En tidig morgon kvar

Jag blev övertalad att gå på BodyPump idag. Hade ingen lust + att jag tänkte att det kanske inte är så bra att träna hårt när jag vill blir av med min förkylning. Men det var skönt att träna. Jobbigt. Men skönt.

Fotbollsträningen
igår var jätterolig. Massa spelövningar. Jag gillar såna övningar med boll när man får konditionen på köpet. Längtar tills på fredag, då har vi ett två timmar långt pass.

Imorgon är min sista arbetsdag. Fast jag är inte arbetslös förens på måndag. Sa hej då till kvällsskiftet idag. Det känns overkligt att när jag går därifrån imorgon kommer jag inte tillbaka igen. I fem år har jag slitit på fabriken och nu är det slut. Det känns bra. Skönt. Äntligen kan jag kanske hitta något jag tycker är roligt. Men en del arbetskamrater är det inge kul att lämna. Det är ju dom jag har träffat varje dag.

Vi har beställt smörgåstårta till lunch imorgon. För att liksom fira av mig, Zarah och Viktoria som alla jobbar sin sista dag. Kommer det bli ett tårfyllt farväl? Det tror jag inte. Inte för min del i alla fall. Min det kommer nog att kännas inombords.

Åter uppkopplad

Äntligen.

I lördags skulle vår hyresvärd gräva en fåra för att dela av vår tomt med grannens genom att plantera en fin häck. Tror ni inte dom lyckades kapa av telefonledningen? Jo. Så vi har varit utan hemtelefon och internet i tre dagar. Gissa hur mycket jag har saknat det! Men idag blev det äntligen fixat.

I söndags hade vi seriepremiär, hemma mot Värmbol 2. Vi spelade inge bra och fick kämpa oss till oavgjort (2-2). För min del gick det inge vidare. Förkylningen kändes i kroppen, jag blev trött på en gång. Kan den inte gå över nån gång?

Dessutom har jag åsikter om startelvan. En tjej som aldrig kommer och tränar fick börja på en position som flera av de bänkade tjejerna brukar spela på. Dålig stil enligt mig.

Två dagar kvar på jobbet. Härligt.

Städmani

Imorse fylldes jag av en stark lust att städa, få ordning och vara allmänt huslig. Du vet då man plötsligt får för sig att man vill rensa i alla skåp, städa på konstiga ställen och laga nya krångliga maträtter.

Så jag klev upp ur sängen och åt frukost innan jag, klockan halv tio, begav mig till Coop Forum för att storhandla. Jag trängdes med halva stan och kryssade med min kundvagn för att plocka på mig allt jag behövde för att fylla upp kyl, frys och skafferi. Besökte även apoteket och skvätte i lite bensin i bilen för att komma hem. Sved lite i plånboken.

Väl hemma tömde jag kylskåpet och torkade av alla hyllor och fack innan jag sorterade in maten. Sedan gjorde jag samma sak med skafferiet. Nu är allt välorganiserat och rent, undrar hur länge det kommer hålla i sig.

Sedan gav jag mig på garderoben i hallen där jackor trängs med dammsugaren, kubbspelet, brandsläckaren, kattsanden, verktygslådorna och diverse andra nödvändiga saker. När jag var klar hade allt sin egen plats och det blev luftigare då jag sorterat ut saker som ska ner i källaren och till tippen.

Det hade blivit dags för en omgång med dammsugaren för att fräscha till resten av hemmet och plocka undan skräp och saker som låg där det inte borde. Vi är ändå ganska duktiga på att hålla efter oss. Pedanten till karl jag har som smittar av sig på mig, bra.

Chrille kom hem från skolan när det var hög tid att ge sig på det största projektet. Källarförrådet. Jag plockade ut allting och rensade med Chrilles hjälp ut det som skulle slängas. Sen packade han in det i bilen medan jag, i prydig ordning, ställde tillbaka det som skulle sparas.

Tippen nästa. Där kastades väskor, skor, hyllor, täcken, kuddar, gardinstänger, sladdar och en massa annan skit. Helt sjukt vad mycket man samlar på sig. Klockan 14.10 begav vi oss hemåt och kunde känna oss väldigt nöjda med dagen.

Hungern skrek i våra magar så jag lagade Chili con carne för första gången. Serverade med pitabröd, grönsaker och creme fraiche. Blev mycket gott.

Jag har lite dåligt samvete över att jag inte varit ute i det fina vädret. Men med tanke på hur skönt det är att (äntligen) ha rensat ur förrådet + allt annat jag hann med i lägenheten så är det nog ganska okej ändå. Hoppas på lika vackert väder imorgon, då får det bli en utedag.

Senare ikväll ska jag och Chrille titta på film och njuta av chips med dipp. Mys. Det förtjänar vi.

Om jag kunde drömma



Solen lyser. Fåglarna kvittrar.

Jag har ingen lust alls att jobba idag. Jag vill gå en promenad i skogen. Sätta mig på en sten och njuta av solstrålarna som träffar min vinterbleka hud. Lyssna på naturens röster. Höra prasslet i gräset. Se fjärilar dansa i luften. Drömma mig bort för en stund. Några minuter. Några timmar. Det spelar ingen roll. Bara jag får vara ute i det härliga vädret. Ute i våren.

50-årsfesten

Jag har ju inte berättat om lördagens festligheter. Tvillingarnas dubbla 25-årsfest. Tio glada flickor som drack bål och åt tårta och snacks hemma hos Marie. Ju mer vi drack ur glasen ju högre steg tjattret. Som det ska vara alltså. Jag hoppas födelsedagsbarnen blev glada för presenterna, det verkade så i alla fall.

Framåt midnatt drog vi vidare till Harrys, där vakten inte trodde att det var jag på mitt körkort. Jag förklarade att det faktiskt finns dom som färgar håret ibland så jag fick komma in. Shots i baren och massa dans på schlagergolvet summerar nog de två timmarna ganska bra.

Kvällen rundades av med mat på Corner. Kort och gott, en riktigt rolig kväll.



Nu är mina muffins klara. Hoppas dom blev goda, jag känner knappt nån smak idag.

Karma, eller?

Mina planer var att träna inför helgens kommande seriepremiär. Jag skulle gå ut och springa minst två gånger och gå på ett pass BodyPump. Uppladdning liksom. Men icke. Jag vaknade i tisdags med halsont. Vad i h******? Jag måste ha gjort något riktigt hemskt för att förtjäna det här, jag har ju nyss varit sjuk.. två gånger. Den sista förkylningen hade jag inte ens blivit av med ordentligt. Är fortfaranade tvungen att använda nässpray för att kunna sova.

Idag gör halsen som tur var inte ont. Beror det på alla Strepsils jag knaprade i mig igår? Men den är tjock och jag är hes. Hoppas jag hinner repa mig till seriepremiären på söndag, helst så att jag hinner träna någon gång innan.

Hörde att både Kristina och hennes bror har ont i halsen och feber. Något som går? Det var ju det som Chrille smittade mig med lagom till påsk.

Igår fick jag och Chrille en inbjudan till ett bröllop i sommar. Eric och Fran som ska gifta sig. Ska verkligen bli superkul, dom är jättefina tillsammans. Nu har jag två bröllop att gå på. Ett den 18e juli och ett den 8e augusti. Det senaste är Chrilles kusin Lenita som ska gifta sig med sin Henrik. Blir en sommar fylld med kärlek, underbart.

Nu ska jag klä på mig och gå till affären, måste köpa fil. Muffinsformar vore också bra, funderar på att bjuda mina arbetskamrater på fika såhär min sista kvällsvecka. Jag är för snäll.

En söndag i Hällberga

Nu är jag precis hemkommen från en heldag i Hällberga. Det började med städning, vi i damlaget tog på oss uppgiften att få bukt med ogräset. Ett evigt pillande och det klagades på förstörda naglar och uppskrapade händer. Sedan vankades det grillad korv och medhavd matsäck. Mys. Vi dagen-efter flickor klunkade Coca Cola och Pepsi Max. Cravings liksom.

Under tiden vi smälte maten hade vi ett lite möte där vi diskuterade allt som har med laget att göra. Till exempel att alla måste skärpa till sig att hålla tider och framför allt dyka upp på träningarna. Vi vädrade också åsikter om hur startelvan ska plockas ut och vilka som eventuellt måste stå över. Nyttiga saker att ta upp.

Efter mötet föjde provning av förrs årets träningsställ (short och t-shirt) och overaller för dom som inte hade några men ville ha. Jag köpte träningsstället, går alltid åt. Sedan bytte vi om och gav oss ut på gräset för årets första träning på Gyllingsvallen. Det blev mycket spel och placeringsövningar. En ganska lugn men nödvändig träning.

Herrlaget verkade ha bestämt sig för att inte dyka upp på den obligatoriska städdagen så dom får snällt ta städningen den första maj helt själva. Rätt ska vara rätt.

Det var helt fantastiskt väder hela dagen, klarblå himel och strålande sol. Dock blåste det riktigt rejält vilket ställde till det lite under träningen men det kan vara bra att öva under sånna omständigheter också.

Nu väntar jag på att Chrille ska komma hem så vi kan åka och köpa mat på Spicy Hot. Mums.

Déjà vu

Fick precis Déjà vu. Det här har hänt förut. Att Petra skrev på msn, att jag ska skriva ett inlägg här i bloggen. Jag vet, det låter som saker som händer hela tiden, men just det här inlägget och just det hon skrev på msn. Weird!

På susning.nu finns det flera olika teorier om detta fenomen. Lite spännande att ingen egentligen vet vad som orsakar denna känsla.

Den här veckan har jag varit riktigt duktig. Jobbiga fotbollsträningar i tisdags och torsdags, hårda bodypumppass i onsdags och idag + en halvtimmes joggingtur imorse innan frukost. Den var en mindre bra idé. Jag har ingen energi att springa utan mat i magen.

Imorgon ska vi dessutom ha en lång fotbollsträning efter den obligatoriska städdagen. Jag tror vi ska storstäda omkläningsrummen och rensa lite ogräs och sånt, det brukar vi göra på våren innan säsongen börjar. Hoppas jag inte är allt för bakis efter kvällens stundande fest, men bara för det lär jag väl knappt komma upp ur sängen. Jag bävar.

Ser verkligen fram emot festen ikväll, ska bli riktigt kul. Dessutom har vi tokbra presenter till dom blivande 25-åringarna.

Ha en trevlig lördag allesammans!

Heartache

När Chrille och Matin var påväg hem från affären såg dom en död lurvig katt på Engelbrektsgatan. Överkörd. Några barn stod bredvid. Först vågade dom inte stanna, ville hem och se om Chili satt på trappan som hon brukar. Det gjorde hon inte. Dom gick tillbaka. Tittade på den tilltygade kroppen, grannkatten, Chilis dubbelgångare. Barnen hade sett bilen, den vita volvon, som körde på missen och sen smet. Hjärtlöst. Fegt.

Min Chili ligger här i sängen vid mina fötter. Levande. Hel. Det kunde ha varit hon.

Hallon

Nu sitter jag här och doftar hallon. Det gör mig sugen på bär i solskenet. Jag var tvungen att duscha när jag kom hem efter jobbet, hade blivit svettig och fått låsfett i håret. Usch. Så jag passade på att raka benen och smörja in mig med BodyButter Raspberry. Len och ren. Ljuvligt.

Snart ska jag cykla ner till stan för lite presentletande med Petra. Marie och Kristina har 25-årsfest på lördag. Skoj!

Jag hade fotbollsträning igår, första gången jag tränat efter förkylningen. Eller ja, jag har inte ont i halsen längre i alla fall. Det kändes att kroppen inte var helt som den ska, var svårt att andas, så självklart körde vi en massa löpningar. Dessutom var jag värdelös på höjdpassningar, det som jag brukar va bra på. Tokigt. Hoppas det går bättre imorgon.

Dags att ge sig ut i solen.

Bikinifrossa




Jag är alltid sent ute när jag ska inhandla säsongens bikini, och möts då av ett väldigt urplockat sortiment, så i år tänkte jag vända den trenden. I onsdags tog jag en kort sväng på stan, efter en lunch med Jenny, och hittade två skönheter på en välfylld vägg med badkläder. En är den ni ser på bilden, så himla fin, och den andra var den bruna jag beställde från HM (se äldre inlägg) men en storlek större. Lovely. Nu längtar jag till sommaren.

Synd att inte den där kroppen följde med på köpet. Men enda knepet är nog blod, svett och tårar. Och ändå lär jag ju inte komma i närheten. Men man får väl göra det bäst av det man har.

Påskhelgen

Påsken spenderades i Gunnarsbyn, drygt 4 mil utanför Boden. Himlen täcktes av moln och marken täcktes av snö. Eftersom det är väldigt begränsat med aktiviteter i byn hade jag planerat att träna massor, jobba på sommarformen liksom. Dom planerna slogs i kras på en gång. I torsdags morse, då vi skulle åka, vaknade jag med en utblommande förkylning. Ont i halsen, snorig, hängig och tung i huvudet - så såg min fysiska hälsa ut hela påskhelgen.

Vad gjorde jag då de nästan fyra dagarna där uppe? Svaret är: Inte mycket. Några pulkaåk i GB-backen, byggde en snögubbe och en snölykta, en promenad runt byn, middagar med släkten, lek med småkusinerna, shopping hos Nestors (en diversehandel med nästan bara second hand prylar), fick en snabbkurs i stickning av farmor och det blev en del kortspelande och tv-tittande på kvällarna. Var ganska mycket dötid mellan aktiviteterna. Trist. Jag låter bitter jag vet, men jag tror mitt hälsotillstånd bidrog en hel del. Man blev liksom ännu mer begränsad. Annars brukar det va ganska mysigt där uppe i norr, och det var kul att träffa släkten.

Hemresan kunde dock blivit bättre. Uppe i flygplanet när vi började närma oss Arlanda fick jag en sprängande huvudvärk, det kändes verkligen som att huvudet skulle explodera. Jag visste inte var jag skulle ta vägen och var nästan helt säker på att jag fått en hjärnblödning, har hört att man då får en outhärdlig huvudvärk. Aldrig mer att jag flyger förkyld.

Efter lite mat och en ipren, just då världens bästa uppfinning, så skulle jag, Lisa och Lotta orientera oss hem i bil från långtidsparkeringen. Till saken hör att jag är den enda med körkort, och jag typ saknar lokalsinne, så jag körde med hjälp av två systrar med olika åsikter om resvägar. Det positiva var väl att alla tre gånger vi körde fel så kom vi på det med en gång. Haha. Hem kom vi i alla fall och det var ju huvudsaken. Nu är jag dock ganska säker på att nästa gång jag kör från Arlanda kommer jag åka rätt hela vägen. Man lär sig av sina misstag.

Nu sitter jag här hemma och funderar på vad jag ska göra för härligt på min lediga måndag. Om någon timme ska jag skjutsa Britta till bussen men jag hinner nog med en skön promenad i Kronskogen först. Sen är det nog dags för en sen lunch och ikväll kanske det blir slagstaglass med Petra. Om jag orkar ska jag gå på BodyPump med Marie och Kristina men jag vet inte om det är en jättebra idé. Idag är första dagen utan halsont så det kanske vore bra att vila inför fotbollsträningen imorgon. Men vi får se. Jag har så dåligt samvete och känner mig som ett fläskberg eftersom jag inte kunnat träna på länge.

12 arbetsdagar kvar..

Helgen

Gårdagen var en härlig dag. Den började med en joggingtur som följdes av ett pass BodyPump. Efter dusch och diverse bestyr begav jag mig ut i skogen med Petra och Freja för en mysig picknick i vårvädret. Väl hemma gjorde jag mig fin och förberedde rotsaker som skulle bakas i ugnen. Chrille med några kompisar anlände med kött och kyckling och tände grillen. Efter en mycket god middag cyklade jag till Emma för en tjejfest. Det var jättetrevligt. Sen fortsatte vi (jag, Emma, Marie, Kristina, Pia och Nettan) ner till stan och Harrys. Där hade jag dock inte lika kul och fötterna ömmade så kvart över ett var kvällen slut för min del och jag åkte hem till sängen.

Söndagens förmiddag spenderades i soffan. Tittade bland annat på Robinson. Klockan två tog jag och Chrille vårt premiärbad i hans föräldrars nya jacuzzi. Helt underbart. Vill också ha.

Resten av eftermiddagen har vi spenderat i sängen. Jag läste ut Flickan under gatan och Chrille tittade på någon serie. Han är sjuk. Han hostar, snorar och har feber. Så jag har varit en gullig sambo som kokat te, stoppat om och köpt kexchoklad. Han får inte smitta mig, jag var ju nyss sjuk.

Nu sitter jag och slötittar på tv i brist på annat att göra. Kvällen känns rätt seg. Jag vill få en promenad men inte utan sällskap och alla verkar upptagna. Suck. Verkar bli en väldigt stillasittande dag.

Besvikelse

Och nu fick jag sms om att det inte blir någon match. Suck.

Match?

Jag fick en glad överraskning igår när jag kom till träningen. Vi ska förhoppningvis spela match imorgon kväll. Jag blev jätteglad, trodde inte jag skulle få spela match förens serien startar den 26e april. Dessutom slipper jag försöka peppa mig själv att gå ut i joggingspåret. Det kan ju inte bli bättre. Hoppas verkligen matchen blir av.

Appropå träningen igår så gick det inte jättebra. Dels åt jag för sent så jag hade spagetti upp i halsen och dels hade jag träningsvärk i vaderna och låren från fyspasset dagen innan. Hela laget kändes ganska omotiverat. Kanske berodde på gruset.

Idag upptäckte jag till min besvikelse att min underbara body butter med passionsdoft var slut. Eller borta, för jag kan inte komma på att jag skulle ha använt slut på den. Hur som helst så fanns den inte. Vilken tur att jag blev medlem på BodyShop i lördags och fick en kupong som berättigar mig till att handla tre produkter men endast betala för två. Måste ta mig ner på stan nån dag och shoppa. Kommer få beslutsångest bland alla underbara dofter. Lovely.

Dags att se det senaste avsnittet av Lost.

Premiärglass

Vädret är helt fantastiskt idag också så jag och Chrille åkte och köpte årets första Slagstaglass. Det blev en våffla med tuttifrutti-strössel för min del. Mums. Där träffade vi även Petra och Freja som också dom var glassugna.

Första dagen på jobbet efter sjukledigheten var.. precis som vanligt. Måste komma ihåg att lägga in en ny ljudbok på iPoden så jag står ut med morgondagen och fredagen. Endast 17 arbetsdagar kvar, nedräkningen har börjat.

Det känns i låren efter gårdagens fotbollsträning, vi körde massa benstyrka, det kommer bli segt idag när det blir med spel med bollen. Men jag måste stilla samvete efter glassen och den onödigt stora portionen spagetti jag åt nyss, så jag ska göra mitt bästa för att bränna kalorier.

Jag måste utföra någon form av träning imorgon eller på fredag. Helst något konditionspass. Jag ska köra BodyPump på lördag så vill göra något mer fettförbrännande. Jogga kanske? Förhoppningsvis har vi även fotbollträning på söndag.

Hoppas det är lika fint väder i helgen som det är nu. Då ska jag tvinga med folk ut på flera promenader. Så himla härligt att bara gå och njuta, en riktigt hälsoboost.