Sträckning

Den här veckans träning blir inte alls som jag hade tänkt mig. Det jag trodde var träningsvärken i ljumsken efter matchen är i själva verket en sträckning. Så jag skippade fotbollsträningen igår, att skjuta och passa och sånt är nog ingen höjdare om man har ont i ljumsken. Idag har jag varit ute och joggat 9 km. Det kändes men inte så farligt att det inte gick att springa. Fan. Jag hatar sträckningar, det kan ta så himla lång tid att läka.

Det enda bra som kommit ur det är att jag kunde se herrarnas DM-match eftersom jag inte kunde vara med på fotbollsträningen. Dom vann med 4-0, väldigt duktiga pojkar.

Uppdatering

Jag höll nästan träningsplaneringen den här veckan, det andra kettlebellspasset uteblev men det var lite självvalt. Har nämligen haft sjukt ont i ryggen den senaste veckan. Tror det började med att jag fick galen träningsvärk i ryggen av kettlebellsen och för att röra mig i någorlunda bekväm ställning belastade jag nog ryggen fel, vilket ledde till ont i ryggen på annat sätt än träningsvärken. Så när det ändå blev ont om tid att hinna med KB-passet så hoppade jag över det för att låta ryggen vila. Det funkade, kände lite efter matchen igår men nu är det borta igen.


Veckans planerade träning


Måndag
- Kettlebells
Tisdag - Fotbollsträning
Onsdag - Vila
Torsdag - Fotbollsträning
Fredag - Kettlebells
Lördag - Vila
Söndag - Match

Eftersom jag blev inringd på jobb idag kommer jag inte träna, måste verkligen plugga nu på förmiddagen istället. Så onsdagens vila och måndagens KB-pass byter plats. Sen är det möjligt att jag klämmer in en joggingtur någon gång också, var så himla skönt att springa i lördags.

Jobbet kallar

Woho! Dom ringde precis in mig på jobb, ska jobba 14-23:15 idag. Skulle behöva en arbetsdag till i maj så får jag typ ihop pengar till räkningar och mat i juni. Får ju inga pengar från CSN i juni och juli och det är ju inte superkul att nalla från sparkontot till såna saker.

VG

Jag fick VG på min första salstenta! Det trodde jag faktiskt inte att jag skulle få så det kan inte ha varit med stor marginal. Men ett VG är ett VG. Härligt start på helgen!

Fullt upp

Det blev helt plötsligt en fullspäckad vecka när dom ringde in mig på jobb imorgon 14-23:15 och på fredag så länge jag vill. Men jag behöver alla pengar jag kan få så det är bara bra.

Idag har vi haft föreläsning om blodomloppet och hjärtat hela dagen. Är helt slut i huvudet. Imorgon fortsätter det tillsammans med respirationsapparaten.

På grund av jobbet kommer jag få ändra lite i mitt träningsschema. Det skulle se ut såhär.

Måndag - Kettlebells
Tisdag - Fotbollsträning
Onsdag - Kettlebells
Torsdag - Fotbollsträning
Fredag - Jogga
Lördag - Vila
Söndag - Match

Imorgon kommer jag inte hinna träna så onsdagen blir vilodag. Ska försöka ta mig till gymmet på torsdag förmiddag så det blir dubbelträning den dagen. Hinner jag så joggar jag på fredag annars får den skjutas till lördagen.

Ressugen

Det finns massor med billiga sistaminutenresor just nu. Man kan komma till medelhavet för en tusing. Är grymt sugen. Dock är det inte jättebra för mig att åka iväg nu mitt i min anatomi och fysiologikurs. Men efteråt.. hoppas resorna är lika billiga då. Kruxet är bara att jag inte har något att åka med, hm..

Träningsschema

För en vecka sen gjorde jag ett riktigt hårt träningsschema för fem veckor. Nu har en vecka gått och jag har hållt det hittills. Såhär såg veckans schema ut.

Måndag - kettlebells
Tisdag - fotbollsträning
Onsdag - vila
Torsdag - fotbollsträning
Fredag - match
Lördag - kettlebells
Söndag - vila

Där det står vila ska jag gå promenad eller cykla så jag får lite motion även om jag inte tar i. Det ska jag göra även de dagar jag kör kettlebells.

Hoppas jag håller i det här nu.

Äntligen

Igår fick vi äntligen våra första poäng i serien. Stenkvista - Torshälla, 1-0. Att det kanske inte var ett helt rättvist resultat är en annan sak. Första halvlek var ganska jämn, då spelade vi helt okej och Kristina petade in bollen i mål på mitt inlägg. I andra vet jag inte vad som hände. Mittfält och forwards fick inte tag i bollen så i stort sett var det spel på en planhalva och vi försvarade oss i 45 minuter. Men vi höll nollan och fick åka hem med tre poäng. Underbart!

Slut i kroppen

Jag var verkligen inte sugen på att gymma i måndags men sa till mig själv på skarpen och gick dit ändå. Körde mitt kettlebellspass som jag bestämt att jag ska göra två gånger i veckan. Grymt jobbigt var det och jag hade sjuk träningsvärk igår. På eftermiddagen gick jag och några klasskompisar till Fröslundas fotbollsplan och spelade brännboll och fotboll i solen. Det var riktigt skoj och jobbigt i värmen. Jag hann bara hem, byta om, slänga i mig en banan och ett äpple innan jag var tvungen att åka iväg till fotbollsträningen. Jag hade ingen energi alls på träningen, särskillt inte mot slutet eftersom vi körde löpningar i början. Det var inte min bästa träning om man säger så. När jag kom hem igår kväll var jag helt förstörd. Totalt slut i kroppen och tom mage. Var sjukt skönt att lägga sig efter en sen middag och lång varm dusch.

Idag känns det bra, har samlat energi under natten, fast har fortfarande grym träningsvärk!

It´s time for a change

Sommaren är snart här och jag får ångest. Inom kort måste man ha barbenat på sig. För att inte tala om bikini. Jag är inte alls bekväm i så lite kläder. I ett försök att göra det lite lättare låg jag ute i Hållsta och solade igår, mörkt fläsk ser ju bättre ut är ljust liksom. Det resulterade i att jag nu är väldigt öm, och röd, från revbenen och nedåt. Struntade i att smörja in mig där eftersom jag sällan bränner benen och magen, det gäller tydligen inte den här tidiga försommarsolen. Fast jag måste säga att magen ser smalare ut röd än vit, så på något sätt vann jag ju ändå.

Med tanke på att jag är en person med väldigt ljus hud som behöver lång tid för att få någon bränna att tala om så känns inte den här planen helt optimal. Det kanske börjar kännas okej i slutet på augusti och då är ju sommaren nästan slut liksom. BUS tänker du då. Men jag orkar inte hålla på och smörja mig noga och ofta. Vad finns det då kvar?

Precis. Hårdträning. Hittills har jag gått ner 3,8 kilo sen i februari, alltså typ ett kilo i månaden. Det går för sakta för min smak. Jag har använt mig av jogging, fotboll och Ki box. Fast nu har jag inte varit på Ki Boxen på länge. Hur som helst är det nog dags att skruva upp intensiteten.

Efter förra årets succe finns det ju bara ett svar på mina problem. Kettlebells. Aldrig har jag varit med om en träningsform som formar kroppen så snabbt. Frågar är bara om jag har disciplin nog att ta mig till gymmet och köra två stenhårda pass i veckan. Men jag ska försöka, it´s time to hit the gym! Eller inte idag då, idag har jag match. Men imorgon, då jävlar..

Läskigt

Har missat att det skedde en våldtäkt förra veckan, under bron där mellan järntorget och fristadstorget. En tjej i 25 årsåldern blev våldtagen klockan elva på kvällen en tisdag. Hur många gånger har inte jag gått där ensam? Läskigt. Får vara beredd att använda mina Ki Box moves nästa gång jag går under tunneln sent på kvällen/natten.

Sådär

Nu har jag haft min första salstenta. Man fick sitta fyra timmar, jag satt drygt en. Svarade på alla frågor men hittade på ett svar på den sista. Är rädd att jag utvecklade svaren för lite på en del (eller många) frågor, men jag borde bli godkänd i alla fall tycker jag. Jag var ju inte helt ute och cyklade liksom.. tror jag.

Tentaångest

Imorgon har jag min första salstenta. Det kommer gå åt helvete! Jag brukar vara bra på att plugga in saker inför prov, men den här gången går det bara inte. Det fastnar inte. Jag som hade planerat att inte kugga på en enda tenta, det kommer aldrig gå..