Crap

Varför kan jag aldrig säga nej? Jag som verkligen hade sett fram emot en lång ledig helg. Så ringer dom och frågar om jag kan jobba imorgon 06:00-15:50 och jag känner mig tvungen att säga ja. Suck. Så nu ska jag gå upp 04:30 imorgon igen. Ingen skön sömn den här natten heller..

Äntligen helg

Jobbpassen är slut för den här veckan, det blev tre nattpass. Har missat två hela nätters sömn eftersom jag hade skola efter jobbet. Men jag lever fortfarande. Kommer antagligen sova gott inatt.

Idag var det Vårdvetenskapens dag på MdH i Västerås. Det var inte kul alls. Så efter två timmar gav vi upp och begav oss på shoppingtur istället. Jag köpte ett par joggingskor, en mascara, fransserum och hårfärg. Efter en svettig löptur tillbaka till skolan hann vi precis med bussen hem till Eskilstuna.

Jag segade ihop totalt här hemma och slumrade till en liten stund. Men det var bara att rycka upp sig för jag hade bokat Ki Box. Trodde inte jag skulle ha någon energi alls men det gick faktiskt helt okej. Lär ha träningsvärk imorgon.

Imorgon är det träningsmatch och jag ska vara med. Det kommer ju inte alls gå bra med tanke på hur min kropp kommer kännas. Men men, får göra mitt bästa.

Busy woman

Jag har fem arbetspass inbokade. Nattpass idag, på onsdag och torsdag. Sen dagpass nästa måndag och torsdag. Jag har kommit på att det kanske inte är det smartaste. På grund av att jag har skola dels imorgon och på fredag så kommer jag missa två nätters sömn. Dessutom såg jag i studiehandledningen att vi har massor att göra inför seminariumet som är nästa onsdag. Vet inte riktigt när jag ska ha tid med det, mycket ska även göras i studiegruppen. Hm.. det känns som att jag har en och en halv hård vecka framför mig.

Dessutom får jag ju inte missa mina fem obligatoriska träningspass.

Glad överraskning

Betygen för momenten i min första kurs har kommit upp på Stundetportalen. På seminariumen och grupparbetet kunde man högst få G och det fick jag. På den individuella hemtentan kunde man få VG och då även chansen att få det i hela kursen. Jag fick VG på tentan! Dock står det inget helt betyg för hela kursen, så det återstår att se. Men jag är glad. Vilken fantastisk början på lördagen.

Dagens andra pass

Jag är helt skakig i armarna efter ett pass Ki Box. Körde med Chrille den här gången och han slog riktigt hårt, i början. Sen blev han trött och det var lättare att hålla emot. Två träningspass idag, jag är nöjd. Sugen på att testa Ki Box 2 på söndag men är svårt att ragga med sig någon..

Bajsigt

Eftersom jag bangat träningen två dagar i rad så jag var tvungen att ge mig ut på en löprunda i förmiddags. Hade planerat att köra någon form av intervaller. Det har ju kommit massa snö nu igen och det fick jag verkligen känna på när jag precis skulle svänga in i skogen bakom Rekarneskolan. Helt plötsligt låg jag bara på rygg i snön, hann inte alls reagera när jag halkade på den glashala isen som doldes av snön. Men sånt stoppar inte mig, det var bara resa sig upp och fortsätta.

Intervallerna gick inte jättebra, jag hade tänkt springa kortare sträckor i maxfart men underlaget gjorde att det blev att springa kanske 70-80% lite längre sträckor istället. Jag lyckades vurpa fem gånger, vilket faktiskt kändes som ganska lite med tanke på hur halt det var på vissa ställen. Sista pladasket gjorde jag precis innan bron där vid Rekarneskolan på vägen hem.

När jag kommer hem och tar av mig skorna märker jag en liten fläck på framsidan av höger smalben och en stor fläck på vaden. Bajs! Jag antar att det är hundbajs. Efter ytterliggare inspektion har jag även en stor fläck på höger skinka. I min sista vurpa ramlade jag alltså rakt i hundbajs. Och det är inte lite bajs vi pratar om. Inte jättemysigt att klä av sig och tvätta bort bajs i handfatet. Blev en rejäl skrubb i duschen sen.

Nu vill jag bara säga att alla som inte plockar upp efter sin hund är jävla köttmongon. Visst att det var på en skogsväg men det är väldigt många som går där och det är inte jättetrevligt med bajs. Vill du verkligen inte plocka upp efter din hund får du gå ut i terrängen, in bland buskar och snår där ingen brukar gå, och rasta den där. Önskar jag visste vem det var som var så oansvarig, då hade jag bajsat i en kartong och skickat det som en present.

Work out

Jogging igår och fotbollsträning idag. Två av fem obligatoriska träningar avklarade den här veckan. På fredag blir det Ki Box sen har jag inget mer bestämt. Jogga måste jag göra en gång till i alla fall. Skulle vilja gå på Ki Box imorgon men har ingen att gå med. Suck.

Ryggont

Jaha då va de måndag igen. Vi har haft tillämpningsövningar hela dagen i skolan. Övade på att bädda sängar, både med och utan patient. Det gick bra men jag vill utnyttja praktikrummet för att finslipa tekniken och bli snabbare. Får släpa med mig ett par studiekamrater.

Trots att jag egentligen inte hade någon lust tog jag mig ut på en joggingrunda idag och det gick faktiskt riktigt bra. Kände att jag höll ett mer jämnt temp än jag brukar och jag var ute i 53 minuter. Imorgon är det fotbollsträning igen.

Jag hade invägning imorse men det gick inge vidare. Försöker intala mig att det beror på att jag inte sov så mycket inatt. Förut när jag alltid vägde mig varje måndag märkte jag att jag väger mer när jag sover mindre. Får väl se hur det ser ut nästa vecka.

Min rygg har gjort ont sen i fredags. Funderar på om jag lyckades med något konstigt på Ki Boxen för det var efter det passet det började. Idag hade jag inte ont under dagen men det började göra ont när jag sprungit en bit och nu gör det jätteont. Jävla skit.

Intensivt

Jaha då är det lördag. Vad fort veckan har gått. Hur har det gått med träningen? I måndags blev det bara en lång promenad eftersom natten var som den var, i tisdag var det fotbollsträningen, i ondag och torsdag tog jag joggingrundor och igår körde jag ett pass Ki Box. Idag ska jag dansa Fuego, Friskis egna zumbapass, och ta en joggingtur eller promenad eftersom det är så vackert väder. Imorgon satsar jag på jogging. Det har varit en bra träningsvecka måste jag säga.

Det har varit en hel del i skolan den här veckan och jag pluggade hemma hela dagen i onsdags. Ändå kommer jag få sitta mycket i helgen för att förbereda inför onsdagens seminarium. Måndag och tisdag går jag i skolan till 16 och efter det måste vi skriva ett underlag i studiegruppen. Det är intensivt just nu.

Min onsdag

I måndags blev det ingen träning för min del, efter den hemska natten ville jag ta det lugnt. Gick dom en lång promenad i sakta mak.

Igår däremot så gick jag på fotbollsträningen i Tunahallen. Joggingen innan var ingen höjdare, hatar att jogga i grupp, men träningen var kul. Den var inte så intensiv som jag hade tänkt mig men jag har träningsvärk i låren idag.

Idag blev det en joggingtur i skogen på eftermiddagen. Det gick bättre än jag trodde, börjar kännas lättare att springa nu, härligt.

På förmiddagen hade jag även det första av sex seminarium i den här kursen. Jag hopaps det gick bra, tyckte mest det var läraren som pratade.

Varning för äckel

Jag har nog upplevt den värsta natten någonsin, just då kändes det så i alla fall. Jag la mig och läste lite kurslitteratur men kände hur jag fick mer och mer ont i magen. Klockan tolv släckte jag lampan och bestämde mig för att sova bort det. Det gick inte riktigt som planerat. Magknipen (och illamåendet) kom i vågor. Jag kände hur den kom smygande, blev värre och värre tills jag inte visste var jag skulle ta vägen. Efter kanske tjugo sekunder (de längsta tjugo sekunderna ever) började knipandet lösas upp, bli mindre och mindre för att sedan försvinna. Jag låg utan värk i några minuter och sedan började det hela om. Jag gick upp på toa några gånger för jag tänkte att om jag bara får ut det som finns i magen så kanske knipen försvinner. Antog att jag ätit något dåligt fast jag kunde inte komma på vad det skulle vara. Satt på toan några minuter åt gången och därinne mådde jag faktiskt lite bättre, trots att det inte kom ut så mycket. Men min plan var fortfarande att sova bort det och runt halv två slumrade jag faktiskt till.

Dock vaknade jag 01:47 och mådde så illa att jag var tvungen att gå och kräkas. Illamåendet försvann men knipen som förut kommit i vågor var nu konstant. När klockan var cirka 02:40 började det dock släppa och jag kunde äntligen somna. Jag vaknade när Chrille klev upp för att gå till jobbet och då mådde jag som vanligt igen. Kunde inte somna om på en gång eftersom Chrille släppt ut Chili och hon kom inte in innan han åkte. Kvart över sju fick jag in henne och kunde äntligen somna om och sova till klockan tio. Nu sitter jag här och funderar på om jag vågar äta något. Jag är sjukt hungrig men jag har ingen lust att få ont i magen igen.

En annan tokig sak är att det är måndagmorgon, vilket betyder invägning. Jag fuskvägde mig faktiskt igår och hade då, till min besvikelse, bara gått ner 0,2 kilo. Så mycket som jag sprungit i veckan hade jag hoppats på mer. När jag ställde mig på vågen idag visade den på minus 0,6 kilo sen förra måndagen. Vilken vikt kör jag på? Den senaste är ju antagligen ett resultats av nattens besök på toaletten, fast det känns ju bättre att ha gått ner 0,6 än 0,2 kilo. Jag håller det nog lite öppet och ser vad vågen visar nästa vecka.

Nykterist

Jag läste inläggen jag skrivit den senaste veckan och upptäckte att jag glömt skrivit upp en punkt på hur jag ska nå mitt mål. Och den punkten är..

* Ingen alkohol på två månader.

Dels innehåller det många kalorier, dels blir jag hungrig på natten och berusningen gör att jag får sämre disciplin och chansen är stor att jag stoppar i mig skräpmat. Dessutom kommer pizzacravingsen dagen efter. Det blir en dålig dominoeffekt helt enkelt. Så ingen alkohol för mig.

58 minuter jogging

Det har varit fantastiskt fint väder idag och jag joggade samma långa runda som igår. Det gick bra och jag tog mig runt en minut snabbare än igår. De två senaste dagarna har det gått lättare att springa, härligt, hoppas det fortsätter så. Det blev sex joggingrundor och ett danspass den här veckan, fast jag gillade inte danspasset så det räknas bara halvt. Bra tränat måste jag säga. Hoppas jag är lika duktig nästa vecka. Funderar faktiskt att gå på fotbollsträningen på tisdag..

Lång runda

Jag har precis tagit en joggingrunda i det vackra vädret. Sprang en lite längre sträcka än vanligt så 59 minuter fick jag ihop, det var riktigt skönt. Hoppas det är lika fint väder imorgon, då ska jag ta veckans sjätte joggingtur. Jag borde börja springa intervaller ett par gånger i veckan, det sägs ju vara så effektivt både för konditionen och förbränningen.

Välmående

Idag jobbade jag tre och en halv timme, det var helt okej, bara glada trevliga människor där. Reparatör-Erik sa att jag ser välmående ut. Hur tolkat jag det? Jag antar att det var en komplimang, men betyder det att jag INTE såg välmående ut förut?

Sen joggingrunda

Och där kom femte joggingrundan fem dagar i rad. Det gick dock asdåligt, mest på grund av att jag fick håll efter ett par minuter och det återkom under hela passet. Men jag tog mig runt, ibland i snigelfart men fortfarande jogg. Imorgon blir det danspasset på Friskis istället. Hade tänkte jogga på förmiddagen också men så ringde dom in mig på jobb 12-15:30 så då hinner jag inte. Måste försöka se till att plugga någon timme imorgon i alla fall. Ska nog lägga mig och läsa lite om omvårdnadens utveckling nu tills jag somnar. Vilket kan gå ganska fort som jag märkte i eftermiddags när jag skulle plugga men det slutade med att jag sov i två timmar. Får se om det går bättre den här gången.

Three down, two to go

Nu har jag tagit joggingrundor fyra dagar i rad. Idag gick det dock inget bra. Benen var tunga och jag hade håll, väntade inte tillräckligt länge efter maten. Men det var bättre än inget. Två träningspass kvar den här veckan, fast jag tror det kommer bli fler. Har bokat danspasset på Friskis på fredag och imorgon slutar föreläsningen klockan tolv så jag tänkte jogga på eftermiddagen, om jag inte kikar förbi gymmet. Får se vad jag känner för.

Till andra seminariumet i min nya kurs ska vi ha läst en självbiografisk bok. På listan med förslag fanns Fjärilen i glaskupan och Chrille har den filmen. Så jag, Anna och Viktoria åt middag och tittade på film hemma hos mig ikväll. Mycket trevligt hade vi dessutom.

Spring, spring

Jag trodde faktiskt jag skulle banga men så påminde mitt förra inlägg mig om bikiniformen så jag snörade på mig joggingskorna och gav mig ut i Kronskogen. Trots att jag har träningsvärk idag kändes benen lättare än vad dom gjorde igår. Det var riktigt skönt att springa faktiskt. Fast att ge sig ut i skogen klockan 17:07 var i det senaste laget, det hann blir riktigt mörkt innan jag tagit mig runt.

Två träningspass av fem avklarade. På bara två dagar, bra jobbat Anna.