Kreativ

Äntligen har jag knåpat ihop två arbetsansökningar och skickat iväg dom. Nu kan jag bara hoppas på det bästa. Dags för sängen.

God natt.

Stendörren

Idag ville Chrilles bästa kompis Martin bada i havet, vilket resulterade i en tripp tillsammans med mig, Chrille och Rasmus till Stendörren. Det är ett naturreservat utanför Oxelösund där man kan sola på klippor och bada i havet. Jag badade aldrig, det var för mycket tång i vattnet för min smak. Men det var väldigt vackert där.

På vägen hem stannade vi och åt på Max. Hamburgare två dagar i rad. Inte bra! Som tur var blev det både min lunch och middag så totalt har jag nog inte fått i mig så många kalorier idag.

Sprang intervaller ikväll. Det kändes lättare och jag var två minuter snabbare den här gången. Tog inga pauser på tillbakavägen, bara den första på ca 500 meter för att hämtade andan ordentligt.

Ringde arbetsförmedlingen i förmiddags, skulle meddela hur det har gått för mig sen jag slutade jobba. Men hamnade på plats 118 i kön så jag var inte jättesugen på att vänta. Försöker på onsdag igen istället. Imorgon ska jag till Kolmården med Chrille, Martin och Rasmus så då hinner jag inte. Måste även skriva två ansökningar och skicka in, hade ingen inspiration idag och då går det inge bra.

Den lovade bilden



Såhär såg jag ut i lördags. Tänk om håret alltid kunde va såhär lockigt.

Solutslag

Ah! Min lätta baksmälla försvann nästan med duschen och tandborstningen. Konstigt hur lite vardaglig hygien kan få kroppen att må bättre.

Gårdagens fetligheter var trevliga. Fast jag kunde haft roligare på Harrys. Tjejerna jag var mest med där ville bara dansa på det stora dansgolvet. Jag gillar inte det, inte för musiken utan för volymen, jag får ont i öronen. Förstår inte meningen med att ha så högt. Det liksom skräller. På grund av att mina fötter ömmade orkade jag inte leta reda på mina andra kompisar heller utan cyklade hem istället.

Väl hemma åt jag fil och flingor, brukar må bättre dagen efter om jag äter något på natten. Sen ringde Chrille och bad min möta honom. Det var en full sambo jag fick med mig hem. Han brukar aldrig dricka så han blir riktigt berusad så det är ganska roligt när det väl händer. Han blir så glad och kärleksfull. Haha.

Jag gillar när mitt hår är lockigt. Synd bara att det ska va så krångligt att fixa till det. En bild kommer senare nån gång.

Jag är rastlös. Vill hitta på något men vet inte vad. Bör nog undvika solen idag dock. Fick utslag på överarmarna igår, jag får det ibland när jag varit mycke i solen.

Synd

Nu har jag varit ute och joggat. Ganska sent, gav mig av klockan tio. 7 km på 50 minuter blev det. Sprang i stort sett rakt fram hela tiden. Till Alfa Laval och tillbaka. Det var segast på ditvägen, hem kändes det lättare. Visste väl att över halva var avklarad. Jag hade dock håll eller på gränsen till håll nästan hela tiden. Inte skönt.

Var med twisen ikväll och tittade på U21 semifinalen. Så himla starkt av killarna att ta igen ett underläge på 3-0. Synd att dom förlorade på straffarna, hade varit roligt att se dom i finalen.

Vi syndade rejält till matchen. Först McDonalds och sen chips och godis. Jag var tvungen att springa ikväll helt enkelt. Dock hann jag inte smälta allt ordentligt, därav hållen. Men men. Nu är det över.

Dags för duschen, sen ska Chrille och jag titta på film.

King of Pop

När jag surfar in på nätet är det första jag ser att Michael Jackson har dött. Jag läste en kort notis igår kväll att han åkt till sjukhuset på grund av en hjärtattack. Det var obekräftade uppgifter så jag tänkte att det var nog inte så farligt som det lät. Men tydligen var det allvarligt.

Michael var en väldigt.. konstig människa. Underlig. Såg en dokumentär om honom en gång och han verkade inte riktigt ha alla hästar hemma. Men i yngre dagar var han en stor talang. Jag har dansat och haft kul till många av hans låtar. Rest in peace King of Pop.

Hög puls

Shit va fort mitt hjärta slår. Kom precis in efter en intervall-löpning på 5 km. Först värmde jag upp med jogging, 1 km. Sen sprang jag 2 lyktstolpar i ca 80% tempo följt av 2 lyktstolpar jogging, sen 2 lyktstolpar i 80% osv. 1,5 km. Jag vände och joggade 500 m för att hämta andan. Sen sprang jag intervaller hela vägen hem. Förutom två kortare pauser där jag joggade typ 4 lyktstolpar istället för 2 för att få lite luft i lungorna.

Vi har fått "läxa" från fotbollstränarna att nu i sommaruppehållet träna minste tre gånger i veckan. Varav en ska vara en 5 km lång intervall-löpning. Jag hoppas verkligen dom kilometrarna inkluderar uppvärmning för jag höll på att dö idag. Annars antar jag att man får springa intervaller hur man vill. Jag föredrar att springa korta, snabba och många.

Det känns bra såhär efteråt. Men jag som är lite insnöad på träningstiden är lite missnöjd med 37 minuter som det här tog. Jag brukar vilja hålla på bort mot 50 minuter. Nästa så jag vill gå ut och ta en joggingrunda nu. Men jag sprang ju högintensivt den här gången. Får köra lite fotledsrehab istället. Balans och hopp med höger fot. Borde det funka?

Båtfiske

Jag va duktig och joggade Lundby-rundan på 54 minuter imorse. Det var ju inte min bästa tid men utan mat i magen va de helt okej. Man kanske inte ska springa så länge utan att ha fyllt på depåerna egentligen, men va fan, jag brände massa kalorier.

Blev inget besök på friskis ikväll, jag hann inte. Följde med Chrille, hans kompis Mattias och hans tjej Johanna till Hälleforsnäs och fiskade, blev borta flera timmar. Mattias drog upp en stor gädda och en stor abborre. Hos mig nappade en liten abborre som fick hoppa tillbaka i sjön. Det var dagens fångst.

Väl hemma i Eskilstuna åt jag och Chrille på Ericsson. Dåligt jag vet, men vi va så himla hungriga och ville ha mat på en gång. Får träna duktigt imorgon.

Mina axlar har blivit lite brända, av solen på båten gissar jag. Hoppas det försvunnit till imorgon, vill inte behöva gömma mig för strålarna.

Testosteronfest

Jag måste nog vara så dålig att jag bangar på joggingturen idag. Sitter här och gäspar. Sköt upp den till kvällen eftersom det var så varmt på dagen, men så va vi på Lager 157 och när jag kom hem började U-21 fotbollen. Tror jag ställer klockan på åtta imorgon bitti och springer en runda innan jag skjutsar mamma till tåget. Sen kanske jag tar en sväng till friskis på kvällen.

Det händer saker i matchen kan jag tala om. Efter en halvtimme hade det gjorts fyra mål, tre till Sverige och ett till Serbien. Massa bråk och tjafs med domaren. I 68e minuten har domaren delat ut sju gula kort och två röda. 20 minuter kvar, kan hända mycket mer i den här matchen. Sverige borde göra fler mål nu när motståndarna är två spelare kort.

Jag åkte till Lager 157 i jakt på färgglada sommarkläder. Kom hem med ett par gråsvarta jeans och en grå långärmad t-shirt. Så jag misslyckades ganska hårt. Köpte ett par gula Frank Dandy kalsonger till Chrille dock.

Rea-frestelser

Jag var nere på stan i ett ärende. Gick in på Body Shop för att lukta lite. Men jag fick inte köpa nånting, väntar på min bonuscheck. Jag stod där och sniffade lite och skulle precis vara duktig och gå ut ur affären när jag upptäckte rea-bordet. Efter ett moget övervägande lämnade jag kvar duschcremen och body poolishen och klev ut ur butiken med en body butter granatäpple och en body scrub cocos. 208 kr till skillnad från ordinarie pris 380 kr var ju ändå ganska bra. Dessutom kanske jag kom upp i ännu en bonuscheck.

Slöhög

Idag har varit en lat dag. Det mest aktiva jag gjort är att ha surfat in på platsbanken, städat lite och lagat mat. Cykelturen på en timme var också ganska bra, fast stoppet vid Slagstaglass drar ju ner poängen. Annars har jag mest legat i solen.

Snart ska jag bege mig ut till Hällberga för att se tjejernas sista match innan sommaruppehållet. Hoppas på tre poäng.

Mäta löprundan

Chrille visade mig bästa grejen på eniro.se. Med risk för att låta efter men man kan mäta sin löprunda. Andra avstånd också såklart men det är vad jag kommer använda den till. Helt fantastiskt ju. Min vanliga runda, vi kan kalla den Lundby-rundan, är 7,2 km lång. Min andra runda, som vi kan kalla Stenby-rundan, är 7 km lång. Jag trodde den var kortare, sprang den på 46 minuter idag. Det skiljer bara 200 meter och jag har sprungit den långa på 49 minuter som bäst. Alltså hade jag bättre fart idag. Trots att jag inte var ett dugg taggad. Kalas.

Annars har jag skjutit luftgevär och kolsyrepistol. Lunchat hos svärpäronen. Fiskat med Chrille och hans kompisar. Fick bara små abborrar men Chili blev glad. Såg dock en jättestor gädda simma in under bryggan, måste varit gammelgäddan.

Nu har vi ätit tacos och ska titta på Good Will Hunting. Längesen jag såg den.

Jessica 24 år

midsommardagen vaknade jag utan bakfylla. Härligt. Vi sov kvar ute i Sundbyholm och en del festdeltagare såg riktigt slitna ut. När klockan började närma sig ett vågade jag köra hem. Som tur var fastnade jag inte i någon poliskontroll, man vet ju inte hur länge alkoholen finns kvar i kroppen trots att jag inte drack några mängder dagen innan.

eftermiddagen kände jag mig lite bakisseg ändå och det blev mest att slappa i soffan med datorn i knät. Inhandlade även det vi behövde inför kvällen. Jessica fyllde 24 år och hade bjudit oss till Ärla på kvällen.

Jessicas födelsedagsfirande blev nykter för min del. Var inte ett dugg sugen på alkohol, cola var mycket godare. Fast det var ingen som öste på med spriten utan bara sällskapsdrack. Vi grillade och åt gott, snackade skit och hade trevligt. Gården i Ärla är jättemysig, en grönskande damm och annat trevlig i trädgården + många djur. Två enorma fina norska skogskatter och massor med fåglar. Inne fanns även Jessicas katt Tiger, en kanin och fiskar. Jag och Chrille blev lite kära i kärlekspapegojorna som var så tama och roliga.

Jag och Marie agerade lekledare och fixade en sju-kamp. Delgrenarna var pilkastning, säckhoppning, stövelkastning, styltgång, luftgevärsskytte, trebent stafett och irlänsk julafton. Tyvärr klarade de flesta den sista grenen för bra för att det skulle va riktigt kul att se på. Mer alkohol nästa gång. Hehe.

Självklart bjöds det på tårta i god födelsedagsanda. Mycket god måste jag säga, det gjorde Jessica bra. Kvällen avslutades med luftgevärsskytte. Det gav mersmak så jag och Chrille ska åka hem tills hans föräldrar och leka mer. Förhoppsningsvis idag.

Typisk svensk midsommar

Min midsommar firades genom att först åka ut till Hållsta för ett besök på IK Standard tillsammans med twinsen. Fann mycket förre saker att göra än för ett par år sedan. Vi spelade på chokladjhulet och kastade pil, gick till kiosken och köpte mjukglass med daimkulor (kult) och lyssnade på trubaduren innan vi tackade för oss. Vädret var faktiskt acceptabelt.

Åkte till päronen och fikade med släkten. Passade även på att snabbt knyta ihop en midsommarkrans. Blev faktiskt mycket bättre än jag trodde. Syrenblad, med prästkragar och nyponrosor. Kanske lägger upp en bild sen om jag orkar.

Väl hemma bytte jag om och fixade det sista innan jag och Chrille gav oss av till Sundbyholm för att gå på Erik och Frans Midsommarfest. Det började bra, fint väder, god dricka och grillat. Sen kom det regn. Mycket regn. Vi myste i den härliga barstugan på gården i väntan på uppehåll. Till slut kunde vi leka fem-kamp, som bantades ner till tre-kamp. Kanske berodde nog på mörkret, man såg inte vad man gjorde längre. Mer dricka i barstugan. En del överförfriskade personer. Många huvuddunkar i den låga dörrposten.

That´s my midsummer. Så himla tråkigt att vädret aldrig kan va soligt och fint den här enda dagen på året.

Korrekt väderprognos, my ass.

Jag läste på smhi.se igår att det skulle vara klarblå himmel och strålande sol på förmiddagen idag och imorgon. Perfekt, tänkte jag och bestämde mig för att boka de tiderna för solbad. Imorse när jag vaknade kikade jag ut och konstaterade att det fanns en del moln på himlen men inga som skulle störa nämnvärt. Bredde två mackor, smörjde in mig med solkräm och gick ut på gården. Jag hann njuta av mackor, Veckorevyn och solen i en timme. Sen kom regnet. Först droppade det bara lite och jag tänkte att de går nog över snart, solen sken ju. Men det växte i styrka och jag gav upp. Det faller fortfarande ner ett lätt regn här utanför fönstret. Typiskt. Ryggen hann få en timme sol i alla fall.

Illamående

Varför, varför, varför skulle jag äta upp allt som låg på tallriken? Mår sjukt illa.

Bullarna blev mycket goda. Hälften kanel och hälften vanilj. Tror dock inte att det finns så många kvar efter att Chrilles vänner gick på skattjakt i köket. Fast det är bra, då slipper jag få i mig en massa kalorier.

Jag var duktig och gick ut och sprang nu ikväll. Behövde röra på mig och få lite luft. Det gick inte jättebra dock, jag rapade bulldeg, låg på gränsen till håll och benen var sega efter gårdagens joggingrunda. Men jag gjorde det. Det blev den gamla vanliga rundan men den här gången gick jag i mål på 54 minuter. En klar försämring men va fan. Man kan inte va på topp jämnt.

I förmiddags spenderade jag väldigt lång tid på att fylla i ansökningar till Ica Maxi. Sjukt många frågor. En del frågor var man tvungen att klura jättelänge på svaren för att få till. Svårt. Kan inte finnas nåt att fråga om på intervjuerna sen. Haha.

Nu blev jag ensam igen. Pojkarna gav sig iväg på en fisketur. Dom har inte fått napp på sina senaste två så dom tror väl på tredje gången gilt.

Trängsel

Vilken tid det tog att handla idag. Trots jag inte skulle köpa överdrivet mycket. Började med Systembolaget. Där var det inte så fullt med folk som jag trodde det skulle vara. Lämnade kassen i bilen, hämtade en kundvagn och fortsatte in på Coop Forum. Det var lättare sagt än gjort. Helt tjockt med folk.  Värst var det runt köttdiskarna och grönsakerna. Man fick lämna kundvagnen, tränga sig in och ta det man skulle ha och sedan ta sig tillbaka igen. Pust. Var helt slut när jag kom ut till bilen.

Dessutom stod det tre blinda tanter bakom mig i kassakön. Inte bokstavligt talat blinda, men nåt fel måste det ha varit för dom klagade på att det bara var två kassor öppna när det var så mycket folk i affären. Hade dom tittar lite till höger hade dom sett fyra öppnade kassor till efter självscanningskassorna.

Nu har nog min bulldeg jäst färdigt.

Svett

Det var perfekt väder att springa i nu ikväll. Precis lagom varmt. Tyvärr väntade jag inte tillräckligt länge så att magen hann smälta all mat, vilket resulterade i håll en väldigt stor del av joggingrundan. Verkligen inte mitt bästa pass. Sprang en annan runda den här gången. 50 minuter tog det men hade jag inte haft håll hade det nog gått betydligt fortare. Men men, det var jobbigt och jag fick motion. Det var det som var huvudsaken.

Lisas lägenhet var fin. En bra planerad etta. Det var inget direkt fel på tapeterna men hon ska få det omtapetserat ändå. Alltid trevligt att välja själv. Hon bjöd på jordgubbar och melon med glass. Lisa vill gärna lära känna Freja mer så jag tog med mig henne, lillebror och mamma. Blev massa bus.

Är ensam hemma nu. Vet inte hur länge. Chrille träffar några kompisar. Det är skönt att va ensam, fast oftast vet jag inte vad jag ska göra. Jag brukar mest uppskatta att va ensam på kvällarna av någon anledning. Kanske för att jag oftast inte är det.

Blåsor

Matchen igår var ingen fröjd att se. Tjejerna fick stryk med 2-0, ingenting gick vår väg. Dessutom dömdes ett förmodat mål bort. Sura miner och allmän negetivitet tyngde laget. Ryck upp er tjejer, ni kan ju spela. Ladda om så tar ni tre poäng mot Tun på måndag. Jag höll i flaggan, som vanligt, och Konny bad mig om råd vid bytena. Bra att man kan hjälpa till med nåt när foten inte fungerar som den ska.

Vädret har varit vackert både igår och idag. Hoppas det håller i sig så det kan bli riktigt sommar nu. Jag låg ute på gården en stund på förmiddagen och njöt. Nu ska huden få vila en stund och jag har ringt ett av minst två viktiga telefonsamtal.

Det är inte så kul att träna när solen står som högst så jag skjuter nog fram min joggingrunda till senare ikväll. Ska hem till storasyster halv sju, kika på lägenheten och fika, så det får nog bli efter det. Undrar om iPoden behöver laddas.

Har inga mer planer för dagen. Är dock sjukt sugen på glass. Var det hela dagen igår också och inte fick jag någon. Kanske får bli en promenad i det fina vädret snart med en glass att slicka på. Borde röra lite på mig, har bara suttit eller legat stilla idag.

Hoppas förresten att jag får på mig skor idag. Joggingskorna bland annat. Skulle gå in mina nya sjukt obekväma skor igår tänkte jag, vilken resulterade i blåsor på hälarna efter inte ens tio minuter. Väldigt irriterande. Nu är det dessutom försent att skicka tillbaka dom. Värdelöst.

Ps. Det gick inte att publicera det här inlägget när jag skrev det gör några timmar sen. Kan meddela att det blev en Sandwich och en minipromenad + att jag ringde med andra telefonsamtalet.

Vattenmelon

Har precis tagit en cykeltur bort till Apoteket vid Tuna Park och köpt solkräm. Bra att ha hemma nu när solen tittar fram igen. Har skurit upp en bit vattenmelon som jag sitter och njuter av. Det är nog min favoritfrukt. Härligt läskande.

Igår tog jag en välbehövlig joggingrunda. Hade inte tränat på sex dagar, den enda motionen i Rom var ju promenader och det räknas inte. Sprang samma runda som sist och förbättrade tiden med tre minuter. 49 minuter är nästa tid att slå.

Kom på en sak jag glömde nämna i mitt inlägg om Rom. Dom har gott och drickbart vatten. Överallt i staden fanns kranar, ibland i fontäner, där man kunde fylla på vattenflaskan. Jättesmidigt och jättegott. Man slapp lägga en massa pengar på vatten, som man annars brukar va tvungen att göra när man är utomlands. Ett stort plus i kanten.

Håller på att jaga efter en plats i någon bil till matchen i Södertälje ikväll. Vill verkligen följa med och titta men hittills har jag inte fått napp. Suck.

Om en timme ska jag träffa Emma för en lunch, ska bli mycket trevligt. Längesen vi träffades nu. Måste styra upp en festkväll också, det kommer alltid något ivägen.

Sammanfattning

Nu är jag utvilad efter hemresan. Orkade inte göra mycket igår kväll. Åkte ut till Hällberga för att titta på vår match. Men den visade sig vara inställd så jag fortsatte till Hållsta och hämtade Chili istället. Eftersom vi inte hade nån mat i kylen åkte Chrille och hans kompis Martin och köpte mat från American Pizza och senare på kvällen tittade vi på Gladiator. För att liksom förlänga Romresan lite grann. Jag hade inte sett den, men den va bra.

Nu tänkte jag berätta lite kort om mina dagar i Rom. Jag åkte alltså tillsammans med Chrille, hans föräldrar, hans syster och hennes fästman. Anledningen var att svärmor fyllde 50 år.

Dag ett: Vi landar klockan tio och åker till hotellet, som är jättefint, det enda som saknas är balkonger. Vi byter om och frågar i receptionen hur vi tar oss in till stan. Det blir buss och sen tunnelbana, tog dock fel buss så det tog en stund extra. Vi hamnar vid Spanska trappan och fortsätter sedan till fots genom dom mysiga gränderna. Äter lunch på en restaurang och går sedan till Fontana di Trevi. Efter en öl knatar vi vidare till Pantheon och Piazza Navona. Vi är nöjda och bestämmer oss för att äta middag på hotellet så vi tar tunnelbanan och bussen hem. Maten visar sig vara en katastrof så vi förklarar för servitören att vi vägrar äta och betala, istället går vi för att leta rätt på ett annat ställe. Finns dock inget i närheten så vi köper yoghurt och mackor på Supermarket. Går till sängs efter en lång dag.

Dag två: Efter en stor god frukost på hotellet lägger vi oss en stund vid poolen innan vi duschar och ger oss av mot stan. Med rätt buss går det jättesmidigt att ta sig till tunnelbanan och sedan in till city. Äter pizza när vi kommer fram och går sedan en guidad tur i Colosseum och Palatino. Solen gassar och vi promenerar runt i Foro Romano innan vi tar oss bort till en restaurang i närheten av Fontana di Trevi (där vi var dagen innan). Efter maten köper jag och Chrille varsin Rom-tröja i en souvernirbutik. Sen äter vi glass på vägen till tunnelbanan. Väl hemma spelar vi kort och dricker lite gott tills klockan blir midnatt och vi sjunger för svärmor på födelsedagen. Sedan sängen.

Dag tre: Börjar som dagen innan med frukost och lite solning, med skillnaden att svärmor får presenter. Sedan är det dags att ta oss bort mot Vatikanstaten. Efter en stående lunch går vi runt på den enorma Petersplatsen och ställer oss sedan i kö för att gå in i St Peterskyrkan. Man är tvungen att täcka knän och axlar för att få beträda denna heliga byggnad. Väl inne går vi bara runt och tittar på statyer, gravar och sånt i den gigantiska kyrkan som är gjord av bland annat marmor och guld. Gick även ner där bland annat den förre påven, Johannes Paulus II, ligger begravd, men fick inte ta kort på hans gravsten. Vi gick aldrig in i själva Vatikanstaten, eftersom vi inte ville köa i flera timmar, istället tog vi en öl eller glass på vägen bort till Castel Sant Angelo. Kvällen avrundades med middag på en billig men bra restaurang i en mysig gränd. Väldigt billig dag.

Dag fyra: Bestämde att vi delar upp oss den sista dagen, så jag och Chrille fick vara ensamma i romantiska Rom. Den börjar dock som de andra med frukost och en stund vid poolen. Vi tog tunnelbanan till ett stort torg, Piazza della Repubblica, och gick sedan längs en stor vacker gata in mot city. Lunchade på Burger King och gick sedan på en 5D-bio om Roms historia. Annars gjorde vi inget speciellt. Vandrade runt i de mysiga gränderna, åt glass vid Fontana di Trevi, drack öl och vin på en uteservering, promenerade på gatorna med designerbutiker runt Spanska trappan och bara hade det trevligt. Eftersom gårdagen blev så billig bestämde vi oss för att lyxa till vår ensamma kväll. Det resulterade i en middag för 80 euro (88 med dricksen). Tur att det var gott. Mötte upp dom andra mellan tunnelbanan och bussen på väg hem.

Dag fem: Vi klev upp klockan sju och hann bara äta frukost innan vi var tvungna att åka till flygplatsen. Dock blev planet försenat en timme, men det gjorde inte så mycket.

Detta var min weekend i Rom. Trots ett långt inlägg blev det väldigt kortfattat, men om jag skulle beskriva känslan av varje plats vi besökte skulle ingen orka läsa. Dessutom är det svårt att beskriva en känsla, det måste upplevas. Rom är en väldigt speciell stad. Finns verkligen massor att se, gamla vackra byggnader överallt, 900 kyrkor, mysiga gränder och restauranger. Hela staden andas historia och kultur. Alla borde verkligen besöka denna fantastiska stad. Tyvärr är det dyrt att leva i Rom, men det är det värt.

Ps. Tycker du att världens största kyrka (St Peters kyrkan), som syns bakom mig och Chrille i inlägget innan, ser liten ut på bilden? Titta då på människorna som är på väg in i kyrkan. Den var verkligen helt enorm.

Rom, ljuva Rom

Jag ville inte. Men imorse var jag tvungen att lämna Rom. Det har varit helt underbart. Massor att se. Mina fötter är helt ömma efter allt promenerande. Jag orkar inte berätta allt idag. Visar några bilder som får tala för sig själva.















Rekommenderar alla som inte varit i Rom att åka dit. Helt fantastisk stad.

Rom, here I come

Som ni ser är jag uppe helt galet tidigt. Vi blir hämtade klockan fyra för att åka till Skavsta. Som vanligt när jag ska gå upp omänskligt tidigt sover jag typ ingenting. Flashbacks från ASSA-tiden svischar förbi. Fem år av alldeles för lite sömn varannan vecka. Den här dagen är det i alla fall på grund av något roligt.

Som vanligt har jag ångest eftersom jag tror att jag har glömt packa ner nåt jätteviktigt, kollar listan flera gånger. Men kom igen Anna. Har du bara med dig pass, plånbok och p-piller så kan eventuella kvarglömda saker faktiskt fixas där nere.

Fick skattepengarna igår och imorgon kommer första a-kasseutbetalningen. Perfekt, reskassa.

Nu måste jag duscha och äta frukost så jag är klar när Sara och Henrik plockar upp oss. Ska bara väcka Chrille igen, tror han har somnat om..

Självmordsförsök

Jag skäms faktiskt lite nu när jag tänker meddela att jag solade solarium idag. Det går egentligen emot mina principer eftersom jag är helt övertygad om att jag kommer få hudcancer. Men eftersom jag åker till Rom imorgon och ska visa mina hemska ben i shorts och kjolar så behövde dom verkligen lite färg. För att minimera skadan liksom. Som straff låg jag där med dödstankar i tjugo minuter. Fair and square?

När jag klev ut från Solfuxen och låste upp cykeln kom en kille fram till mig om frågade om det var jag som var Lisa. Nej, svarade jag såklart. Okej, för jag ska träffa en.. kompis. Sa han lite besvärat. Jaha, okej. Vad ska jag säga liksom? Det bara skrek blinddate om honom. Hoppas han hittade sin Lisa, han verkade trevlig.

Trots mitt självmordsförsök här på eftermiddagen så har jag faktiskt varit duktig idag också. Var ute och joggade i 52 minuter. Det betyder att jag bättrade på tiden med en minut sen i torsdags då jag sprang samma runda. Det trodde jag inte med tanke på hur tunga mina ben kändes efter gårdagens löpning.

Annars har jag skjutsat ut Chili till Hållsta där hon ska bo tills vi kommer hem på söndag. Passade även på att låna två resväskor, så jag ska väl börja packa nångång snart. Vi blir hämtade klockan fyra inatt. Tio timmar kvar.

Heltäckande

Söndagskvällen avslutades med slösurfning liggandes i sängen och i soffan framför Söndagsparty med Filip och Fredrik. Ingen träning med andra ord. Kroppen var alldeles för upptagen av att ta hand om lördagens alkohol.

Imorse blev det däremot ett joggingpass. Lite kortare än jag föredrar, 38 minuter, men jag hade hyffsad fart. För att vara jag. Ingen håll förstörde denna gång. Det gillar vi. Funderar på att köra lite styrka här hemma ikväll. Eller en promenad kanske.

Träffade Erika på Tuna Park för en lunch. Nu när hon har tagit studenten och klivit in i vuxenlivet kommer vi kunna träffas oftare. Kalasbra.

Hittade en fin scarf på JC som jag köpte. Ska nog ha på mig den när jag ska ner och fika med Zarah om ett tag. Måste även köpa ett par leggings och en tunn långärmad tröja. Om vi ska besöka Vatikanstaten i Rom så måste man nämligen täcka armar och ben. Lite töntigt faktiskt. Men det är väl bara att lyda.

Tvätta ska jag också försöka klämma in i dagsschemat. Sen klockan åtta kommer Peter och visar upp sina säljkunskaper.

Bakis och skakis

Jag ska aldrig mer dricka alkohol. Förutom kanske vin till maten i Rom. Fast det är ju snart midsommar..

Gårdagen var.. blandad. Inte alltför roliga bilturer till och från Eksjö. Man kan göra nåt betydligt roligare på dom sex timmarna. Fast det var trevligt där borta. Yngsta syrran tog studenten så vi gratulerade henne, tittade på när hon åkte tåget klassen hyrt och åt middag på en asiatisk restaurang. Tårta och presentöppning i hennes lilla etta och sen bar det av hem igen.

Väl hemma bytte jag skor, hällde i mig en cider och gav mig ner på stan för att möta upp vänner. Såg slutet på matchen när Sverige fick stryk av Danmark med 1-0. Illa. Hängde lite i öltältet och snacka skit innan vi fortsatte till Harrys. Ingen var klädd för utgång men det spelade mindre roll. Vi hade kul ändå. För kul, med tanke på hur min kropp mår idag.

Klockan tre blir jag hämtad för att åka och titta på när tjejerna spelar mot Dunker. Förväntar mig en seger.

Jag hade ju planerat att träna idag. Men då visste jag inte att bakfylla stod på dagordningen. Får se hur jag mår ikväll. Har bara tränat tre gånger den här veckan så jag borde verkligen ta en joggingrunda. Det måste jag även göra både måndag och tisdag för på onsdag bär det av till Rom och där lär det inte bli någon hårdträning. Dock kommer jag nog gå mycket. Hotellet har ett gym men man vill ju slänga bort massa tid där. Kanske nån gång.

No more

Ibland måste man faktiskt tacka nej. Jag vet hur jag mådde i slutet. Det är inte värt det. Inte igen.

Efter regn kommer solsken

Chili blev mer och mer bekväm med Lichie ju längre tid han var här. Jag kan ju inte säga att hon tyckte om honom, men i slutet morrade hon i alla fall inte så fort han kom i närheten. Han kommer tillbaka imorgon så vi får se hur det går då. Lichie var snäll och busig, hans stackars gosedjur fick offra ett öga och en fena när dom lekte.

Jag är trött. Benen är trötta. Blir nog sängen och boken snart.

Vovvevakt

Nu är jag halvvägs in i hundpassandet. Det går okej. Chili är inte överförtjust i att ha en hund i huset. När han kommer i närheten reser hon ragg och morrar. Har även slagit till honom två gånger. Hehe. Jag och Lichie, hunden, har i alla fall hunnit med att ta en långpromenad. Var en snabbis nere på stan, då stod Petra snällt med vovven medan jag sprang in på affärer o köpte saker att hänga runt halsen på Lotta (yngsta syrran), hon tar studenten på lördag. Sedan begav vi oss hem igen, dyngsura.

I förmiddags var jag ute och joggade. 53 minuter blev det, trots envist håll. Irriterande. Inget gym dock, men jag har stått på balansbrädan en stund och försökt träna upp musklerna i fotleden. Måste stå en stund varje dag nu när Johanna va så snäll och lånade ut brädan. Hoppas det hjälper min fot att bli bra.

Nu verkar Lichie ha funnit lite ro här bredvid mig i soffan. Tycker han borde sova en stund, så mycket som han sprungit omkring idag. Chili ser också mer avslappnad ut där hon ligger i sängen. Sötnosar.

New Moon

Igår såg jag trailern till New Moon för första gången. Jag tycker faktiskt inte den var så bra. Mycket beror nog på att vargen såg så himla overklig ut, det förstörde liksom. Men självklart ser jag fram emot filmen och hoppas den är lika bra som den första. Men det är ju nästan ett halvår kvar innan den kommer så jag bjuder på en bild av Robert Pattinson så länge.


Hundvakt

Under cirka åtta timmar imorgon och lika många på fredag ska jag vara hundvakt. Jag som aldrig har tagit hand om en hund förut. Men det ska nog gå bra. Jag hoppas det inte regnar så vi kan gå långa promenader. Mys.

Vardagslyx

Det verkar inte bli någon träning idag. Har inte alls haft lust att gymma, som varit det som stått på schemat. Jag och Chrille gick en timmes promenad så jag har rört lite på mig i alla fall. Chansen att jag ska snöra på mig joggingskorna och ge mig ut senare ikväll är inte jättestor, men inte obefintlig. Vi får se hur det går. Annars kanske jag kör både jogging och gym imorgon.

Klockan 19:00 blir det vardagslyx, vi ska nämligen äta på Papas Tapas. Mums. Kanske slinker ner ett glas vin också..

The dress

Idag har jag äntligen köpt en klänning att ha på bröllopen. Hittade ingen bild så jag försöker beskriva den istället. Färgen är ett mellanting av röd och corall. Blir nog riktigt snyggt när huden får lite färg, dessutom passade den bra till mitt hår. Tubtoppmodell med rynk över brösten och kjolen går liksom omlott, så det blir som en liten slitz mitt fram, slutar ovanför knäna. En ganska enkel klänning, men med fina smycken, skor, smink och hår blir det nog helfestligt.

Köpte även en söt blus från Lindex. Den hittade jag en bild på men blev error när jag skulle lägga in den. Elakt. Den har i alla fall vit grund med små blommor och blad på. Somrig och tunn, perfekt till Rom. Om en vecka är jag där. Ska bli jättekul.

Dans? Check. Jogging? Check.

De första punkterna på mitt träningsschema är avklarade. Dansade igår och kom precis in från en 56 minuter lång joggingtur. Det gick riktigt bra idag, om man bortser från typ en kvart då jag hade håll. Hoppas jag kommit över det jobbigste stadiet och att det alltid kommer gå såhär lätt.

Har inte bestämt om jag ska åka till träningen ikväll, det är tråkigt att bara titta på. Om det regnar stannar jag hemma annars kanske jag åker ut och kör dagens andra joggingpass.

Det ska va dåligt väder hela veckan. Runt tio grader och regna med jämna mellanrum. Värdelöst. Hoppas Petra får pengarna hon har rätt till så vi kan åka till Skärholmen på torsdag.

Träningsnarkoman

Dagen spenderades på en handduk i Sundbyholm under den gassande solen. Tillsammans med trevligt sällskap. Härligt.

Jag kom på att jag tränade sju gånger förra veckan. Det är sjukt bra. Ganska varierat också.
Streetdance måndag.
Gymmet måndag och onsdag.
Joggade tisdag, torsdag och lördag.
BodyPump lördag.

Tror inte det blir lika bra den här veckan. Men planeringen ser ut såhär.
Streetdance måndag.
Jogga tisdag, torsdag och söndag.
Gymmet onsdag och fredag.