man varit arbetslös för länge när man tittar på Sjunde himlen. Jag måste få ett jobb snart, är så rastlös. Jag har sökt ett jobb idag, ska söka ett till om ett tag när jag fått inspiration att skriva ett kick ass bra cv igen.

Annars håller jag på att tvätta, så tvättkorgen inte är överfull när jag åker bort. Måste springa iväg och köpa tvättmedel innan det är dags för nästa omgång dock. Och bröd.. och mjölk.

Städa står också på schemat. Dammsuga, skura duschen, spraya hela badrummet och köket. Det är hela sjukt va skräpigt det blir på en gång i vår lilla lägenhet.

Borde pressa in promenad eller jogging samt plugg till högskoleprovet. Titta, jag har ju faktiskt saker att göra idag.

Västerås

Idag följde jag med Petra till Västerås där hon skulle fixa ett tillfälligt pass. Det gick snabbt och smidigt. Sen åkte vi till Hälla Shoppingcenter för att leta joggingskor till mig. På Team Sportia Outlet hittade jag ett par vattentäta för 799 kr. Inte jättebilligt men dom var nedsatta 500 kr. Dom är sköna men jag behöver nog gå in dom först, började lite smått i eftermiddags. En ny tröja och en mascara fick också följa med hem.

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Var på Skivstång/kondition ikväll och svettades. Läste lite om mitt och Petras kommande resmål också. Det var 28 grader och strålande sol idag, låter lovande.

Ajajaj

Idag, på min dagliga promenad, höll jag på att bli kvar i skogen. När jag kommit ner för en backe vek sig plötsligt min fot. Det gjorde helt sjukt ont. Jag kunde inte stödja på foten och haltade bort till en sten. När jag suttit en stund kunde jag gå igen och smärtan försvann helt.

Igår trampade jag snett på en sten så det också gjorde fruktansvärt ont. Men då behövde jag inte sätta mig ner, utan fortsatte att gå och värken avtog.

Varför börjar den krångla nu igen? Det som har gått så bra att träna, förutom fotboll då. Fast dagens olycka kanske beror på att jag trampade snett igår. Kan den inte bara läka och bli bra snart?

Ny trailer

Tänkte bara tipsa om att en ny trailer till New Moon har kommit ut på filmens officiella hemsidan. Klicka in på http://www.twilightthemovie.com/ och kika. Den är mycke bättre, och längre, än den första. Trevlig titt!

Biokväll

Ikväll var jag och Chrille och såg Flickan som lekte med elden. Det märktes att dom hade klämt ihop en lång bok till en drygt två timmar lång film. Det hände saker hela tiden för det var så proppat med information. Inte mig emot, jag gillar när det händer saker. Nu längtar jag efter den sista filmen också så jag får se fortsättningen och slutet på allting. Var så längesen jag läste böckerna att jag inte riktigt kommer ihåg vad som händer. Så för att sumera det hela så var filmen sevärd men inte lika bra som den första.

Människa igen

Skönt att vakna upp och vara en människa igen. Jag spenderade största delen av gårdagen i horisontellt läget. För att milt uttrycka saken så var jag bakfull.

Vad var orsaken till denna hemska dag? Jag hade tänkt ha en nykter helg men så tyckte Emma Å att jag ska skulle festa med henne och Jenny. Det lät frestande och vi skulle ta det lite lagom lugnt så jag hängde på. Lugnt? Big understatement.

Kul var det i alla fall. Fast vissa delar är lite dimmiga. Hur vi kom hem till Jenny efter Harrys t.ex. Taxi? Sen vet jag att jag cyklade hem, men har inga minnen av det. Jag kom hem helskinnad i alla fall så det borde ju gått bra.

Som det kändes igår, och idag. Aldrig mer alkohol. Inte den mängden. Och inte på ett bra tag.

Flitig

Idag har jag varit i en väldigt full sal på arbetsförmedlingen och lyssnat när en norsk arbetsförmedlare berättade om vilka jobb det är lättast att få i vårt grannland, samt lite praktisk information. Det verkar lite intressant men helst jobbar jag ju här där jag har min sambo och mina vänner.

De senaste timmarna har jag pillat med min nya sida på monster. Det gäller att synas överallt. Det tog en massa tid att göra både ett CV och en profil, men jag är ju arbetslös så jag har ju all tid i världen. Jag har även sökt två butiksarbeten. Funderar på att söka ett tredje med mer ansvar, som för visso kräver någon form av erfarenhet, vilket jag inte har, men va fan, söka kan man ju alltid.

Funderar på att gå en andra promenad nu för att få lite frisk luft efter att ha stirrat på dataskärmen i flera timmar.

Höstväder

Idag var jag på informationsmöte på arbetsförmedlingen. Det om jobbgarantin för ungdomar upp till 25 år. Jag kom på ganska snabbt att det inte var något för mig. Det tyckte inte heller arbetsförmedlarna som höll i mötet när jag pratade med dom efteråt.

Jag pratade med en kvinna som kommer bli min nya handläggare. Berättade lite vad jag gjort, att jag redan har en jobbcoach och att jag pluggar inför högskoleprovet. Hon tyckte det lät som att jag har koll och att jag ska fundera på en praktikplats. Hon sa att jag ska vara självisk och välja något som verkligen gynnar mig. Hon verkar bra.

Imorgon ska jag tillbaka till arbetsförmedlingen och lyssna på vad några norska arbetsförmedlare har att berätta. Jessica tjatar på mig att jag ska följa med henne till Norge och jobba någon månad och det låter mer och mer lockande. Eller så blir jag mer och mer desperat. Jag vet inte.

Följde med Petra och handlade på barnens hus och på Ica Ekängen i eftermiddags. Kan inte vara lätt att göra sånt själv med två små barn.

Nu på kvällen har jag varit på friskis och kört Skivstång/kondition. Det gick bra. Förutom bröst, jag får bara ont i axlarna av bänkpress. Självklart regnade det på mig på vägen hem. Nackdelen med hösten.

I´m weak

Jag är svag. Blev "bara" sex bitar i alla fall. Tur att jag gått två promenader idag.

Plugget inför högskoleprovet gick askasst idag. Jag sög riktigt hårt. Jag började nästa gråta för att jag blev så frustrerad när jag inte förstod statistiken. Den delen som jag var bäst på förut. Suck.

Imorgon väntar ett informationsmöte på arbetsförmedlingen. Det handlar om jobbgarantin för ungdomar upp till 25 år. Jag fyller exakt två veckor efter mötet. Känns värt.. eller inte.

På kvällen blir det Skivstång/kondition på friskis. Veckans första träningspass. Hade ont i halsen i söndags kväll så jag tog de lugnt i måndags och idag blev det bara promenader. Men imorgon är det dags att ta i igen.

Undervattensrugby

Ikväll var jag i vattenpalatset och provade undervattensrugby. Lisa spelade när hon bodde i Uppsala och försöker nu starta upp ett lag här i stan. Vi var sexton stycken som kom idag. Några som har spelat förut, några fridykare och några nybörjare.

Vi började med att dela upp oss i två grupper då vi nybörjare fick prova på att simma omkring med utrustningen (simfötter, cyklop och snorkel), dyka ner till botten och passa bollen. Det roligaste var när vi övade på att brottas om bollen.

När vi spelade match på slutet var det riktigt svårt. De som spelat förut och fridykarna var ju vana att dyka ner till botten, behövde inte fundera på tryckutjämning, simmade fort och visste hur länge dom kunde vara under vattnet. I vårt lag var det mest dom som spelade och vi som tittade på.

Jag blev tokirriterad efteråt när en av veteranerna sa att "man inte gjorde någon nytta av att bara ligga vid ytan och titta på. Och när man brottas är det bara onödigt att liksom stänga in bollen". Jag menar, hon vet ju att hon kommer till ett helt nystartat lag där det kommer vara nybörjare. Hon kan ju inte räkna med att vi ska vara duktiga. Första träningen dessutom. Det var väldigt onödigt sagt, man blir ju inte sugen på att vara hennes lagkamrat liksom.

Jag tror det skulle vara bättre att spela match bara nybörjarna ensamma i början så det blir mer jämnt och man har en chans att delta ordentligt i spelet. Men då måste det ju komma tillräckligt många.

Tyvärr börjar jag känna av en förkylning eller något, (svininfluensan kanske?) så det gjorde ont i bihålorna när jag dök ner till botten. Dessutom tyckte inte min skadade fot om att simma i fenor. Jag vill gärna prova igen, helst när jag är läkt och frisk. Och att det kommer vara fler i min nivå där. Kom och prova!

Fylleslag

Petra och Peters kräftskiva igår ute i skogen va galet kul. Vi åt vildsvin, drack shots, sjöng visor, lekte lekar, drack mer alkohol och åt kräftor. På småtimmarna kom dansgolvet igång. Stadiet av fylla varierade stort. Allt från spiknykter till heldäckad. Som sagt, riktigt kul kväll. Hoppas på en likadan fest nästa år.

Tufft pass

Här sitter jag och är trött i låren. Passet Skivstång/kondition är riktigt tufft för benen. Men det är skönt såhär efteråt. Hoppas jag inte får lika mycket träningsvärk som förra veckan. Siktar på powerwalk i Kronskogen imorgon.

Sverige borde ha vunnit med mer än ett mål ikväll. Jag såg i och för sig inte första halvlek men i andra hade vi massor med chanser. Safari är grym. Men Kim är bäst såklart.

Moln

Det blev inte mycke sollapande för min del idag. När jag lagt mig till rätta tog det inte lång stund innan himlen var full av moln. Just my luck.

Jag har pluggat engelska läsförståelse inför högskoleprovet. Samt anmält mig och betalat så nu kommer det verkligen bli av. Hoppas Chrille hinner banka in ekvationer i mitt huvud på en och en halv månad.

Var nere på stan och fikade med Chrille. Blev även en kort runda i affärer när han skulle kika på minneskort och en cykel.

Nyss tog jag en rask promenad i Kronskogen på 35 minuter och snart ska jag bege mig till friskis för ett pass Skivstång/kondition. Sen är det full fart hem för att se andra halvlek av fotbollsmatchen mellan Sverige och Malta.

Soool

Klockan är bara strax efter nio och det är redan 19 grader i skuggan. När jag kikar ut genom fönstret ser jag inte ett enda moln på den blå himlen. Det blir att lägga sig på gården efter frukost. Försöka bevara den lilla färgen jag gick i sommar.

Nice ass

Tänkte bara tala om för er att man får träningsvärk i rumpan av att dansa afro. Det är ju alltid trevligt att känna att dom musklerna har fått jobba. Vem vill inte ha ett snyggt ass liksom?

Kan ju i och för sig ha något att göra med min långa promenad i skogen igår också. Backar är ju bra för bakdelen har man hört. Vi säger att det är en kombination.

Snabbt

Dålig uppdatering här på sistone känner jag. Får ta helgen och måndagen lite kort nu.

Fredag: Jag och Petra åt en trevlig middag på Papas Tapas. Dock slutade det inte lika trevligt för Pe som blev matförgiftad. Sen åkte jag hem och såg några avsnitt av True Blood. Dom hade crazy sex som vanligt.

Lördag: Från att ha massa tid till att varken hinna gå en promenad eller platta håret. Em tonade mitt hår och jag hjälpte henne me diverse bestyr. Hämtade Gustaf (syrrans karl) och åkte till Hällberga för att titta på matchen. Vann med 4-1. Go Stenkvista! Hem och titta på Sverigematchen med Lisa och Em. En riktig rysare. Go Zlatan! Film med Em och bäddade åt henne på soffan.

Söndag: I stort sett hela dagen gick åt till att fixa med Ems nya hårddisk. Pressade dock in en snabbvisit i Hållsta för att plocka plommon och björnbär. På kvällen blev det en långpromenad och slappande i soffan med Em. Bäddade soffan åt henne ännu en gång.

Måndag: Skjutsade Em till stan så hon kunde ta sig hem till Uppsala. Högskoleprovsplugg. True Blood. Promenad i Kronskogen. Dansade afro på Friskis med Lisa. Nu kikar jag och Chrille på Roast på Berns.

Imorgon har jag massa ärenden att göra. Sen födelsedagsfirande på kvällen. Äldsta lillasyrran blir 23 år så det bjuds på grillat och tårta. Mums.

Tillgänglig för allmänheten

Idag skulle jag jogga min 7 km långa runda. Jag hann bara börja innan jag kände att de aldrig skulle gå. Mina lår ömmar av träningsvärk sen i onsdags. Så jag gick istället. När jag hade en kilometer kvar innan jag var hemma blev jag filmad av Google-bilen. Och sen igen. Och igen. Och möjligtvis en fjärde gång. Så nu kan hela världen se mig när jag går och är svettig. Toppen.

Ikväll ska Petra och jag äta på Papas Tapas. Då ska jag i alla fall vara fräsch. Ska bli skoj.

Förresten så har jag fastnat i serien True Blood. Dom har typ sex hela tiden. Crazy sex. Haha.

Korthårig

Nu har jag varit hos frisören. Hon frågade vad jag ville göra och jag svarade klippa bort de slitna topparna. Hon höll med om att det behövdes. Surprice liksom. Men jag höll seriöst på att börja gråta när jag såg de 10-15 cm långa hårtesterna falla till golvet. Jag som sparat så länge, nu är jag tillbaka på ruta ett. Suck.

Tröstshoppade ett par träningsbyxor och två träningslinnen på Stadium. Jag blev lite gladare när jag såg att jag fått 20% rabatt. Något som gick min väg idag.

Klarar Mysa Strå testet?

Nu har jag kommit hem från Friskis & Svettis. Jag och Lisa gick på passet Skivstång/kondition. Det vet jobbigt. Svetten rann. Passet började med några minuters uppvärmning, sen körde vi styrka med skivstång och en del övningar utan. Kroppens stora muskler fick sig en genomkörare. Efter det kom konditionsdelen. 15 låtar. 45 sekunder vardera. 15 sekunders vila. Olika övningar som ökade pulsen. T.ex skidhopp, snabba fötter och spark i baken.

Det var ett bra pass. Det kommer jag nog gå på fler gånger. Men av någon anledning fick jag ont i ryggen när vi stretchade efteråt. Vet inte vad jag gjorde, men det gör sjukt ont.

Annars var jag och Petra en snabbis på Ikea idag. Jag inhandlade ett täcke. Nu ska vi se om Mysa Strå kan nå upp till Mysa Is mysfaktor. Spänningen är olidlig.

GODIS

Jag hatar att ha mens. Jag blir så fruktansvärt godissugen. Snart orkar jag inte stå emot längre.